• 9.373.940 stemmen

Texas Chainsaw Massacre (2022)

Horror / Thriller | 81 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Blue Garcia

Met onder meer: Sarah Yarkin, Elsie Fisher en Mark Burnham

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Texas Chainsaw Massacre

"The face of madness returns."

Melody, een 25-jarige zakenvrouw uit San Francisco, neemt haar jongere tienerzus mee naar Texas op zakenreis, uit angst haar alleen achter te laten in de stad. Het duurt niet lang voordat ze voor hun leven moeten vechten tegen een oud fenomeen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

mrkos schreef:
Wauw, wat een heerlijke slasher!!

Na jaren eindelijk weer een Texas Chainsaw Massacre en oh damm wat was deze film gruwelijk, precies wat je van dit soort films mag verwachten. Heel veel kills, heel veel bloed en heel veel chainsaw! Bijvoorbeeld de scene in de bus is gewoon bruut. Zoals hierboven genoemd wordt zijn er ook wel genoeg ongeloofwaarheden, maar who cares? Daar is deze film ook niet voor bedoeld. Hoor ook genoeg over de ''slechte'' acteurs, maar dat vond ik eerlijk gezegd wel meevallen. Vond vooral Melody heel overtuigend overkomen en misschien soms iets te overtuigend, maar niet storend in mijn ogen.

Hoe dan ook deze film heeft me niet teleurgesteld. Gisteren nog Scream (2022) gekeken, maar vond dit vervolg toch wel een stukje beter. Deze film heeft gewoon alles wat je van zo'n slasher verwacht.

Een dikke 3,5 sterren!

Grotendeels mee eens en had eerst deze gezien en daarna Scream, 2 dikke meevallers en ondanks je van beide zou denken, dé film te veel, was bij beide totaal niet van toepassing, gewoon 2 vette horrorfilms.

Aangenaam verrast!

Goed Acteerwerk ✔

Simpel verhaal ✔

Goeie gore ✔

Was super blij met de hoeveelheid kills, high level gore en super creatieve kills! Zaten veel kills bij die ik erg verrassend en uniek vond!

Een filmpje waar ik zeker nog veel vaker van ga genieten!

Het enige wat ik wel heel erg miste was die typisch smerige Texas Chainsaw sfeer en de Sawyer family die deel is van het vele absurde terreur wat Bubba (Leatherface) aanricht...(Maar gezien de tijdlijn is hoe ze het in de film hebben gedaan wel prima)!

Los van het sentimentele gelul: Krachtige Slasher en een aanwinst in mijn grijze massa!

☆3,5

avatar van The Brain

The Brain

Netflix heeft goed begrepen dat ze in elk genre wat te bieden moeten hebben. Deze door critici afgebrande versie van The Texax Chainsaw Massacra is een ouderwets goede slasher. Een vergezocht verhaal dat er eigenlijk helemaal niet toe doet. Het levert een kapstok op om de lekker smerige scenes aan op te hangen. Een hoop karakters die het einde niet halen, zo hoort dat! En dat alles bijna binnen het tijdsbestek van een aflevering van een TV-serie.

In oude opera's zingen de hoofdrolspelers nog een kwartier door met een mes tussen de ribben, in een slasher gebeuren er ook medische wonderen. Personages die maar niet willen sterven, ondanks alle verwondingen. Als je al dat soort zaken gaat analyseren dan ben je een zuurpruim die op voorhand al niet naar dit soort films moet gaan kijken. Het slaat absoluut nergens op, maar vermakelijk, spannend en goor is het wel.

The Oceanic Six schreef:

Je snapt niet goed wat woke is rep.

Ik zag het juist als een soort aanklacht tegen die stadse yuppen. Dat je als kijker nog wel plezier kreeg als Leatherface die lui sloopte.

Boeit me niks welk labeltje erop geplakt wordt. Officieel valt dit gewoon onder "woke". Woke zijn is niet enkel een racisme of LGBTI+ community gerelateerd.

Ik heb me gewoon kapot geërgerd aan het domme uitgangspunt. Dat een stel jonge stadse mensen met een hap zand in de mond voor de etalages staan en fantaseren wat voor hipster winkeltje ze daar willen beginnen.

