Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 4 april 2019
Bekijk via Prime Video
Plot Shazam!
"Just say the word."
De 14-jarige Billy Batson voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen de krachten van het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de macht van Zeus, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius, is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Shazam! (MusicMeter)
Super Hero Darla
Mary Bromfield
Super Hero Mary
Margreet
Ik vond m best wel leuk, maar helaas wel veel te lang. Er zaten wel een paar aardige grappen in, maar al met al lijkt het toch een film voor kinderen, hoewel die monsters voor kinderen misschien net te eng zijn. Maar mijn hemel, dit duurde echt te lang.
Chainsaw
Komische superheldenfilms kennen we inmiddels genoeg, alleen nog niet van DC. In het filmuniversum van DC zagen we vooral zure superhelden die elkaar nogal humorloos de hersens inslaan tijdens een nachtelijke wolkbreuk. Dat is toch wel wat anders dan een luchtige en kleurrijke komedie, die zich desondanks wel in hetzelfde universum afspeelt als Batman v Superman en Justice League. Shazam! is een komedie waarin een eigenwijs jochie kan veranderen in Zachary Levi in een strak rood pakje en het moet opnemen tegen Mark Strong en een zooitje demonen.
Deze demonen zijn overigens de enige link naar het eerdere werk van horrorregisseur David F. Sandberg, die eerder Light’s Out en Annabelle: Creation maakte. Deze demonische monsters konden zo uit een horrorfilm zijn gelopen. Ze zijn het enige duistere element van de film, de rest is opvallend luchtig en geheel geschikt voor het hele gezin. Levi speelt een leuke hoofdrol en de meeste geslaagde momenten komen voort uit de geinig onderonsjes tussen hem en dat jochie uit IT als zijn pleegbroer. Maar alle personages uit Shazam zijn leuk, zo is de dynamiek tussen de sympathieke pleegouders en al die pleegkinderen ook geestig, ook al zijn het allemaal enorme karikaturen. Zelfs Mark Strong is komisch, vooral omdat hij zijn rol als superschurk bloedserieus speelt.
Deze leuke interacties verdwijnen jammer genoeg wat naar de achtergrond als er gaandeweg plaats wordt gemaakt voor actiescènes. Deze actie gaat gepaard met soms nogal karige CGI. En de film dendert met zijn 130 minuten veel te lang door. Voor superheldenfilms is dat inmiddels zelfs kort, maar komedies horen nu eenmaal anderhalf uur te duren. Overigens is niet de gehele derde akte waardeloos, sommige actie is prima en de film komt ook met een paar sterke grappen. Vond vooral de grap waarin Strong zijn speech houdt en Shazam hem niet kan verstaan, omdat hij te ver weg is erg geslaagd. Leuke manier om zo’n typisch cliché van het genre op de hak te nemen.
Baanbrekend is Shazam! niet. Het is soms zelfs een tikkeltje flauw. Maar ondanks dat we de laatste jaren genoeg komische superheldenfilms hebben gezien voelt de film nog best fris. Het is in ieder geval een sympathieke film. Ik vraag me alleen wel af of een vervolg op deze film werkt; gezien de kracht van deze film juist zit in hoe een naïef hoofdfiguur zijn krachten ontdekt. Maar goed, alsnog verwacht ik dat DC deze komische toon wel even doorzet (zeker nu James Gunn klaar staat om Suicide Squad te rebooten). Wat mij betreft geen slechte zaak, want Shazam! is veruit het leukste dat tot dusver uit de DCEU is gekomen. Maar goed, dat zegt alsnog niet veel; die lat ligt ook wel érg laag.
