• 9.379.675 stemmen

Met onder meer: Dwayne Johnson, Pierce Brosnan en Sarah Shahi

Gesproken taal: Engels, Servisch, Arabisch en Portugees

Releasedatum: 19 oktober 2022

Plot Black Adam

"The world needed a hero. It got a villain."

Duizenden jaren geleden kreeg een man magische krachten toebedeeld van tovenaar Shazam. Nadat de man zijn gaven voor kwaadaardige doeleinden gebruikte, werd hij eeuwenlang gevangen gezet. Nu staat hij op het punt eindelijk vrij te komen.

Black Adam / Teth Adam

Ishmael / Sabbac / King Ahk-Ton

Dr. Fate / Kent Nelson

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Deze film is goed geschoten maar met een belachelijk slecht plot en ook heel matig verteld. De actie is soms echt prima en echt verveeld heb ik me niet, maar wat een infantiel slechte film eigenlijk. Er worden ook veel te veel personages geïntroduceerd dat ik dacht dat ik een film gemist had (Eternals had datzelfde probleem). Ook die hele introductie die gewoon uitgelegd moet worden. Dat is slecht schrijfwerk. Verder af en toe erg matige humor en die broer en dat joch dat groot wordt waren vooral irritant. Brosnan daarentegen staat zichtbaar te genieten en alleen al met zijn charme en nonchalance zet hij een erg fijn personage neer, wat mij betreft het leukste uit de hele film. The Rock heeft het simpelweg niet in deze film en de schurk van dienst is direct te vergeten, net als de hele finale in slechte cgi. 2,5*.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Zojuist gezien op het witte doek in een uitverkochte zaal.

Met een enthousiast publiek.

Beste Superhelden fans, laat je niet beetnemen door de kritieken ook weer op deze film.

Hij is fenomenaal en zo spectaculair alsof je in een achtbaan zit.

Maar om deze film, tot zijn echte recht te zien.

Is echt in de bioscoop op het grote witte doek.

Dwayne Johnson als Black Adam is zo ontzettend goed.

Het Charisma voor een held als deze,had niemand beter kunnen doen.

Ook een grote verassing Pierce Brosnan weer te zien schitteren.

En hoe geweldig deze keer als een superheld.

Wat hij met verve doet.

Ook Aldis Hodge als de Hawk man is veelbelovend en fantastisch.

De overige cast is ook echt goed.

De film is boordevol aktie en prachtige special effecten en de film muziek is overdonderd goed en sterk.

De gevechten zijn subliem.

En blijf zitten voor de end credits,want wat een verassing daar aan komt.

De zogezegde proffesionele recensenten die deze film afkraken, is mij een raadsel.

Misschien ze er dik voor betaald worden.

Om ook weer deze film te bashen.

Want het is niet terecht.

Black Adam is uitmuntend en een mooie aanvulling voor het D.C. extended Superheroes Universe.

avatar van The Oceanic Six

Haha je verwacht het niet, 5 sterren van teigertje.

Lijkt me heerlijk als je geen ondergrens hebt bij film kijken, dat je alles ultiem kan noemen.

Uiteraard zijn alle kritische kijkers weer gek

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

The Oceanic Six schreef:

Haha je verwacht het niet, 5 sterren van teigertje.

Uiteraard zijn alle kritische kijkers weer gek

Beste, The Ocean six

Uiteraard zijn de kritische kijkers,zoals jij dat altijd zo mooi kan formuleren.

En waar jij,je onder schaart.

Ik die weer niet goed snik vind.

Uiteraard is dat weer een grote misvatting die jij zo stelt.

Want dat is niet zo.

Maar mogelijk hebben de iets te veel kritische kijkers zoals jij, vooraf teveel de eigen om de tuin laten lijden.

Door juist die zure criticis.

Het is werkelijk absurd als men deze film afkraakt.

En daar blijf ik bij.

