Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 3 maart 2022
Bekijk via HBO Max
Plot The Batman
"Unmask the truth."
Het jaar van verkiezingen in Gotham City. Potentiële kandidaten voor het burgemeesterschap worden één voor één omgebracht door een mysterieus figuur dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, geadresseerd aan de Batman. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie deze schurk is.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Batman (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Unseen Arkham Prisoner
Bella Reál
Nick Theunis
In Film > Nieuws > The Batman (2021):
Eerste blik op The Batman met Robert Pattinson.
thunderball
Valt natuurlijk nog helemaal niks over te zeggen, maar... hij ziet er in ieder geval cool uit.
IH88
Eerste blik op The Batman met Robert Pattinson.
Ben ik echt de enige die dacht dat dit over Daredevil ging
...
Corran
Volgens Pattinson wordt hij vet donker en mega edgy. Eindelijk eens een sombere superheldenfilm. Ongezien. Met uitzondering van alle recente DC films dan.
Benieuwd hoe lang men grimmige herinterpretaties als gedurfd blijft zien, zeker in een tijdperk waar elke frisse insteek van bestaand iets elke keer weer opnieuw donkerder, rauwer & realistischer is. Die koe is ondertussen helemaal uitgemolken, jongens.
[disclaimer]Tuurlijk, het is Batman, dat personage werkt alleen met die insteek, maar goed, dan nog moet er nog steeds over gemiept worden dat het nóg veel keimegasupervetter gaat zijn voorheen. Zucht. [/disclaimer]
Nog heel even geduld:
Vanaf 30 september 2021 in de bioscoop
brawljeff
Overtuigende trailer. Pattinson lijkt het prima te gaan doen als zowel Batman als Bruce Wayne, maar ik ben vooral enthousiast over hoe Jim Gordon en The Riddler worden neergezet. The Riddler is lastig om niet te cheesy (Jim Carrey) over te laten komen. Benieuwd of The Penguin, Falcone en Catwoman de film niet te druk gaan maken, zoals in The Amazing Spider-Man 2.
schram101
Ik ben niet enorm overtuigd nog. De trailer pakt me niet bij mijn strot. Zie weinig vernieuwends. En die duistere superheldenfilm hebben we ook al tig keer gezien inmiddels natuurlijk.
Het ziet er echt goed uit, mijn interesse is er ook wel. Anderzijds voelt het wel een beetje als een kopie van de Nolan trilogie qua duisterheid en met de grauwe setting. Ik zou ook wel weer eens een echte actiefilm met Batman willen, die gewoon bad ass zijn vijanden in elkaar ramt zoals Batman (1989). Zo'n gekwelde Batman die ook de publieke opinie tegen heeft is toch wel erg Nolan en voelt als een herhaling van zetten.
Maar ik kijk hier wel naar uit hoor. Dit is interessanter dan de meeste aankomende Marveltitels.
Macmanus
Ik had Colin Farrell niet herkend. Ziet er wel geinig uit, Reeves is wel een aardige blockbuster regisseur.
Maar het gaat wel een stapje verder. Het is nog realistischer en het doet nu al alles beter dan alle andere Batman films bij elkaar. Alle onzin waarbij ik altijd vraagtekens heb gezet wordt hier gewoon goed uitgewerkt. Bijvoorbeeld dat Batman altijd make up rondom zijn ogen heeft met het pak aan, maar zodra hij het masker afdoet is de make up mysterieus verdwenen. Of de batcave, dat lijkt hier gewoonlijk een man made dingetje. In plaats van grotten en bouwwerken waaraan minsten tientallen mensen moeten hebben gewerkt en dus eigenlijk van het geheim af moeten weten. Het zijn kleine nuances die de trailer goed maken. Het lijkt nog wel duisterder dan de Nolan films te worden, waar ik alleen bij Begins echt een goede Batman vibe terug vond. Ik ga dit leuker vinden dan de Nolan films denk ik.
De algehele sfeer bevalt mij hierin enorm.
Shadowed
Ik vind het helemaal niet zo overtuigend eigenlijk, buiten de donkere sfeer. Vond vooral de muziek keuze erg misplaatst. Proefde daardoor eigenlijk maar weinig van het sfeertje.
Ik zet ook ernstige vraagtekens bij de stemmenimitatie van Patterson.
filmfan0511
Goede trailer, ziet er allemaal heel veelbelovend uit. Meer realisme, nog een stuk duisterder dan de Nolan films én The Riddler die als een soort Jigsaw-achtige psychopaat lijkt over te komen, geweldig. En Pattinson is de laatste jaren sowieso een acteur die alleen maar heel erg sterke prestaties levert.
Count me intrigued.
Thorak
Qua sfeer en beeld lijkt het een erg goede film te worden, maar de rol van Batman/Bruce Wayne hadden ze beter een ander voor kunnen kiezen. Moeilijk te zeggen op de trailer, maar dit lijkt me met afstand de slechtste Bruce Wayne/Batman ooit! Nou vind ik Pattison al een bijzonder slecht acteur, dus dathelpt mijn mening ook niet mee, maar dit zag er gewoon heel slecht uit.
Nicholas
Second that. Ik heb het volste vertrouwen in Pattinson, net zoals ik dat had in Affleck. Vooral ook erg benieuwd naar wat ze doen met The Riddler.
Arri
Sexy trailer. Wellicht gaat deze film mij eindelijk weer voor een comic verhaal naar de bios krijgen, dat zal dan voor het eerst zijn sinds de Nolan Batman films.
Warp
Tikkeltje cheesy met dat ‘I’m vengeance’, verder ziet het er wel lekker grimmig en duister uit. Lijkt een beetje op die Arkham games van wat jaren terug.
Gingen ze Arkham Asylum en Arkham City maar eens verfilmen. Zeker die eerste zou echt gigantisch gaaf zijn als film.
Zipportal
Waar komt ie releasedatum vandaan?
Denk IMDb.
Nog even en Batman is een soort verstilde zwartwit arthouse geregisseerd door Bela Tarr.
MJ_DA_MAN
MJ_DA_MAN
^ Braaf, zo kan je het denk ik noemen.
Warp
Plus Bruce Wayne is in de Nolan films een charismatische playboy. Hier ziet hij er gelukkig minder happy uit, stuk getraumatiseerder.
JacoBaco
Eindelijk eens een sombere superheldenfilm.
Dreamcast
Robert Pattinson LIJKT mij een miscast, hij lijkt mij meer geschikt voor Marvel personage Matt Murdock/Daredevil. Hij heeft daar het koppie wel voor, hij past daar perfect voor.
Maar ik gun het Pattinson wel hoor en ben ook benieuwd naar de visie van de regisseur over ZIJN BATMAN.
Ik heb trailer gezien en wil deze film zeker wel in de bios kijken.

'The Batman' is morgenavond (31 maart) op televisie te zien: 'Een heerlijke detective film, het 3 jaar wachten zeker waard'

Robert Pattinson laat ietsje meer los over de productie van zijn volgende Batmanfilm

Slecht nieuws voor fans: Het vervolg op 'The Batman' is wéér uitgesteld

Grand Prix: The Killer Years
Documentaire, 2011

Dune: Part One
Sciencefiction, 2021
dc comicscrime fightergeheime identiteitnachtclubpoliticuspolitiepsychopaatburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripgeorganiseerde misdaadseriemoordenaarmiljonairsuperkrachtsocial injusticemoordonderzoekpost-credits scenemasked superheropolitical corruptionneo-noirurban gothicvengeancegotham city mayoral election