• 9.374.105 stemmen

Texas Chainsaw Massacre (2022)

Horror / Thriller | 81 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Blue Garcia

Met onder meer: Sarah Yarkin, Elsie Fisher en Mark Burnham

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Texas Chainsaw Massacre

"The face of madness returns."

Melody, een 25-jarige zakenvrouw uit San Francisco, neemt haar jongere tienerzus mee naar Texas op zakenreis, uit angst haar alleen achter te laten in de stad. Het duurt niet lang voordat ze voor hun leven moeten vechten tegen een oud fenomeen.

avatar van rebelkush

rebelkush

Dit film is bruut en extreem gewelddadig . Helaas wel een zeer slechte cast en een slecht verhaal.

De beste uit de reeks qua kills en gore, de slechtste uit de reeks qua verhaal en acteurs.

2,5 puur en puur voor de gruwelijke kills en gore.

avatar van rep_robert

Wat een ontzttende butfilm is dit geworden zeg. Het is toch knap hoe ze van een simpele opzet en een goede setting zo'n omslachtige butfilm weten te maken met allerlei idiote thema's erin verwerkt waar werkelijk waar NIEMAND op zit te wachten in een film als dit. Ik snap het plot eigenlijk nog steeds niet. Een stel jongelui willen iets doen in een spookstad. Iets met een veiling en winkels beginnen. Echt te stupide voor woorden en ongeloofwaardig. Wat denk je nou serieus te willen bereiken op zo'n afgelegen locatie midden in de woestijn?

Is het nou zo moeilijk om gewoon een stel jongeren te laten stranden in hilbillie dorpje en ze een voor een te laten slachten? Nu komt Leatherface opdagen als een soort vechter tegen het onrecht en yuppies die het platteland opslokken met hun "save the earth" boodschappen. Echt hilarisch dom. Nog een mooi voorbeeld: die 2 meisjes zeggen ook dat hun oma daar vandaan kwam toen ze staande gehouden werden aan het begin van de film. Zo'n hele scene voegt gewoon niks aan de film toe, want er wordt met zowel hun roots als de "bad cops" niks gedaan. En dan duurt de film ook nog eens 70 minuten. En zelfs uit die 70 minuten had je nog 15 minuten aan niks toevoegende momenten weg kunnen snijden. Het maken van deze film is dus ook niet gerechtvaardigd.Dan heb ik het nog niet eens gehad over die domme throwbacks met een personage die zogenaamd uit het origineel komt en een soort van persoonlijke vete met Leatherface heeft. Voegt verder ook 0,0 toe. Bah, wat slecht. Geen idee wie dit script heeft goedgekeurd. Want dit wordt ook totaal niet goed uitgewerkt en is zeer onbevredigend. Het is vooral storend omdat de actrice uit het origineel is overleden. Dus wat voor eerbetoon of verwijzing willen ze hier nou mee maken? Het voelde vooral erg misplaatst aan.

Oh ja, de gore en de setting is wel prima. Houd het simpel en haal alle bullshit waar niemand om geeft eromheen weg en je houdt een film over die niet zo pretentieus is als deze reboot achtige film. Je wilt het in films als dit niet over het plot hebben, maar deze is zo on the nose dat je dit niet meer kan negeren.

Een simpele slasher is fijn en een noodzaak in en film als dit, maar alle onzin die ze in deze film stoppen is een keiharde slap in the face voor elke horrorliefhebber.

Neder0001 schreef:
l. Snap ook niet waarom de dame, die 50 jaar heeft gewacht op wraak, niet direct de trigger overhaalde toen Leatherface weerloos op dat stoeltje zat. Was haar hele voortbestaan immers niet gebaseerd op het doden van Leatherface? Nee joh, laat hem lekker naar buiten gaan, achter de twee dames in de pickup, voordat je eens een hopeloos schot van afstand waagt.

Dit dus heel erg. Dit is wel het domste wat ik in recentelijke cinema heb gezien. En het is nog niet eens dezelfde actrice. Dus vanwaar deze overbodige trip down memory lane?

mikey schreef:

dat personage was inderdaad niet zo best. Waarom in die huidige reboots die ouwe scream queens erbij worden gehaald is me een raadsel.

