• 11.795 nieuwsartikelen
 • 164.341 films
 • 10.544 series
 • 30.608 seizoenen
 • 620.758 acteurs
 • 194.462 gebruikers
 • 9.062.295 stemmen
Avatar
 
banner banner

Shazam! (2019)

Actie / Fantasy | 132 minuten
3,08 713 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 132 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: David F. Sandberg

Met onder meer: Zachary Levi, Asher Angel en Mark Strong

IMDb beoordeling: 7,0 (388.189)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 4 april 2019

Plot Shazam!

"Just say the word."

De 14-jarige Billy Batson voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen de krachten van het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de macht van Zeus, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius, is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Dr. Sivana

Billy Batson

Freddy Freeman

Super Hero Freddy

Darla Dudley

Super Hero Darla

Super Hero Mary

Alle Media

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

😄
🙁
😉
🙂
😛
😠
😐
😈
😱
😎
😕
🙄
😇
😴
🤐
😢
😂
😜
💛
👍
👎

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Brabants

Brabants

 • 2724 berichten
 • 2039 stemmen

Shazam! is qua actiehelden versus komedie een vrij aardige film. Het verhaal is degelijk en de humor is goed vertegenwoordigd. Verwacht geen hoogstaande productie maar het is zeker een prima tussendoortje.


avatar van Rodger

Rodger

 • 1699 berichten
 • 1663 stemmen

Leuke film, actie humor,. alles er op en er aan...

3.5 ***


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1548 berichten
 • 1836 stemmen

"His name is Thunder Crack!"
"Dude, that sounds like a butt thing."


De film begint wel aardig met een typische jaren 70 setting, altijd leuk! TIjdens het auto ongeluk met zijn vader en broer krijgt Thaddeus Sivana een aanbod van de magiër van het rijk om zijn magische krachten over te nemen, maar hij blijkt onwaardig te zijn. De tovenaar gaat dan op zoek naar een zuivere ziel die wel waardig is en dat blijkt dus Billy Batson te zijn, een jongen die inbreekt in politie auto's en zich als cop voordoet.

Billy liep als klein kind verloren op een kermis en zijn moeder ging blijkbaar nooit op zoek naar hem. Billy werd in zes pleeggezinnen ondergebracht waar hij wegliep, en toch werd hij nooit in een verbeteringsgesticht gestoken. Uiteindelijk komt Billy terecht in een mixed race opvanggezin voor pleegkinderen in een groot huis, want in VS films leeft men altijd in mooie grote huizen. "Do you like vegan food? Coz you see, I like animals", zegt een klein zwart meisje (en daarmee kan het eerste woke punt op de agenda afgestreept worden).

De volwassen Thaddeus Sivana, die intussen een soort doctor is geworden, vind de symbolen om de deur naar het rijk te openen, waar hij de magiër ontmoet. Dr. Sivana krijgt de macht van de Zeven Doodzonden, want de magiër is te zwak geworden om die nog te bedwingen, en hij heeft zijn kampioen niet gevonden die zijn krachten kan erven. Dr. Sivana, die de magiër overmeestert, denkt er blijkbaar niet aan om diens staf te nemen die zijn krachten bevat. Intussen blijft geheel toevallig het vervelende, praatzieke kamergenootje van Billy maar over superkrachten praten. En van vervelende kids gesproken, dit is duidelijk een kinderfilm gericht op het jongere publiek.

Terwijl dr. Sivana alle moeite moest doen om de juiste symbolen te vinden om het rijk van de magiër te vinden, wordt Billy gewoon doodleuk met de metro naar het rijk gebracht. De tovenaar vertelt Billy dat de zeven tovenaars lang geleden de verkeerde kampioen kozen, waardoor miljoenen mensenlevens verloren gingen. De tovenaars hebben dus de gewoonte om steeds de verkeerde kampioen te kiezen. Deze keer is het aan Billy om als kampioen gekozen te worden, het is niet meteen duidelijk waarom want zo zuiver van hart is hij niet. Op dat moment zien we voor het eerst Zachari Levi als de superheld Shazam in een raar pakje met een grote, witte kap. De krachten van Shazam maken blijkbaar dat je ineens volwassen wordt. Billy moet even wennen aan zijn grote mannenlichaam, net zoals Tom Hanks in Big, en dat zorgt voor enkele komische momenten.

Mark Strong als dr. Sivana is natuurlijk perfect gecast als de ultieme bad guy van tegenwoordig. De CGI van zijn vriendjes de Zeven Doodzonden ziet er minder geslaagd uit, en als ze praten beweegt hun mond niet, wat er een beetje gek uitziet. Na een uur is de grap van een kind in een volwassen superheldenlichaam er wel een beetje af. De rest van de film bestaat voornamelijk uit de typische over de top gevechten tussen de helden en de bad guys, waarbij de helden onschendbaar zijn. We hebben dat al zo vaak gezien!

En dat is ook het grootste probleem met Shazam: natuurlijk wil men persé weer ontelbare vervolgdelen maken, en de grap zit hem juist in de ontstaansgeschiedenis van Shazam en hoe Billy zijn superkrachten ontdekt! Voor de rest is hij als superheld helemaal niet zo interessant. Het is namelijk geen superman of zo, maar slechts de zoveelste aanvulling aan het lange rijtje superhelden van de DCU, en er is de laatste jaren een overdaad aan superhelden die door de stallen van DC en Marvel worden uitgepoept.

Ook het hele conflict tussen wie precies de rechten op de naam van Captain Marvel bezit, DC of Marvel, zorgt voor enige verwarring. DC heeft hierdoor de naam van Captain Marvel moeten wijzigen in Shazam. En om het geheel nog complexer te maken, werd in de film Captain Marvel (2019) de rol van Captain Marvel door een vrouw vertolkt. Brie Larson speelt daarin Carol Danvers. Carol Danvers werd in 1968 geïntroduceerd als de vriendin van Captain Marvel en werd in 1977 zelf een superheld, onder de naam Ms. Marvel.


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1548 berichten
 • 1836 stemmen

The Oceanic Six schreef:
Toch best jammer, want Shazam! had best potentie. Zo'n speech van de bad guy die hij niet goed kan horen is toch best leuk.

Haha dat vind ik de beste scene uit deze film!

Toch wel origineel en goed bedacht. Zaten er maar meer van dit soort goed bedachte grappen in de film in plaats van het platgetreden pad van de superheldenfilms te volgen.


avatar van teigertje

teigertje

 • 2145 berichten
 • 2744 stemmen

Een schitterend schouwspel waar alles uit de kast getrokken is.

En ook Zackary Levi speelt de rol als Shazam ontzettend leuk.

Een film met een prima cast.

Na deze opnieuw te hebben terug gezien.

Blijft deze DC movie overeind staan.

Een zeer geslaagde Superhelden film.

Vol humor en spektakel.