Genre: Fantasy / Avontuur
Bekijk via SkyShowtime
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Dungeons & Dragons: Honor among Thieves
"No experience necessary."
In een wereld van magie en draken ontketent de charmante dief Edgin onbedoeld een groot kwaad. Hij heeft een eeuwenoud, verloren relikwie gestolen en het aan de verkeerde persoon gegeven. Edgin, een bard, wil zijn fout rechtzetten en de wereld redden. Hierbij krijgt hij hulp van de barbaar Holga, tovenaar Simon, druïde Doric en paladijn Xenk.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- iTunes: € 13,99 / huur € 4,99
- Google Play: € 11,99 / huur € 3,99
- Kijk op SkyShowtime

wavanbuuren
Ik kom niet verder dan een krappe voldoende. Af en toe een leuke situatie of woordenwisseling. De film bevat ook een reeks aan bekende namen, maar is toch voornamelijk gefilmd voor een green screen, dus het acteren is van ondergeschikt belang. Verhaal is simpel en de duur is redelijk lang. Een soort Lord of the Rings wannabee.
Dit lijkt me niet echt een reëele vergelijking. Lord of the Rings is een epos van 9 uur wat zichtzelf behoorlijk serieus neemt. Dit is een luchtig prentje zonder enige vorm van pretenties, waarin humor een belangerijke rol speelt.
Behalve het fantasy element en het feit dat er een reis wordt gemaakt zie ik eigenlijk geen enkele overeenkomst.

- 2016 berichten
Dus eigenlijk behalve de humor en het ontbreken van pretenties was de rest de beschouwen als een LOTR wannabee? Zo kan je het ook zien, lol

wavanbuuren
Als dat is wat je uit beide films hebt gehaald, dan heb ik oprecht met je te doen.

- 2016 berichten
Oké, humor is niet je sterkste kant. Laat ik dan nogmaals herhalen wat ik schreef en wat ik daarmee bedoelde. LOTR wannabee is dus een film die elementen uit die film haalt zoals draken, tovenaars en amuletten en relikwieën die een bepaalde eigenschap hebben die moeilijk zijn te verkrijgen, maar in de verre verte niet aan die film kan tippen dus door gebruik te maken van lolligheid (zoals een papzak van een draak) te boel probeert op te leuken. LOTR had een ring die je kon dragen maar met alle gevolgen van dien, en deze film heeft de mogelijkheid om iemand weer tot leven te wekken maar ook hier zijn er gevolgen door de keuze die ze maken.
Dus nee, het is geen 1 op 1 vergelijking die ik maak. Voor mij is het gewoon het gevoel wat ik er bij heb en daar zal je het mee moeten doen vrees ik. Het is nog altijd een soort van vrij land waar ik mijn mening geef en daar kan je het wel of niet mee eens zijn. Ik zie ook niet in waarom dat zo belangrijk is en waarom je dan met me te doen zou hebben. Nergens voor nodig. Gewoon jou mening geven en anderen mensen laten beslissen wat ze wel en niet vinden.

wavanbuuren
Hoewel humor in jouw optiek niet mijn sterkste kant is (alhoewel ik de humor in deze fim kennelijk hoger waardeer dan jij), ben ik ook niet dom.
Dus je stelling had ik de eerste keer ook wel begrepen.
En zeker: Iedereen mag een mening hebben.
En of je deze film nou 1 ster zou geven of 5 mag je lekker zelf weten.
Maar als je iets op een forum schrijft mag je ook een weerwoord verwachten.
Laat ik dat ook nog een keer proberen uit te leggen:
Tolkiens Lord of the Rings is zo ongeveer het meest gelouterde fantasy verhaal wat er ooit is gemaakt (samen met J.R. Martin en Harry Potter zou ik zeggen). Daar heeft Jackson een megalomaan epos van gemaakt, wat zichzelf zeer serieus neemt en wat zo gedetaillerd is uitgewerkt dat ze daar meenden 9 uur voor nodig te hebben om het op het doek te zetten.
Dungeons & dragons daarmee vergelijken is net zo iets The Departed vergelijken met The Naked Gun.
Qua thematiek overeenkmomstig, maar qua uitwerking en intenties zo ongeveer 180 graden anders.
Je gaat Dries Mertens toch ook niet beoordelen op het feit dat ie niet kan keepen?
Of Danny Christiaan verwijten dat zijn Nederlands niet optimaal is als ie de Marsupilami bezingt?
Ik ben het dus nog steeds met je oneens.