Ik zou hier totaal geen probleem mee hebben gehad als de film een luchtige ondertoon zou hebben, maar het is zo bloedserieus dat het wel op alle fronten irritant is. Het plot is geschikt voor een luchtige horror, maar het zit in een bloedserieus TCM sausje.

Krijg dezelfde vibes als bij die rare Paranormal Activity film van vorig jaar. Tijdens het maken komen ze erachter dat het niet zo goed is. Ze besloten dan maar de film aan een bekende franchise te koppelen. Met als verschil dat ze hier wel een poging hebben gedaan om er een TCM film van te maken, maar ze falen hopeloos. Zowel Leatherface is een kneusje dat wraak neemt en dat hele subplot met een andere actrice die zgn uit het origineel komt falen ook hopeloos.

mikey schreef:

arg...dit zijn de ergste discussies. Maar goed: hierboven begin je over candyman die afgekraakt is vanwege de wokeheid. En dat het zo raar is dat Ajax&Litmanen dan dit wel kan waarderen. Ik heb het gequote nota bene.

Ja, omdat ik in die film ook geen wokeheid zie. En daar roeptoeters iedereen ook maar over wokeheid. Maar hier heb je letterlijk hetzelfde (!) thema in een andere setting en opeens is er niks wokes aan. Dat is dus geen hypocrisie van mijn kant

rep_robert schreef:

Woke is voor mij iets wat probeert om heel geforceerd een bepaalde groep in overdreven goed of overdreven kwaad daglicht te stellen. De Candyman film vorig jaar, daar was ieder goed mens zwart en iedere eikel een blanke. Dat is iets waar ik van gruwel. Zoals je weet heb ik een enorme hekel aan woke. Onze eigen tv-omroep NPO is ook al jaren druk met woke wezen, daar moet iedere minderheidsgroep of achtergestelde groep prominent in beeld, no matter what.

Maar hier, in deze TCM film ontdek ik het gewoon niet. Net als jou heb ik ook niks met de hoofdrolspelers, nogal wereldvreemde yuppen die inderdaad totaal op een ongeschikte plek wat willen gaan doen. Maar de film hemelt deze groep niet op, helemaal niet zelfs. Sterker, de film lijkt Leatherface een soort goede reden te geven om ze aan te vallen. Dat zegt de film niet letterlijk, maar hoe onsympathieker je hoofdrolspelers maakt in slasherfilms, des te meer geniet het publiek ervan als ze eraan gaan. Dus nee, in mijn ogen zit je er helemaal naast.

The Oceanic Six schreef:

Dat gebeurt hier natuurlijk wel. Of iig pogingen tot.

In het begin proberen ze een soort evil hilbillie cultuur te creëren, maar uiteindelijk zijn het allemaal super sympathieke mensen die strijden tegen de grote boze mensen uit de stad. Maar ook deze mensen worden zonder blikken en blozen vermoord door Leatherface. Het klopt allemaal niet.

Het zou wel helpen als er minstens 1 sympathiek personage zou zijn. Ze doen een poging met een meisje die een school shooting heeft meegemaakt. Maar ook dat komt totaal niet uit de verf. Er worden in deze film echt ontzettend veel ideetjes opgegooid, maar met geen 1 kunnen ze uit de voeten. Wat ik al zeg. Een hitsig zooitje tieners dat een voor een afgeslacht wordt zou veel effectiever zijn dan deze chaotische bende.

Bij mij juist het tegenovergestelde effect. Deze kills deden mij juist niks omdat ze vervelend dom waren, maar niet irritant genoeg om voor Leatherface te juichen. Aangezien ze elk personage wel sympathiek proberen te maken. Ze komen eerder onnozel over dan irritant. Die religieuze bitch uit the Mist bijvoorbeeld. Dan juich je als die een kogel krijgt.

avatar van Warp

Warp

Het zou onlogisch zijn om het te vergelijken met de OG, aangezien dit een heel andere film is en personages zoals Leatherface en Sally totaal andere persoonlijkheden hebben. Dat gezegd hebbende, in termen van de typische Texas-sfeer is het redelijk en de busscène is een achterlijk geweldig hoogtepunt van de film. Daarnaast heeft het niet veel te bieden behalve brute moorden, waar zelfs daar de gore te steriel is. Het is een vermakelijke film, maar verrast nergens en gaat de horror-formule redelijk veilig voorbij.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

