• 9.373.992 stemmen

Texas Chainsaw Massacre (2022)

Horror / Thriller | 81 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Blue Garcia

Met onder meer: Sarah Yarkin, Elsie Fisher en Mark Burnham

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Texas Chainsaw Massacre

"The face of madness returns."

Melody, een 25-jarige zakenvrouw uit San Francisco, neemt haar jongere tienerzus mee naar Texas op zakenreis, uit angst haar alleen achter te laten in de stad. Het duurt niet lang voordat ze voor hun leven moeten vechten tegen een oud fenomeen.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Verre van foutloos maar uit alle recente vervolgen en reboots van horror klassiekers bevat het einde hiervan wellicht de meest perfecte mengeling van verleden en hedendaagse "homage."

avatar van The Oceanic Six

Wat een heerlijke pulp is dit geworden zeg, had ik niet verwacht want over het algemeen zijn de meeste TCM-films niet zo best. Sterker, ik vind het origineel zelfs matig door die zwaar irritant schreeuwende familie. De leukste uit de reeks vind ik nog altijd de remake uit 2003, maar ook deze nieuwe film mag best wel geplaatst worden bij een meer dan geslaagd deel. Wat ik hier prima vind is dat ze de film strippen van onnodige verhalen en dan onnodig gerekte scènes. Al redelijk snel barst het nogal bloederige geweld los en dit blijft doorgaan tot het eind. Er zitten meer dan zat toffe kills in, met als absoluut hoogtepunt de afslachting in de bus, echt schitterend! Leatherface blijft ook imposant, zeker later in de film met zijn befaamde kettingzaag. De film mist wel de smerige setting van het origineel, het ziet er hier allemaal vrij netjes uit, maar dat is wel prima. De funfactor is dusdanig hoog dat horrorfans dit gewoon moeten zien. Met een speelduur van zo'n 80 minuten gaat 'ie lekker vlot voorbij. De echte TCM-fans zullen de spanning misschien missen, maar ik vind deze reeks op deze manier juist leuker.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Lekker horrorfilmpje, kwam totaal niet over als, de zoveelste int rijtje. Gewoon sterk op zichzelf, kort, maar krachtig, dikke aanrader.

avatar van joolstein

joolstein

Ach het was oké...voldeed precies aan mijn verwachting. Licht verteerbare popcorn horror. De meeste scènes waren ook van het type 'ik heb het eerder gezien'. Inclusief Jaws en The Shining. De moorden waren wel oké Ze kwamen tenminste met bloed (wat misschien al heel wat was en natuurlijk al meer dan de horrorklassieker uit 1974) maar ze waren vaak ook maar halfslachtig in beeld en regelmatig met CGI. Het slachtvee zijn enkele van de slecht spelende en irritante personages die ik in jaren in een slasher-film heb gezien. Met Sarah Yarkin had ikzelf enorme pech! En dan is er nog Sally Hardesty...in 2014 overleed helaas Marilyn Burns, dus in plaats daarvan krijgen we Olwen Fouéré in die rol. Dit ​​personage in de film schrijven was echt volkomen zinloos en nogal gênant om te zien. Mark Burnham's Leatherface daarentegen is soms behoorlijk intimiderend en het is waarschijnlijk de beste versie die we van het personage hebben gehad sinds de remake van 2003 Een echte Texas Chainsaw Massacre -sfeer hang er niet in deze film. De film was degelijk maar ook onopvallend en het leek net alsof Leatherface verdwaald was of zich had vergist van filmset, maar het was tot op zekere hoogte ook best plezierig.

avatar van eierhoofd1

eierhoofd1

Hehe, eindelijk weer eens een slasher waarin de kills weer fantastisch waren. Sinds lange tijd weer kunnen genieten van zo’n slasher

avatar van Neder0001

Neder0001

Flinke tegenvaller. Met een decor als Harlow had je toch met iets veel beters moeten kunnen komen. Maar uiteindelijk wordt er maar weinig van gebruikt waardoor het erg low budget overkomt. Vond het ook weinig eng of spannend in tegenstelling tot de 2003 versie. Vooral ook omdat het heel voorspelbaar is allemaal. Snap ook niet waarom de dame, die 50 jaar heeft gewacht op wraak, niet direct de trigger overhaalde toen Leatherface weerloos op dat stoeltje zat. Was haar hele voortbestaan immers niet gebaseerd op het doden van Leatherface? Nee joh, laat hem lekker naar buiten gaan, achter de twee dames in de pickup, voordat je eens een hopeloos schot van afstand waagt.

