Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titels: Ginger Snaps II: Unleashed / Ginger Snaps: Unleashed / Ginger Snaps 2 / Entre Soeurs II: Déchainées
Canada
Geregisseerd door: Brett Sullivan
Met onder meer: Emily Perkins, Tatiana Maslany en Katharine Isabelle
Plot Ginger Snaps 2: Unleashed
"It only dies if you do."
Brigitte, de zus van Ginger, is slachtoffer geworden van hetzelfde virus dat haar zus in een weerwolf deed veranderen. Geplaagd door visioenen van de overleden Ginger probeert Brigitte haar lichamelijke verandering tegen te houden. Ze gebruikt daarvoor het giftige extract van de monnikskap plant die haar gaandeweg verslaafd maakt. Terwijl ze een verslaafd leven leidt, wordt ze gestalkt door een mannelijke weerwolf die met haar wil paren.
Brigitte Fitzgerald
Dr. Brookner
Winnie
Barbara
Lennert
Compleet onverwacht was deze film na het uitstekende eerste deel van vergelijkbare kwaliteit. Brigitte was in de eerste film eigenlijk al het interessantste personage, waardoor de grotendeelse afwezigheid van Ginger helemaal niet zoveel uitmaakt.
Brigitte is gegroeid als actrice en als personage. Seksueel ontplooid en geestelijk volwassener, en daardoor geen regelrechte kopie van het eerste deel, terwijl haar eigen karakter toch goed behouden is. Het personage van Ghost was goed geacteerd, al balanceerde haar personage af en toe op de rand van het toelaatbare qua geloofwaardigheid.
De creature effects zijn een stuk beter dan in de eerste film, iets wat toch wel erg fijn is aangezien ik weinig overtuigende weerwolven in films gezien heb tot nu toe. Goed, het blijft duidelijk een man in een pak, maar men heeft in ieder geval de moeite gedaan om het beest een gaaf uiterlijk te geven en hem er niet zo nep uit te laten zien als in het eerste deel. Qua sfeer is de film iets donkerder en minder lichtvoetig dan het eerste deel, maar de zwartgallige humor blijft gelukkig aanwezig.
Net zoals de eerste film een fijne herkijkbeurt, nu deel 3 nog maar eens een extra kans geven.
Elineloves
'' Dr. Brookner, if she doesn't shut up, I swear I'll make her drink her piss... again. ''
Ginger Snaps was natuurlijk een heerlijke horrorfilm, waardoor de verwachtingen voor deel 2 minder waren. Zou dit deel minstens even goed worden? Ja hoor, niks mis met dit vervolg! Het gaat verder waar het eerste deel gestopt was, en we zien het kleine zusje Brigitte nu vechtend tegen haar lichamelijke veranderingen. Erg mooi om te zien hoe ze dit doet: om het tegen te gaan gebruikt ze een drug, waar ze verslaafd aan raakt. Als ze dan ook nog eens in een afkickkliniek terecht komt, breekt de hel natuurlijk los. Knap staaltje acteerwerk van deze actrice. Ze laat een duidelijke groei zien en zet haar rol zeer volwassen en geloofwaardig neer.
Het tweede deel is iets minder dan het origineel maar het einde geeft de film wel een verrassende draai. Het steekt in positieve zin boven de middelmaat van teenager horrorfilms uit.
Tarkus
Goede vervolg op het eerste deel, al is dat eerste toch wel een stuk beter.
Maar het verhaal hier is ook nog best spannend en heeft een beklemmend sfeertje, vooral in de ontwenningskliniek.
Maar het had toch wel wat beter gekund vind ikzelf, vooral het einde is wel een tegenvaller.
Boeikens
Best goed vervolg.
Uiteraard minder origineel dan zijn voorganger en ook de goede zwarte humor uit het vorige deel is vrijwel verdwenen, daartegen is de lekkere duistere en beklemmende sfeer in dit deel duidelijk beter dan voorheen.
bjerik76
Ik vond deel 1 toch iets sterker en met meer verschillende soorten scenes en lokaties.
