• 9.380.540 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Hindi, Japans, Russisch, Spaans en Roemeense

Releasedatum: 9 december 2021

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Don't Look Up

"Based on truly possible events."

Wanneer astronoom Randall Mindy en zijn stagiaire Kate ontdekken dat een komeet over zes maanden een einde zal maken aan het leven op Aarde, nemen ze direct contact op met NASA en maken ze een afspraak met de Amerikaanse president. Die kan dit slechte nieuws niet gebruiken in de aanloop naar de verkiezingen en besluit voorlopig geen actie te ondernemen. Samen met ruimtedefensiexpert Dr Oglethorpe besluiten ze hun bevindingen te lekken maar de media, maar dat blijkt niet het verwachte effect te hebben.

Dr. Randall Mindy

Jack Bremmer

Benedict Drask

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Vond maar matige film met deze sterrencast

90 minuten was genoeg geweest voor mij

avatar van schumacher

schumacher

Nogeenmening schreef:

Originele en doordachte boodschap, pijnlijke satire.

Veel aandacht gaat naar de machthebbers, hoe basaal en dom ze zich gedragen.

Zoals Dicaprio zelf die overal met vervuilende boten en prive jets overal naartoe gaat en vaak om naar feesten te gaan.

Acteurs zijn nog erger.

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

kalehein schreef:
Wat een kutfilm.
Het moet een comedy zijn. Na 3 kwartier afgezet want niet één keer ook maar een beetje gelachen.
Of moest de president die zich drukker maakt over haar kandidaat dan over het naderende einde der tijden en het waardeloze stuk in de talkshow waar men meer bezig is met de liefdesverklaring van Ariana Grande en haar tegenspeler

Mijn verwachtingen waren heel hoog, de cast is veelbelovend, maar de humor is echt totaal niet mijn humor. Dan gaat het verhaal ook nog eens tergend langzaam en mist het diepgang.
Heel simpel samengevat: het nieuws dat de wereld vergaat wordt iet of nauwelijks beseft omdat men meer bezig is met hun eigen leven 2.0 en alle andere achterlijke randzaken.

Je begrijpt niet dat dat precies het punt is dat de film wil maken (over de wereld)?

avatar van BobbyShmurda

BobbyShmurda

avatar van HollandGermany

HollandGermany

Gewoon niet leuk. Geen diepgang. De boodschap hadden ze in een minuut kunnen vertellen. Niet teveel tijd aan besteden. Wel een ster voor het einde.

avatar van Rickyman

Rickyman

Stephan schreef:

...., waar iedere oetlul z'n gal kan spuien en nonsens kan verspreiden en macht krijgt. Uiteraard met Trump als voorbeeld. ...

En wat doe je nu zelf?

Maar niet alleen Trump hoor, het gebeurt overal. Ook onze Nederlandse tv en nieuwsgeving word gemanipuleerd door dit kabinet...

avatar van hvdriel

hvdriel

Soms komt er een film uit die me voor een dilemma plaatst. Dit is er zo een.

Na 32 minuten en 29 seconden wendde ik me af. Zoals in elke parodie is 90% van de grappen niet leuk, en dat is ook in deze film het geval. Ik had enkele platte scènes gezien die ongetwijfeld leuk bedoeld waren, en schudde mijn hoofd: weer zo'n lollige Amerikaanse parodie waaraan alleen achtergrondgelach ontbrak. Geen dilemma. Een uitsluitend negatief oordeel.

'Geef hem toch maar een kans,' appte een goede vriendin mij. Ik heb haar hoog en zag de film toch maar helemaal. En nu weet ik het niet meer.

Zoals bij elke parodie moet je het geparodieerde goed kennen om de parodie te kunnen waarderen. Onze werkelijkheid is er een geworden van haatzaaien, luchtigheid, klimaatcrisis, falende media, wantrouwen in politici, eigenbelang, wetenschap is ook maar een mening, en IK wil vrij zijn. Die werkelijkheid ken ik maar al te goed, en de film toont op schitterende en intelligente wijze een spiegel van deze werkelijkheid. Wie de film heeft uitgezien, zal concluderen: 'We zijn inderdaad stapelgek geworden.' Alle lof dus.

En toch blijf ik met gemengde gevoelens zitten. Boodschap is helder, intelligent scenario, professioneel gemaakt, voorbeeldig geacteerd. Maar wat heb ik me ook geërgerd aan de president die net teveel op Trump lijkt, aan die net te luchtige talkshow, aan die net te...

En dan is het me duidelijk: ik houd wel van satire, maar absoluut niet van komedie, van net-té-parodieën, van grappig willen zijn. Goeie film dus, maar...

avatar van Stephan

Stephan

Rickyman schreef:

En wat doe je nu zelf?