Maar ik kijk er niet van op, jij weer 3 louzy sterren geeft.

✌️

avatar van Marvel 14

Marvel 14

Weer een geweldige DC film

Met Dwayne Johnson die steengoed als Black Adam speelt

De hele cast is fantastisch zoals Aldis Hodge als Hawkman en ook Pierce Brosnan als Dr. Fate

De film muziek en het camerawerk en ook de effecten zijn steengoed

Jammer deze film ook weer word afgekraakt !

avatar van woeler82

woeler82

Vandaag gekeken op het witte doek, echt super film.

Deze doet het beter als de marvel films

Dit word mijn nieuwe nummer 1

De vrouwelijke superhero zag ook lekker geil uit

Die zal ik zeker meermaals bekijken zodra ik de Dvd of Blue Ray kan kopen

avatar van DennissDH

DennissDH

Dit is een film die het beste tot zijn recht komt op het grote witte doek, dan het liefst in IMAX of Dolby Digital, of een combi van allebei. Verwacht geen topverhaal, verwacht geen super uitgewerkt plot, maar verwacht wel actie van de bovenste plank!

Gewoon een prima popcorn film, waarbij de actie van met name Dwayne Johnson gewoon tof is om naar te kijken. Voor mij echter maar 2,5 ster, en dat is meer omdat je je soms afvraagt waar je in hemelsnaam naar aan het kijken bent. Sommige personages zijn er ineens en worden amper tot niet voorgesteld en spelen gelijk een grote rol in het 'verhaal'

Wel het vernoemen waard: de after credit scene, dit gaat hopelijk een mooie toekomst opleveren voor DC, die toch een beetje achterblijven op de Marvel films. Zeker als je ziet wat Marvel allemaal gaat doen in Phase 5.

Maar de toekomst voor DC ziet er na de komst van Dwayne Johnson toch iets beter uit!

avatar van Corran

Corran

Ik vind het een rare film, eentje waarvan de "ach, wat maakt het uit?" mentaliteit een beetje afstraalt. Wie zijn al die personages die plots verschijnen en terug verdwijnen? Ach, wat maakt het uit. Zit er ergens iets wat op een verhaal lijkt verborgen in deze film? Ach, wat maakt het uit. Er wordt heel veel geïntroduceerd, past dat in een ruimer concept of komt dat nooit meer terug? Ach, wat maakt het uit. Er zitten cameos in waardoor het wordt gelinkt aan andere films of series, maar dat past allemaal niet goed in elkaar, wat is er nu juist wel en niet gebeurd in dit universum? Ach, wat maakt het uit. Het is The Rock die op dingen slaat en binnen een maand ben je deze hele film al terug vergeten.

Ik vond figuren als Scorsese, Coppola of Scott altijd wat kortzichtig met hun mening over superheldenfilms, omdat ze nogal wat vooroordelen en veralgemeningen op een hoop gooien, zodat ze wat neerbuigend en betweterig over "cinema" konden zeuren, maar deze film komt toch wel dicht in de buurt van het banale stereotype waarnaar ze het hele genre willen herleiden.

Het lijkt wel alsof WB een pitchmeeting voor deze film had en heeft besloten alles losse ideetje maar in de film te gooien en ze zullen binnen enkele maanden dan wel zien wat er werkte en wat niet. Dat wat aansloeg, zit vanaf nu in de DCEU en wat niet werkte, heeft er nooit deel van uitgemaakt. Maar dat kan toch niet, het zit in dezelfde film? Ach, wat maakt het uit. Waarbij ik dan wel moet toegeven dat ze bijzonder trouw zijn aan hun comics, want daar is hun universum ook een chaos die niemand meer begrijpt en iedereen maar wat doet.

Vind het maar een vreemde film ,veel super helden beeeeetje overdreven veel actie, Superman/ Thor/ Black panter, dat mixen en je heb weer een nieuwe superheld Black adam.