3,5 sterren.
mrklm
Het duurt even voordat Shazam zijn intrede doet en dat is maar goed ook. Hoewel het verhaal van Billy Batson [Asher Angel] een tiener die keer op keer wegloopt bij pleegouders omdat hij (tevergeefs) denkt zijn moeder, die hij als peuter kwijtraakte tijdens een kermis, terug te kunnen vinden, nimmer afwijkt van veelvuldig betreden paden, is dat wel een stuk interessanter dan het kinderachtige gedoe dat we krijgen wanneer Billy Batson zich kan transformeren in Shazam [Zachary Levi]. Hoewel Shazam op papier een volwassen versie van Billy is, speelt Levi de superheld alsof het een kleuter is. Veel bekkentrekkerij, flauwe grappen zijn dan aan de orde van de dag. Dat weerhoudt Mark Strong er overigens niet van om zijn rol als de überschurk volstrekt serieus te benaderen. Regisseur David F. Sandberg maakt het nog erger met enkele behoorlijk angstaanjagende scènes die eveneens uit een totaal andere film lijken te komen. Het resultaat is een puinhoop van een film met een paar amusante momenten, maar zonder samenhang. En ja, halverwege de aftiteling is er nog een opzet voor een eventuele sequel. Zelfs in dat opzicht is Shazam helaas niet origineel.
De zoveelste poging van DC om in de buurt van Marvel te komen en op een enkele geslaagde poging na is het ook hier weer mislukt. Shazam! heeft een leuk concept, maar het is veel te flauw, voorspelbaar en familievriendelijk uitgewerkt om indruk op me te maken. Het eerste uur is eigenlijk nog het leukst, als Billy Batson nog zoekende in zijn leven is en hij plots de krachten krijgt. Het gekloot met zijn nieuwe mogelijkheden was leuk, maar duurde te kort en er had sowieso wel meer uitgehaald kunnen worden. Billy is een egoïstische jongen, maar verder dan geld vragen voor een selfie komt de film dan niet. Ik zou me als ik hem was wel meer dingen kunnen verzinnen. Maar het was ieder geval nog best geinig om te volgen. Dat verdwijnt volledig in het laatste uur, als het langzaamaan weer een standaard DC spektakel wordt met een hoop lelijke CGI monsters.
Hebben ze dan niets geleerd als films als Batman vs Superman of Suicide Squad? Dit soort gevechten zijn echt zo enorm oninteressant. En dan moet het ergste nog komen, want de hele adoptiefamilie (uiteraard netjes verdeeld in voldoende diversiteit - al kan dit ook van het bronmateriaal dat ik nooit heb gelezen komen, geen idee) doet plots mee in scènes waar het glazuur van mijn tanden knalt, zo zoet en perfect moet het overkomen bij het bioscooppubliek. Ze houden van elkaar en hebben elkaar heel hard nodig. Mag ik een teiltje? Toch best jammer, want Shazam! had best potentie. Zo'n speech van de bad guy die hij niet goed kan horen is toch best leuk. Ook jammer trouwens dat er wat verhaallijnen lopen (de echte moeder, het meisje dat naar de universiteit kan), maar waar dan nauwelijks een fatsoenlijk einde aan zit. Waarom haal je het er dan bij?
Jammer dat studio's het zelden nog aandurven iets r-rated, scherp en echt gericht op volwassenen te maken. Deadpool is juist zo'n geweldig voorbeeld van hoe het ook kan en hoe populair zo'n film dan toch kan worden. Maar vaker komt er toch een titel als Shazam! of Venom bij die gewoon dat net-niet niveau aantikken. Gelukkig komt Hellboy er binnenkort weer aan, dan hoop ik daar maar op dat ik me wat beter ga vermaken. Shazam! is geen rotzooi, maar je bent 'm zo weer vergeten. Daarbij duurt de film met 130 minuten gewoon een half uur te lang. Het was een te lange zit voor dit soort niveau.
Shinobi
"His name is Captain Sparklefingers."
Met 'Aquaman' leek DC weer de goede weg op te gaan, dus deze titel kon wel vermakelijk worden. Eveneens vanwege het feit dat er wederom een regisseur uit het horrorgenre de stap maakt naar superhelden. Helaas vergaat het David F. Sandberg niet zoals James Wan.