Dat is geen raadsel. Het publiek geniet van sentiment en nostalgie. Fan-pleasing.

rep_robert schreef:

Het dramaqueen-gehalte is vrij hoog in je review rep.

The Oceanic Six schreef:

Het dramaqueen-gehalte is vrij hoog in je review rep.

De film geeft er ook alle aanleiding toe (en het spel van Ajax ook). Al snap ik eerlijk gezegd niet waarom jij dit te pruimen vindt. Een film als Candyman om wokeheid afkraken, terwijl dat altijd al een thema is geweest binnen die films en je eigenlijk ook weet waar je aan begint. En dan vervolgens dit de hemel in prijzen, terwijl deze film vol zit met zooi dat niet in een TCM film thuishoort. You leave me confused

avatar van joolstein

joolstein

The Oceanic Six schreef:

Welk sentiment en nostalgie? Dat lijkt me toch een raadsel? Want als Marilyn Burns in de film zou zitten, had ik gezegd JA... maar dit is totaal iemand anders. Had dan van Olwen Fouéré een geheel ander personage gemaakt. Hiermee doe je volgens mij de fans niet echt een plezier...ze pijnlijk laten herinneren dat de goede oude Sally Hardesty niet meer onder ons is...

avatar van Hejira

Hejira

The Oceanic Six schreef:

Fan pleasing gone wrong, want het werkt hier voor geen meter. Als de originele actrice nog had geleefd en ze haar hadden laten terug komen was het al anders, maar wat hebben fans hier nou aan? En haar personage is ook nog is tenenkrommend slecht geschreven met verschrikkelijk one liners.

joolstein schreef:

Van mij had het hier ook niet gehoeven, omdat ik de personages uit het origineel op Leatherface na allemaal vergeetbaar vind. Maar ze proberen natuurlijk de boel te pleasen. Bij Scream 5 en de recente reboot van Halloween met de nieuwe trilogie werkt het wel weer behoorlijk.

maar deze film is toch niet woke? Antebellum dat was woke. (ook erg geslaagd)

Antebellum was een vreselijke baggerfilm. Maar verder wel met je eens, ik vond dat woke hier niet zo aanwezig. Het was toch vooral een film waar camerageile tieners uit de generatie z gewoon afgeslacht konden worden?

maar deze film is toch niet woke? Antebellum dat was woke. (ook erg geslaagd)

Ben niet tegen wokeheid oid. Het moet alleen wel in een film passen. Ik hoef geen "midden in de woestijn inclusieve bubble tea opende yuppen" in een TCM film te zien.

Haal die onzin er omheen weg en stuur gewoon een paar elkaar opgeilende tieners de woestijn in. Ik heb laatst weer alle Friday the 13th films gezien. Op Jason Goes to Hell na vind ik ze allemaal beter dsn deze film. Waarom? Omdat de premisse altijd simpel is en je weet wat je krijgt.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Ja dit viel toch helaas wel even wat tegen. Het verhaal was niet heel boeiend, en het acteerwerk was ook niet heel best te noemen. De film weet je nergens echt goed te pakken.

Hele krappe 2.5*

dat is niet wat je 'woke' noemt!!!!

Euhm. Jij begint met wokeheid te roeptoeteren. Ik heb dat nergens als kritiekpunt genoemd. Ik benoem wat ik slecht vind aan de film en dat is toch wel het belachelijk moeilijk en domme plot voor een film dat gewoon ontzettend simpel moet zijn.

Overigens is het wel woke, maar dat terzijde. Zoek de betekenis maar op.

dat is niet wat je 'woke' noemt!!!!