This is our town

Een Netnietflix productie, dat beloofde niet veel goeds voor Left4Dead. Want een hele grote hoop productie eruit persen kan Netflix maar al te best, maar echte kwaliteitsproducten zijn er voor mij maar zelden te vinden binnen hun arsenaal. Kwantiteit over kwaliteit, dat is duidelijk voor mij. Een nog onbeduidende Texaanse regisseur wil het bekende verhaal weer eens nieuwe leven inblazen. Of dat zou lukken was natuurlijk wel een hele zware opdracht, al zeker voor een rookie regisseur.

In ieder geval was het begin weer zo standaard als je mag verwachten. Natuurlijk met die totaal niet boeiende personen en noem het maar op. Irritante b-acteurs mogen het verhaal oplepelen met hun flinke tekortkomingen binnen het vak. Meteen de gedachte, slacht dit nu maar af zodat we leuke personages kunnen krijgen. Helaas, dat is waar je het mee moet doen. En dan ga je al heel zwak dit verhaal in. Schijnbaar is een al jarenlang waardeloos vervallen dorp ineens een trekpleister voor een bus vol met investeerders, yeah right. Slechter kun je het niet bedenken.

Qua regie gaat het dan nog wel, het acteerwerk is op vele momenten een groot drama te noemen. Gelukkig gaan de meesten al heel snel dood, natuurlijk weet je al vanaf het begin wie het gaat overleven. En dat personage heeft dan ook nog eens een goedkope achtergrond, wie bedenkt deze shit nu allemaal? En dan de scene waarin meisje zich verstopt in de kledingkast………….. wtf? Wat is nu de doelgroep voor dit infantiel werkje.

Een echte CSM moet het hebben van de spanning, nou hier kon ik die niet vinden. Gooien met een hoop gore is voor mij niet echt spannend, nee een goed kat en muisspel doet dat het voor mij. Want onze op benzine draaiend hulpmiddel bediende lijkt nogal sloom, en dan echt weer die verschrikkelijk domme acties van het slachtvee met hun nog dommere vragen. Mijn god wat een straf telkens weer.

Nee wat een hoopje ellende dit toch weer. Lang leve de siroop zullen ze hebben gedacht.

Een puberprentje voor diegene die niet houd van een verhaal, maar puur klaarkomt op simpele kills.

Netflix weet het dan weer te presteren, wat dat betreft zijn ze wel constant. Goedkoop willen scoren met hun zielloze slappe 24/7 producties. 2**, vind dat bij genre zeker komedie moet komen te staan. Nutteloos!

Left4Dead schreef:

Een Netnietflix productie,

Dit plaats je geregeld. Ik neem aan dat je meerderjarig bent. Vindt je het dan niet een beetje sneu en treurig om dit soort basisschoolniveau te typen?

The Oceanic Six schreef:

Het grappige is dat dit niet eens een Netflix productie is. Netflix heeft de rechten gekocht, maar meer ook niet. Dit kan net zo goed over 3 jaar verdwijnen en dan naar Prime gaan oid.

avatar van yeyo

yeyo

In Hollywood zijn ze opeens tot de conclusie gekomen dat horror 'betekenisvol' moet zijn en een 'weerspiegeling van ons tijdperk'. Indien de jongeren in de oorspronkelijke versie hippies waren, wat zijn dan de 'hippies' van vandaag? Gentrificerende yuppies en influencers? Moet men een bepaalde realiteit echter per se adresseren indien deze realiteit totaal oninteressant is? Bovendien, de oorspronkelijke jongelui mochten dan wel 'hippies' zijn, maar dat bleek enkel uit hun voorkomen. Ze waren niet heel de tijd ergerlijke opmerkingen en knipoogjes naar het publiek aan het maken. De 'humor' in deze nieuwe TCM is totaal doorzichtig en voelde nu al gedateerd aan. Wie zal er over 5 à 10 jaar nog begrijpen, laat staan wakker liggen van een term zoals 'cancelled'?