avatar van schram101

schram101

Vermakelijk vervolg. Uiteraard hebben we te maken met een groep youngsters die dienen als kanonnenvoer al zijn ze dit keer een stuk minder irritant en vallen de domme handelingen best mee. Verder lekker goor vooral. En een perfecte speelduur. Even dacht ik dat het naar de 4 sterren zou kruipen maar het einde was net wat minder met de terugkeer van het enige ooit ontkomend karakter aan Leatherf*ck.

avatar van rep_robert

Wat een ontzttende butfilm is dit geworden zeg. Het is toch knap hoe ze van een simpele opzet en een goede setting zo'n omslachtige butfilm weten te maken met allerlei idiote thema's erin verwerkt waar werkelijk waar NIEMAND op zit te wachten in een film als dit. Ik snap het plot eigenlijk nog steeds niet. Een stel jongelui willen iets doen in een spookstad. Iets met een veiling en winkels beginnen. Echt te stupide voor woorden en ongeloofwaardig. Wat denk je nou serieus te willen bereiken op zo'n afgelegen locatie midden in de woestijn?

Is het nou zo moeilijk om gewoon een stel jongeren te laten stranden in hilbillie dorpje en ze een voor een te laten slachten? Nu komt Leatherface opdagen als een soort vechter tegen het onrecht en yuppies die het platteland opslokken met hun "save the earth" boodschappen. Echt hilarisch dom. Nog een mooi voorbeeld: die 2 meisjes zeggen ook dat hun oma daar vandaan kwam toen ze staande gehouden werden aan het begin van de film. Zo'n hele scene voegt gewoon niks aan de film toe, want er wordt met zowel hun roots als de "bad cops" niks gedaan. En dan duurt de film ook nog eens 70 minuten. En zelfs uit die 70 minuten had je nog 15 minuten aan niks toevoegende momenten weg kunnen snijden. Het maken van deze film is dus ook niet gerechtvaardigd.Dan heb ik het nog niet eens gehad over die domme throwbacks met een personage die zogenaamd uit het origineel komt en een soort van persoonlijke vete met Leatherface heeft. Voegt verder ook 0,0 toe. Bah, wat slecht. Geen idee wie dit script heeft goedgekeurd. Want dit wordt ook totaal niet goed uitgewerkt en is zeer onbevredigend. Het is vooral storend omdat de actrice uit het origineel is overleden. Dus wat voor eerbetoon of verwijzing willen ze hier nou mee maken? Het voelde vooral erg misplaatst aan.

Oh ja, de gore en de setting is wel prima. Houd het simpel en haal alle bullshit waar niemand om geeft eromheen weg en je houdt een film over die niet zo pretentieus is als deze reboot achtige film. Je wilt het in films als dit niet over het plot hebben, maar deze is zo on the nose dat je dit niet meer kan negeren.

Een simpele slasher is fijn en een noodzaak in en film als dit, maar alle onzin die ze in deze film stoppen is een keiharde slap in the face voor elke horrorliefhebber.

avatar van Borderline

Borderline

Ik ging er eens goed voor zitten want was wel eens toe aan een goede horrorfilm na beste een lange tijd slechte films gezien te hebben zoals bijvoorbeeld Wrong Turn'.

Deze film was niet de topper waar ik op hoopte, het verhaal was behoorlijk zwak maar ik heb me desondanks wel goed vermaakt, deze film verdient in ieder geval de stempel horror, aan gore geen gebrek in deze film, lekker veel brute slachtpartijen daar scoort deze film zeker een ruime voldoende opwat ik een raar punt in de film vond en waar ook helemaal geen verklaring voor was is het moment dat die bus wil gaan wegrijden plots die chauffeur er vandoor gaat, met als resultaat dat die chauffeur er zelf aan gaat maar ook die volle bus bijna totaal wordt afgeslacht, wel een mooi moment uit de film, maar voor mij een punt van, waarom?
Dit stukje en het wat magere verhaal maakt voor mij dat er een 3 als eindoordeel uitkomt

avatar van jordandejong

jordandejong

Na 16 jaar is The Texas Chainsaw Massacre naar mijn mening weer een gevestigde naam in de horror scene. Dat was het met zijn reputatie natuurlijk eigenlijk al lang, maar na de desastreus slechte Texas Chainsaw (2013), en de niet onaardige maar te onbeduidende Leatherface (2017) was die reputatie wel een beetje afgezwakt. Even was ik bang dat deze 2022 versie het zelfde pad zou bewandelen als de afgelopen 2, maar dat is naar mijn mening gelukkig niet het geval.