Fortune
Leuke en vlotte film waarbij de komedie goed werkt. Komedie staat hierboven niet aangegeven als genre maar lijkt mij de belangrijkste label. Deze film is leuk voor mensen die eigenlijk niet van fantasy houden zoals ik. Ik houd niet van die midgets en ponies en draken. Ik probeer het soms wel maar kan er nooit van genieten. Het is niet voor mij en smaken verschillen dat is een goede zaak. Een LOTR liefhebber kan dat nooit echt begrijpen dat je die films niet goed vind, die vinden dat godslastering of zoiets. Maar deze film kan ik wel pruimen. Dit is grappiger dan een gemiddelde komedie. Ik heb er van genoten en ik vond de acteurs goed gecast.

- 2016 berichten
Qua thematiek overeenkomstig, maar qua uitwerking en intenties zo ongeveer 180 graden anders.
Ik denk dat jij een andere betekenis toekent aan LOTR wannabee dan ik. Ik vergelijk die twee films helemaal niet op de manier dat jij ze vergelijkt. Jij vergelijkt de duur en de serieusheid. Ik vergelijk de dingen die ik al noemde. Deze film schiet in alles te kort ten opzichte van LOTR dus daarom wannabee.

wavanbuuren
Geef dan eens één argument waaruit blijkt dat deze film pretendeert een LOTR te willen zijn?

ibendb
Écht verrassend goed, grappig en duidelijk met het hart op de juist plek.
Tuurlijk passeren enkele clichés de revue maar ik laat ze gemakkelijk door omdat ik volledig meegesleept werd. De comedy werkt bijna constant. De band tussen de cast is duidelijk voelbaar en ik heb direct zin in een sequel.
Dikke pluim voor de CGI die voor een keer geen doorn in het oog is. En de practical effects zijn alleen maar te bejubelen.
Zo moet het dus.

Deze film wil op geen enkel vlak Lord of the Rings zijn inderdaad. De enige overeenkomst is een fantasysetting, maar verder is dit gewoon een komedie en is LOTR een wereldberoemd epos. D&D heeft een dikke draak, een schurk met zware overacting en constant wat om te lachen. Het is juist bijna een soort parodie op films als LOTR. Dat hier users zijn die deze film langs de LOTR meetlat leggen is grappig maar belachelijk.

Altijdklagen
Matige film, zat minder humor in dan de meeste reviews aangeven. Goede stukken afgewisseld met rotzooi.

- 2016 berichten
Ok, mijn commentaar slaat nogal wat stappen over en dat is vaak lastig te volgen dus hier de gedachtengang:
In mijn vroegere jaren speelden ik het spel Dungeons & Dragons en een spel op de ZX Spectrum de Hobbit. Een omschrijving van het spel:
In De Hobbit neem je de rol aan van Bilbo Baggins, een hobbit die wordt meegezogen in een groots avontuur. Je begint in Bag End, het huis van Bilbo in de Gouw. Gandalf, de tovenaar, vraagt je om mee te gaan op een reis om een groep dwergen te helpen hun schat terug te veroveren die bewaakt wordt door de draak Smaug.
In het spel Dungeons & Dragons kwamen ook allerlei mythische figuren voor, elven, draken, orcs, tovenaars etc. Deze film heeft ook dat soort figuren en hier moet het "Tablet of Reawakening" worden gevonden. Op dit avontuur komt er ook een draak voor die hetzelfde doet. En er is ook een groep samengesteld om dit te doen en ook hier komen ze allerlei moeilijkheden tegen.
En omdat ik de hobbit koppel aan LOTR kwam ik zo tot mijn commentaar. En nogmaals jullie kunnen het allemaal oneens zijn met mijn gevoel, maar ik identificeer mij nou eenmaal met een tovenaar, dus ik zou maar oppassen anders tover ik jullie zo in de grot van Smaug.

