• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Zachary Levi, Asher Angel en Mark Strong

Releasedatum: 4 april 2019

Plot Shazam!

"Just say the word."

De 14-jarige Billy Batson voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen de krachten van het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de macht van Zeus, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius, is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.

Dr. Sivana

Billy Batson

Freddy Freeman

Super Hero Freddy

Darla Dudley

Super Hero Darla

Super Hero Mary

Vanaf 4 april 2019 in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van Glacius

Glacius

Lijkt me een leuke film, hoewel ik eerst nogal sceptisch was.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Kijkwijzer classificatie van Shazam! - kijkwijzer.nl

Negen jaar en ouder wegens angst en grof taalgebruik. Is dit de kant die DC op wil gaan, kinderfilms maken? Ik had toch zeker een 12+ rating verwacht. Ik bedoel, ik ga hem zeker nog kijken, maar verwacht hierdoor wel minder actie. Ik hoop dat ze deze rating zullen aanpassen.

avatar van casvdb

casvdb

Ik denk dat het een leuke film gaat worden, hoop het tenminste.

kleintje 2 schreef:

Kijkwijzer classificatie van Shazam! - kijkwijzer.nl

Nou, in Amerika heeft hij wel een PG-13 rating gekregen, dus nu hoef je niet meer te verwachten dat er minder actie in zit.

avatar van Rvdz

Rvdz

25 maart bij Pathé te zien als Unlimted Night, al zijn de meeste voorstellingen volgens mij inmiddels al uitverkocht.

eltorro

De rotten tomatoes score is onthuld van Shazam, de film staat op een dikke 95%.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Het is me echt een raadsel hoe men hierom kan lachen. Letterlijk binnen vijf minuten na aanvang zat ik de seconden al af te tellen. Elke grap was totaal niet grappig, elk karakter stom, elke acteur slecht, de effecten leken op dat Marvel-prul van net na de eeuwwisseling en het duurde maar en duurde maar.

Echt verschrikkelijk. Als de gemiddelde film ook maar half zo kut was, zocht ik vanavond nog een andere hobby. Ben er echt chagrijnig van.

Bah.

avatar van Margreet

Margreet

Ik vond m best wel leuk, maar helaas wel veel te lang. Er zaten wel een paar aardige grappen in, maar al met al lijkt het toch een film voor kinderen, hoewel die monsters voor kinderen misschien net te eng zijn. Maar mijn hemel, dit duurde echt te lang.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Best grappig, het eerste anderhalf uur, maar dan komt er een veel te lange en saaie laatste drie kwartier achteraan.

avatar van Rvdz

Rvdz

Heerlijk. Sowieso de beste van alle post-Nolan DC films, wat ook wel weer wat zegt over de rest van dat zooitje want een meesterwerk ofzo is het nou ook weer niet, maar toch.

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

Wat een drama. Volledig eens met de reactie van Zwolle84.

Totaal niet grappig, slechte acteurs en een verhaal zit er al helemaal niet in.

Duurde ook nog eens erg lang, hoewel het eigenlijk vanaf het begin al vreselijk was. Snap niet hoe mensen hier plezier aan kunnen beleven. Kinderachtig, saai, irritant en amateuristisch.

Alleen nog een halve ster voor de laatste scene, daar kreeg ik enigszins een glimlach van.

Y&T

ongelofelijk..wat n bagger....slecht verhaal , als je al van een verhaal kunt spreken...totaal niet grappige one-liners, hopeloze cast...vooral als de familie opeens allemaal superhelden worden...waarbij niet te zien is of ze nou n mannetje of een vrouwtje zijn...DE ideale transgender scenes..of weet ik veel hoe dat soort mensen genoemd worden...
mooi gemaakt, dat dan weer wel...maar hadden ze al die poen niet beter kunnen stoppen in een Echt goeie film.?
En het ergste van dit alles is nog wel denk ik dat er een vervolg op komt...nog meer van dit soort flauwekul.
De zaal in Hoorn zat nog niet voor de helft vol....de thuisblijvers kregen dit keer gelijk.
een halfie voor de moeite...

eltorro schreef:

De rotten tomatoes score is onthuld van Shazam, de film staat op een dikke 95%.

is dat goed of niet? ik ken rotten tom niet...

