Genre: Actie / Misdaad
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot The Batman
"Unmask the truth."
Het jaar van verkiezingen in Gotham City. Potentiële kandidaten voor het burgemeesterschap worden één voor één omgebracht door een mysterieus figuur dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, geadresseerd aan de Batman. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie deze schurk is.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Batman (MusicMeter)
- iTunes: € 11,99 / huur € 4,99
Oswald 'Oz' Cobblepot / The Penguin
Bella Reál
Officer Martinez

BigBrainsBrett
Nog een uur te gaan. Weet niet of ik het red..
Mogen wel eens een paar lampen aan doen.

Ummmagummma
Lang uitgesteld, want tja, wat moet je nog na Nolan's Dark Knight trilogie?
Ik verslond de Batman Comics vanaf eind jaren '70, en de eerste drukken van de Dark Knight en Killing Joke strip zitten in mijn collectie. De beide filmtrilogieën staan hier uiteraard ook op de plank, en ik vond dat het wel af was.
Ik ga hier niet het verhaal lopen herkauwen, maar persoonlijk vind ik de terugkeer van Batman als "echte detective" wel fraai gelukt, en deze lange, vrij trage film is voor dan ook mij een hommage aan de oude Detective Comics (DC), waarin Batman meer de detective dan superheld was.
Waar de films uit de jaren tachtig meer de "campy" kant op gingen, en de Dark Knight trilogie de donkere, cynische wat overgestyleerde kant (met uiteraard de onvergetelijke Joker van Heath Ledger) met een tough guy playboy Batman lieten zien is dit misschien wel de film die voor mij het dichtst bij het origineel komt.
Mooi rauw gestyleerd, een heel behoorlijke verhaallijn en goede dialogen voor een uitstekende cast die er duidelijk plezier in heeft, Kravitz doet het heel leuk, net als Pattinson, maar Dano steelt toch echt de show als psychopathische, nerdy Riddler. Sirkis is een originele verrassing als Alfred met te weinig schermtijd, Wright een overtuigende Gordon (Gary Oldman blijft de beste) en is Turturro lekker casual overtuigend als Falcone.
Lang, ja, te lang? Nee. Aanrader?
Zeker, ik ga hem vast nog eens kijken, en de film mag echt naast de andere in de kast komen te staan.

[email protected]
Ik was niet erg hoopvol om te gaan zitten voor weer de zoveelste relaunch van de Batman formule. TDK trilogie vond ik uitmuntend. De batman versie van Affleck was gewoon slecht. Ik was bij de aftiteling postief verrast.
Het is een sfeervol duistere verfilming, die naar mijn mening het dichtst bij de comic blijft. Niet de grootsheid en tsunami van Nolan, maar een niet heel complex verhaal dat het vooral moet hebben van de beleving van het verdorven Gotham City. Alles voelt depressief en corrupt, die sfeer houdt het tot het eind.
Personages zijn weinig complex en het verhaal is niet heel diepgaand, maar het geheel is onderhoudend en vermakelijk. De rol van Patterson kent tevens weinig complexiteit, maar hij overtuigde mij wel als nachtelijke rechtbewaker, die worstelt met zijn innerlijke demonen. Waar Bale nogal eens enige zelfverzekerdheid toonde, overtuigt Pattison als geplaagde einselganger op zoek naar de waarheid. Mocht je kritiek hebben op zijn rol, komt dat eerder het script en de regisseur toe. Hij speelt solide binnen de mogelijkheden.
Al met al een onderhoudende en sfeervolle film, die nergens uit de bocht vliegt. Geen mega blockbuster met veel poeha zoals de marvel franchise, eerder een meer bescheiden ervaring die trouw blijft aan het origineel.