Er wordt een vermoeiend oorsprongsverhaal opgezet rondom een jochie dat krachten krijgt van één of andere tovenaar. Ondertussen is Thaddeus Sivana vergezeld door demonen - die de zeven zonden moeten voorstellen - op zoek naar zijn kracht. Zo mag het hele riedeltje beginnen, terwijl je als kijker doodgegooid wordt met allerlei clichés over hoe belangrijk familie wel niet is; teiltje anyone?
DC staat over het algemeen bekend om zijn duistere, grimmige toon. Met de opzet van 'Shazam!' is het logisch dat er gekozen is voor een luchtige aanpak, maar dit soort try hard humor in combinatie met stompzinnige personages is werkelijk om te huilen. Op deze wijze moet je een hoop nietszeggende momenten doorstaan die nauwelijks enige samenhang met elkaar hebben. Zachary Levi doet tevergeefs zijn best en het is te merken dat hij nog zijn charme uit 'Chuck' heeft behouden, echter kan hij dit vehikel ook niet redden.
Je zou zeggen dat de actie dan nog wel de moeite waard zou zijn en toch word je op dat vlak alsnog teleurgesteld. Het is namelijk lang wachten voordat er enigszins iets noemenswaardig gebeurt. Jammer genoeg zijn de actiescènes veelal ondermaats, gesteund door zwakke CGI monsters. Het spreekt boekdelen dat het slot helemaal uit de bocht vliegt. Evenzo laat men een gemiste kans liggen om voor de verandering de bad guy eens gedegen uit te werken, zonde.
Al met al weer een hopeloze misser voor DC. Overigens volgen er na de eindcredits nog twee extra scènes.
1,5 Sterren.
wwelover
Blijkbaar als één van de weinige ben ik juist een liefhebber van de DC Universe en dan vooral Men of Steel en Batman v Superman. De trailer van Shazam! sprak me allesbehalve aan, maar ik ben positief verrast. Het is misschien iets meer gericht op een jonger publiek, maar heb me zeer goed vermaakt. Prima actie, leuk verhaal (waar ik ook helemaal niks van wist), Mark Strong in zijn zoveelste Badguy rol en vooral leuke humor. Al sloegen ze soms wel een beetje de plank mis met grapjes (vooral Freddy).
Shadowed
Ok.
Uiteindelijk een prima tussendoortje van een regisseur die zich eigenlijk meer met horror bezig hield daarvoor. Wel grappig, want in deze film merk je hier en daar wat trekjes dat de regisseur hier achter duidelijk wel een vakman was in zijn genre toen. Enkele scenes tikken het genre namelijk best aan.
Leuke, felle kleuren. Visueel is het dik in orde, op die monstertjes na, die zagen er wat nep uit. Maar voor de rest gaat de film vooral voor stunts met een hoop felle kleuren en mistwolken. En dat werkt allemaal erg goed, want de actie is leuk.
Vooral de Shazam! Levi is best leuk, als karakter dan. De humor is wisselvallig. De meest leuke humor komt in de vorm van slapstick en droge momenten, van de ik-prop-zo-veel-mogelijk-gekke-dingen-in-1-zin humor (bij Rogen ook populair) was ik wat minder te spreken eigenlijk.
Levi zelf ziet er wel fit uit voor zijn rol, Strong is een leuke villain waarmee zijn serieusheid van zijn rol vaak leuk in de zeik wordt genomen. Het duo van Grazer en Angel zijn prima als hoofdkarakters, en met het idee dat een 14-jarige in een superheld verandert zijn maximale dingen uitgehaald.
Leukste stukken waren ook de pogingen om superheld te worden. De slotfase is leuk, maar valt ook wat tegen. twist waarin de hele familie een Shazam wordt was uitermate suf, zal wel met de boodschap te maken hebben, maar toch. Camerawerk is soms uitmuntend, alsof je in een kermisattractie zit. Alles is eigenlijk in de lucht, waardoor de actie soms sterk in beeld komt.
Wel raar dat het karakter van Levi eigenlijk niet echt mixed met het karakter van Angel. Vooral omdat Levi hyperactief is en Angel vaak wat rustig is. Ook wat dingen die je weg moet denken Levi heeft de helft van de film nodig om zijn krachten te ontdekken, zijn familie weet het al in 3 seconden. Maar heb soms lekker kunnen lachen hierom.
