• 9.132.059 stemmen

Dungeons & Dragons: Honor among Thieves (2023)

Fantasy / Avontuur | 134 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Dungeons & Dragons

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Verenigd Koninkrijk / IJsland / Ierland / Australië

Geregisseerd door: John Francis Daley en Jonathan Goldstein

Met onder meer: Chris Pine, Michelle Rodriguez en Regé-Jean Page

Releasedatum: 30 maart 2023

Plot Dungeons & Dragons: Honor among Thieves

"No experience necessary."

In een wereld van magie en draken ontketent de charmante dief Edgin onbedoeld een groot kwaad. Hij heeft een eeuwenoud, verloren relikwie gestolen en het aan de verkeerde persoon gegeven. Edgin, een bard, wil zijn fout rechtzetten en de wereld redden. Hierbij krijgt hij hulp van de barbaar Holga, tovenaar Simon, druïde Doric en paladijn Xenk.

avatar van Balthorién

Balthorién

Leuke film, mooie gemaakt, leuke karakters, verder niet al te serieus nemen (dat is ook niet wat de film pretendeert). Gewoon prima vermaak. Aanrader!

avatar van Corran

Corran

Luchtig vermaak dat vrij prettig wegkijkt, maar waarbij voor mij toch iets te vaak de achterliggende formulaïsche basis van het verhaal doorschijnt. Het is echt een optelling van concepten/ideeën uit andere films zonder ook maar enige intentie te hebben om er iets eigens aan toe te voegen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke fantasierijke film. Vermakelijk van begin tot eind. Het verhaaltje wordt op goede wijze tot uiting gebracht. De geboden actie is prima en de humor houdt het geheel luchtig. Verder oogden de effecten erg goed en acteert de leuk samengestelde cast naar behoren. Zeer entertainend filmpje.

3,5 Ster.

avatar van Dick Starbuck

Dick Starbuck

Ontzettend aardige fantasie film. Heb niks met D&D en ik dacht zal wel een goedkope lotr rip off zijn. Nope... Gewoon een lekkere weg kijker met leuke effecten en vooral droge humor.

Qua speelduur had het iets korter mogen zijn imo. Met al een leuke film. 4 sterren

avatar van Warning

Warning

Luchtig Fantasy vermaak. En wie waren in die kooi in het doolhof opsloten?

avatar van Rodger

Rodger

Aardige leuke film, met humor en actie..

Voor tussen de voetbalwedstrijden door prima..

3.0 ***

avatar van AngelicV

AngelicV

Samenraapsel van verschillende invalshoeken met dito films maakt dit tot een wegkijken zonder al te veel diepgang, m.u.v. de ware Harper die over ultieme energie beschikt die heelt en ten goede wordt gebruikt. Grant speelt zijn bekende rolletje, nu als "bad guy" Pine, Rodriguez en Lillis maken samen met Smith een onverschrokken kwartet met een knipoog.

avatar van Mickey b

Mickey b

Deze is mij ergens bij de release ontsnapt, want kende deze film niet en werd door Netflix onder mijn aandacht gebracht. Is een zeer leuke fantasyfilm met prachtige grafics, mooi verhaal en wat mij betreft de juiste keuze van acteurs. Chris Pine met de nodige humor genre Guardians of the Galaxy, maar humor haalt wel niet niveau van Guardians of the Galaxy. En leuk om ook eens Hugh Grant terug te zien. En natuurlijk na de vele Fast and Furious-films is Michelle Rodrigues nog steeds de coolheid zelve. Leuke cast en smaakt naar meer…

2:15u waren zo voorbij en verveelden me geen seconde. Echt wel genoten van deze film en super dat Netflix deze topfilm 1 jaar na release al in zijn aanbod heeft.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik ben 't buitenbeentje in een vriendengroep vol nerds. Eigenlijk wilde niemand meer D&D met me spelen toen mijn Ranger Elf elk gevecht aanging met dezelfde zin: 'Ik pak mijn repeating crossbow en ik schiet!' Het helpt ook niet mee dat ik van mening ben dat 'Fantasy' is gemaakt voor fantasielozen, want er is geen genre wat zo braaf de conventies na-aapt die Tolkien ooit heeft bedacht. En dan allemaal volwassen pubers die de mythologie en spelregels bloedserieus nemen; alsof er iets van afhangt als je durft af te wijken. Misschien dat ik daarom best kon genieten van de vele relativerende knipogen uit 'Dungeons & Dragons: Honor among Thieves (2023). Gewoon een leuke actiekomedie die genoeg verwijzingen bevat voor de purist, maar toch toegankelijk blijft voor een groter publiek. Nu worden dingen sowieso leuker als je er geen ingewikkeld regelboek bij nodig hebt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zeer onderhoudende, charmante en frisse fantasyfilm. Mijn verwachtingen waren eigenlijk niet al te hoog, aangezien ik zo ongeveer 10 jaar geleden een beetje ben afgehaakt bij het gros van de grote blockbusters die met name Marvel destijds begon uit te brengen. Een melkkoe van heb ik jou daar naar mijn mening. Dungeons & Dragons deed me qua poster en trailer ook een beetje aan een dergelijk product denken, maar dit bleek niet helemaal waar.

Met het originele spel ben ik, op enkele verwijzingen in andere films en tv-series na, niet bekend, maar dat is geen probleem. De film is goed te volgen en scoort pluspunten voor de humoristische insteek, met name terug te vinden in de goed geschreven dialogen. Chris Pine speelt zijn hoofdrol op charismatische wijze. De personages van Michelle Rodriguez, Justice Smith en Sophia Lillis vind ik los allemaal niet zo interessant, maar de onderlinge chemie (zeker in combinatie met Pine) is wél heel geslaagd, waardoor ze als groep leuk zijn om te volgen. Hugh Grant heeft zichtbaar veel plezier in het spelen van de glibberige, arrogante vijand en doet dit uitstekend. Overigens vind ik het een minpuntje dat de film soms erg 'druk' voelt qua hoeveelheid personages: naast Grant moet er immers nóg een antagonist verschijnen (eigenlijk zelfs twee) die verslagen moet worden. Het lijkt nodig voor een climax met meer actie, maar op een gegeven moment geloofde ik het wel. Een ander voorbeeld is die Regé-Jean Page, die ik helemaal vergeten was op het moment dat hij vlak voor de finish weer verschijnt.

In visueel opzicht mag de film er ook zeker wezen, al moet ik zeggen dat ik er ook niet bepaald door overdonderd werd. Tegenwoordig ben ik vaak meer onder de indruk van een oude film het met minder middelen moest doen dan de hedendaagse 'geliktheid', maar toegegeven: de wereld wordt goed en geloofwaardig vormgegeven. Dungeons & Dragons: Honor among Thieves is ieder geval een film die gemakkelijk wegkijkt en goed in elkaar steekt. Voor zowel de wat oudere kinderen als de volwassen kijker valt hier genoeg uit te halen om er een vermakelijke avond aan over te houden.

avatar van Achilles

Achilles

Leukste deel zijn de originele outfits van Eric en Presto die in de kooi zitten binnen het doolhof…

Voor mij veel te mild, al heeft het leuke scenes