• 9.379.407 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Hindi, Japans, Russisch, Spaans en Roemeense

Releasedatum: 9 december 2021

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Don't Look Up

"Based on truly possible events."

Wanneer astronoom Randall Mindy en zijn stagiaire Kate ontdekken dat een komeet over zes maanden een einde zal maken aan het leven op Aarde, nemen ze direct contact op met NASA en maken ze een afspraak met de Amerikaanse president. Die kan dit slechte nieuws niet gebruiken in de aanloop naar de verkiezingen en besluit voorlopig geen actie te ondernemen. Samen met ruimtedefensiexpert Dr Oglethorpe besluiten ze hun bevindingen te lekken maar de media, maar dat blijkt niet het verwachte effect te hebben.

Dr. Randall Mindy

Jack Bremmer

Benedict Drask

avatar van Number23

Number23

Voor mij is het nog steeds wennen dat McKay een ander soort comedy maakt tegenwoordig. Het is allemaal net iets slimmer(?) en vraagt dus om een iets andere mindset.

Bij The Big Short werkte dat erg goed, ondanks dat het onderwerp me niet echt lag, maar daar kan je de cast ook zeker voor bedanken. Het onderwerp van deze film ligt me iets meer en ook hier doet de cast z'n best om boven de middenmoot uit te stijgen. Toch misschien een beetje aan de lange kant, McKay kan sommige inkakmomentjes niet tegenhouden. Maar dat wordt gecompenseerd door de echte pure comedy momenten en personages/acteurs zoals Perlman en Hill. Ook Meryl Streep vond ik voor het eerst in jaren eens niet bloedirritant.

Grappig en erg actueel, over half jaartje zeker weer eens kijken.

avatar van pierre18

pierre18

En dat gevoel had ik ook erg sterk!! Dat mensen het al na twee zinnen niet meer kunnen volgen en je dan als een 'lulletje rozenwater' wordt weggezet. (onlangs nog gebeurd met Van Dissel. Ergerlijk..)

avatar van Fortune

Fortune

Onderhond schreef:

Het meest rake vond ik nog de totale onbekwaamheid van de wetenschappers om het probleem op een duidelijke manier te communiceren/controle te hebben over hun communicatie. Maar daar werd dat niet erg veel mee gedaan, behalve dan van de wetenschappers een soort van Suske en Wiske karikatuur te maken.

Dat is dan wel logisch. Wetenschappers zijn slecht in communicatie in zijn algemeenheid. Dit is algemeen bekend. Deze mensen zijn niet gemaakt op te praten. Een verkoper loopt daar meteen overheen. Deze mensen willen en kunnen niet goed communiceren. Ze kunnen goed onderzoek doen of iets maken maar ze kunnen dat niet verkopen. Vaak hebben ze ook nog antisociale neigingen en zijn ze twijfelachtig en onzeker wat weer eigenschappen zijn van intelligentie ook.

avatar van charmie

charmie

Geweldige film, althans tot de laatste drie kwartier, waarin de moraal ging overheersen en dat vond ik, hoewel voorspelbaar, toch nogal overbodig.

avatar van MelB

MelB

Typische Netflix film die nergens uitblinkt. Wel toegeven: ze zetten Het Witte huis en alles daar omheen wel belachelijk neer, alsof ze erg dom zijn. Dat komt ook mede door Jonah Hill en Peter Ishwell. Hun functie en screen tijd heeft me de rest van de film geholpen. Nouja niet helemaal. Ik heb de scene waar Ariana Grande gaat zingen (waar ik ook bang voor was begin van de film) vooruit gespoeld. Ik kan dat wijf niet uitstaan met haar auto-tuned stem bah! Zo, dat lucht op!