Vermaak ten top, visueel soms erg leuk en fel, maar soms ook wat teleurstellingen eigenlijk. Zonder die twist was dit misschien nog hoger beoordeelt. Voor nu, een voldoende. Absoluut.
clubsport
het had wat mij betreft wel iets duisterder en wat volwassener gemogen maar verder wel prima mee vermaakt .
FlorisV
Gaat wel. Zeker vermakelijk om 1x te zien maar het voelt als een zaterdagmiddag tv-filmpje van Disney. Niet erg spectaculair en wat kinderachtig. Leuke vertolkingen (van met name Levi) en grapjes maken wel veel goed.
joolstein
Zucht, weer een superheldenfilm die met humor en zelfspot, je plezier probeert te geven. Ditmaal uit het DC-universum. Maak ook niet heel veel uit want ik kan er niet echt mee lachen en vind ze alleen maar vermoeiend, ze zijn dan ook denk ik niet aan mij besteed! Tja, deze Shazam! kan je misschien nog het beste omschrijven als de superheldenversie van Big (1988). Met veelal ook dezelfde grappen die toen waren bedacht voor het knulletje van vijftien. Het enige verschil; het is een superheld die tegenover een slechterik staat die verslagen moet worden: Dr. Thaddeus Sivana. Deze film is verder vooral een vervelend lang uitgesponnen origine-story. Nu was ik al geen fan van regisseur David F. Sandberg, die hiervoor de horrorfilms; Lights Out en Annabelle: Creation heeft gemaakt. Beide films vond ik middelmatig en schonken mij geen voldoening. Echter dit was nog erger want hier maken de Kinderlijke grappen en euh...Disney-entertainment (verkeerde filmmaatschappij?) dat ik er niet veel meer in ziet dan een simpel, kleurrijk en vervelend familiefilmpje.
filmkul
Leuke superheldenfilm. Het verhaal is niet echt geniaal. De uitwerking is best vermakelijk. Aan de ene kant lijkt het een kinderfilm, maar aan de andere kant is het redelijk volwassen. Een aparte maar geslaagde mix. De film bevat veel humor, dat wordt afgewisseld met de nodige actie. Alles ziet er prima uit met mooie en goede special effects. Het acteerwerk is prima. Levi zet een geslaagde rol neer. Jammer dat het verhaal niet meer doordacht is. Verder prima vermaak voor ( niet al te jong) en oud. 3.5/4.0
coumi
Technisch en visueel dik in orde maar deze Shazam! wil ook iets tegendraads zijn, wat er uiteindelijk niet uitkomt. Een soort komische superheldenfilm in de slipstream van Deadpool , die vooral in de eerste helft lekker brutaal en onzinnig is, maar halverwege toch meer en meer de verplichte conventies van het genre opzoekt en derhalve uitgaat als een saaie nachtkaars. Aan de finish toch meer een kinderfilm dus, voor volwassenen onevenwichtig en in het tweede gedeelte veel te braafjes. Het bij de aftiteling aangekondigde vervolg hoef ik niet per se te zien, ook al omdat de vreselijk monotone schurk Strong dan weer van de partij lijkt te zijn.
Luchtige DC-film, onderhoudend en grappig, zolang je maar niet al te veel eisen stelt aan het materiaal. Te lang, met een behoorlijk slappe infantiele finale, maar tot het laatste half uur is de film prima te doen. Visueel op het randje, met special effects die lang niet altijd indruk maken, en een nogal dertien-in-een-dozijn vormgeving. Gelukkig heeft de cast er zin in, werken veel grappen en grollen naar behoren en zit het tempo er goed in.
DC gaat nu blijkbaar alle kanten op. Van de saaie films Justice League en Batman vs Superman tot enkele betere films met Aquaman en Wonder Woman. Films in een Extended Univers, maar ook films als Joker die er niet bij horen. DC mist die overkoepelende productiestijl dat bij Marvel wel werkt. Of je nu van die films houdt of niet, elke Marvelfilm voelt aan als een Marvelfilm. DC moet dat niet doen, maar kom dan ook niet af met een Extended Univers.