Kondoro
“Our scars can destroy us, even after the physical wounds have healed. But if we survive them, they can transform us. They can give us the power to endure, and the strength to fight.”
En om mijn marathon af te sluiten eindig ik met de nieuwste ’Batman’ film uit de franchise. Eentje waar ik echt ook wel een klein beetje tegen op zag. De film bleek het ontzettend goed te doen in de bioscopen, kreeg hoge cijfers en lovende recensies en met een aardig mooi gemiddelde staat hij hier ook op ‘MovieMeter’ in de spotlights, toch snap ik de vele kritieken ook wel weer. Deze film is weer totaal in een ander perspectief geplaatst dan we eigenlijk langzamerhand gewend zijn, het theatrale van ’Burton’ is er al een tijd niet meer van af te lezen, en ‘Reeves’ kiest er toch voor de gladde look van ’Nolan’ door te trekken in deze film. Toch creëert ‘Reeves’ over het algemeen wel zijn eigen blik over de nieuwe ‘Batman’, en zit er weer een ander likje verf over. Zo kunnen we langzamerhand makkelijker kiezen welk nou ons favorietje is, gezien de franchise zo vaak is herhaald.
En dit keer geen acteur die ik kende, ‘Robert Pattinson’ heeft voornamelijk gespeeld in films die ik niet heb gezien én ook niet echt wil zien (The Twilight), dus voor mij stonden er nog wat vraagtekens achter zijn naam. Ik vond dat hij het leuk deed, na een toch droevige ‘George Clooney’ en een wat houterige ‘Ben Affleck’ pakt ‘Robert Pattinson’ deze rol weer heerlijk op. Zeker niet mijn favoriete versie overigens maar, ik had wel wat met deze iets meer depressievere versie van ‘Batman’ en daarin speelde ‘Robert Pattinson’ een fantastische rol. Ook ‘Paul Dano’ was goed gecast als ‘The Riddler’, een personage die ik nog niet goed kende maar, ‘Carrey’s’ versie vond ik niet bepaald goed. Hier is ‘The Riddler’ minder aanwezig, duisterder, en spannender, en ‘Dano’ gaat met vlagen toch richting een personage in de stijl van ‘Joker’. Voor de rest sprong de cast er in mijn ogen niet echt uit, ‘Alfred’ was in deze film toch wat meer aan de kant geschoven, en er wordt veel aandacht geschonken aan ‘Zoë Kravitz’ die er als zogenaamde ‘Catwoman’ niet echt spetterde, beter gezegd; ze was bij vlagen wat irritant.
Toch beviel me deze film niet altijd, de film duurt simpel weg gewoon te lang. De film opent overigens wel goed met het nummer ‘Something In The Way’ van één van mijn favoriete bands ‘Nirvana’, en dat zorgde ook wel voor een wat meer deprimerende setting, iets wat ‘Reeves’ toch veel probeert te creëren. Alsnog duurt de film echt te lang, en dit nodigt niet echt uit om te gaan kijken, en zeker niet om de film makkelijk nog eens te gaan herzien. De film maakte wel aardig wat indruk, toch blijft het allemaal wat wazig hangen. De film gaat in mijn ogen te vaak over zaken die er eigenlijk niet echt toe doen, terwijl ik véél meer over ‘The Riddler’ had willen zien. Soms leek het wel alsof hij weggedrukt werd, en rustig moest wachten op zijn beurt. Dit zorgde voornamelijk dat de film zolang duurde, de film zit te vol met dialogen die ook niet hadden gehoeven. De film heeft zijn duisternis immers wel weer terug gevonden, iets wat ik zo nu en dan toch wat mistte.
Het detectiveverhaal vond ik niet zo boeiend, had voor mij zozeer ook niet gehoeven. Ik heb geen comics gelezen waar dit overigens wel in gebeurt, ik denk dat, dat niet van “mijn tijd” is geweest. Toch ben ik er niet echt fan van. Al moet ik toegeven dat het een leuke poging is om daar toch wat van te maken, en wat mee te doen, iets wat we dus nog niet echt veel eerder hebben gezien. Maar, het script laat aan zijn wensen over, en dat is toch iets wat ik al eerder vermeldde, de film stelt op veel vlakken gewoon niet veel voor; het is allemaal al eens gedaan en beter. Een achtervolging hier, wat geschiet daar, en er wordt maar weinig uitgehaald en is immers niet altijd even spectaculair. Daarbij zeggende dat ik meer van de vijand had gehoopt, en het verhaal niet altijd even boeiend was om te volgen.
Ik ben overigens wel wat blijer over het einde, waar we duidelijk zien dat er gedoeld wordt op een tweede deel waar we dan de Joker in gaan zien, die immers in de gevangenis zat en met ‘The Riddler’ aan het lachen was. Ook blijkt er een short video te zijn ergens waarin we duidelijk de Joker zien, díe heb ik niet gezien maar zo staat het wel op IMDb. Dus voor de toekomst ben ik best opgewekt, hopelijk maakt ‘Reeves’ (als hij het weer mag doen) er wat van, en houdt hij het dan wat korter.
Helaas is de film mij minder goed bevallen als dan ik had verwacht en vooral had gehoopt. De film laat op veel momenten erg veel punten liggen, waardoor niet datgene eruit gaat wat ik had verwacht. Ik denk inderdaad dat je deze actie prent moet zien in een soort bioscoop, waarschijnlijk haalt hij daar zijn kracht wel vandaan, zo thuis vond ik het overigens niet zo speciaal. Zoals ik al zei, mocht er een vervolg komen hoop ik toch dat er wat meer gefocust word op de vijand, en niet om alle pruttel daaromheen, en wellicht een uurtje korter?