Y&T schreef:

is dat goed of niet? ik ken rotten tom niet...

Dat betekend dat 95% van recensisten positief is over de film.

avatar van sakalunga

sakalunga

Nou kan het zijn dat de film daadwerkelijk slecht is, en ik wil altijd de mening van mensen respecteren, maar ik weet niet zo zeker of ik mensen kan vertrouwen die films als Serenity of The Prodigy 4 sterren geven

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

sakalunga schreef:

Maar wel iemand die de minions film 5 sterren geeft?

Smaken verschillen, zelf erg genoten van Serenity omdat dit mijn favoriete genre (Mystery) is en ik het acteerwerk erg sterk vond. Maar goed daar kan ieder zijn mening over hebben.

Mijn mening over deze film is dat het pure rommel is, die ik totaal niet grappig vind en volledig zonder verhaal. Nu zal dat ook komen omdat dit niet echt mijn ding is, maar ik wilde het toch een kans geven.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Y&T schreef:

Wat een onzin.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Whoa, ik weet niet wat 'Shazam!' (2019) Y&T heeft misdaan, maar het lijkt me voor zijn/haar bloeddruk beter om het vervolg maar over te slaan.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Komische superheldenfilms kennen we inmiddels genoeg, alleen nog niet van DC. In het filmuniversum van DC zagen we vooral zure superhelden die elkaar nogal humorloos de hersens inslaan tijdens een nachtelijke wolkbreuk. Dat is toch wel wat anders dan een luchtige en kleurrijke komedie, die zich desondanks wel in hetzelfde universum afspeelt als Batman v Superman en Justice League. Shazam! is een komedie waarin een eigenwijs jochie kan veranderen in Zachary Levi in een strak rood pakje en het moet opnemen tegen Mark Strong en een zooitje demonen.

Deze demonen zijn overigens de enige link naar het eerdere werk van horrorregisseur David F. Sandberg, die eerder Light’s Out en Annabelle: Creation maakte. Deze demonische monsters konden zo uit een horrorfilm zijn gelopen. Ze zijn het enige duistere element van de film, de rest is opvallend luchtig en geheel geschikt voor het hele gezin. Levi speelt een leuke hoofdrol en de meeste geslaagde momenten komen voort uit de geinig onderonsjes tussen hem en dat jochie uit IT als zijn pleegbroer. Maar alle personages uit Shazam zijn leuk, zo is de dynamiek tussen de sympathieke pleegouders en al die pleegkinderen ook geestig, ook al zijn het allemaal enorme karikaturen. Zelfs Mark Strong is komisch, vooral omdat hij zijn rol als superschurk bloedserieus speelt.

Deze leuke interacties verdwijnen jammer genoeg wat naar de achtergrond als er gaandeweg plaats wordt gemaakt voor actiescènes. Deze actie gaat gepaard met soms nogal karige CGI. En de film dendert met zijn 130 minuten veel te lang door. Voor superheldenfilms is dat inmiddels zelfs kort, maar komedies horen nu eenmaal anderhalf uur te duren. Overigens is niet de gehele derde akte waardeloos, sommige actie is prima en de film komt ook met een paar sterke grappen. Vond vooral de grap waarin Strong zijn speech houdt en Shazam hem niet kan verstaan, omdat hij te ver weg is erg geslaagd. Leuke manier om zo’n typisch cliché van het genre op de hak te nemen.