Shazam is de kinderlijke versie van Deadpool met verwijzingen naar Batman, Superman en Aquaman. Het lijkt wel een Disneyfilm met de kleine jongen in een volwassen lichaam en dan nog wat kerstsfeer op de achtergrond. Een hoop tieners die de film trekken met bully's op school. Goed dat Shazam een cape draagt, zodat je nog weet dat hij een superheld moet voorstellen.
Dit is een flauwe kinderfilm geworden die zijn momenten kent, maar creativiteit niet bepaald op de eerste rij heeft gezet. Slechte CGI en een belabberde cast doen de film niet veel goed. Als kinderfilm werkt het wel denk ik met een verhaal dat kinderen wel leuk zullen vinden. Humor, beetje avontuur en een typische bad guy. Dit zal zijn publiek wel vinden, maar het zal mij een raadsel zijn hoe dit figuur past naast de andere DC-figuren. Tenzij ze toch doorgaan met de verfilming van The Flash, dan kan je beide figuren in het ballenbad steken als de grote mensen gaan vechten.
Harley Quinn
Hoewel ik weinig waarde hecht aan andermans mening en graag mijn eigen beeld vorm, begon ik toch te twijfelen of ik me aan deze film zou wagen. De reviews liegen er immers niet om: die zijn merendeels vernietigend.
Toch, in het kader van 'even niets beters te doen op een luie zondagmiddag', koos ik voor Shazam en dat viel me 100% mee. Ik had een flauwe, platte film verwacht, maar hij bleek verrassend vermakelijk. Het uitgangspunt - tiener in het lichaam van een volwassene (met superkrachten) - pakt dit keer goed uit. Ook is er voldoende opbouw, actie en humor aanwezig om de aandacht de volle lengte erbij te houden.
De film verliest verliest nergens aan vaart en is - op enkele struikelmomenten na - als geheel geslaagd in mijn ogen. Achteraf had ik hem graag in de bios gezien.
MovieHolic
Ik heb me er echt wel mee vermaakt, snap alle doorgeslagen negatieve reacties niet zo... Ik snap best dat je een film minder kan vinden maar die reacties zijn over the top.
Anyway, dan sla je het vervolg fijn over ??
Leuk, kijkt makkelijk weg al is het verhaal inderdaad niet het best.
IH88
“Billy Batson, I choose you as champion.”
Redelijke superheldenfilm. Shazam! heeft een voorspelbaar verloop en de bad guy is matig (hoe sterk Mark Strong ook acteert, echt veel dreiging gaat er van hem en zijn CGI monsters niet uit). Maar de verhaallijn rond het weeshuis werkt goed, en acteurs Angel en Grazer hebben een fijne chemie. Het wordt allemaal niet al te serieus genomen en dat kan ik altijd wel waarderen.
Levi doet het ook goed, maar hij is duidelijk beter in het spelen van het kinderlijke enthousiasme dan de wat serieuze momenten aan het eind. Het einde is weer één groot gevecht, en ik vraag me af wanneer de makers eens leren dat je door het kleinschaliger aan te pakken veel meer indruk maakt dan zo’n bombastische brij aan totaal niet boeiende gevechten.
cantforgetyou
- 1954 berichten
De film duurt véél te lang. Het begin was echt niet door te komen. Als uiteindelijk de jongen zich kan veranderen in een superheld, wordt de film best aardig. Toch is de humor niet echt goed en het verhaal is weer hetzelfde als altijd. Good guy tegen de bad guy, tijdens de gevechten gaan er veel straten, gebouwen en ramen kapot. We hebben het allemaal al zo vaak gezien, alleen de strakke pakjes veranderen van kleur. Maar goed. Blijkbaar krijgen mensen er geen genoeg van. Misschien komt het ook dat ik ouder wordt en langzaam aan wat meer diepgang wil zien of originaliteit?