Ik ben geen oetlul, ik spui geen gal en zeker geen nonsens.

avatar van RevengeN

RevengeN

Wat een flutfilm

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

We hebben helaas, na onderling overleg, weer een aantal berichten moeten verwijderen waarin een politieke discussie wordt gestart. De scheidslijn is hier best dun, dat begrijpen we, maar toch verzoek om het echt bij de film te houden en als je een overeenkomst ziet met de werkelijkheid dan mag je dat best benoemen maar zonder het alleen maar daarover te hebben of het Nederlandse kabinetsbeleid te becommentariëren. We zitten op een filmsite.

avatar van The Oceanic Six

Nou, want dit topic liep echt vol-le-dig uit de hand zeg

avatar van macrobody

macrobody

De maker van Vice dacht ik. Als je die film kan waarderen dan deze waarschijnlijk ook wel. Je moet wel op de hoogte zijn van Amerikaanse politiek anders gaan veel grappen aan je voorbij. Ben je dus een kijker van het acht uur journaal (zijn die er nog?) dan kan je deze film wel overslaan. Het is gewoon zeer treffend in beeld gebracht dat het allemaal al lang niet meer gaat om nieuws en feiten, maar om geld verdienen en kijkcijfers. Ben benieuwd wat deze productie heeft gekost. Voor geld is alles te koop tenslotte.

avatar van macrobody

macrobody

BobbyShmurda schreef:

Goede film. Niet teveel bij nadenken het is geen filosofische doordenker ofz

Grappige opmerking, maar past precies in de omgekeerde wereld realiteit. Het is juist een film die je stof tot nadenken geeft. Een film waar je uren over kan filosoferen, maar ja, dat zal wel aan mij liggen.

avatar van Kurtz

Kurtz

Hoewel McKay - ooit maker van sporadisch grappige Will Ferrell komedies - is verworden tot een regisseur die zijn publiek duidelijk minacht en betuttelt (met als dieptepunt 'Vice'), maakt hij hier naar mijn mening op z'n minst zijn meest oprechte film. Ofwel: een cynische film, maar wel van het soort cynisme dat lijkt te zijn ontstaan uit oprechte zorgen over de toekomst. Dit leidt uiteindelijk tot een film die soms werkt en soms niet, maar interessant is het feit dat McKay nooit de politieke oppositie van de zittende president toont. Dit is een duidelijk mankement van de film, aangezien het succes van het populisme natuurlijk mede te wijten is aan het falen van de andere kant, de kant waar McKay zelf toebehoort.

avatar van BBarbie

BBarbie

eRCee schreef:

Dit is een politieke film, door de makers bedoeld om een politieke discussie over o.a. klimaatverandering op gang te brengen. Het besluit van MovieMeter om die discussie weg te halen, sluit inhoudelijk naadloos aan bij het thema van de film: wegkijken. Volgens mij het toppunt van cynisme.

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

Nou, die steek ik weer in m'n zak. Ik stuur je even een PM met toelichting.

Nergens grappig, de boodschap is heel duidelijk en dat is denk ik ook het enige echt goede eraan. Een mix van serieuze zaken en humor kan echt wel, maar het werkt hier niet vind ik.

Duidelijk dat ze bepaalde personages op oa Biden en Trump hebben gebaseerd ook. Had er wel echt meer van verwacht, vaak zijn films met DiCaprio toch wel vrij sterk.

avatar van pamela200

pamela200

Er zijn legio films gemaakt over het gevaar van meteoren en er zullen er nog vele volgen. Een studente ondekt een aanstormende meteoor die de aarde bedreigt en ze doet moeite dit wereld kundig te maken via een sceptische president en media. Zulke meteoren zijn al door tientallen astronomen waargenomen. Dus waarom zo ongelovelijk veel moeite doen met een incapabele president. Parodie op de politiek en sensatie beluste media moet het grappig maken maar is het niet echt. Ik ben al meerdere keren in Amerika geweest en heb veel inwoners gesproken. Ik ben geen antropoloog maar meesten vinden macht, status en veel geld een levensdoel. Dat wordt prima weergegeven in de film die op zich wel vermakelijk overkomt. Verstand op nul en kijken maar. Val niet in slaap. 3 points

avatar van stem100

stem100

geweldige film. Dit is precies waarom ik geen fan van Amerikanen ben. Ik ben blij dat het geen 'doldwaze-dijenkletser' is. Meer drama dan humor en die verschrikkelijke Amerikaanse mentaliteit onder een dik vergrootglas.

avatar van stem100

stem100

BobbyShmurda schreef:

macrobody schreef:

Je hebt helemaal gelijk. Hoewel totaal onbedoeld, vat de opmerking van @BobbyShmurda de film en het achterliggende idee in één quote samen. : Wegkijken....

Hij bevestigt daarmee hoe relevant deze film daadwerkelijk is.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

BBarbie schreef:

Nee, het is juist precies andersom. De film wil laten zien dat de tijd van nutteloze politieke discussies voorbij is, en er nu actie zal moeten worden ondernomen. Dat iedereen zijn eigen mening er over wil hebben, werkt de vooruitgang van oplossingen juist heel erg tegen.