Peter Ishwell is Iemand die het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Met zijn mobiele telefoon hele tijd in zijn hand. Zo goed geacteerd van deze man. Dit weerspiegelt de samenleving waar we in deze tijd in leven. We vertrouwen op onze mobieltjes en we zijn eraan verslaafd aan geworden. Ik niet, heb geen social media. Heb nog steeds dezelfde prepaid simkaart van 1996 en nooit een databundel gehad haha. Heb hierdoor heerlijk veel vrije tijd. Kan gewoon naar een koffie tent zonder een cappuccino te delen op het internet en eisen dat ze het moeten liken.

Edit: Je hele persoonlijke leven wordt doodleuk in een data opgeslagen en volgens algoritme sterft hij alleen. Not! Onze Jack sterft niet alleen

MelB schreef:

Hij sterft wel alleen, dat zie je na de aftiteling.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Marco007_NL schreef:

Hij sterft wel alleen, dat zie je na de aftiteling.

Ik denk dat Mel B met Jack een verwijzing doet naar rol van Leonardo Di Caprio in Titanic Dr. Mindy sterft in de film niet alleen dus dat had het algoritme niet goed voorspelt.
Na de aftiteling zie je inderdaad dat Jason Orlean (Jonah Hill) wel alleen sterft.

avatar van Spotje

Spotje

Bijzonder matige film met hele grote namen maar volledig de plank mis geslagen naar mijn idee.

Ongeloofwaardige reacties van de president, misplaatste humor en een vreemd verhaal. Verbazend hoe succesvol de kijkcijfers zijn.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Wat een dramatisch slechte film, een berg b-acteurs, een heel slecht en slap verhaal en ik kon niet in het verhaal komen, na 1 uur afgehaakt.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

weerwolf79 schreef:

B-acteurs?

avatar van kalehein

kalehein

Wat een kutfilm.
Het moet een comedy zijn. Na 3 kwartier afgezet want niet één keer ook maar een beetje gelachen.
Of moest de president die zich drukker maakt over haar kandidaat dan over het naderende einde der tijden en het waardeloze stuk in de talkshow waar men meer bezig is met de liefdesverklaring van Ariana Grande en haar tegenspeler

Mijn verwachtingen waren heel hoog, de cast is veelbelovend, maar de humor is echt totaal niet mijn humor. Dan gaat het verhaal ook nog eens tergend langzaam en mist het diepgang.
Heel simpel samengevat: het nieuws dat de wereld vergaat wordt iet of nauwelijks beseft omdat men meer bezig is met hun eigen leven 2.0 en alle andere achterlijke randzaken.

avatar van Karim1991

Karim1991

Waardeloze film.

avatar van Corcicus

Corcicus

Vermakelijke combo van Armageddon en Idiocracy, maar beter dan beide. Zeer ludiek en toch meeslepend. Dat komt door de uiterst goede acteerprestaties van de sterrencast. Origineel entertainment, maar de ironie is duidelijk velen ontgaan. Geen klassieke McKay-komedie alleszins. De finale is absoluut meesterlijk. Een kritisch persiflage, geniale satire. Hoe het ook zij, een zeer goede film.

avatar van Luudje10

Luudje10

Een film met bekende acteurs is geen garantie voor een goede film van 2 1/2 uur. Wat een zit zeg, film had een uur korter gekund. Wel een vleugje humor en die di Caprio deed nog wel zijn best. Jennifer Lawrence zie ik liever met pijl en boog op haar rug, dan een nep punkster met een ring door haar neus. Gewoon zonde. Had er meer van verwacht, maar viel dus tegen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik heb me prima vermaakt ook al duurt de film best lang, maar geen moment van verveling. Qua tempo is dit prima, snedig gemonteerd vooral. Soms grappig, maar vaak ook had de film veel grappiger of scherper kunnen zijn. Helemaal de vinger erop leggen kan ik niet. Ik dacht in eerste instantie: het is allemaal wel erg dik aangezet. Maar daana dit nog eens overdenkend kwamen we erachter dat het meeste toch wel waarheid is, of er heel dicht tegenaan zit. Maar toch, in de film werkt het minder. Verder wel leuk gespeeld. Streep irriteert niet, Rylance vermaakt zich prima, Lawrence met een erg fijne rol en DiCaprio mag dan eenmaal lekker losgaan en vond ik sowieso wel sterk. Alleen Jonah Hill blijft pijnljk ongrappig, in welke film hij eigenlijk ook zit. Uiteindelijk wil de film heel veel zeggen en wijst naar iedereen. Allicht wat meer naar de ene groep dan de ander, maar iedereen is wel aan de beurt. Zo'n DiCaprio deed me denken aan Diederik Gommers die ook verliefd werd op talkshows. Maar misschien is dat het euvel wel waardoor dit niet de film is die pakweg Dr Strangelove was. Dat er te weinig focus is. 3,5*.