Thomas83
Vermakelijk filmpje voor deze tijd van het jaar, ook al is het geen al te indrukwekkende film. Daarvoor overheersen de CGI en de humor wat te veel. Het is ook iets te vluchtig en familievriendelijk naar mijn smaak. Daar was ik al een beetje bang voor na het zien van de trailer.
De film bevat nog wel meerdere zeer geslaagde komische momenten en de actie is vaak heel behoorlijk (in de uitvoering tenminste), alleen de echte charme is er gewoon niet. Pine is erg leuk, maar Grant er dan ook nog eens bij is overkill, hoe geperfectioneerd hij een rol als deze ook heeft. Er is maar weinig chemie onder de cast.

wavanbuuren
Dan gaat het daar mis. De term wannabee suggereert vanuit het perspectief van de film.
Je uitleg is volledig geredeneerd in het perspectief vanuit jezelf.
Maar ik laat je nu verder met rust, aangezien je netjes regaeert en überhaupt de moeite neemt om te reageren. Dat is ook wel weer eens fijn op dit forum.
Een plek waar je het op een nette manier met elkaar oneens kunt zijn.
Rest mij niets anders dan je een hele fijne lentedag toe te wensen.

Duke Nukem
- We're going to plan C.
- What's plan C?
- Plan C is we go back to plan A.
- Why don't you just call it plan A?
- Plan A has a stink on it.
- You see this, now we have a plan B if plan C fails.
- Isn't plan D just plan B again?
- Plan B has a stink to it.
- They all stink.
- Boy, I got a good feeling about plan C!
Geen onaardige fantasy film gebaseerd op het (bord/video)spel Dungeons & Dragons. Gelukkig neemt de film zichzelf niet te serieus en spelen de hoofdrolspelers hun rol met de nodige humor en zelfspot. Michelle Rodriguez zet zoals steeds de kranige vechtersbaas neer, Chris Pine de grappenmakende smartass, Sophia Lillis het schattige elfje(?) en Justice Smith de leerling tovenaar. Samen gaan ze op avontuur op zoek naar de "tablet of reawakening" om de vrouw van Edgin (Chris Pine) weer tot leven te brengen.
Ondanks de nogal lange speelduur zit de vaart er goed in, vanaf het begin tot het einde wordt de kijker in het avontuur getrokken. De CGI is soms matig tot redelijk te noemen. Maar de fantasy creaturen zijn meestal, hoewel ze er als poppen uitzien, leuk ontworpen. De ritmische muziek onderstreept het avontuurlijke gevoel en visueel ziet de film er vaak ook mooi uit.
De film is heel kindvriendelijk gehouden, verwacht dus geen bloed zelfs niet tijdens de zwaargevechten. Ik vind het ook een beetje vreemd dat één van de soldaten/wachters in Neverwinter een vrouw is, nogal vooruitstrevend voor een middeleeuwse setting. Ik ken het spel D&D niet en weet dus niet of deze film trouw is aan het bronmateriaal, maar de film is op zichzelf staande geslaagd te noemen voor een avondje zorgeloos vermaak.

Noodless
Amusante avonturenfilm met veel fantasie en humor die je al of niet kan smaken. Toegegeven sommige grappen zijn flauw, maar er zitten toch heel wat leuke grappige scènes in de film. De film neemt zich ook nergens serieus wat je kan merken in sommige hilarische dialogen of bijvoorbeeld in de scène met de dikke draak. De fantasievolle figuren zijn geslaagd en je kunt volop genieten van de vele aanwezige actiescènes die meestal toch overzichtelijk en duidelijk zijn. 7/10 Een vraagje : Is dit het spel Dungeons & Dragons wat ook in de serie' Stranger Things ' gespeeld werd door de kinderen?

Lennert
Dit is allemaal behoorlijk trouw aan het spel waar de man/vrouw verhouding niet gelijk is aan onze Middeleeuwen. Het speelt wat leuker, zeker voor vrouwen, als je niet gedwongen bent om een personage te spelen dat alleen maar mag koken/wassen/kinderen baren

Lennert
Je al naar de The Little Mermaid geweest? Vind je ook allemaal prima zeker?
Die hele film kan me geen reet boeien. En nu? D&D is een originele film, geen remake. Het zijn originele personages, niet gebaseerd op eerder materiaal. En jij bent boos omdat je ziet dat een blanke man een relatie met een zwarte vrouw heeft. Je bent een trol of een idioot, mogelijk beiden.

