Genre: Actie / Avontuur
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Shazam! Fury of the Gods
"Oh. My. Gods."
Billy Batson heeft de gave om in een superheld te veranderen als hij het woordje "Shazam" roept. Zijn pleeggezin heeft ondertussen ook de gave gekregen om in superhelden te veranderen. Samen beschermen ze de wereld tegen allerlei bovennatuurlijke en magische dreigingen. Het pleeggezin krijgt echter een aparte situatie voor de kiezen wanneer er plots goden naar de aarde trekken. Twee van die goden, Hespera en Kalypso, hebben zeer sterke krachten geërfd van hun voorvaderen, en maken daarmee het leven van Billy en zijn pleeggezin zuur.
Shazam
Super Hero Freddy
Super Hero Darla
Darla Dudley

Jotil (crew bioscoopreleases)
Hmmm, die trailer spreekt me totaal niet aan. Releasedatum wordt overigens wel geschat op december van dit jaar, Jotil die hier meer van weet?
Yes! De film staat inderdaad gepland voor 21 december 2022 (Warner Bros. Pictures).

Hercules123
Trailer stelt niets voor... Eerste film was ook niet zo goed. Denk dat ik deze zal overslaan, jammer...

Freakje554
Shazam is terug, alvast beter & groter dan de eerste film
Beter dan de eerste, is ook niet moeilijk... Die was voor mij een flop.
Maar nu zit er genoeg actie in, humor die wel werkt & toch wel een goed verhaal.
Ook wel 1 van de betere DC films van de laatste tijd voor mij.
Niets zo speciaal aan, maar ben al blij dat ik eens positiever kan zijn over een DC film.
Het bekijken in de bioscoop zeker waard, maar of dit een kassa succes zal zijn is nog een twijfel.
Alvast een goeie 3 sterren & uitkijken naar The Flash

c.dragon
Waarschijnlijk ben ik over een half jaar vergeten waar hij over ging, want veel diepgang heeft de film niet, maar ik vond hem bijzonder onderhoudend. Geen seconde verveeld.
Ik wil eigenlijk omgerekend een 7,5 geven, maar dat is niet mogelijk, dus daarom 4 sterren.

Net zoals deel 1 een erg vermakelijke film en de humor past gewoon erg binnen de context van deze film. Vooral omdat het eigenlijk om een zooi jongeren gaat die de held uithangen. De cast heeft charisma en kan de film met gemak dragen. Ook de dreiging van de antagonisten komt goed over en onder leiding van Helen Mirren en Lucy Liu zetten zij dit overtuigend neer. De film bevat verder genoeg actie en spektakel en de balans tussen de rustmomenten en de actie set pieces vind ik ook prima in orde. Waar de film mij verliest is de urgentie. Marvel en DC hebben de laatste 10 a 15 jaar een universum gecreëerd waarin ze je altijd naar meer laten snakken. Nu het bij beiden als een kaartenhuis in elkaar dondert zit je ook naar deze film(s) te kijken met het idee van, waarom kijk ik hier eigenlijk naar? Ik mis gevoelsmatig daarom ook een echte impact. Het is allemaal erg leuk en vermakelijk. Maar het durft nergens echt risico te nemen en iets verrassends te doen, ondanks dat de film ook nergens echt de fout in gaat (al had Shazam wel dood mogen blijven voor de impact en daardoor had de film nog meer gewicht gehad). Het is veilig binnen de lijntjes. Het viel me bij deze film pas echt op hoe veilig de film is qua geweld en actie. Allemaal prima en ik begrijp het zeker. Maar als we eerlijk zijn. Wie herinnert zich dit nog over 10 jaar? Dit is gewoon weer een van de zovele superheldenfilms die zonder probleem een prima biosavondje opleveren, maar een permanente indruk laat het niet achter.