Leatherface is back en mag na decades weer 'aan de slag'. In een veranderde wereld ten opzichte van 1974. Dit leidt tot hier en daar een leuke situatie (de livestream). Wat direct opvalt is dat de film lekker bruut is. Vooral in de bus gaat het helemaal los. Maar ook voor suspense is best wel wat ruimte. Daar wordt op zich een goede mix in gevonden. Leatherface ziet er weer lekker ruig en wansmakelijk uit (zoals het hoort) en wordt daarnaast op overtuigende manier vastgelegd op beeld wat de naargeestigheid vaak bevordert.

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn...? Nee. Er zit zeker wat haken en ogen aan deze versie. Zo is de Jamie Lee Curtis achtige terugkeer van Sally TOTAAL niet aan mij besteedt. Gelukkig wordt hier wel relatief snel een einde aan gemaakt. Maar er is meer wat beter kan... Als iemand volledig door midden gezaagd wordt is diegene dood. Voor Hollywood achtige stukjes waarbij zo'n persoon toch nog een minuut krijgt om zijn laatste zegje te doen hoort gewoon geen ruimte te zijn. Die ruimte wordt hier helaas tot 2 maal toe wel gegeven.

En dan mijn derde kritiek punt; Stop met het overmatig vuurwapengebruik. Het is een botte horror franchise, geen actiefilm. Een potentieel bloedstollende chase scene hoort niet na 10 seconden al onderbroken te worden doordat er weer wat kogels afgevuurd worden.

Dat zijn mijn 3 grootste kritiek punten. De cast/personages hadden iets beter/sympathieker mogen overkomen (dat deed bijvoorbeeld de 2003 en 2006 versie toch echt veel beter). Maar over het algemeen ben ik tevreden met het product dat is geleverd. Goed ook om te zien dat de film het goed doet op Netflix Nederland.

Blijf na de credits even hangen.... Ik kreeg lichte goosebumps.

avatar van mrkos

mrkos

Wauw, wat een heerlijke slasher!!

Na jaren eindelijk weer een Texas Chainsaw Massacre en oh damm wat was deze film gruwelijk, precies wat je van dit soort films mag verwachten. Heel veel kills, heel veel bloed en heel veel chainsaw! Bijvoorbeeld de scene in de bus is gewoon bruut. Zoals hierboven genoemd wordt zijn er ook wel genoeg ongeloofwaarheden, maar who cares? Daar is deze film ook niet voor bedoeld. Hoor ook genoeg over de ''slechte'' acteurs, maar dat vond ik eerlijk gezegd wel meevallen. Vond vooral Melody heel overtuigend overkomen en misschien soms iets te overtuigend, maar niet storend in mijn ogen.

Hoe dan ook deze film heeft me niet teleurgesteld. Gisteren nog Scream (2022) gekeken, maar vond dit vervolg toch wel een stukje beter. Deze film heeft gewoon alles wat je van zo'n slasher verwacht.

Een dikke 3,5 sterren!

Aangenaam verrast!

Goed Acteerwerk ✔

Simpel verhaal ✔

Goeie gore ✔

Was super blij met de hoeveelheid kills, high level gore en super creatieve kills! Zaten veel kills bij die ik erg verrassend en uniek vond!

Een filmpje waar ik zeker nog veel vaker van ga genieten!

Het enige wat ik wel heel erg miste was die typisch smerige Texas Chainsaw sfeer en de Sawyer family die deel is van het vele absurde terreur wat Bubba (Leatherface) aanricht...(Maar gezien de tijdlijn is hoe ze het in de film hebben gedaan wel prima)!

Los van het sentimentele gelul: Krachtige Slasher en een aanwinst in mijn grijze massa!