Woke (uitspraak: [wəʊk]?) is een actieterm uit het Amerikaans-Engels die verwijst naar een groter bewustzijn van de samenleving. Het wordt soms gebruikt in de Nederlandse uitdrukking 'woke zijn'.[1] Het woord stamt van het Afro-Amerikaans-Engelse "woken up": wakker geworden; in figuurlijke zin ook: bewust van racisme-problematiek en sociaal onrecht jegens minderheden. De term woke wordt ook gebruikt als beschuldiging van doorgeslagen aandacht voor sociale ongerechtigheden.[2] Het begrip 'woke' is ook onderwerp van memes, sarcastisch gebruik en kritiek.[3]

Van Wikipedia.

Ik zie ook niet in wat deze film woke maakt.

Van Wikipedia.

Ik zie ook niet in wat deze film woke maakt.

-Sociaal onrecht tegen minderheden.

Vanuit de grote stad komen jongelui en corporate mensen de boel overnemen. De locale mensen worden compleet weggecijferd. Komt meerdere malen terug in de film.

rep_robert schreef:

Euhm. Jij begint met wokeheid te roeptoeteren. Ik heb dat nergens als kritiekpunt genoemd..

arg...dit zijn de ergste discussies. Maar goed: hierboven begin je over candyman die afgekraakt is vanwege de wokeheid. En dat het zo raar is dat Ajax&Litmanen dan dit wel kan waarderen. Ik heb het gequote nota bene.

Bedankt voor het bevestigen van de wokeheid in deze film

Dat is heel cynisch. Yuppen die maar wat roepen, vlees bbq-en naast een partybus na enkele vastgoed deals.. is het tegenovergestelde van woke. Tenzij je de film niet zo goed hebt begrepen.. wat natuurlijk ook nog mogelijk is.

avatar van Borderline

Borderline

Ik ging er eens goed voor zitten want was wel eens toe aan een goede horrorfilm na beste een lange tijd slechte films gezien te hebben zoals bijvoorbeeld Wrong Turn'.

Deze film was niet de topper waar ik op hoopte, het verhaal was behoorlijk zwak maar ik heb me desondanks wel goed vermaakt, deze film verdient in ieder geval de stempel horror, aan gore geen gebrek in deze film, lekker veel brute slachtpartijen daar scoort deze film zeker een ruime voldoende opwat ik een raar punt in de film vond en waar ook helemaal geen verklaring voor was is het moment dat die bus wil gaan wegrijden plots die chauffeur er vandoor gaat, met als resultaat dat die chauffeur er zelf aan gaat maar ook die volle bus bijna totaal wordt afgeslacht, wel een mooi moment uit de film, maar voor mij een punt van, waarom?
Dit stukje en het wat magere verhaal maakt voor mij dat er een 3 als eindoordeel uitkomt

Bedankt voor het bevestigen van de wokeheid in deze film

Je snapt niet goed wat woke is rep.

Ik zag het juist als een soort aanklacht tegen die stadse yuppen. Dat je als kijker nog wel plezier kreeg als Leatherface die lui sloopte.

rep_robert schreef:

Ik wel. Perfect slachtvee. En geslacht wordt er. Meer moet het niet zijn.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lekker lompe en bloederige film. Dit zijn de films waarbij het water soms uit m'n mond loopt. Er zit nogal wat onzin in verwerkt en zelfs binnen een speelduur van 80 minuten voelt de film regelmatig overbodig aan, verder een ideale sfeerzetting en een audiovisueel competente film. Van begin tot 't eind van genoten. Review volgt ooit.

Onderhond schreef:

Ik wel. Perfect slachtvee. En geslacht wordt er. Meer moet het niet zijn.

Ja dit. Snap ook niet dat mensen dat anders zien. Die yuppen zijn vervelend, bijdehand en prima slachtvoer.

avatar van KingJ

KingJ

dit is een genre film: een slasher en dat doet deze film goed

Een leipe lompe killer, naargeestige sfeertje, en veel in paniek rond rennende jongeren: naar mijn idee blijft het een leuk concept

ondanks alle kritiek vond ik het juist wel goed gedaan

avatar van Nixon17

Nixon17

Horror is het zeker. Veel spannende/enge momenten. Het verhaal is niet zo spannend en een beetje zwak. Al met al houdt het niet echt over..... 2,5*

avatar van jordandejong

jordandejong

Na 16 jaar is The Texas Chainsaw Massacre naar mijn mening weer een gevestigde naam in de horror scene. Dat was het met zijn reputatie natuurlijk eigenlijk al lang, maar na de desastreus slechte Texas Chainsaw (2013), en de niet onaardige maar te onbeduidende Leatherface (2017) was die reputatie wel een beetje afgezwakt. Even was ik bang dat deze 2022 versie het zelfde pad zou bewandelen als de afgelopen 2, maar dat is naar mijn mening gelukkig niet het geval.