Fijn verrassingseffect.
Grappige en onderhoudende actie-komedie waarbij maar weer eens blijkt dat je films het beste blind in kunt gaan. Geen recensies, trailers of synopsissen et cetera. Een regisseur, cast en genre kunnen voldoende zijn. In het geval van sommige plotomschrijvingen ben je al een half uur onderweg in film. Materie die je beter zelf kunt ontdekken. Zoals bij Shazam!, die je het juist moet hebben van het verrassingseffect.
Erg ingenieus is het allemaal niet, maar deze insteek binnen het platgetreden pad der superheldenfilms is wel een erg vermakelijke. Wellicht hadden de omschakelingsmomenten tussen kleine jongen en volwassen superheld nog wat beter kunnen worden uitgebouwd, maar er wordt hier best aardig - op wat verplichte clichés na - gedoseerd en de daarbij komende humor is volledig op zijn plaats.
***½
Met dank aan Warner Bros. voor het recensie-exemplaar.
Uitstekende film waarin een tienerjongen al jaren op zoek is naar zijn moeder. Een superheldenfilm met een net wat andere superheld (een jongen in het lichaam van een volwassen superheld). En dit gegeven is hier vermakelijk uitgewerkt met veel geslaagde grappen. Een avontuurlijk verhaal en de grotendeels jeugdige cast weet het leuk te brengen. Onderhoudend van begin tot eind.
korenbloem02
Zeer vermakelijke superheldenfilm die eindelijk weer iets verfrissend doet
Kondoro
“Hands, lighting with my hands, lighting with my hands.”
Het antwoord van comicgigant ‘DC’ is dan hier na de vele goeie films die concurrent ‘Marvel’ heeft uitgebracht. En toch valt deze film wel weer tegen. Het begin was lastig om in te raken, het verhaal was wat krom en de personages vond ik niet helemaal geweldig. Alsof er een soort Power Rangers team voor me stond, beetje lachwekkend misschien wel..
Ook wederom was het verder best komisch. Billy die zijn superkrachten ontdekt en hier en daar wat ongein er mee uit haalt, altijd wel erg vermakelijk. Maar voor de rest werd het niet spectaculair. De ‘schurk’ was wel aardig bedacht maar ook deze was eigenlijk héél simpel en niks nieuws, zo hebben we er al honderden gehad ?.
Je kon wel merken dat Zachary Levi er klaar voor was, een bepaalde doorbraak in ‘superhelden’ films nam hij vrij serieus en zette het beste beentje voor ons te entertainen en dat gevoel bracht hij ook over. En ik vond het geen slechte acteur persoonlijk, heb prima genoten van zijn acteerwerk. De rest van de cast was prima maar nergens verder uitblinkers gezien. De jongeren deden het prima, ik vond Billy wel een leuke acteur en ook zijn vriend Freddy was een leuke vertolking.
De film word inderdaad na een half uur stukken beter. De film is voornamelijk in het begin wel slecht hoor. Voor de rest prima vermaakt maar nergens echt een uitschieter te noemen. Geinige heldenfilm, daar blijft het bij.
Macmanus
David F. Sandberg
Lollig filmpje. Sandberg weet een aardige balans te vinden tussen humor en actie. Ik heb ook wel een zwak ontwikkeld voor Sandberg sinds ik zijn youtube kanaal heb ontdekt. Hij is een echte filmmaker. Doet me een beetje denken aan Sam Raimi in zijn vroege jaren. Hij wil in zijn vrije tijd met plakband en Blackmagic camera nog wat leuks maken. Dat enthousiasme voel je zelfs in deze big budget film terug. Het maakt ook waarom DC films leuker zijn dan Marvel. Er zitten altijd een paar echte missers tussen maar de gene die wel werken hebben ook nog een beetje een regisseurs feel.
Extra pluspunt overigens voor de cast. Sandberg heeft gewoon een donker meisje gevonden die niet bijdehand grappig moet zijn!
