• 9.373.985 stemmen

Texas Chainsaw Massacre (2022)

Horror / Thriller | 81 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Blue Garcia

Met onder meer: Sarah Yarkin, Elsie Fisher en Mark Burnham

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Texas Chainsaw Massacre

"The face of madness returns."

Melody, een 25-jarige zakenvrouw uit San Francisco, neemt haar jongere tienerzus mee naar Texas op zakenreis, uit angst haar alleen achter te laten in de stad. Het duurt niet lang voordat ze voor hun leven moeten vechten tegen een oud fenomeen.

avatar van mauzst

mauzst

Na de aftiteling zie je waar het volgende deel zal beginnen

avatar van eierhoofd1

eierhoofd1

Hehe, eindelijk weer eens een slasher waarin de kills weer fantastisch waren. Sinds lange tijd weer kunnen genieten van zo’n slasher

avatar van schumacher

schumacher

Niet de beste in het genre maar alvast niet de minste en eindelijk nog eens een goeie slasher .

Ik vond het een goeie film.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

De film uit 2003 blijft de beste

Deze was oke maar meer ook niet

mcdaktari

Inderdaad het is maar een flinterdun verhaal, maar wat had je dan verwacht bij een dergelijke film? Voor een slasher is het helemaal niet zo slecht, de kills worden goed in beeld gebracht, want dat willen de liefhebbers toch? Ik kan zo één twee drie geen horror film bedenken die de laatste tijd uit is gekomen, die beter gore had dan deze TCM. Ik ben niet perse een horrorfan zoals sommige hier, maar ik mag graag zo nu en dan een lekkere smerige horrorfilm kijken, en deze TCM heeft me wat dat betreft helemaal niet teleurgesteld. Want als je dan toch een horrorfilm gaat kijken dan wil je dat er ook goeie kills in zitten, en daar ontbrak het hier niet aan, toch?

avatar van eierhoofd1

eierhoofd1

mcdaktari schreef:

De laatste paar jaren kwa horror zijn er alleen maar slechte films uitgebracht. Daarom heb ik vanavond extra genoten van deze film, beste horror van de afgelopen 2 jaar. En inderdaad bij een slasher wil je gewoon de gore kills zien zoals je zegt en dan zit je met deze film goed.

eierhoofd1 schreef:

Ja qua verhaal gaat het echt nergens over, maar inderdaad ik denk ook wel dat dit de beste horror qua gore is van de laatste jaren. Trouwens na de aftiteling komt nog een kort stukje voor diegene die het niet weten. En je kunt er wel weer vanuit gaan dat er WEER een vervolg gaat komen. Ik kon het me haast al niet voorstellen dat ie echt dood was op het laatst. Wat dat betreft was het wel voorspelbaar. Maar het einde was wel goed

avatar van Ducoz

Ducoz

mcdaktari schreef:

They always come back. Slasher killer regel no. 1

• 11938 berichten

Wat is dit slecht zeg. Laffe formule versie van wat ooit een anarchistisch meesterwerk was. Pijnlijk dat dit bestaat….

avatar van Neder0001

Neder0001

Flinke tegenvaller. Met een decor als Harlow had je toch met iets veel beters moeten kunnen komen. Maar uiteindelijk wordt er maar weinig van gebruikt waardoor het erg low budget overkomt. Vond het ook weinig eng of spannend in tegenstelling tot de 2003 versie. Vooral ook omdat het heel voorspelbaar is allemaal. Snap ook niet waarom de dame, die 50 jaar heeft gewacht op wraak, niet direct de trigger overhaalde toen Leatherface weerloos op dat stoeltje zat. Was haar hele voortbestaan immers niet gebaseerd op het doden van Leatherface? Nee joh, laat hem lekker naar buiten gaan, achter de twee dames in de pickup, voordat je eens een hopeloos schot van afstand waagt.

avatar van Royalere

Royalere

Redelijk filmpje, ik had hem slechter verwacht.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2045 stemmen

Zoals verwacht verschrikkelijk. Zit echt geen enkele ziel in die remakes, enkel maar botte kills.

En waarom lijken al die Netflix films zo op elkaar?

avatar van bakuratje

bakuratje

zeurpiet

avatar van Waku

Waku

Het was mij niet helemaal duidelijk of dit weer een nieuwe episode in de reeks kettingzaag moorden of dat dit een remake was. Maar vermakelijk was het allemaal ieder geval wel. Brute slasher met origineel gevonden kills. Bloedig werkje, zoals het hoort in dit genre.

Bob Gray schreef:

En waarom lijken al die Netflix films zo op elkaar?

Hahaha lijken Netflix films op elkaar ja?

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Bejaarden horror, maar wel amusant. Enige minpuntje het einde.

DjFrankie schreef:

Bejaarden horror, maar wel amusant. Enige minpuntje het einde.