Deze was wat eentonig, somber/donker.
K. V.
Het vervolg op de eerste, maar deze vond 'k minder dan de eerste. 'k Vond dat er te weinig gebeurde in de film, tot het laatste half uur of zo. Een pluspunt vond 'k wel dat de weerwolf er beter uit zag dan in de eerste.
mock turtle
Deel 2 zet een andere sfeer weg en is daardoor wat zwaarder dan tienerfilmpje 1, maar zeker niet slechter.
Jimske
Leuk vervolg, goed tot zeer goed geacteerd door Emily Perkins en het kleine meisje 'ghost', Betere special effects dan zijn voorgang, ietsje minder leuk verhaal maar bleef geboeid kijken mede dankzij de korte speelduur. 3.5*.
Smallprint84
Vond hem niet zo leuk als de eerste. Het is een beetje weerwolf meets Girl, Interrupted.
Oh, dat sprak mij juist aan.
Prima goed vervolg en goed gespeeld door Perkins. Jammer dat ze verder niet echt heeft kunnen uitblinken in andere hoofdrollen. Andere films die ze gedaan heeft zijn meer bijrollen.
ipman-99
"Dr. Brookner, if she doesn't shut up, I swear I'll make her drink her piss... again.." ...
" !!!
Heerlijke Sequel
!!! 'Ginger Snaps 2' is het heerlijke vervolg
op deeltje 1 uit 2000.
We gaan verder waar deel 1 halt hield ... Brigitte het kleine meisje
vecht tegen de veranderingen van haar lichaam!
Die veranderingen zijn niet alleen knap qua acteerwerk maar
ook van de nodige make-up.
Duistere Horrorfilm die echt wel spannende momenten kenden
met uiteraard een spatje bloed
!
Supernatural
Een prima vervolg.heb weer genoten.gaat verder waar deel 1 ophoud.toch andere sfeer dan deel 1, maar toch weer een prima sfeer.ook een prima cast weer.
Collins
Het vervolg. Fantasieloze rip-off of niet? Niet, wat mij betreft.
De eerste film is een frisse film die zeer kundig het coming of age verhaal van twee tienerzussen verbindt met de eeuwenoude weerwolf legende. De ster in die film is Ginger, de oudste zus die verantwoordelijk is voor fijnzinnig cynisch commentaar op de wereld. Hoewel beide zussen ook in deze film weer meedoen, is Ginger's verschijning in dit vervolg minder groot. De film richt zich op de andere zus, Brigitte.
Een goede en overtuigende rol. Haar persoonlijkheid is natuurlijk een andere dan die van haar oudere zus. Dat is even wennen. Ze is serieuzer, gedeprimeerder en minder impulsief. De toon van de film wordt er ook duisterder, somberder en meer vertwijfeld door. Met hulp van stemmig schaduwrijk beeldmateriaal en een prima score komt die sfeer goed door. De film is duidelijk minder speels en meer volwassen.
De setting is ook een andere. Het luchtige highschool gejodel is vervangen door een benauwde en hardvochtige omgeving, zijnde een instelling die zorg biedt aan verslaafden. Geen vrolijke boel. Een kille en sinistere omgeving alwaar Brigitte de confrontatie met haar innerlijke weerwolf alsook met een heuse rondwarende weerwolf aangaat.
Het monster komt in eerste instantie in brokstukken voorbij. Een bek, een poot. Veel gegrom natuurlijk. Heel overtuigend en angstaanjagend is het niet. Ook als het creatuur verderop in de film vol in beeld verschijnt, blijft echte overtuiging achterwege.