☆3,5

avatar van The Brain

The Brain

Netflix heeft goed begrepen dat ze in elk genre wat te bieden moeten hebben. Deze door critici afgebrande versie van The Texax Chainsaw Massacra is een ouderwets goede slasher. Een vergezocht verhaal dat er eigenlijk helemaal niet toe doet. Het levert een kapstok op om de lekker smerige scenes aan op te hangen. Een hoop karakters die het einde niet halen, zo hoort dat! En dat alles bijna binnen het tijdsbestek van een aflevering van een TV-serie.

In oude opera's zingen de hoofdrolspelers nog een kwartier door met een mes tussen de ribben, in een slasher gebeuren er ook medische wonderen. Personages die maar niet willen sterven, ondanks alle verwondingen. Als je al dat soort zaken gaat analyseren dan ben je een zuurpruim die op voorhand al niet naar dit soort films moet gaan kijken. Het slaat absoluut nergens op, maar vermakelijk, spannend en goor is het wel.

avatar van yeyo

yeyo

In Hollywood zijn ze opeens tot de conclusie gekomen dat horror 'betekenisvol' moet zijn en een 'weerspiegeling van ons tijdperk'. Indien de jongeren in de oorspronkelijke versie hippies waren, wat zijn dan de 'hippies' van vandaag? Gentrificerende yuppies en influencers? Moet men een bepaalde realiteit echter per se adresseren indien deze realiteit totaal oninteressant is? Bovendien, de oorspronkelijke jongelui mochten dan wel 'hippies' zijn, maar dat bleek enkel uit hun voorkomen. Ze waren niet heel de tijd ergerlijke opmerkingen en knipoogjes naar het publiek aan het maken. De 'humor' in deze nieuwe TCM is totaal doorzichtig en voelde nu al gedateerd aan. Wie zal er over 5 à 10 jaar nog begrijpen, laat staan wakker liggen van een term zoals 'cancelled'?

Zoals hierboven terecht aangegeven, is het wellicht niet zo opportuun om dit Netflix doorslagje te vergelijken met TCM 1974. Maar zelfs in vergelijking met routineuze slashers zoals de F13 reeks kan dit me weinig bekoren. De conventies van het slashergenre zijn ondertussen zodanig bekend, uitgemolken en geridiculiseerd (door Scream en Scary Movie) dat de opbouw van een scène bij voorbaat mislukt lijkt, als een ergerlijke vaudeville sketch. Hoe gruwelijk de 'gore' ook is (ik kan niet begrijpen dat men dit überhaupt nog als een maatstaf gebruikt...), je hebt toch altijd ergens het gevoel dat de hele premisse een soort grap is. Eén waar de kijker samenspant met de regisseur en alle controle behoudt. Het helpt dan ook allerminst dat deze TCM het 'yeah! kick ass!" straatje ingaat van de laatste twee Halloween films. Sally Burns, de Falconetti van de scream queens, hier gereduceerd tot sassy dame met een shotgun, is werkelijk een triestig zicht. Ach, ik blijf deze TCM afkooksels toch maar mooi kijken, dus ik hoef zo niet te klagen.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Top vermaak.....

Tegen al m'n verwachtingen in echt genoten van deze film.

Niet zo magisch als het geweldige deel uit 2003 maar zeker lekker bloederig en vooral een goede degelijke slasher.

Enigste minpuntje is dat de film de gestoorde familie van Leatherface mist

avatar van Sepiroth

Sepiroth

4 mannen die op een zakenreis gaan en vanaf de eerste brute slachting had het mijn volle aandacht. Heerlijk slasher.

avatar van jippie2010

jippie2010

Moet toch vermoeiend zijn om steeds een gevarieerde cast bij elkaar te sprokkelen die anno 2022 geaccepteerd wordt. Maar het is ze gelukt hoor... evenals een yuppen-verhaallijntje om geheel af te maken. Dat het totaal ten koste gaat van de sfeer wordt dan maar op de koop toegenomen. Het is verder wel een prima slasher geworden, al was de ene scene beduidend minder sterk dan de ander. Nee, dit gaat geen klassieker worden. *2,5

avatar van Aapje81

Aapje81

Het origineel van Tobe Hooper uit 1974 was een verontrustende controversiële film die erg belangrijk was voor de geschiedenis van de horrorfilm. De talloze vervolgen die daarna kwamen bleven een cultstatus houden maar echt overtuigend werden ze nergens.