Zoals hierboven terecht aangegeven, is het wellicht niet zo opportuun om dit Netflix doorslagje te vergelijken met TCM 1974. Maar zelfs in vergelijking met routineuze slashers zoals de F13 reeks kan dit me weinig bekoren. De conventies van het slashergenre zijn ondertussen zodanig bekend, uitgemolken en geridiculiseerd (door Scream en Scary Movie) dat de opbouw van een scène bij voorbaat mislukt lijkt, als een ergerlijke vaudeville sketch. Hoe gruwelijk de 'gore' ook is (ik kan niet begrijpen dat men dit überhaupt nog als een maatstaf gebruikt...), je hebt toch altijd ergens het gevoel dat de hele premisse een soort grap is. Eén waar de kijker samenspant met de regisseur en alle controle behoudt. Het helpt dan ook allerminst dat deze TCM het 'yeah! kick ass!" straatje ingaat van de laatste twee Halloween films. Sally Burns, de Falconetti van de scream queens, hier gereduceerd tot sassy dame met een shotgun, is werkelijk een triestig zicht. Ach, ik blijf deze TCM afkooksels toch maar mooi kijken, dus ik hoef zo niet te klagen.

avatar van Doom4

Doom4

wel mee vermaakt maar....

Het begin van deze film vond ik echt goed. Spannend, leuk verhaal en goede setting.

....Tot aan de scene met de bus. Daarna word het too much, voorspelbaar en soms best lachwekkend.

horror + gore = voldoende. Deze film had wel echt de potentie gehad om 5 sterren te krijgen als ze het iets langzamer hadden aangepakt.

avatar van Erikb99

Erikb99

En dan was er “Texas Chainsaw Massacre” op Netflix. Een gloednieuwe poging om deze franchise nieuw leven in te blazen. Ik ben me eens gaan verdiepen in hoeveel films er in deze reeks zijn gemaakt, en was geteld 8 stuks zonder deze nieuwe meegeteld te hebben. Er is zelfs een Spaanse variant gemaakt genaamd “Carnívoros” uit 2013. “The Texas Chain Saw Massacre” uit 1974 waar alles mee begon komt erg gedateerd over maar is wel de beste van de reeks, al komt “The Texas Chainsaw Massacre” uit 2003 ook erg goed uit de verf. De rest is bagger. Dus erg benieuwd naar deze versie. So here we go…

Waar moet ik beginnen. Dat de film weinig tot geen verhaal heeft? Een waardeloos vervallen dorp is ineens een trekpleister voor een bus vol met investeerders, really?? Yep dat is de verhaallijn. Oké, meeste Horror/Slashers hebben niet de meest ingewikkelde verhaallijn. De acteurs dan? Dit waren duidelijk B-acteurs (die ook een kans moeten krijgen natuurlijk) die erg beperkt (lees slecht) waren in hun vak. Waardoor je steeds op tenenkrommende situaties stuitte. En hoe zat het met de spanning dan? Die was er niet, er wordt meteen in gemoord. En dat was dan ook meteen het enige plus punt van deze film. De moorden zijn leuk bedacht en lekker in beeld gebracht. Aanrader? Nee, deze kun je meteen door schuiven naar de rest van de reeks als bagger. Wil je hem toch zelf nog zien? Hij is op Netflix te vinden. Maar je bent gewaarschuwd!

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Deze slasher stelt zeker niet teleur ondanks de ongeloofwaardige momenten in de film.

Het zou nog mooier zijn geweest als Leatherface nu voor eens en voor altijd naar de eeuwige jachtvelden zou zijn gestuurd en zou een mooie afsluiting zijn geweest, maar op de één of andere manier blijven ze toch altijd weer leven zodat er weer het zoveelste vervolg moet gaan komen.

Een normaal mens zou al 100000 keer dood zijn, maar of je nu "Leatherface", "Michael Meyers", "Jason Voorhees" of "Freddy Krueger" neemt, ze zijn niet kapot te krijgen en leven eeuwig.

Hoe het ook zij, als je van dit genre houdt is het zeker vermakelijk.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Top vermaak.....

Tegen al m'n verwachtingen in echt genoten van deze film.