Nee , zulke films vind ik maar niets, zo alles overdreven en echt alles uit de kast gehaald om er iets van te maken. Gelukkig ieder ze eigen smaak.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Positief verrast
Vond het een ander soort superhelden film zoals we gewend zijn.

De menselijke slechteriken hebben geen schijn van kans tegen de superhelden dus vond het daarom wat makkelijk/niet spannend. Laatste 10 minuten kwam dan de grote baas.

De humor van de grote broer was leuk maar niet passend bij deze film.

3,5* (alleen omdat het een keer wat anders was)

avatar van Lennert

Lennert

Erwin (Google Holland ) schreef:

Waar in deze mix zat Black Panther?

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Lennert schreef:

De huidskleur?

Waar in deze mix zat Black Panther?

avatar van Lennert

Lennert

Iron Maiden schreef:

De huidskleur?

Ja, dat zou ook niet echt kloppen heh?

avatar van Phantasm

Phantasm

De film zit boordevol met actie en prachtige special effecten, soms wel wat ongeloofwaardig.

avatar van Theunissen

Deze superheldenfilm (de eerste met Dwayne Johnson) heb ik helaas afgelopen dinsdag in de bioscoop gezien. Ik wilde eigenlijk naar de Horror / Thriller film "Smile (2022)", maar omdat een vriend van ons niet van horrorfilms houdt, werd het dus noodgedwongen deze, waarvoor ik afgelopen zondag kaartjes (kostte gelukkig maar 6,50 euro, want de bioscoop in Sittard is op dinsdag altijd goedkoper dan op andere dagen) gereserveerd had. Maar afgelopen maandagavond melde de vriend zich opeens af omdat hij Corona positief was getest en daarom is de oudste zoon van mijn broer maar meegegaan. Had de vriend zich maar eerder afgemeld, want dan had ik geen kaartjes gereserveerd en was ik ook nooit naar deze film gegaan. Toen de aftiteling begon zijn we ook gelijk vertrokken uit de zaal en ik weet dus niet of er ook nog een extra scène te zien was.

Duizenden jaren geleden liet de boze koning King Ahk-Ton (Marwan Kenzari) van het rijk Kahndaq zijn volk keihard voor zich werken, totdat slaaf Teth Adam (Dwayne Johnson) wordt omgetoverd tot een bijna onverwoestbare wreker. Dat betekent het einde van de tiran maar ook Teth Adam verdwijnt tijdens zijn verwoestende wraakactie in een tombe. Als schatgravers anno nu op zoek gaan naar de verloren kroon van de koning, bevrijden ze per ongeluk Teth Adam uit zijn lange slaap. Dat komt goed uit, want schurken willen met de kroon de tijden van de oude tiran laten herleven. Helaas is daar ook de superheldenpolitie van de "Justice Society" die het ongeleide projectiel wil beteugelen.

"Black Adam" is een recht voor zijn raap spektakel film, dat weinig geeft om plot en inhoud, maar je wel trakteert op veel CGI actiescènes. Vrijwel alles wat je moet weten wordt als expositie (uitgebreide uitleg) erdoorheen gehaast in de eerste circa 15 minuten, zodat wanneer Black Adam ontwaakt uit zijn eeuwenoude slaap al het geweld meteen kan starten. De opkomst van ons titelpersonage laat duidelijk zien wat je de komende twee uur kunt verwachten, namelijk explosies, slowmotion-effecten, rake klappen en de bliksemkrachten van Black Adam.