AniSter
Mijn waardering wordt voor een groot deel bepaald door de setting en de sfeer. Qua plot, cast en muziek vond ik het maar matig. Bijna drie uur van zo'n beetje allemaal hetzelfde vind ik sowieso iets teveel van het goede. Ik sluit me dus met mijn mening aan bij al mijn voorgangers die dit 'spektakel' met <= 3* hebben gewaardeerd.
Qua muziek toch een kleine correctie: er zat wél een heel goed stuk in, namelijk het Avé Maria van Schubert.

Rodger
Ja.. heerlijk weer deze film uit de Batman reeks.
Ik vind het niet de beste, maar zeker ook niet de slechtste.
Tuurlijk komt er een vervolg, dat wordt weer net zo genieten als deze.
4.0 ****

nadrin
Toffe sfeer. Duister. De film duurt heeeeel lang maar weet toch de gehele tijd de kijker te boeien.

nachtvlinder
Goede film, maar nergens subliem, langzaam, lang, iedereen corrupt..... Te weinig held, te zwart, te donker ..... Te monotoon.... Goed gespeeld, maar.... Heeft het niet echt

thunderball
Deze een aantal weken geleden op een Engelse 4K aangeschaft en inmiddels twee keer bekeken.
Op zich is dit een interessante ietwat andere insteek in de Batman reeks, want ditmaal meer een thriller in de trend van films als "Seven" en "The Bone Collector", dan een actie knaller als bijvoorbeeld "Batman and Robin", of "Batman Begins".
Pattinson is goed in hoofdrol als een nog jonge Bruce Wayne, die verbeten achter schurken aan zit. Het Batman pak zit hem als gegoten. Aan hem ligt het dan ook zeker niet. Het is meer dat het script hier en daar hapert en niet altijd de meest gelukkige keuzes zijn gemaakt.
Zolang Batman achter een geheimzinnige moordenaar aanzit, die allerlei corruptie en hypocrisie wil blootleggen, onder de gezaghebbers en notabelen van Gotham City en voortdurend aanwijzingen persoonlijk aan Batman adresseert via achter gelaten raadsels, is de film behoorlijk boeiend, maar halverwege bewandelt men plotseling allerlei zijpaden, waardoor de film enigszins in kracht en urgentie inboet.
Ook nu kan men het weer niet laten om het bij één enkele schurk te houden, maar meerdere op te laten draven, waardoor het scenario steeds meer alle kanten dreigt op te gaan.
Wat mij nog het meeste stoorde was dat er weliswaar een aantal van de grootste iconische schurken uit het batman universe in zitten, maar dat deze eigenlijk allen op een niet al te indrukwekkende manier worden neergezet.
The Riddler, gespeeld door Dano, is goed totdat hij tegen het eind van de film zonder vermomming te zien is, want dan blijkt hij eigenlijk niet meer dan een doorsnee nerd te zijn, die feitelijk totaal geen indruk maakt en geen partij is voor Batman; Turturro als Falcone oogt eigenlijk veel te sympathiek om voor grote, belangwekkende schurk door te gaan en The Pinguin lijkt meer op Robert DeNiro in weer één van zijn maffia rollen, dan op het iconische karakter wat wij uit de films en strips kennen, neergezet door een onherkenbare Farrell. Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat hij het echt is. Ik herken hem totaal niet.
Tenslotte is daar dan nog Kravitz als Catwoman, zij doet het niet onaardig, maar veel te doen heeft ze ook weer niet, zeker niet naar mate de film vordert. Redelijk vreemd ook dat ze nergens in de film Catwoman wordt genoemd. We weten allen dat zij het is, maar blijkbaar vond de regisseur het niet nodig haar ook maar ergens in de film zo te noemen. Nolan deed overigens tien jaar geleden hetzelfde.
Dit is geen slechte film, misschien net wat te lang, maar voor mij is het grootste probleem dat er niet echt hele bijzondere scènes, of memorabele actie te bespeuren valt. Ik kan mij een paar weken later eigenlijk amper nog wat van de film herinneren, laat staan enige werkelijke opvallende actie scenes op noemen, die zaten er dan ook nauwelijks of niet in. Dat is toch vrij karig voor bijna drie uur film.
Het was best vermakelijk, maar alles bij elkaar toch enigszins tegenvallend.
Een zeventje, ofwel 3,5 ster.