Wat Moviemeter dus doet is te prijzen, alle nutteloze discussies van ego's die persé gehoord willen worden, verwijderen en bij de feiten (oftewel on topic) blijven.

avatar van SaintNick

SaintNick

Stephan schreef:

Nou zou ik de laatste moeten zijn die niets om script en regie geeft. Dat is notabene mijn vak... Maar je leest me niet goed. Ik zeg juist dat het NIET om de komeet (of klimaat e.d.) gaat, maar om de ramp waar we op afstevenen door leiders die compleet incompetent zijn. De anarchie die door Twitter e.d. is ontstaan, waar iedere oetlul z'n gal kan spuien en nonsens kan verspreiden en macht krijgt. Uiteraard met Trump als voorbeeld.

ALS het al een komedie is dan is het een "zwarte komedie". Vooral bedoeld om ons een spiegel voor te houden en ons uit te lachen door de absurde wereld die we met ons allen gecreëerd hebben. Ik denk ook dat er veel wrevel is bij sommigen omdat ze zich onbewust aangesproken voelen. (Denk aan de Trump stemmers in de USA of mensen die hem wel "cool" en "grappig" vonden.)

Tsja, weet je, ik haak af bij films die het film medium gebruiken om een controversieel en gehypte thema "aan de man willen brengen" en waar (goede) acteurs zich voor uitlenen om te willen deugen. Deze film was echt zo doorzichtig. Ik snap dat het voor de voorvechters van de klimaat hysterie prachtig is, maar ik ben er niet van gediend.

Ik wil bij een film in 1,5 -3 uur vooral vervoerd worden in echte of gefantaseerde verhalen, maar niet als een kind beschouwd worden die even door een film met knappe bekende acteurs opgevoed moet worden. Het heeft bij mij het tegenovergestelde effect dan het beoogde.

avatar van kappottevic

kappottevic

hank2 schreef:

Er bestaan hoofdletters en punten. Ik zou zeggen, gebruik ze, zodat mensen nog wat kunnen begrijpen van deze stortvloed aan woorden.

ik vind typen inderdaad blijkbaar net zo moeilijk als jij lezen. #lekkernormatief

hank2 schreef:

toch boeiend en grappig genoeg om boven de middelmaat uit te steken

ik begrijp dat jij de "middelmaat" tot norm verheft. maar voor mij is de middelmaat niet de norm.

deze film is gemaakt voor mensen die zelf niet al te best nadenken en de eenzijdige mediabelichting/propaganda voor zoete koek slikken. dat is de doelgroep. ik begrijp dat ik dat als ik dat opschrijf hier ook wordt gecensureerd, maar het is wel de essentie. want "populisten" zijn erg, "trump" is erg. "woke" is goed. mensen die zeggen dat ze het milieu redden zijn top, ookal doen ze het tegenovergestelde en idem met de niet zo inclusieve "inclusie". als je denkt dat het toch iets genuanceerder is, en je naar deze naratieven toch iets kritischer mag kijken, dan is het toch wat minder grappig.

avatar van larsk0

larsk0

Zeer geinig om te zien dat het gegeven van deze film zich hier heel duidelijk aantoont. De film heeft een behoorlijke score, maar de kritieken hier, erg veel zelfs, zijn behoorlijk negatief. De meeste mensen vinden dit dus een goede film, maar de gekrenkte egootjes zijn nou eenmaal vaak de hardste schreeuwers. Die voelde zich waarschijnlijk nogal aangesproken door deze film... Ik vond de film overigens zeer vermakelijk.

avatar van Basto

Basto

• 11971 berichten

larsk0 schreef:

Uh, hoezo gekrenkte egootjes? Op welk vlak zou ik me door deze slappe komedie aangesproken moeten voelen?

Heb juist eerder het idee dat de mensen die m wel goed vinden, nog niet op de hoogte waren dat politiek en media anno 2021 zo werkt.

avatar van Kees Draaihuis

Kees Draaihuis

Leuke film als je de humor begrijpt. De film niet te serieus nemen, het verhaal eigenlijk wel. Hoe we met z'n allen steeds dommer worden, alleen maar bezig zijn met onze telefoons, en schijt hebben aan de schoonheid van deze mooie planeet.

avatar van Waku

Waku

Na de ophef , de vele wisselende recensies en een flinke portie sterrencast was ik wel benieuwd naar deze film. En ik moet zeggen dat " Don,t look up" mij niet teleurgesteld heeft. Het is een behoorlijke zit van 2.5 uur maar film verveelt nergens. Een aparte mix van satire, ramp en drama waarin Amerika met name een behoorlijke spiegel voorgehouden krijgt. Er is flink wat geld gepompt in dit project hetgeen terug te zien is betreft CGI. Bijzonder verhaal en film. Tip mjinerzijds, blijf de volledige aftiteling afkijken!!! 3.5*/4*

avatar van WLWolfs

WLWolfs

Wat een prachtige film! Ik vind het echt bizar dat mensen dit een slechte film kunnen vinden. Dit is een film met een moraal, met een boodschap en ook nog is in een bijzonder verfrissend en grappig jasje.

Beetje oppervlakkige humor soms

Toch leuk filmpje voor 1 keertje te zien

Een parodie op deze tijd