Niet zo magisch als het geweldige deel uit 2003 maar zeker lekker bloederig en vooral een goede degelijke slasher.

Enigste minpuntje is dat de film de gestoorde familie van Leatherface mist

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Met films als Texas Chainsaw 3-D en Leatherface is het duidelijk dat ik het Texas Chainsaw Massacre gebeuren wat uit het oog ben verloren. De eerste niet gezien en de tweede titel eigenlijk totaal vergeten.

Maar wat deze film betreft. Gisteren dan toch maar gewoon opgezet. En mede door de vrij korte speelduur was het een aantrekkelijke keuze. Ik kan er eigenlijk niet veel van maken dan dit ik me behoorlijk vermaakt heb. Leatherface richt weer eens een flink bloedbad aan met behoorlijk wat brute kills. Het verhaal is inderdaad vergezocht en het typische einde van "alles is weer goed.... of o nee toch niet" is wellicht wat voorspelbaar. Maar ach.....
De conclusie die ik kon trekken na het zien van deze film was dat het jammer was dat ik even geen versnaperingen had. Want deze film was perfect om lekker rustig te bekijken met een glas bier (mag ook een glas fris zijn) en een zak popcorn of chips.

3,5

avatar van Sepiroth

Sepiroth

4 mannen die op een zakenreis gaan en vanaf de eerste brute slachting had het mijn volle aandacht. Heerlijk slasher.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Sepiroth schreef:

Verkeerde film?

avatar van Lucaij

Lucaij

Sepiroth schreef:

Sommige leken misschien wat mannelijk, maar het waren toch echt 3 vrouwen en 1 man en nog een bus met mensen.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

lekker ouderwetse slashmovie. Heerlijk veel bloed en veel voorspelbaar maar daardoor niet minder leuk

avatar van jippie2010

jippie2010

Moet toch vermoeiend zijn om steeds een gevarieerde cast bij elkaar te sprokkelen die anno 2022 geaccepteerd wordt. Maar het is ze gelukt hoor... evenals een yuppen-verhaallijntje om geheel af te maken. Dat het totaal ten koste gaat van de sfeer wordt dan maar op de koop toegenomen. Het is verder wel een prima slasher geworden, al was de ene scene beduidend minder sterk dan de ander. Nee, dit gaat geen klassieker worden. *2,5

avatar van Aapje81

Aapje81

Het origineel van Tobe Hooper uit 1974 was een verontrustende controversiële film die erg belangrijk was voor de geschiedenis van de horrorfilm. De talloze vervolgen die daarna kwamen bleven een cultstatus houden maar echt overtuigend werden ze nergens.

Ook voor de verfilmingen prequels en weet ik veel wat met de naam Texas Chainsaw Massacre liep ik niet echt warm. Naast Jason en Micheal Myers vond ik Leatherface maar een kneus en voor de rest van zijn familie liep ik ook niet bepaald warm.

Nu Netflix aan kwam zetten met een nieuwe versie waren mijn verwachtingen niet bepaalt hoog, maar om de zoveel tijd blijft het leuk om een horrorfilm te kijken en een korte speelduur vind ik dan een extra aanbeveling.

In alle nuchterheid vond ik deze versie lang niet zo slecht als vele recensenten deden vermoeden. De nieuwe Leatherface is lomp, bruut en direct. Er wordt geen tijd verspilt aan stupide gedoe en gelukkig komen een grote hoeveelheid matige acteurs op een creatieve wijze aan hun einde.

Kritiekpunt is dat niets aan deze film zal blijven hangen. De urgentie is weg, de personage boeien te weinig. Het is enkel Leatherface die met creatief figuurzagen de show steelt. Meest schokkende vond ik eigenlijk nog de grote gelijkenis tussen de actrice Sarah Yarkin en de songfestival inzending van Frankrijk Barbara Pravi.

Alles bij elkaar was het een ontspannen slasher met een vleugje humor die de erfenis van Tobe Hooper nog altijd in leven houdt.

Redelijk

jippie2010 schreef:

Ik zei ook aan het begin van de film tegen iemand anders. Mis alleen nog een non-binair iemand, een latino en een Aziaat. Alles wordt gelijk vanaf minuut 1 afgevinkt

rep_robert schreef:

En een eenbenige transgender met een bult op de rug.