Noodless
Aan de cast ligt het niet echt want Robert Pattinson als Batman en Zoë Kravitz als Catwoman spelen zeker verdienstelijke rollen. De rest van de cast is degelijk, maar in andere films van Batman weten die toch wat meer op te vallen, denk bijvoorbeeld aan Gary Oldman en Tom Hardy. De film weet ook niet volledig te boeien. Redenen zijn een standaard misdaadverhaaltje dat veel te lang wordt uitgetrokken dat op bepaalde momenten ook de aandacht wat verliest. Ook qua actie blijf je toch wat op je honger zitten wat niet wil zeggen dat er constant actie in de film moet aanwezig zijn. Conclusie : het is voldoende genietbaar maar er zitten te weinig memorabele actiescènes of bijzondere scènes in de film. De verwachtingen lagen toch wel hoger. 7/10

Donkerwoud
Batman moet kennelijk zo duister dat je bijna niet eens meer ziet wat er op het scherm gebeurt en de uitgelopen mascara van Bruce Wayne (Robert Pattison) verraadt een getormenteerde ziel. Zelfs voor een Batman-fan als ik begint het allemaal een beetje uitgekauwd te raken. Toch heeft 'The Batman' (2022) me enigszins positief verrast in de manier waarop het teruggaat naar de film noir-roots van weleer. Met behoorlijke expliciete verwijzingen naar seriemoordenaars als The Zodiac Killer en de bizarre bomconstructie die Brian Wells het leven kostte. Het is ook verfrissend dat de aandacht eens verlegd wordt naar andere superschurken uit de Batman-mythologie als The Riddler (Paul Dano) en The Penguin (Colin Farrell). Charismatische antagonisten, maar voor de verandering nemen ze niet zoveel ruimte in als diverse Joker-acteurs in voorgaande adaptaties. Het gaat om de verwordingsgeschiedenis van een getroebleerde Bruce Wayne die zijn eigen rol in dingen leert accepteren. Bij vlagen is 'The Batman' (2022) magisch in hoe het speelt met de mythologie, zoals wanneer een schurk angstvallig in een donker steegje tuurt omdat hij vreest dat de vleermuisman verhaal komt halen. Maar bij vlagen is het ook een tikkeltje kolderiek met een weinig subtiele grunge soundtrack en het schmierende acteerwerk van Pattison.

Montorsi
Enerzijds leuk dat de film meer de grimmige sfeer en look van een graphic novel uitstraalt.
Anderzijds een belachelijk lange film met saaie oppervlakkige rollen, met niet al te sterke vertolkingen en een platvloers verhaal. Dat had Nolan wel een stuk beter onder de knie moet je hem nageven.
Actiescenes waren net zo grimmig als de sfeer, maar vrij onnavolgbaar en rommelig.
Soms vind ik Pattinson best een interessant acteur, maar achter dat masker werkte het totaal niet. Zonder masker was het trouwens niet veel beter.