MosquitoSmasher
Ik vond de eerste verassend vermakelijk in 2019, maar om een of andere reden deed deze mij niet heel erg veel. Ik ga hem nog een tweede keer kijken later deze of volgende maand.
Viel op hoe bizar weinig bezoekers er waren. Dat was op de eerste dag ook al zo. Op de site en app van Pathé kun je zien hoe druk het is, gewoon raar weinig mensen. Dat had ik niet verwacht. Meestal doen superhero films het goed toch?

Freakje554
Bij mij ook zeer weinig volk... Een zaal voor 400 man, er zaten er een stuk of 20/25

Phantasm
Vermakelijke film met genoeg actie. Prima mee vermaakt in de bioscoop.

MosquitoSmasher
Wat raar zeg. Wellicht is Shazam dan gewoon niet super geliefd. Als het een Batman was geweest hadden er plenty mensen gezeten. Maar zelfs bij Black Adam zaten veel meer mensen. Tja, The Rock he.

Erwin (Google Holland )
Ik zou daar niet voor maar de bioscoop gaan.Het is wel een leuke film maar het is wel een Deel 2 . Grappige acties en gave gedrochten ,monsters, en mythologische beesten. Heel anders dan in deel 1,en het zou mij niet verbazen als we volgend jaar in deel 3 zitten te kijken.

Erwin (Google Holland )

teigertje
Shazam. !! is back en hoe.
Een visueel schitterend spectaculair schouwspel.!
Lastig te zeggen of de eerste of deze beter is.
Beide hebben hun kwaliteiten.
Maar deze DC film, is weer fenomenaal en zo genieten.
Een enthousiast publiek, in de bioscoop.
En zeer verdient voor dit staaltje film.
De special effecten zijn werkelijk schitterend gemaakt.
Vol met spectaculaire aktie en verassende wezens.
Met een fantastische cast.
En wat ook geweldig is, dat een toepasselijke eighties hit,van de legendarische zangeres Bonnie Tyler Holding out for a hero die op het juiste moment zijn entree maakt.
Deze grote hit was de soundtrack van de wereld beroemde eighties film Footloose uit 1984.
En nu weer uit de muziek stal gehaald.
En blijf zitten voor de eind credits.
Aan de Superhelden fans, deze DC film beloofd wat hij doet.
Genieten van dit fenomenale film spektakel.

Marvel/Dc
Wat was dat genieten.
Dit Dc superhelden spektakel.
Deze heeft mij als superhelden fan,weer niet teleurgesteld.
Een hoog staaltje van een film.
Met prachtige effecten en geweldige mythische wezens.
Geweldige cast.
Fantastische filmmuziek zoals van Bonnie Tyler Holding Out For A Hero.
Genoten met een dikke tien.
En nu maar uitkijken naar The Flash.
De trailer was te zien in de bioscoop, dat belooft weer wat.
Ik kan niet wachten !

Freakje554
Domestic Box Office na 2 dagen: 11,7 miljoen... Wat pijnlijk, zo slecht is ie nu ook weer niet

Toch is het te verklaren. Het is geen MCU film en ook geen Batman of iets dergelijks. Shazam spreekt niet aan en de eerste film was al ook weinig indrukwekkend. Dan komt men niet massaal naar de bios voor een vervolg. Sowieso is er enige superhelden-moeheid. De MCU films scoren ook minder dan 3 jaar geleden.

mrklm
Hoewel Billy Batson [Asher Angel] bijna 18 jaar oud is, kraamt zijn alter ego Shazam [Zachary Levi] kinderachtige 80s-taal uit en gedraagt hij zich nog altijd als een kleuter. Schijnbaar zijn er mensen die daar bulderend van over de vloer gaan rollen, maar het wekt bij mij alleen maar ergernis op. Helen Mirren en Lucy Liu se[e;em de twee godendochters die naar Aarde zijn gekomen om de staf (die Shazam in Shazam! had gebroken) te herstellen en de magie van die staf voor hun eigen doeleinden te gebruiken. Philadelphia mag zich scharen in het twijfelachtige rijtje van steden die grotendeels in puin worden gelegd ten behoeve van een Marvel-franchise. Mirren en Liu zijn goed gekozen, maar ook zij verdrinken uiteindelijk de overdaad aan special effects. En wat is het nut van drie finales?

horizons
ten behoeve van een Marvel-franchise.
DC franchise.