3.5 sterren.
gewoon ikke
kinderachtige film, voorspelbaar, veel gekopieerd van ander films. Weet zelfs niet of de jeugd die Fortnite speelt hier veel plezier aan zullen hebben. had hier meer van verwacht
Captain Pervert
Binnen het superhelden-genre sluit deze vooral aan bij Spider-Man. Immers, Peter Parker is van alle superhelden veruit de jongste. Dat brengt een bepaalde sfeer mee, bepaalde verhaallijnen en bepaalde humor.
Wat dat betreft was er best ruimte voor een tweede tiener-superheld. En Shazam vult dat gat prima op, hoewel deze uit het DC-universum lijkt te komen (gezien de verwijzingen naar Batman en Superman).
Behalve de avonturen van de hoofdrolspelers worden ook andere kids erbij betrokken zodat er een soort jaren 80 Goonies sfeertje ontstaat.
De leukste gimmick van de film is dat tiener Billy Batson verandert in een volwassen superheld en dat je dan een volwassen kerel ziet praten als een tiener. Dat is zeker niet onverdienstelijk gespeeld door Zachary Levi.
Het is allemaal goed te pruimen, niet bijzonder, maar ook niet slecht.
Grappig: bedenk je wel dat voor eventuele vervolgen, ze alleen al voor de hoofdrol altijd twee personen moeten casten
kleintje 2
Het was het allemaal weer net niet. Man of steel bij far nummer één. Als die standaard nou eens gehaald kon worden. Aquaman en Wonder Woman zaten er dicht bij in de buurt, samen met Batman v Superman die nog behoorlijk meeviel. Deze komt bij Suicide Squad te staan. Het was overtuigend en grappig, maar het voelde als een vechtend verschil tussen kinderlijk en klassiek of een duistere kant op. Over justice league praten we niet, want dat was een verschrikking [zeer benieuwd naar de geheimen die de Snyder Cut verbergt. Die is geheel anders dan de Whedon versie zegt Snyder]. Zeer komisch en vermakelijke film.
Djeez.
Sandberg is een aardig horror regisseurtje, geen uitstekende regisseur maar wel iemand die vermakelijk genrewerk weet af te leveren. Maar zoals wel vaker gebeurd wanneer zulke mensen door grote franchisemonsters opgeslorpt worden schiet er maar weinig meer over van hun filmliefde.
Ik dacht dat ik een comedy ging kijken, maar heb werkelijk geen enkele maal kunnen lachen met deze film. Sowieso is de humor ook eerder beperkt, vond dit meer een superheldenfilm voor de kleintjes, met misschien net iets te enge monsters als bad guys. Al zou het me niet verbazen dat de jeugd van tegenwoordig van zulke dingen ook niet meer wakker ligt.
Levi is echt te beroerd voor woorden, als een soort van Jimmy Fallon superheld. De kindjes zijn allemaal irritant, het jeugddrama is al helemaal beroerd en de "oh, nu ben ik ineens een superheld" scenes voelden ook erg ongeïnspireerd aan. Geen idee hoe het zit met het bronmateriaal van deze film, maar wat een belegen bedoening.
Visueel heeft het ook al niks te bieden, behalve dan een degelijk budget. En dan resten er 132 oersaaie minuten, waarbij enkel de laatste 11 de moeite zijn. End credits die je ongestoord kan skippen. Ongelooflijke draak dit, hopelijk keert Sandberg gewoon weer terug naar z'n roots hierna.
Metalfist
I can see why Rocky climbed up all the way here
Qua comics ben ik altijd wat meer een Marvel kind of guy geweest, maar dat betekent niet dat zij het alleenrecht hebben op degelijke comics. Bij zowat alle grote publishers zijn er goede (en slechte) dingen uitgebracht, maar op het gebied van films ben ik wel veel meer fan van hetgeen Marvel op het scherm heeft gebracht. DC heeft met zijn Extended Universe ook wel een poging gedaan, maar die scoren bij mij veel beter qua series. Ik merk ook dat ik de Marvel films getrouw in volgorde blijf kijken, maar dat de DC films maar zowat tevoorschijn komen wanneer ik er zin in heb.