Ook voor de verfilmingen prequels en weet ik veel wat met de naam Texas Chainsaw Massacre liep ik niet echt warm. Naast Jason en Micheal Myers vond ik Leatherface maar een kneus en voor de rest van zijn familie liep ik ook niet bepaald warm.

Nu Netflix aan kwam zetten met een nieuwe versie waren mijn verwachtingen niet bepaalt hoog, maar om de zoveel tijd blijft het leuk om een horrorfilm te kijken en een korte speelduur vind ik dan een extra aanbeveling.

In alle nuchterheid vond ik deze versie lang niet zo slecht als vele recensenten deden vermoeden. De nieuwe Leatherface is lomp, bruut en direct. Er wordt geen tijd verspilt aan stupide gedoe en gelukkig komen een grote hoeveelheid matige acteurs op een creatieve wijze aan hun einde.

Kritiekpunt is dat niets aan deze film zal blijven hangen. De urgentie is weg, de personage boeien te weinig. Het is enkel Leatherface die met creatief figuurzagen de show steelt. Meest schokkende vond ik eigenlijk nog de grote gelijkenis tussen de actrice Sarah Yarkin en de songfestival inzending van Frankrijk Barbara Pravi.

Alles bij elkaar was het een ontspannen slasher met een vleugje humor die de erfenis van Tobe Hooper nog altijd in leven houdt.

Redelijk

avatar van Shinobi

Shinobi

"Gentri-fuckers."

De oorspronkelijke regisseurs die het project voortijdig verlaten en een bioscooprelease die geschrapt wordt vanwege slechte feedback. Het stemt allemaal niet echt positief, maar door enkele positieve berichten ben ik toch benieuwd geworden.

In dit directe vervolg op het origineel is een groepje jongeren van plan om een spookstadje nieuw leven in te blazen. Naast het aantrekken van investeerders zijn ze ook bezig om hier een rustig bestaan op te bouwen. Ze hebben er alleen geen rekening mee gehouden dat Leatherface één van de achtergebleven bewoners is...

De personages dienen uiteraard slechts als slachtvee, des te opmerkelijker vind ik het dat er op momenten nadrukkelijk de focus wordt gelegd op degene die lijdt aan PTSS door een noodlottig ongeval op school. Terloops wordt er nog eens een Laurie Strode type geïntroduceerd. Zij moet doorgaan voor Sally Hardesty, terwijl het niet eens dezelfde actrice is; wat voegt het überhaupt toe? Overigens vind ik het altijd fijn om Sarah Yarkin in actie te zien.

Door de korte speelduur wordt er gelukkig weinig tijd vuilgemaakt aan het nietszeggend verhaaltje, want voor je het weet komt Leatherface om de hoek kijken. Het feestje kan dan eindelijk van start gaan met de nodige gore en kills, met name de scène in de bus is geslaagd. Zijn kenmerkende kettingzaag gaat weer als een malle tekeer en zorgt voor veel bloederigheid. Meer heb je soms niet nodig.

Al met al is 'Texas Chainsaw Massacre' best een aardig tussendoortje te noemen. Ik snap dat sommigen dit vervolg als zielloos ervaren, maar hier is wel wat miniem vermaak uit te halen.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Corcicus

Corcicus

De film klopt van geen enkele kant en het scenario hangt met haken en ogen aan elkaar, maar wel heerlijk hersenloos horrorvermaak. De gore mocht er zeker zijn en het desolate woestijngehucht vormde een uitstekend decor.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De scene in de bus is nog wel geinig, als dit een komedie was geweest. Dat geldt voor meerdere scenes. De insteek van de makers is echter bloedserieus en dat maakt dit van begin tot eind een totale mislukking. Dit script is zo vreselijk slecht; hoe iemand het zover gekregen heeft om dit waardeloze scenario ook nog te kunnen laten verfilmen is bizar. De film heeft 0 respect naar het origineel, klopt van geen kanten, is niet eng, sfeerloos en de hippe personages kunnen niet acteren. Het verhaal van loser Leatherface barst van de mankementen en dat ouwe wijf, de enige overlevende, is er met haar grijze haren bijgesleept. Niks is van toegevoegde waarde in deze film, wat het gewoon tot een totaal overbodig stuk prul maakt.