Lovelyboy
- 1948 stemmen
I AM VENGEANCE!
Eindelijk kwam het er dan van. Een biosbezoek was mislukt net als een voorstelling in het plaatselijke theater en poeh...wat baalde ik daarvan. Dan maar de blu-ray aankoop en een snelle thuispremiere en dat lukt dan vrijdag eindelijk. En de verwachtingen waren wat mij betreft hoog, ondanks het wisselvallige ontvangst en berichten van anderen, maar gelukkig stelde The Batman mij niet teleur. Sterker, dit smaakt naar meer...
De vraag is waar te beginnen met mijn comment... één van de punten van kritiek die ik veelvuldig gehoord heb is het gebrek aan verhaal en het karakter Bruce Wayne/ Batman met zijn looks en instelling 'this is what I am'. Wat het verhaal betreft, ach...niet bijzonder, maar dat hoeft ook niet want daar draait de film niet zo zeer om. En om dan meteen een parallel te trekken met de Nolan/Bale reeks, die eerst vond ik qua verhaal en bad guys ook niet super. In dit geval lijkt het verhaal ondergeschikt en eerder een vehikel om de sfeer en situaties te creëren dan andersom. Dan Bruce Wayne zelf, treffend vind ik de dialoog tegen Alfred waarin Bruce duidt wat zijn roeping is, en duidelijk zien we een beschadigd man die zich wil wreken op zoveel mogelijk gespuis. Een heel ander beeld dan de andere films waarin Bruce Wayne als persoonlijkheid met een dubbel leven gepresenteerd wordt maar de getormenteerde en getraumatiseerde kant amper naar boven komt zoals nu. En eerlijk gezegd vind ik dit geloofwaardiger als je het mij vraagt. De grootste kritiekpunten vallen wat mij betreft daarmee weg waarop de pluspunten alleen maar kunnen uitblinken.
En ook daar is weer de vraag waar te beginnen. Pattinson is gewoon strak, Dano een griezel als altijd en Kravitz is prima, Colin Farrell zo goed als onherkenbaar. Praktisch iedere scene straalt een waanzinnige sfeer uit, een zekere intensiteit en op fraaie wijze wordt er een aantal keren op prachtige wijze naar een situatie toe gebouwd zoals de knokpartij met de gangmembers in de metro. Dit is zo'n beetje de opening, duidelijk is dan al dat dit bruut gaat worden, en rauw. Prachtig is net zo goed de minimalistische neo-noir achtige setting, Gotham was zelden zo smerig en vooral duister. Samen met de soundtrack maakt dit The Batman niet zo zeer tot een film als wel een beleving waar je je in mee moet laten voeren. Fantastisch en nog zeker het waard te benoemen is de vechtpartij in het donker die slechts belicht wordt door de mondingsvlammen van vuurwapens. Interessant zijn dan nog te benoemen de pijlen die op vader Wayne gericht worden en de naam Arkham die volgens mij nooit in de films is voorgekomen maar waar wel in een pc game bestaat.
Tenslotte rest mij alleen het volgende de zeggen: next please! Wanneer komt het vervolg uit?

FlorisV
Matig. Een vrij bloedeloze bedoening. Wat ben ik weer blij dat ik deze overgeslagen heb in de bios. Ik heb maten die echt alles willen zien maar de trailer vond ik al te weinig indruk maken.
All anyone cares about in this place are these white privileged assholes
Tsja, als die privileged assholes nu gewoon zwart waren was het allemaal veel minder erg he, Catwoman?
Jammer dat deze racistische CRT woke onzin geinjecteerd moest worden in een verder best aardig plot in een film over vergaande corruptie die vooral te lijden heeft aan een gebrek aan persoonlijkheid en opwindende actie.
Een aantal scenes laten pijnlijk duidelijk zien dat de makers wat lui waren. Zo zien we Batman op een gegeven moment bijna zijn batlijn gebruiken maar het omhoogschieten sloegen ze maar over, we zien hem alleen door een raam vallen. Ook moeten we overtuigd worden van een enorme overstroming maar we zien alleen wat water rondom Catwoman's voeten. We zien later meer van die overstroming en dan is het even wat grootser opgezet maar nog steeds weet het nergens op te winden. En lekkere vechtscenes hoef je ook niet te verwachten. Ja, het is meer detective achtig. Maar zonder echt veel sfeer. Af en toe proefde ik even een vleugje Se7en, maar de soundtrack is compleet inwisselbaar.
Catwoman is een ongeinspireerde vertolking van Zoe Kravitz (de zus van Lenny) die te lijden heeft onder de oersaaie opzet en dat is een voortzetting van Christopher Nolan's fantasieloze Gotham City waarbij het kleurrijke en stripachtige vervangen is door het modale. Weg is het speelse en verleidelijke, humorvolle karakter van de Catwoman zoals we die kennen uit strips, games en Michelle Pfeiffer. En Catwoman is gewoon Selina Kyle met pakje, geen enkele poging tot alter ego.
Pattinson overtuigt ook totaal niet als Batman, al helemaal niet als we hem fysiek zien met ontbloot lichaam, te tenger. Een beetje met zware stem mompelen of brullen, de bekende wezenloze Twilight blik (misschien een beetje het idee van de Sony Spiderman films met Andrew Garfield, dus extra suf kijken want hij slaapt weinig natuurlijk) en dat is het dan. Als Bruce Wayne is het al helemaal een futloze dweil.
Het enige wat The Batman echt de moeite maakte was The Riddler (een prima Edward Nashton) en wat die voor raadsels achterliet maar die zagen we te weinig. Daarnaast een goeie Penguin (een onherkenbare Colin Farrell, ik had werkelijk geen idee dat die het was) maar die heeft niet een heel grote rol.
Dan de speelduur...te lang gewoon.