Vervolgens doet de film wat pogingen om een verhaal bij elkaar te knopen, maar dit is toch weer clichématig slap. Verschillende partijen die allemaal achter een voorwerp (de kroon van de koning) aanzitten én tussendoor moeten ze met elkaar in conflict raken zodat er grootschalige gevechten kunnen plaatsvinden. Een paar mensen worden verplicht in het plot verwikkeld om het allemaal wat in de realiteit te gronden, maar je leeft nooit met iemand mee. Voornamelijk de tienerjongen, te weten Amon Tomaz (Bodhi Sabongui), die Black Adam probeert aan te sporen om de stad te redden, werkte niet voor mij. Hij is eerder irritant dan inspirerend. Na circa 75% van de film zit er een soort einde in de film, maar dat is helaas niet het echte einde, want daarna volgt nog een half uur extra verhaal (met daarin ook wat drama zoals de dood van Dr. Fate / Kent Nelson) met actie.

Het is echter niet alleen het einde van de film dat tegenvalt. Het duurt ook een erg lange tijd om op gang te komen. De introductie van Black Adam zelf is opzicht nog goed gedaan, alleen zit er vervolgens erg weinig momentum achter het verhaal. Tot tegen het einde van de film heeft ons hoofdkarakter namelijk compleet geen motivatie. Hij heeft geen behoeftes, geen doel, hij bestaat gewoon in de film. Dat is één van de grootste fouten die de film begaat. Het plot zelf springt zo ook heen en weer. In eerste instantie is het plot om Black Adam te stoppen, maar de makers kiezen al snel een hele andere route, die niet echt werkt voor de film. Dit is met name de reden waarom het einde zo verwarrend aanvoelt, en waarom de film niet lekker doorloopt. Er is geen momentum, geen drang om een conflict op te lossen. Het voelt als een verzameling van gebeurtenissen.

Ook is het acteerwerk niet helemaal op niveau. Hoofdrolspeler Dwayne Johnson speelt een erg emotieloos karakter met een mix van woede, onderdrukte pijn en sluimerende daadkracht en de film heeft ook last van een schrijnend gebrek aan eigen karakters. Dat komt het sterkst naar voren bij de "Justice Society", bestaand uit nieuwe helden die stuk voor stuk tweederangs versies zijn van collega’s van Marvel. Leider Hawkman / Carter Hall (Aldis Hodge), die erg serieus en stereotypisch werd gespeeld, is een zeurende variant op Falcon, de wijze Dr. Fate / Kent Nelson (Pierce Brosnan), hij voelde compleet thuis in de film en was een leuke toevoeging, lijkt wel heel erg op Doctor Strange, Atom Smasher / Al Rothstein (Noah Centineo) is een minder spitsvondige kopie van Ant-Man en Cyclone / Maxine Hunkel (Quintessa Swindell) heeft veel weg van X-Men-lid Storm.

De laatste twee leden zorgen soms voor een luchtige grap en Atom Smasher heeft ook veel oog voor Cyclone, maar ze voegen inhoudelijk weinig toe aan het verhaal. Tijdens de climax spelen ze amper een rol in het hoofdconflict en zou je ze uit de film weglaten, dan verandert er bijna niks aan de film. De gelijkenissen van het team zijn nog tot daaraan toe, erger is dat de "Justice Society" met hun misplaatste autoritaire gedrag (met name Hawkman) een stoorzender is binnen het verhaal en Teth Adam vooral op een irritante manier in de weg zit.

Buiten Black Adam en "Justice Society" zien we ook een aantal gewone mensen in de film waaronder moeder Adrianna Tomaz (Sarah Shahi), die deel uitmaakt van de schatgravers, haar al eerder genoemd zoontje Amon Tomaz (Bodhi Sabongui) die fan is van superhelden (waaronder Superman) en oom Karim (Mohammed Amer), die ook deel uitmaakt van de schatgravers. De laatste zorgde ook voor wat humor in de film.