Geen idee dan ook waar Shazam exact geplaatst moet worden in dat universum maar eigenlijk maakt dat ook niet veel uit. Met flink wat verwijzingen naar de andere films en hier en daar nog een fijne knipoog naar het bronmateriaal scoor je ten huize Metalfist altijd wel goede punten en Shazam is verder gewoon een vermakelijk niemendalletje. Kleurrijk, niet te depressief qua toon (I'm looking at you Zack Snyder) en de fun straalt er gewoon van af. Beetje vreemd dat net David F. Sandberg, toch een regisseur die voornamelijk is gekend van zijn horrorfilms, de regisseur is geworden maar hij maakt er alleszins een fijn geheel van. Ik heb wel een beetje mijn twijfels welk doelpubliek hij juist voor ogen had. Voor de meeste volwassen comicliefhebbers zal dit te kinderlijk zijn, voor kinderen zal dit dan weer net iets te donker zijn met de Seven Deadly Sins. In ieder geval, ik heb me er wel mee geamuseerd en uiteraard wordt er gehint naar een sequel aan de hand van wat after credits stukje(s). Ik ben benieuwd wat dat gaat geven.
Ik ben verder niet echt bekend met de comics van Shazam, maar ik hoop dat er op de een of andere manier voor wordt gezorgd dat we niet met 6 van die Shazam figuren zitten. Ik vrees dat dat toch wat overkill gaat worden in een film als deze. Zeker omdat je met Billy Batson/Shazam al genoeg drukte hebt. Wel fijn om Zachary Levi nog eens in iets te zien. Ik ben altijd grote fan geweest van Chuck, maar het lijkt wel alsof Levi sinds dan wat in de vergetelheid is geraakt. Hetzelfde kan gezegd worden van Adam Brody (The O.C!) die hier de Shazam versie van Freddy op zich neemt. Levi steelt de show en je voelt ook dat de film pas zijn vibe vind wanneer hij op de proppen komt. Met Mark Strong heb je nog wel zo'n typische fijne slechterik en eigenlijk valt alleen Djimon Hounsou als de Wizard compleet uit de boot. Normaal gezien een acteur die ik redelijk hoog heb zitten, maar hier voelde hij vooral als een karikatuur aan en niet in de goede zin van het woord.
Die DC reeks blijft enorm wisselend, maar ik heb de indruk dat ik meer feeling heb met hun luchtigere en kleurrijke films. Zo'n Aquaman vond ik in ieder geval ook wel de moeite. In ieder geval: laat die sequel(s) maar komen maar voor mij hoeft het niet perse dat dit echt onderdeel moet worden van de Extended Universe. Gewoon af en toe eens een verwijzing maken is goed genoeg.
klara
- 20367 stemmen
Vooral aan het begin heeft de film grappige momenten. Weinig inventief kom je visueel helaas niks
bizonders tegen maar het ging de regisseur waarschijnlijk ook vooral om het verhaal dat echter
niet uitblinkt in originaliteit met ook nogal irritant acteerwerk hier en daar. Op 't laatst gooit de film
alles uit de kast en slaat de rommelige drukte toe die maar voortduurt. Desalniettemin met een
speelse levendigheid aldoor wel een redelijk plezierige film. Niet slecht maar bij nogal wat storende hinderlijkheden ook niet goed.
Noodless
Matige superheldenfilm die in de eerste helft nog wel de nodige aandacht weet te behouden, maar gaandeweg slapper voor de dag komt met allerlei flauwe grappen en onnozele actiemomenten. Natuurlijk ook wel de bedoeling hier, maar op dat vlak werkte het voor mij ook niet. Een film die ik morgen al vergeten ben. 5/10

Shazam! Fury of the Gods
2023

Black Adam
2022

Dwayne Johnson hield plannen tegen voor 'Black Adam'-debuut in film 'Shazam!'

Regisseur deelt nieuwe look voor superheld Shazam

Joker
Misdaad / Drama, 2019