Wat precies is bejaarden horror en waarom valt deze film daar onder?

bakuratje schreef:

zeurpiet

Kom op zeg. Was toch gewoon Jason net een kettingzaag. Enkel die busscene was wel aardig. Verder duurde het gelukkig maar 73 minuten netto.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

The Oceanic Six schreef:

Wat precies is bejaarden horror en waarom valt deze film daar onder?

Vervolg op 1973, dus ook 50 jaar oudere Leatherface en Sally die de film kleur geven, conditie was nog goed

Basto schreef:

Alsof Leatherface een horroricoon met veel uitdieping is. Hij is een inteeltproduct die graag wappert met zijn kettingzaag en verder geen vragen stelt. Precies zoals toen en ook zoals nu.

De stijl van deze film is inderdaad anders, meer moderner en sneller. Kan je ding zijn of niet, maar beetje zeurpietengedrag is het wel om de film daarom zo slecht te vinden. Het concept blijft hetzelfde. Heb me veel meer gestoord vorig jaar aan de nieuwe Wrong Turn en Paranormal Activity, die veranderen gewoon waar de reeksen om draaiden.

The Oceanic Six schreef:

Ik kan nog wel een hele reeks argumenten geven waarom dit kut is. De hele sfeer is totaal anders. In het origineel maakte Leatherface deel uit van een gezin. Ze aten het vlees ook en moorden niet enkel om te moorden en tot slot was hij gewoon van vlees en bloed en niet een soort Jason die steeds terugkeert uit de dood. Het feit dat hij kennelijk onsterfelijk is, vind ik een enorm zwakte bod.

Kortom het is gewoon een vrij matige slasher die eigenlijk nergens ook maar ergens aansluiting heeft op het origineel. Zeker niet qua concept.

Een aanfluiting is het.

Een aanfluiting is het.

Ik zie het probleem niet. Bijna alle vervolgen van TCM kenden een andere sfeer. Het is meer richting shock en vermaak gegaan en ik zou niet weten wat daar erg aan is. De sfeer van het origineel overtref je niet, al het andere wel want buiten de sfeer was het een behoorlijk zwakke film. Deze film nu pretendeert ook niet meer dan dat te zijn wat het nu is.

En Leatherface is al tig keer zogenaamd vermoord en weer opgestaan. Niks nieuws. Past gewoon in het rijtje Michael, Jason, Freddy.

The Oceanic Six schreef:

Ik vind het origineel een van de beste 30 films ooit gemaakt. Zou niet weten wat er zwak aan is.

Deel twee had inderdaad een andere sfeer maar daar stond hij ook niet op uit de dood en die bleef wel het concept van de kannibalen familie trouw.

Maar goed als jij deze prul wel leuk vindt, prima toch. Ik ben m nu gelukkig alweer vergeten.

avatar van Hejira

Hejira

Ook al duurt de film exclusief credits maar zo'n 70 minuten, ik kon halverwege al niet wachten tot het klaar was.

Verschrikkelijk stompzinnig verhaal met saaie, lang uitgerekte scenes waar mensen zich verstoppen.

Een aantal leuke gore momenten, maar dat is werkelijk het enige wat er goed aan is.

Basto schreef:

Dat mag, ik werd helemaal gek van dat geschreeuw van die familie. Echt dramatische acteurs.

Ik heb er geen moeite mee dat men de toon van een film wijzigt bij een vervolg, zolang het maar wel om het bronmateriaal gaat. Maar daarin verschillen we dus. Heb er een prima avondje mee gehad, film is zo voorbij. Typisch een film om nog eens vaker te kijken. Inhoudelijk niks, uitwerking prima.

The Oceanic Six schreef:

Je mag van mij best de toon wijzigen en van het bronmateriaal afwijken, maar ga dan wel een eigen richting op. Ik zag in deze film totaal geen verschil met Jason als killer. Het is gewoon pure ideeënarmoede.

avatar van schram101

schram101

Vermakelijk vervolg. Uiteraard hebben we te maken met een groep youngsters die dienen als kanonnenvoer al zijn ze dit keer een stuk minder irritant en vallen de domme handelingen best mee. Verder lekker goor vooral. En een perfecte speelduur. Even dacht ik dat het naar de 4 sterren zou kruipen maar het einde was net wat minder met de terugkeer van het enige ooit ontkomend karakter aan Leatherf*ck.

avatar van mikey

mikey

Ik heb wel heel hard kunnen lachen om dat einde als eerbetoon aan het origineel

avatar van schram101

schram101

mikey schreef:
Ik heb wel heel hard kunnen lachen om dat einde als eerbetoon aan het origineel

Ik ook zeker hoor. Die slotscène was tof. Maar ik doel vooral op het personage Hardesty. Had meer gedaan kunnen worden.

avatar van mikey

mikey

schram101 schreef:

dat personage was inderdaad niet zo best. Waarom in die huidige reboots die ouwe scream queens erbij worden gehaald is me een raadsel.