Baanbrekend is Shazam! niet. Het is soms zelfs een tikkeltje flauw. Maar ondanks dat we de laatste jaren genoeg komische superheldenfilms hebben gezien voelt de film nog best fris. Het is in ieder geval een sympathieke film. Ik vraag me alleen wel af of een vervolg op deze film werkt; gezien de kracht van deze film juist zit in hoe een naïef hoofdfiguur zijn krachten ontdekt. Maar goed, alsnog verwacht ik dat DC deze komische toon wel even doorzet (zeker nu James Gunn klaar staat om Suicide Squad te rebooten). Wat mij betreft geen slechte zaak, want Shazam! is veruit het leukste dat tot dusver uit de DCEU is gekomen. Maar goed, dat zegt alsnog niet veel; die lat ligt ook wel érg laag.

3,5 sterren.

Iron Maiden schreef:

Wat een onzin.

en ook dat mag je vinden..doeiiiii

avatar van SunChaser

SunChaser

Langdradig en oubollig

avatar van DreamTech

DreamTech

Leuk aardig amusant om gezien te hebben maar een topper nee niet echt hoeft geen deel 2 van mij voor te komen !!

avatar van mrklm

mrklm

Het duurt even voordat Shazam zijn intrede doet en dat is maar goed ook. Hoewel het verhaal van Billy Batson [Asher Angel] een tiener die keer op keer wegloopt bij pleegouders omdat hij (tevergeefs) denkt zijn moeder, die hij als peuter kwijtraakte tijdens een kermis, terug te kunnen vinden, nimmer afwijkt van veelvuldig betreden paden, is dat wel een stuk interessanter dan het kinderachtige gedoe dat we krijgen wanneer Billy Batson zich kan transformeren in Shazam [Zachary Levi]. Hoewel Shazam op papier een volwassen versie van Billy is, speelt Levi de superheld alsof het een kleuter is. Veel bekkentrekkerij, flauwe grappen zijn dan aan de orde van de dag. Dat weerhoudt Mark Strong er overigens niet van om zijn rol als de überschurk volstrekt serieus te benaderen. Regisseur David F. Sandberg maakt het nog erger met enkele behoorlijk angstaanjagende scènes die eveneens uit een totaal andere film lijken te komen. Het resultaat is een puinhoop van een film met een paar amusante momenten, maar zonder samenhang. En ja, halverwege de aftiteling is er nog een opzet voor een eventuele sequel. Zelfs in dat opzicht is Shazam helaas niet origineel.

avatar van The Oceanic Six

De zoveelste poging van DC om in de buurt van Marvel te komen en op een enkele geslaagde poging na is het ook hier weer mislukt. Shazam! heeft een leuk concept, maar het is veel te flauw, voorspelbaar en familievriendelijk uitgewerkt om indruk op me te maken. Het eerste uur is eigenlijk nog het leukst, als Billy Batson nog zoekende in zijn leven is en hij plots de krachten krijgt. Het gekloot met zijn nieuwe mogelijkheden was leuk, maar duurde te kort en er had sowieso wel meer uitgehaald kunnen worden. Billy is een egoïstische jongen, maar verder dan geld vragen voor een selfie komt de film dan niet. Ik zou me als ik hem was wel meer dingen kunnen verzinnen. Maar het was ieder geval nog best geinig om te volgen. Dat verdwijnt volledig in het laatste uur, als het langzaamaan weer een standaard DC spektakel wordt met een hoop lelijke CGI monsters.

Hebben ze dan niets geleerd als films als Batman vs Superman of Suicide Squad? Dit soort gevechten zijn echt zo enorm oninteressant. En dan moet het ergste nog komen, want de hele adoptiefamilie (uiteraard netjes verdeeld in voldoende diversiteit - al kan dit ook van het bronmateriaal dat ik nooit heb gelezen komen, geen idee) doet plots mee in scènes waar het glazuur van mijn tanden knalt, zo zoet en perfect moet het overkomen bij het bioscooppubliek. Ze houden van elkaar en hebben elkaar heel hard nodig. Mag ik een teiltje? Toch best jammer, want Shazam! had best potentie. Zo'n speech van de bad guy die hij niet goed kan horen is toch best leuk. Ook jammer trouwens dat er wat verhaallijnen lopen (de echte moeder, het meisje dat naar de universiteit kan), maar waar dan nauwelijks een fatsoenlijk einde aan zit. Waarom haal je het er dan bij?