Gelukkig maakt Leatherface geen onderscheid wie hij graag door midden zaagt.

avatar van lang pee

lang pee

Enorm saaie, goedkope, slecht geacteerde sequel, het beste was dat hij snel voorbij was. Ik ga niets over de film zeggen, maar in die bus, kan het nog ongeloofwaardiger. De score op imbd is 5,1 dus ben duidelijk niet de enige die dit een echte b-film vind....

The Oceanic Six schreef:

En een eenbenige transgender met een bult op de rug.

Gelukkig maakt Leatherface geen onderscheid wie hij graag door midden zaagt.

Nee, de yuppen komen vanzelf wel naar hem toe om een business te beginnen in een woestijndorpje met 8 inwoners ergens 7 uur van de bewoonde wereld af

Hoe oud moet Leatherface al zijn eigenlijk? Die moet ouder zijn dan zijn moeder in deze film? Aangezien ze al te graag naar het origineel van bijna 50 jaar geleden verwijzen. En sinds wanneer heet hij Leatherface Voorhees en is hij onverwoestbaar Als ze die connecties met het origineel niet maakten had het niet uitgemaakt. Maar ze vragen er toch wel een beetje om met dit domme script hoor. Er is totaal nergens over nagedacht.

Ze hadden deze film gewoon ergens in de begin jaren 90 moeten laten afspelen en alle moderne nonsens eruit moeten laten. Deze film staat mijlenver af van de simpelheid die een slasher moet zijn en die jij met deze opmerking pretendeert te benoemen. Hoe langer je over deze film nadenkt, hoe dommer en dommer en dommer elk aspect van de film wordt. Daar wegen drie leuke slasher/gore kills niet tegenop helaas.

lang pee schreef:

B-films kunnen vaak genoeg leuk zijn. B-film zegt iets over het lage budget dat een film heeft en niets over de kwaliteit. Denk dat het budget hier nog wel hoog ligt voor horror begrippen als ik kijk naar hoe de film eruit ziet. Kan helaas zo 1,2,3 geen cijfers hierover vinden. Ga toch wel uit van minimaal 10-15 miljoen budget voor deze film.

avatar van mikey

mikey

20 milj. (Estimated)-imdb

avatar van Shinobi

Shinobi

"Gentri-fuckers."

De oorspronkelijke regisseurs die het project voortijdig verlaten en een bioscooprelease die geschrapt wordt vanwege slechte feedback. Het stemt allemaal niet echt positief, maar door enkele positieve berichten ben ik toch benieuwd geworden.

In dit directe vervolg op het origineel is een groepje jongeren van plan om een spookstadje nieuw leven in te blazen. Naast het aantrekken van investeerders zijn ze ook bezig om hier een rustig bestaan op te bouwen. Ze hebben er alleen geen rekening mee gehouden dat Leatherface één van de achtergebleven bewoners is...

De personages dienen uiteraard slechts als slachtvee, des te opmerkelijker vind ik het dat er op momenten nadrukkelijk de focus wordt gelegd op degene die lijdt aan PTSS door een noodlottig ongeval op school. Terloops wordt er nog eens een Laurie Strode type geïntroduceerd. Zij moet doorgaan voor Sally Hardesty, terwijl het niet eens dezelfde actrice is; wat voegt het überhaupt toe? Overigens vind ik het altijd fijn om Sarah Yarkin in actie te zien.

Door de korte speelduur wordt er gelukkig weinig tijd vuilgemaakt aan het nietszeggend verhaaltje, want voor je het weet komt Leatherface om de hoek kijken. Het feestje kan dan eindelijk van start gaan met de nodige gore en kills, met name de scène in de bus is geslaagd. Zijn kenmerkende kettingzaag gaat weer als een malle tekeer en zorgt voor veel bloederigheid. Meer heb je soms niet nodig.

Al met al is 'Texas Chainsaw Massacre' best een aardig tussendoortje te noemen. Ik snap dat sommigen dit vervolg als zielloos ervaren, maar hier is wel wat miniem vermaak uit te halen.

Kleine 3,0 sterren.