avatar van Vascago

Vascago

Qua gore zit dit wel goed en de Leatherface in deze film is misschien wel de beste van allemaal. Voor de rest ben ik het helemaal met Rep eens. Wat een dom verhaal en wat een onlogische wendingen. Erg jammer.

avatar van james_cameron

Negende (!) deel alweer in de franchise, dit keer met een nogal suffe locatie, vervelende personages en een vrij belachelijk uitgangspunt. Maar goed, wie maalt daarom bij een film als dit. Het gaat om de botte, bloederige taferelen en op dat vlak stelt de film zeker niet teleur. De titel wordt in ieder geval gerechtvaardigd.

avatar van mrklm

mrklm

Vijftig jaar na de oorspronkelijke “Texas Chainsaw Massacre” denken restaurantondernemers Melody [Sarah Yarkin] en Dante [Jacob Latimore] een gat in de markt te hebben gevonden door een aantal panden in het spookstadje Harlow op te kopen en hun toekomstvisie te presenteren aan andere ondernemers waardoor ze de panden voor een meerprijs kunnen doorverkopen. Onderweg stuiten ze op een norse mecaniciën [Moe Dunford] en de sheriff [William Hope] en ontdekken ze dat Melody’s jongere zusje [Elsie Fisher] zich in de auto te hebben verstopt. En oeps: het pand waar hun restaurant zou moeten komen blijkt nog bewoond te zijn door een oude vrouw [Alice Krige] en ... ja, dat is ‘m! Goed uitgewerkte personages, de juiste dosis humor,vele breuken met de genreconventies en een stevige dosis ouderwetse gore maken dit tot één van de beste horrorfilms in jaren.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een groep jongelui een verlaten stadje in Texas nieuw leven in wil blazen. De film zal geen originaliteitsprijs winnen, maar deze slasher doet wat hij moet doen en doet dat ook best goed. Prima kills en voldoende bloed en gore. De korte speelduur werkt in het voordeel.

avatar van Fisico

Fisico

Een slasher dus. Weinig nieuws onder de zon in dit genre dat het mooi binnen de standaarden houdt. Een film die verder borduurt op de gebeurtenissen uit de jaren 70 waarbij de dader en een overlevende elkaar opnieuw ontmoeten. Het stadje zelf is door de gebeurtenissen vergane glorie, maar wat intellectuele jongelui wil daar hun toekomst uitbouwen. Beetje een rare gang van zaken met die eigendomsakte en de dood van dat oudje. Vreemd dat nu net dit de aanleiding moet zijn om bij Leatherface de stoppen door te doen slaan.

Vond het wel best sfeervol met die verwelkte zonnebloemvelden. Paste perfect bij het vergane stadje. Veel kills en bloed zoals het een slasher betaamt. Misschien er wat over wat er in de bus gebeurt. Dat er eens één iemand nadenkt in plaats van te gillen als een geslachte kip... Maar vermakelijk was het wel.

Absolute slotscène was alweer niet nodig voor mij. Dood is dood, niet dus, zo blijkt alweer. Soms was onze logge psychopaat wel erg kwiek, maar dat wou ik er nog wel bijnemen. Jump scares zaten er niet echt in of waren niet zo schrikwekkend als elders. Niet superslecht, niet goed. Eigenlijk perfect wat je kan verwachten.

avatar van filmkul

filmkul

Matig horrorwerkje. Het verhaal stelt weinig voor. Niet dat je bij dit soort films een intelligent plot verwacht, maar deze film zit vol onlogica en plotgaten. De uitwerking kan er net mee door. Er zitten een aantal spannende momenten in en het bloed vloeit rijkelijk. Helaas neemt de film zich te serieus. Er had best wat meer humor in mogen zitten. Het acteerwerk is niet al te best. Visueel ziet de film er redelijk uit met goede effects en make-up. 2.0/2.5

avatar van kabouterI

kabouterI

Wat een bagger! Één ster is nog teveel voor deze slasher, die werkelijk van geen kant klopt. Een groep investeerders om mee te beginnen… allemaal feestende jongeren.