Zus Ginger is als gezegd in deze film beduidend minder aanwezig. Om het gemis op te vangen krijgt zus Brigitte gezelschap van een meisje dat met de naam Ghost door het leven gaat. Een tamelijk wereldvreemd, emotieloos en betweterig karakter. Haar aanwezigheid ging op een bepaald moment irriteren. De vlotte en geestige dynamiek tussen beide zussen die in de eerste film heel bepalend is voor de sfeer en het vuur, bereikt met de inbreng van Ghost niet een benaderbaar niveau.
De frisse schwung uit de eerste film ontbreekt, maar Ginger Snap 2 is toch gewoon een prima film.
Phantasm
Redelijk, lang zo spannend niet als zijn voorganger, viel me eigenlijk wat tegen.
Borderline
Hoge verwachtingen gezien deel 1 maar dat viel helaas wat tegen, deel 2 speelt zich voor een groot deel af in een kliniek, de rol van sarcastisch meisje wordt wel goed gespeeld het is ook mooi opgebouwd hoe ze steeds meer moeite krijgt om het monster in bedwang te houden maar dat houdt wel in dat deze film langer een thriler blijft dan een horror en dat vind ik wel jammer, minder schrikmomenten en gore dan in deel 1.
Het verhaal is ook minder spannend, toch ben ik wel nog benieuwd naar het derde deel maar deze krijgt anderhalve punt minder dan deel 1, een 2
Roger Thornhill
Absoluut niet slecht, met twee sterke hoofdrollen en een lekker onaangename lokatie, maar het aparte van de eerste film (het wij-tegen-de-wereld-gevoel van twee gotische zusjes) is hier vervangen door wat je bijna een surrealistische dysfunctionele familie zou kunnen noemen (met directrice Alice als dictatoriale moeder, verpleger Tyler als oudere broer die niet vies is van een snufje misbruik, en Ghost als ongehoorzaam zusje dat over de schreef gaat), en dan krijg je eigenlijk een film die voor mijn gevoel niet zo gek veel meer met het origineel te maken heeft. Op zijn eigen merites beoordeeld is dit echter best een lekkere horrorfilm met veel gore (hoewel het monster nog steeds niet overtuigt) en een verrassende rol van Tatiana Maslany.
Basto
- 11932 berichten
Op zich aardig vervolg die aan de ene kant een nieuwe weg inslaat, maar ook trouw blijft aan de originele film wua nerdy sfeeer.. Wel jammer dat de rol van Ginger (toch de leukste van de twee) beperkt blijft.
Best leuk vervolg dus. Op naar deel 3.
Shadowed
Regisseur Brett Sullivan werkt met een slappe basis om de reeks een vervolg te brengen en dat werkt op voorspelbare wijze in het nadeel. In principe is het leuk bedacht dat het personage van Emily Perkins wat verder wordt uitgewerkt, maar ze acteert dermate emotieloos dat er weinig te halen valt. Ook de bijpersonages doen het niet veel beter, waardoor alle pogingen tot een excentrieke bende voornamelijk mislukken. Daarbij komt vervolgens kijken dat de opmaak van de weerwolf erg houterig en goedkoop oogt, maar niettemin doet Sullivan zijn best om dit te verhullen tijdens de monsterbelegeringen. Hectisch camerawerk en snelle montages weten tot op zekere hoogte effect te hebben en de eigenwijze humor werkt aanstekelijk, maar de saaiheid overheerst. Het gaat ten koste van een toonzetting die wel degelijk werkt, maar niet tot behoren kan worden afgemaakt. Een prominentere aanwezigheid van Katharine Isabelle wordt zeer gemist.
Speelfilmgek
Redelijk mooi vervolg op het eerste deel. Er zit niet zoveel spanning en tempo in als deel 1, maar voor horrorliefhebbers valt er nog genoeg te genieten in dit vervolg. Dit 2de deel heeft meer schrik en angst momenten als deel 1. Toch klaag ik niet over dit deel. Een redelijke voldoende voor dit deel. Ben benieuwd naar het derde deel.

Ginger Snaps Back: The Beginning
2004

Ginger Snaps
2000

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Warm Springs
Biografie / Drama, 2005