eRCee (moderator films)
Zoe Kravitz (de zus van Lenny)
Dochter.

Gish
Herzien en nu toch gewoon de volle mep, een van de betere Batman films, misschien naast The Dark Knight zelfs wel de beste omdat de meestal aanwezige relativerende humor volledig ontbreekt. Paul Dano is geweldig als villain en die hele noir sfeer is beklemmend. Heerlijke lange zit.

pindope
is deze batman constant aan de drugs ? En dat woke gebeuren ...laat het eruit in gilms ...

Noud
Bijna niet door te komen/. Wat is dit voor een sentimentele film. Lege, saaie gesprekken. Hij duurt nog een uur!!
Sfeer en licht +

Simon Belmont
Dit is de beste Batmanfilm die deze eeuw is uitgekomen. Geen overdreven actie en ongeloofwaardige optredens van Batmans vijanden, zoals The Joker. Die lijkt overal op te kunnen duiken en raakt nooit gewond/gedood. Of Miranda Tate, de rijke en stijlvolle dame uit het derde deel van Christopher Nolan, die op het einde ineens de ultieme schurk blijkt te zijn.
Nee dan deze film. Hij heeft een goed en geloofwaardig plot, zodat je je daar in elk geval niet aan hoeft te storen. Daarnaast bevat is veel vechtscenes zonder overdreven wapengekletter (geweren e.d.) en een spectaculaire achtervolging in een ruige Batmobiel. Als kers op de taart wil ik het intimiderende spel van The Riddler benoemen, wat zeker op het einde fantastisch is. En de lange speelduur, waardoor je helemaal in het verhaal wordt gezogen.
Nee het is duidelijk, voor de Batmanpuristen gaat er niets boven deze film!

horizons
Dit! Is een toffe Batman. Eindelijk die uit 1989 verslagen.
(Reeves behoort hierdoor echt tot mijn favoriete regisseurs).

Corcicus
Zeer donker geschoten film zodat de kijker enkel maar de contouren ziet van een gevecht en de rest er zelf bij moet fantaseren. Voorts duurt de film ook ruim een uur te lang zodat het echte gevecht zich op de bank afspeelt, tegen de slaap.

dinhus
Verrassend sterk!
Zoals hieronder meermaals wordt gezegd: ik had er niet echt zin in. Want na Nolan’s gevierde trillogie (waar ik enorme fan van ben), begreep ik niet waarom iemand wederom een Batman-film zou uitbrengen.
Ik begrijp nu waarom. Wat is dit een sterk concept. De sfeer in Gotham, de relatie tussen Batman en de handhavers, de psychopathische schurken die iedere keer opnieuw de show stelen door hun rol met verve te portretteren: het klopt allemaal, en deze film verrast.

shugenja
Tja hoe vaak moeten we weer dat flinterdunne Batman verhaaltje gaan zien? Boehoe zn pa was slecht en Bruce was een wees en Alfred was als een vader. Elke.keer.weer gvd alsof we met zn allen Alzheimer hebben. Natuurlijk de film is goed gemaakt niks mis mee kijkt lekker weg etc. Etc. Maar ik had dit keer op iets nieuws iets frissers gehoopt. Het is week serieus donker zoals we gewend zijn. Naja voor een Batman film is hij goed dus 3.5 ster. En dit lijkt weer de opmaat voor het hele circus dat weer op nieuw gaat beginnen.

movie freak84
Keek er best naar uit om deze film te bekijken. Vind alle batman films/ series wel erg goed en daar komt deze bij. Hij kwam een beetje traag op gang en is best een lange zit maar zit wel goed in elkaar en word erg goed gespeeld door de acteurs. Het einde vond ik erg sterk en daarom geef ik deze batman toch een 8 aangezien je geen 7.5 kan geven.