De bankmedewerkster die alles heeft geregeld, een even zo jonge dame. Jaja.

Dan de dames in de hoofdrol. Wat moet ik daar nou van zeggen: dom. Dat is het enige dat in me opkomt.

Leatherface dan: nooit uit dat huis geweest, maar hij blijkt een slimme tacticus te zijn. Is iedereen steeds te slim af, terwijl hij waarschijnlijk een IQ van 30 heeft. Hij kan wel goed bowlen trouwens. Man, man. Hoe kan deze film 2.77 scoren?

avatar van Kondoro

Kondoro

“Say my name.”

Het negende deel alweer uit de franchise en ik ben niet bepaald onder de indruk van deze nieuwe horrorflick. Het eerste deel wat bijna vijftig jaar geleden is uitgekomen heb ik uiteraard al eens gezien, volgens mij tijdens een horrorfilm-challenge en ik vond die best vermakelijk. Een totaal nieuw blik op de horrorscene en vrij gore als je het mij vraagt, en draagt uiteraard de titel als een ultieme klassieker, met fantastische en goede beelden die ik nooit meer zal vergeten. Dit negende deel is ontzettend ver verwijderd van het succes en het gevoel wat je krijgt bij het deel van vijftig jaar terug. Hier en daar wat politiek correct vraagt de film toch veel van de kijker in een korte tijd maar, het verhaal weet nergens boeiend te worden. Qua horror vond ik het ook allemaal wat tegen vallen, en kiest ‘Garcia’ er voor bepaalde scenes weer niet volledig te showen, waar je als horrorfan van rechter op gaat zitten, zak je nu steeds dieper in je stoel en wordt je alleen maar minder geïnteresseerd in deze film.

Het verhaal boeide nergens, wat eigenlijk best jammer is want daar had ik toch wat meer van verwacht. Als het dan duidelijk genoeg is, dan besef je toch dat je naar een standaard Hollywood-horrorfilm gaat kijken, waar je vooral je gedachten gang op nul moet zetten en het maar op je af moet laten komen. Als je het dan voor elkaar krijgt dat tachtig minuten nog steeds aanvoelt als een heel jaar dan ben je echt lekker bezig, want de film gaat van hot naar her en weet nergens echt waar het mee bezig is. Tuurlijk, je moet zogenaamd de ‘moorden’ krijgen wat vast geplakt is aan zo’n cultheld, bouw er dan tenminste nog een fatsoenlijk verhaal naast, of laat de film ergens op uitkomen, dit was gewoon niks.

En dan zet je er zo’n pruts cast naast, die nergens fatsoenlijk naar buiten komen en uiteraard vooral politiek correct moet wezen, je kunt het hele lijstje afvinken van stereotyperende personages, waar ik niet zo om sta te springen en zeker niet in een horrorfilm. ‘Netflix’ valt duidelijk zwaar tegen, wederom, met deze titel. Verwacht je een lekkere horrorfilm? Dan zou ik zeker voor iets anders kiezen.

En ja, ik ben niet blind, de horrormomenten die er in zitten waren best te pruimen neem bijvoorbeeld het moment dat Leatherface, die, die jongen in het gezicht slaat met een mes, en waarna je de wond goed zag, vind ik altijd een pluspuntje maar, daar blijft het ook wel bij. De film viel mij vies tegen, erg zonde voor de franchise.

avatar van Film Pegasus

Elsie Fisher gaat van de kleine Agnes in Despicable Me over de Award winnende hoofdrol in Eight Grade naar een getraumatiseerde tiener in Texas Chainsaw Massacre. We hebben er denkelijk het laatste nog niet van gehoord. De filmreeks met Leatherface maakt alvast niet de fout van de laatste Halloween, maar brengt de film naar een nieuw publiek. Geen fanpleasing maar horror in een kort en krachtige film met eens iets anders dan tieners die weed gaan roken en het rijtje afgaan om vermoord te worden. En toch wil de film niet de grote veranderingen doen. Het blijft een Texas Chainsaw Massacre film. Ofwel maak je zo'n sequel met de nodige sfeer, maar dan zit je al snel tegenover het origineel. Ofwel ga je voor de actie en de moorden. En bouw je verder op de reeks. En dat is toch best goed gelukt.