Shinobi
"You think I know how to fix this, dude, but I really don't!"
Deel één vond ik al niet te bijzonder, maar ik was ergens wel benieuwd of dit vervolg beter was.
In 'Fury of the Gods' zien we hoe Billy Batson en de rest van zijn groep tevergeefs proberen om de superheld uit te hangen, maar echt lekker vergaat het ze niet. Zowat al hun reddingspogingen draaien uit op een fiasco. Daarbovenop krijgen ze nu te maken met The Daughters of Atlas, een trio kwaadaardige godinnen dat op wraak zint.
Het hele plot teert werkelijk op niets. Enerzijds omdat The Daughters of Atlas nietszeggende bad guys zijn en je vrijwel niets meekrijgt over hun achtergrond. Anderzijds blijven de kinderen veelal in hun superheldenvorm, waardoor de gezinsdynamiek wegvalt. Op deze wijze komt het allemaal flauwtjes over en enige urgentie lijkt er al helemaal niet te zijn; meer het promoten van Skittles.
Qua actie is te merken dat er nu meer budget voorhanden is, alleen kleurt men erg binnen de lijntjes. En wederom worden er zwakke CGI monsters tentoongesteld. De humor is ook weer try hard, hoewel ik toch nog om sommige domme dingen moest lachen. Overigens zit er een onverwachts toffe cameo in, waardoor ik even opveerde.
Al met al een te verwaarlozen vervolg, vooral gezien het feit dat DC binnenkort de zoveelste reset ondergaat. Hierdoor voegen de twee scènes na de eindcredits ook weinig meer toe aan het geheel.
Kleine 1,5 sterren.

mjk87
De eerste film had ik blijkbaar nog niet gezien, maar ik heb niet veel gemist. Althans, dit vervolg was goed te volgen zonder voorkennis. In potentie wel een boeiende film, maar de film kiest te vaak voor flauwe humor die ook wat vloekt met alle mensen die doodgaan. Dat werkt eigenlijk nergens. Maar de film legt ook focus op andere zaken en de boeiende aspecten komen kort aan bod (hoe is het om superheld te zijn?) maar worden verder niet uitgewerkt.
Het acteerwerk is vaak tegenvallend. Vooral Levi is strontirritant, maar ook de rest valt vies tegen en vooral pogingen tot humor vallen enorm tegen en mislukken vaak pijnlijk. Mirren is verder wel oké, Liu weet zich geen raad en Zegler is wel prima maar heeft een zwak personage (ik zou haar nog wel in een serieus young adult drama willen zien, volgens mij is ze daar prima voor).
Uiteindelijk een film die nergens bijzonder is, nergens echt vermaakt, nergens opwindende actie kent en vooral gemiste kansen kent. Maar ook niet helemaal een gedrocht is. 2,5*.

De film is hard geflopt.
Superhelden-moeheid of weten kijkers gewoon kwaliteit van middelmatigheid te onderscheiden?

Grote 'cameo' in nieuwe 'Shazam!' startte als grapje: "Goedmakertje voor eerste film"

Adam Brody enorm kritisch op outfits 'Shazam! Fury of the Gods': "Je voelt je net een kind"

Helen Mirren, schurk in 'Shazam'-film, kan verhaal niet uitleggen: "Ben geen superheldenpersoon"

Shazam vecht met supersterke Helen Mirren in trailer voor nieuwe film 'Shazam: Fury of the Gods'
Realtimes | Publishing Network
Social media