Roger Thornhill
Lastig hoor. Er zitten goede rollen voor en vertolkingen van Pattinson, Turturro, Dano en de onherkenbare Farrell in, het ziet er allemaal redelijk (maar niet extreem) goed uit, de muziek (inclusief het onheilspellende thema) van Michael Giacchino is sterk, en er wordt aardig wat opgehangen aan het thema van de overgang van wraak nemen voor het aangedane leed uit het verleden naar het bieden van hoop voor de toekomst. Ik heb dan ook met veel plezier gekeken, maar er zitten toch ook een aantal minpunten in: de film duurt wel èrg lang, de "ledgers" vol minuscuul gekriebel van de Riddler doen te veel aan de huisvlijt van John Doe in Se7en denken, Catwoman is best een aardig personage maar wanneer ze rondloopt met die rare bivakmuts die alleen haar neus bedekt kan ik haar niet helemaal serieus nemen, en de actiescènes zijn niet bijzonder spectaculair of intens, zodat zelfs de goed bedachte en in potentie redelijk heftige climax met 500 vijanden uit de "community" van de Riddler eigenlijk enigszins teleurstellend is. Ik hoop dat Reeves en Pattinson er in slagen om het niveau van deze franchise in de komende twee delen wat op te krikken, want wat het bestaansrecht van deze film na de trilogie van Christopher Nolan precies is maken ze niet helemaal duidelijk.

DSZ86
Voor het geval je twijfelde: ja, je toets voor aanhalingsteken werkt! Ik bedoel: 'werkt'.

Haha, dat valt mij ook altijd bij zijn stukjes op ja.

DragQueen
Omdat de avonturen van Batman al zo vaak opnieuw leven zijn ingeblazen, stond ik wat sceptisch tegenover deze nieuwe verfilming. Het viel me echter reuze mee. Wat heet, ik vond het een meer dan onderhoudende film. Ook de speelduur van bijna drie uur heeft me geen enkel moment tegen gezeten.
De insteek is iets anders dan de typische Batman-film. We volgen ditmaal een jonge Bruce Wayne, nog een prille Batman, die het nodige speurwerk niet uit de weg gaat. Wat dat betreft vond ik de film wel verfrissend en sfeervol.
Verder is er qua acteerwerk van de aanwezige cast, en het visuele aspect, weinig aan de film op te merken. Ik heb er van genoten in ieder geval. Laat een vervolg maar komen.
4 Sterren.

Captain Pervert
- 1982 stemmen
Ja, ik kan hier wel wat mee. Het is echt een frisse wind in de Batman franchise. Het is wat rauwer, realistischer dan de flitsende nonsens, die zijn felgekleurde dieptepunt natuurlijk beleefde met Batman & Robin. Geen megalomane schurken in neon-suits uit de feestwinkel, maar een meer realistische kijk op de personages. In die zin lijkt het een beetje op de film Watchmen.
Ook het feit dat Batman niet van de ene megagrote stuntshow in de andere belandt maar vrij ingetogen de detective uithangt, doet denken aan oude strips en de cartoon uit de jaren 80. Wel had ik grote moeite me in te leven in de scènes dat Batman in zijn leernichtenpak doodleuk tussen agenten door wandelt en iedereen dat volkomen normaal vindt. Maar soit.
Dit smaakt wel naar meer, wat mij betreft. Pattinson blijft natuurlijk een zeurend generatie Z emo sukkeltje, maar hij krijgt het voordeel van de twijfel.
Ondanks dat de film amper een paar seconden aan daglicht scènes bevat, is het werkelijk prachtig in beeld gebracht.

De opnames van de 'The Batman'-spin-off 'The Penguin' met Colin Farrell zijn officieel begonnen

Barry Keoghan over terugkeer als The Joker in 'The Batman'-vervolg

Nicolas Cage legt uit waarom hij graag Egghead zou spelen in 'The Batman'-vervolg

Dit zijn de vijf best beoordeelde films van dit jaar

Ennio

Dune: Part One
Sciencefiction, 2021

Vortex
Drama, 2021
dc comicscrime fightergeheime identiteitnachtclubpoliticuspolitiepsychopaatburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripgeorganiseerde misdaadseriemoordenaarmiljonairsuperkrachtsocial injustice moordonderzoekpost-credits scenemasked superheropolitical corruptionneo-noirvengeancegotham city mayoral election
Realtimes | Publishing Network
Social media