Jammer dat studio's het zelden nog aandurven iets r-rated, scherp en echt gericht op volwassenen te maken. Deadpool is juist zo'n geweldig voorbeeld van hoe het ook kan en hoe populair zo'n film dan toch kan worden. Maar vaker komt er toch een titel als Shazam! of Venom bij die gewoon dat net-niet niveau aantikken. Gelukkig komt Hellboy er binnenkort weer aan, dan hoop ik daar maar op dat ik me wat beter ga vermaken. Shazam! is geen rotzooi, maar je bent 'm zo weer vergeten. Daarbij duurt de film met 130 minuten gewoon een half uur te lang. Het was een te lange zit voor dit soort niveau.

avatar van Shinobi

Shinobi

"His name is Captain Sparklefingers."

Met 'Aquaman' leek DC weer de goede weg op te gaan, dus deze titel kon wel vermakelijk worden. Eveneens vanwege het feit dat er wederom een regisseur uit het horrorgenre de stap maakt naar superhelden. Helaas vergaat het David F. Sandberg niet zoals James Wan.

Er wordt een vermoeiend oorsprongsverhaal opgezet rondom een jochie dat krachten krijgt van één of andere tovenaar. Ondertussen is Thaddeus Sivana vergezeld door demonen - die de zeven zonden moeten voorstellen - op zoek naar zijn kracht. Zo mag het hele riedeltje beginnen, terwijl je als kijker doodgegooid wordt met allerlei clichés over hoe belangrijk familie wel niet is; teiltje anyone?

DC staat over het algemeen bekend om zijn duistere, grimmige toon. Met de opzet van 'Shazam!' is het logisch dat er gekozen is voor een luchtige aanpak, maar dit soort try hard humor in combinatie met stompzinnige personages is werkelijk om te huilen. Op deze wijze moet je een hoop nietszeggende momenten doorstaan die nauwelijks enige samenhang met elkaar hebben. Zachary Levi doet tevergeefs zijn best en het is te merken dat hij nog zijn charme uit 'Chuck' heeft behouden, echter kan hij dit vehikel ook niet redden.

Je zou zeggen dat de actie dan nog wel de moeite waard zou zijn en toch word je op dat vlak alsnog teleurgesteld. Het is namelijk lang wachten voordat er enigszins iets noemenswaardig gebeurt. Jammer genoeg zijn de actiescènes veelal ondermaats, gesteund door zwakke CGI monsters. Het spreekt boekdelen dat het slot helemaal uit de bocht vliegt. Evenzo laat men een gemiste kans liggen om voor de verandering de bad guy eens gedegen uit te werken, zonde.

Al met al weer een hopeloze misser voor DC. Overigens volgen er na de eindcredits nog twee extra scènes.

1,5 Sterren.

avatar van safje12

safje12

Erg grappig film. Meestal ben ik niet van comedy maar deze vond ik toch wel leuk met alle leuke en grappige stukje er tussen. Zelfs de vecht scene's waren een beetje grappig waarna ik deze film zeker nog 1x wil zien in de bioscoop

Cijfer 8

avatar van wwelover

wwelover

Blijkbaar als één van de weinige ben ik juist een liefhebber van de DC Universe en dan vooral Men of Steel en Batman v Superman. De trailer van Shazam! sprak me allesbehalve aan, maar ik ben positief verrast. Het is misschien iets meer gericht op een jonger publiek, maar heb me zeer goed vermaakt. Prima actie, leuk verhaal (waar ik ook helemaal niks van wist), Mark Strong in zijn zoveelste Badguy rol en vooral leuke humor. Al sloegen ze soms wel een beetje de plank mis met grapjes (vooral Freddy).