Goeie film over een aantal dieven die een magisch relikwie hebben gestolen. Het verhaal en de regeltjes van de wereld waarin de film zich afspeelt, wisten me niet echt te boeien. Maar deze avontuurlijke film kijkt wel gemakkelijk weg. De cast weet het vermakelijk te brengen en de humor werkt ook prima (zonder dat het allemaal te flauw wordt).

FilmLeek95
Ik heb nog nooit de games of serie gespeeld/gezien maar ik hou wel van science fiction. Kan ik de film volgen?

Met het grootste gemak.

redfish71
Het beste kun je deze film in gaan zonder enige verwachting.
Het verhaal lijkt meer een verzameling van "oh we willden deze locaties uit Dungeons & Dragons in de film hebben".
Het hoofdpersonage vond ik eigenlijk ook maar irritant, en afgezien van plannen maken voegt hij niet zo heel veel toe. Michelle Rodriguez heeft een magere backstory, en is de brute kracht in het team, dan hebben we nog een tovernaar prutser en een druid animal shape shifter.
Toch zit er wel het een en ander in de film:
-Het is een leuk team van beetje losers, die samen toch iets weten te bereiken
-Relatie met dochter is best okay
-De film neemt zichzelf niet al te serieus, en de humor is af en toe best fris en daardoor toch beetje grappig.
Ik weet verder niks van D&D, maar je krijgt wel het gevoel dat er een originele wereld wacht om te verkennen. De film slaagt hier enigszins in door wat locaties te laten zien en er zitten ook wat originele karakters en lore in.
Ik heb de film echter in 2 dagen gekeken, omdat ik na het eerste uur af begon te haken. De film is eigenlijk ook wat te lang.
Dus niet teveel van verwachten en gewoon voor wat oppervlakkige fun kijken en meer niet.

K. V.
Geen grote verwachtingen bij deze film, maar viel beter mee dan verwacht. Nog een interessant verhaal en af en toe ook grappig. De cast deed het goed, de special effecten vond ik af en toe wisselend.
De lange speelduur stoorde ook niet. Heb me er prima mee vermaakt

Brabants
- 1943 stemmen
Dungeons & Dragons: Honor among Thieves is een op zichzelf staande film waarvan ik op het begin dacht/had gehoopt dat het me terug in de tijd zou brengen. Als je daar dan al gauw genoeg achter komt dat dit niet gaat gebeuren ga je de film ook anders beoordelen. Ik vond het een film vol spektakel en mooie beelden. Je wordt in die zin goed bezig gehouden. Verhaaltechnisch vond ik het allemaal erg langdradig en er had meer invulling met humor aan kunnen worden gegeven.

mjk87 (moderator films)
Moderator: Racistische opmerking en de hele discussie die daarop volgde (al was deze al wat ouder maar nog niet opgemerkt door de mods of gemeld) verwijderd.
Fijn om te zien dat de community op z'n minst afschuw erover uitspraak maar het verzoek is een volgende maal zoiets te melden. Dan kunnen we zo'n bericht direct verwijderen.

Q Jones
Heerlijke fantasy film met mooie cgi, leuke humor,en eens wat nieuws tussen al dat superhelden geweld. Jammer dat de film niet zo goed presteerde aan de box office. Ik had graag een vervolg gezien.
Eigenlijk wel knap dat Michelle Rodriguez zo ver is gekomen want zij kan in mijn ogen absoluut niet acteren. Een beetje boos kijken en grommen is het enige wat ik haar altijd zie doen. Maar dat was wel passend voor de film.
De film was een aangename verrassing voor mij

Beun de Haas BV
De makers van deze film respecteren de wereld van roleplaying, maar houden het door de luchtige toon vooral toegankelijk voor een breed publiek. Dat resulteert in een onderhoudende mix van actie en humor. Allemaal echter iets teveel binnen de lijntjes om echt te blijven hangen. Popcornvermaak: niets meer en niets minder.
3,0 * Grappen- en grollenspel

The Super Mario Bros. Movie
Animatie / Fantasy, 2023

John Wick: Chapter 4
Actie / Thriller, 2023
platonic lovegang of thievesdraakrole playing game gebaseerd op videogamedungeons and dragonsheist gone wrongduringcreditsstingeraventurevader dochter relatiefantasybased on game franchisespell & sorcerywizardry
Realtimes | Publishing Network
Social media