avatar van Film Pegasus

Enkele off topic berichten verwijderd. Wie kwaad is op corona en al wat er bij komt, kan terecht op andere sites. Graag terug over de film.

avatar van johan_sb2

johan_sb2

Prima film. Mooi aangedikte afspiegeling van de huidige maatschappij waarin wetenschap en feiten minder belangrijk zijn macht en geld.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Prima satire waarin onder meer de rol van de politiek en de moderne media flink op de hak worden genomen.

De naderende komeet staat uiteraard symbool voor de huidige klimaatcrisis, die desastreuze gevolgen kan hebben voor onze aarde, en waar wetenschappers dan ook voortdurend voor waarschuwen, maar wat door het merendeel van de mensen nog steeds niet serieus wordt genomen, want niet sexy of entertainend of winstgevend.

Moeilijk om dit in een satirische vorm te gieten want de werkelijkheid is in deze altijd nog absurder, maar misschien dat door deze materie op een luchtige manier met serieuze ondertoon te brengen er toch meer mensen over na gaan denken en discussieren, wat dan weer mooi meegenomen is.

avatar van Drifter

Drifter

GVD wat een kak film.

Ongelooflijk ongeloofwaardig en overdreven, maar niet op een leuke manier. Onlogisch en slecht in elkaar gezet. Geen humor, geen drama, geen spanning, alleen maar een langdradige en vervelende film. Vage hints naar de Facebooks en Googles van vandaag maar ook weer bar en bar slecht. Een van de slechtste films die ik heb gezien de afgelopen 365 dagen.

avatar van SaintNick

SaintNick

Ik vond er niet veel aan. Slaapverwekkend voorspelbaar zelfs. Bekende en goede acteurs, maar een verhaal en een script die mij niet kon bekoren. Typisch tegenvallende Netflix kwaliteit. En zo dendert de kwaliteit van films al jaren achteruit... Als je een echt ijzersterke film over zo'n zelfde gebeurtenis wil zien, kijk dan Lars von Trier Melancholia.Melancholia (Film, 2011) - MovieMeter.nl

avatar van Stephan

Stephan

Drifter schreef:

GVD wat een kak film.

Ongelooflijk ongeloofwaardig en overdreven

Nee, een man in een bizon outfit die met z'n matties, door aanmoediging van de president, het Capitool bestormt... Dat is geloofwaardig... en toch gebeurde het.

SaintNick schreef:

Deze film staat daar nogal ver van. Het gaat hier natuurlijk niet om de komeet, maar om hoe de wereld tegenwoordig door Twitter en Instagram wordt geregeerd. Daar is niets comedy aan en bittere realiteit. Het feit dat mensen dit nog als overdreven en ongeloofwaardig bestempelen toont aan dat de boodschap nog niet echt goed is doorgedrongen.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Ik vind de vergelijking met Melancholia ook onterecht. De enige overeenkomst is 'planeetvernietigende inslag', verder compleet andere insteek en film.