Leatherface is back en mag na decades weer 'aan de slag'. In een veranderde wereld ten opzichte van 1974. Dit leidt tot hier en daar een leuke situatie (de livestream). Wat direct opvalt is dat de film lekker bruut is. Vooral in de bus gaat het helemaal los. Maar ook voor suspense is best wel wat ruimte. Daar wordt op zich een goede mix in gevonden. Leatherface ziet er weer lekker ruig en wansmakelijk uit (zoals het hoort) en wordt daarnaast op overtuigende manier vastgelegd op beeld wat de naargeestigheid vaak bevordert.

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn...? Nee. Er zit zeker wat haken en ogen aan deze versie. Zo is de Jamie Lee Curtis achtige terugkeer van Sally TOTAAL niet aan mij besteedt. Gelukkig wordt hier wel relatief snel een einde aan gemaakt. Maar er is meer wat beter kan... Als iemand volledig door midden gezaagd wordt is diegene dood. Voor Hollywood achtige stukjes waarbij zo'n persoon toch nog een minuut krijgt om zijn laatste zegje te doen hoort gewoon geen ruimte te zijn. Die ruimte wordt hier helaas tot 2 maal toe wel gegeven.

En dan mijn derde kritiek punt; Stop met het overmatig vuurwapengebruik. Het is een botte horror franchise, geen actiefilm. Een potentieel bloedstollende chase scene hoort niet na 10 seconden al onderbroken te worden doordat er weer wat kogels afgevuurd worden.

Dat zijn mijn 3 grootste kritiek punten. De cast/personages hadden iets beter/sympathieker mogen overkomen (dat deed bijvoorbeeld de 2003 en 2006 versie toch echt veel beter). Maar over het algemeen ben ik tevreden met het product dat is geleverd. Goed ook om te zien dat de film het goed doet op Netflix Nederland.

Blijf na de credits even hangen.... Ik kreeg lichte goosebumps.

avatar van Dennisj

Dennisj

Gewoon niet nadenken en kijken. In mijn ogen een meer dan prima slasher film die doet wat het moet doen. Die bepaalde niet logische momenten zie ik dan maar door de vingers. Daar is zo'n film ook niet voor gemaakt dat het allemaal logisch is.

avatar van mrkos

mrkos

Wauw, wat een heerlijke slasher!!

Na jaren eindelijk weer een Texas Chainsaw Massacre en oh damm wat was deze film gruwelijk, precies wat je van dit soort films mag verwachten. Heel veel kills, heel veel bloed en heel veel chainsaw! Bijvoorbeeld de scene in de bus is gewoon bruut. Zoals hierboven genoemd wordt zijn er ook wel genoeg ongeloofwaarheden, maar who cares? Daar is deze film ook niet voor bedoeld. Hoor ook genoeg over de ''slechte'' acteurs, maar dat vond ik eerlijk gezegd wel meevallen. Vond vooral Melody heel overtuigend overkomen en misschien soms iets te overtuigend, maar niet storend in mijn ogen.

Hoe dan ook deze film heeft me niet teleurgesteld. Gisteren nog Scream (2022) gekeken, maar vond dit vervolg toch wel een stukje beter. Deze film heeft gewoon alles wat je van zo'n slasher verwacht.

Een dikke 3,5 sterren!

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeker niet de sterkste film uit de reeks, maar in principe doet hij wat ie moet doen. Vanaf het begin valt alles al te voorspellen, maar is het toch best genieten van de brute kills en gore. 2,5 Ster.