Al met al vond ik "Black Adam" maar een matige superheldenfilm, waarbij de focus ligt op actie, actie en nog meer actie. Zowel Dwayne Johnson als de technische hoogstandjes weten film niet te redden. De slechte structuur, de nog slechtere karakters en waardeloze montage zwakken de filmervaring af. De doorsnee fan van actiefilms zal zich vast vermaken met een bak popcorn, ik had overigens chips, maar naar mijn mening hoef je deze film niet in de bioscoop te zien en kan je hem beter thuis op de bank bekijken via een televisie en dan kan je hem tenminste ook regelmatig vooruitspoelen of uitzetten.

avatar van redmirow

redmirow

Heerlijke bioscoop film, vernieuwende frisse fantasie film met een leuke cast.

avatar van Robson1968

Robson1968

Een actiefilm die je het best wel in de bioscoop kunt kijken, als je 'm al wilt zien. Verhaal is aardig maar zou met het uitdiepen van alle karakters 1,5 uur langer moeten duren. Terwijl ik nu al had "is het nog niet afgelopen?". Aktie om de aktie is nou niet waarvoor ik naar de bios ga. Maar goed, er zijn vast wel liefhebbers voor.

Positief vind ik hoe Dwayne Johnson acteert. Nu eens niet de alom bekende "McCleanssmile" en zijn wenkbrauwtrucje. Redelijk serieus te noemen met tijd en wijlen.

Verstand op 0 en grote bak popcorn zodat je niet teveel gaat nadenken, dan is deze film goed te pruimen.

Blijf in ieder geval zitten tot na de aftiteling. Hopelijk wordt het vervolg beter (wat meestal niet zo is).

avatar van dimi303

dimi303

Hoewel er heel wat dingen zwak zijn uitgewerkt verrast DC me toch steeds. Leuk entertainment en mij totaal niet verveeld.

avatar van Doom4

Doom4

Vond het een zeer geslaagde film.

Visueel mooi, veel actie en humor maar gelukkig niet te kinderlijk.

5 sterren? mwah dat weet ik niet maar ik heb eigenlijk ook geen minpunten dus tja waarom ook niet.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Toch wel sneu dat dit het eindresultaat is van Dwayne’s passion project dat 15 jaar aanloop nodig heeft gehad. Een matig en rammelend plot, zwakke pogingen tot sentiment en oninteressante personages zonder karakteruitdieping laten deze DC film aanvoelen als het zoveelste vervolg op Transformers. Mooie verpakking en weinig inhoud. Morgen weer vergeten, maar 0 behoefte om dit ooit nog eens op te zetten.

avatar van schumacher

schumacher

Ik beoordeel deze film hier puur op vermaak en dan geef ik een 4.

Heb me niet zitten vervelen.

Popcorn filmpje zoals verwacht.

Naar zo'n film kijken doe je toch ook niet meteen met de gedachte van dit gaat hier een ijzersterk verhaal zijn?? Blijkbaar zijn er mensen bij die dat echt verwachten ofzo, ik niet.

avatar van Superboy

Superboy

Ik ging er gisteren op m'n vrije dag eens écht goed voor zitten ! Je kent het wel ! Stoel in de juiste stand, voetenbankje erbij..... Bakje koffie ! Ik had me héél erg verheugd op deze film aangezien ik een grote superheldenfan ben !

Vanaf het begin viel het me al tegen. De film is ongelófelijk gehyped (mede door Dwayne Johnson zelf uiteraard), maar maakt het niet waar voor mij.

Ik zat me op een gegeven moment zelfs een beetje te ergeren aan het rammelende plot.

Een vrouw is op zoek naar The Crown of Sabbac, En heeft sterk het gevoel dat deze 'verborgen' ligt in de bergtombe waar ze zojuist met haar Jeep naartoe is gereden. Bij het betreden van de berg zweeft de kroon al voor haar neus. Ze hoeft er niks voor te doen. Je vraagt je af waarom deze kroon de afgelopen 4600 jaar niet eerder is gevonden door iemand anders ?!

De Tovenaars die Black Adam "gevangen" hebben gezet zijn vergeten de inscripties op de grond weg te halen waarmee hij bevrijd kan worden. Slordig ! Zowel In Universe als daarbuiten.

Helaas rammelt de film daarna verder.......