avatar van charmie

charmie

Toch ben ik bang dat, wanneer deze film al een boodschap wil overbrengen (komeet/ klimaat gaat onze planeet vernietigen), deze volkomen onderuit gehaald wordt door de allerlaatste twee scènes tijdens de aftiteling. Deze tafereeltjes zijn namelijk zo onwaarschijnlijk dat men waarschijnlijk toch geneigd is te denken: dan zal dat gedoe met die komeet ook wel flauwekul zijn. In dat geval blijft er niet meer over dan een buitengewoon grappig verhaal, waarin we allemaal voor gek versleten worden.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Persoonlijk vond ik dit helemaal niks. Amerikaanse humor is vaak niet mijn humor en combineren met een verhaal, wat spannend zou moeten zijn. Deze combi pakt niet goed uit. Het is een lange zit (2,5 uur), ZUCHT!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Aah Jennifer Lawrence wat is ze toch steeds een geweldige verschijning en top actrice. Ik ben nu niet meteen overbluft, maar ondanks de lange speelduur, wast vermakelijke film met de nodige humor doorheen de film, tijdens het naderend einde vd Aarde. En DiCaprio was ook goed.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Deze film heeft zo zijn voors en tegens:

Voors:

- kritische blik op alle onzin van de media

- kritische blik op alle onzin van social media

- kritische blik op de manier van hedendaags politiek bedrijven

- benadrukken van menselijke waarden (zoals het laatste diner)

- geweldige persiflage op Jeff Bezos (zoals de reddingsraket in de vorm van een lul) en kritische blik op ongebreideld kapitalisme

Tegens:

- echt dijenkletsende humor is het zeker niet, het zijn veelal flauwe persiflages met een knipoog

- B-budget Netflex-productie (matige CGI, onnodige fillers die zelf niet gefilmd zijn)

- film duurt minstens een half uur te lang

- politiek gekleurde boodschap (klimaatverandering) - waar ik altijd moeite mee heb omdat de gemiddelde Amerikaanse celeb een CO2-uitstoot heeft die 10.000 keer hoger ligt (vage schatting) dan de gemiddelde Nederlander

Oftewel, conclusie: 2,5*

Originele en doordachte boodschap, pijnlijke satire.

Veel aandacht gaat naar de machthebbers, hoe basaal en dom ze zich gedragen.

avatar van SaintNick

SaintNick

Stephan schreef:

Maar jij vond het dus een ijzersterke film alleen OMDAT het een (eigenlijk klimaatopwarming?) agenda heeft? En verder boeit jou de script, regie, acteurs niet?

Trouwens, het is wel degelijk komedie, althans een mislukte poging daartoe. Niet voor niets staat de film ook onder de categorie komedie hier bij MovieMeter.en bij IMDB.

avatar van Stephan

Stephan

SaintNick schreef:

Nou zou ik de laatste moeten zijn die niets om script en regie geeft. Dat is notabene mijn vak... Maar je leest me niet goed. Ik zeg juist dat het NIET om de komeet (of klimaat e.d.) gaat, maar om de ramp waar we op afstevenen door leiders die compleet incompetent zijn. De anarchie die door Twitter e.d. is ontstaan, waar iedere oetlul z'n gal kan spuien en nonsens kan verspreiden en macht krijgt. Uiteraard met Trump als voorbeeld.

SaintNick schreef:

ALS het al een komedie is dan is het een "zwarte komedie". Vooral bedoeld om ons een spiegel voor te houden en ons uit te lachen door de absurde wereld die we met ons allen gecreëerd hebben. Ik denk ook dat er veel wrevel is bij sommigen omdat ze zich onbewust aangesproken voelen. (Denk aan de Trump stemmers in de USA of mensen die hem wel "cool" en "grappig" vonden.)

avatar van 3316mixer

3316mixer

Vermakelijke satirische film over de staat van de wereld nu. Niks springt d'r echt uit het is allemaal vrij vlak. Maar onderhoudend is hij wel omdat het einde nadert, dus je wil het echt afkijken. Het allerlaatste eindshot is totaal onbegrijpelijk.