The Justice Society wordt opgericht. De leden hiervan ontmoeten elkaar voor het eerst en nemen niet eens de moeite elkaar een hand te geven en/of zichzelf voor te stellen. Wél zijn ze meteen een team !!

De Eyecatcher is natuurlijk Dr. Fate ! Hij is oppermachtig, en heeft ook een supergaaf superkostuum. Met een mooie gouden helm en dito cape ! Daar zit m.i. ook een probleempje ..... Onbedoeld wordt híj de eyecatcher van de film, en niet Black Adam zelf. Deze heeft een Superkostuum aan dat van rubber / plastic lijkt te zijn vervaardigd. De witte/gouden cape zou er met CGI later ingezet worden, maar dat is niet gebeurd. Daardoor ziet het er nogal suf uit. Het pak heeft een soort V-Hals aan de voorkant, en ook in Black Adam's rug gedeeltelijk ontbloot. Is dit hoe een Godheid erbij loopt ?

- Wanneer Black Adam ontwaakt wordt metéén het vuur op hem geopend. Dat is vreemd, want je weet op dat moment nog niet of hij goed of slecht is.

- Hadden de Tovenaars niet beter Black Adam z'n krachten kunnen ontnemen ? i.p.v. hem 'gevangen' te zetten. Dat is vragen om problemen !

- Atom Smasher en dat meisje wat zich in een Orkaan kan veranderen dragen weinig bij. Je vraagt je bijna af waarom ze er zijn.

- De dialogen tussen Black Adam en dat jongetje doen mij erg aan Terminator 2 denken

Een positief punt vond ik de gevechten en de Actiescenes. Deze zijn er genoeg ! Het 'eindgevecht' vond ik een beetje kort duren, en uiteraard ook weer grotendeels in het donker.

Ik vond het ook jammer dat de film zich bijna alléén maar in Kahndaq afspeelde. Ik had Black Adam best in New York of ergens anders willen zien vechten / vliegen

Er is heus wel iets te genieten aan deze film, maar ik bleef toch met een teleurgesteld / leeg / onbestemd gevoel achter

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Oke, deze film moet de DCEU (DC Extended Universe) weer op de kaart zetten. Het zou hierom een project gaan van Dwayne Johnson waar hij al wat jaren mee heeft lopen te leuren. Dwayne Johnson speelt Black Adam of eigenlijk niet, maar is gewoon zichzelf. Want laten we eerlijk wezen een ander karakter neerzetten is nou niet iets waar hij in uitblinkt. In mijn optiek was hij alleen maar goed en grappig in Pain & Gain uit 2013 naast Mark Wahlberg. Maar he dat is mijn mening. Natuurlijk heeft hij een aantal vermakelijke actiefilms gemaakt, en een hoop bagger. Terug naar de film. Het verhaal wordt in het begin meteen uit de doeken gedaan met een voice-over van het jochie Amon Tomaz (Bodhi Sabongui). Blijf dat toch elke keer jammer vinden en erg lui van de makers. Het verhaal is verre van uniek, maar word wel leuk gebracht. De humor sloeg vaak de plank mis en soms kwam er toch een glimlach op mijn gezicht. Verder is het een achtbaan aan actie’s. En moesten Adrianna Tomaz (Sarah Shahi) en haar zoon Amon Tomaz voor de emo zorgen, wat niet echt lukte. De CGI liet ook erg te wensen over. Was er dan echt niets goed aan de film? Het was erg leuk om Aldis Hodge als Hawkman en ook Pierce Brosnan als Dr. Fate te zien. En daar lag dan ook meteen het probleem. Er werden nieuwe helden geïntroduceerd zonder enige vorm van opbouw, je zou zeggen dat ze inmiddels wel geleerd zouden hebben daar bij DC, maar nee. Aanrader? Voor mij een nee, maar als je zin hebt in simpel vermaak en kunt gaan zitten zonder ene verwachting heb je een leuke 2 uur voor de boeg. O ja er is 1 end-credit filmpje die toch wel veel goed maakte.

avatar van mrkos

mrkos

Black Adam

Prima actiefilm met hier en daar een dosis humor.

Film verveelde eigenlijk nauwelijks, wat een goed teken is. Er gebeurt genoeg, maar voor mijn gevoel duurde de film wel een tikkeltje te lang. De actiescenes en special effects (CGI) zien er op zich prima uit, maar ik heb betere gezien. En wat sommige hier zeggen klopt wel, ineens verschijnen er een paar personages zonder echte introductie en dat neem je dan maar voor lief, want de film is vooral gericht op de actie, maar het is soms wat verwarrend. Wel mooi voor Dwayne Johnsen dat hij nu ook een eigen superheldenfilm heeft, al had die w.m.b. wel beter uitgewerkt kunnen worden. Kortom, leuke film voor een keer, maar geen film die ik voor mijn plezier nog een keer zou opzetten.

3 sterren.

avatar van filmkul

filmkul

Matige DC film. Het verhaal is zwak en voorspelbaar. De uitwerking is gewoonweg veel te veel van het goede. De opbouw gaat nog wel, hoewel de Justice Society vrij weinig introductie krijgt. Maar zodra de hoofdrolspeler zijn intrede doet is het een en al chaos. De actiescenes zijn vrij eentonig met bombastische scènes waarin van alles aan gort geslagen wordt. Beetje vermoeiend. Het blijft een nadeel als een superheld vrijwel ongelimiteerde krachten heeft. De scènes met de Justice Society zijn een stuk interessanter. Black Adam zelf is wat dat betreft een behoorlijke stoorzender in de film. Visueel ziet er best aardig uit met goede cgi. Het acteerwerk is verder ok. Het geld had beter aan een Justice Society film gestoken kunnen worden. 2.5/3.0

avatar van Apster

Apster

Hysterische superhelden film nummero zoveel. Verhaal zit er niet echt in, het is voornamelijk een aaneenschakeling van actie dat na een tijdje verveeld. Op een gegeven moment weet je het wel als de Rock weer met wat mensen gooit. CGI is matig, lijkt maar geen vooruitgang in te zitten met deze films (ook bij Marvel). Ook nul creativiteit. Een actiecène in slowmotion doen ondersteunt met een classic rock deuntje is niet bepaald origineel meer te noemen.

avatar van davey400

davey400

Intergang?

Serieus?

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Kom op, jongens! Samen krijgen we deze film onder de 2* (nog altijd 1 meer dan dit misbaksel verdient)!

Meer dan prima special effects (meestal), bijzonder slechte regie, klotescript, matig camerawerk, hondsberoerd acteerwerk, humorloos (voornamelijk dankzij de slechte timing - met dank aan de accenten?), blackwashing, plotgaten ter grootte van de biceps van The Rock, etc.

avatar van extremezz

extremezz

Wat een draak van een film zeg…

avatar van Film Pegasus

DC nam een nieuwe start met The Batman, maar helaas krijgen we toch nog vehikels als deze Black Adam omdat ze per se met de DCU verder willen gaan. Binnenkort The Flash waarschijnlijk, ondanks alle feiten van zijn hoofdrolspeler en Batgirl gecanceld. Tijd dat er iemand anders aan het stuur komt van DC...

Films met goden werken nooit echt goed. Ook niet de vijanden in de heldenfilms die een god blijken te zijn. Black Adam is daar geen uitzondering op. Het hoofdpersonage is gewoon een eikel en het is jammer dat de Justice Society een vervelend groepje helden is hier, want dat had een betere film geweest. Iedereen loopt er maar verloren bij en verdrinkt in de zielloze CGI. Dark Phoenix zorgde er voor dat de stekker uit de X-Men franchise werd getrokken. Hopelijk is Black Adam hetzelfde voor de DCU.