• 9.369.461 stemmen

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

Drama / Misdaad | 122 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Vince Gilligan

Met onder meer: Aaron Paul, Charles Baker en Matt Jones

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot El Camino: A Breaking Bad Movie

Vervolg op de serie 'Breaking Bad'. Na enkele dramatische gebeurtenissen heeft Jesse Pinkman weten te ontsnappen. Ondertussen is de politie naarstig naar hem op zoek. Jesse zal zaken uit zijn misdadige verleden onder ogen moeten zien te komen, wil hij nog iets van een toekomst hebben.

avatar van demonski

demonski

teleurstellend

avatar van The Oceanic Six

SmackItUp schreef:

Onnodig en langdradig vervolg. Doet afbreuk aan de serie.

Vertel eens, hoe kan een film 6 jaar na het eindigen van de serie nog afbreuk aan de serie doen? Helemaal als je gewoon dezelfde hoofdrolspeler ziet onder leiding van dezelfde producent? Dat het niet je smaak is mag best, maar dit is zo'n enorme onzin.

Sterker, ik denk dat Breaking Bad heel blij met deze film is, gezien alle media-aandacht die de serie nu weer krijgt. Dus de film is eigenlijk het omgekeerde: een enorme opwaardering van de serie.

avatar van johan_sb2

johan_sb2

Die 6 jaar staan daar los van of het al dan niet afbreuk doet aan de serie. Kijk naar star wars, nog langer geleden en die vernaggelen wat mij betreft dat hele universum met al die spin-offs en vervolgen.

Wat betreft el camino. Vind een film na een serie altijd een beetje creatieve armoede. Zie het meer als profiteren, lees cashen, van een uitstekende serie, want zoals je zegt, die krijgt weer enorm veel aandacht

avatar van TMP

TMP

Breaking Bad is wat mij betreft een van de beste series ooit en Better Call Saul is ook erg goed. De verwachtingen lagen daarom best hoog voor deze film. Die verwachtingen worden bij lange na niet ingelost. Dat heeft met name met het plot te maken. Het verhaal voegt erg weinig toe aan de serie en hoeft eigenlijk niet verteld te worden. De film kijkt best redelijk weg, maar echt boeiende ontwikkelingen zitten er niet echt in. Het is wel jaren geleden dat ik Breaking Bad heb gezien, dus wellicht heb ik hier en daar een kleine referentie gemist. Het is op zich wel leuk om de bekende gezichten nog een keer langs te zien komen, de sfeer is wel aardig en vervelen gaat het nergens. Ook het acteerwerk is zeker in orde. Wel is aan enkele flashbacks duidelijk te zien dat ze later dan de serie zijn opgenomen. Zeker niet slecht, maar als je de film niet kijkt mis je ook niet echt iets.

avatar van m1701

m1701

Het was een geweldige serie...maar film was weinig spannend. Had gewoon een aflevering kunnen zijn. Er had wat meer diepgang en spanning in mogen zitten,zeker voor een film! Beetje lafjes allemaal, helaas.

Maar slecht is t zeker niet, had er iets meer van verwacht.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

The Oceanic Six schreef:

Omdat ik hem nog niet zo lang geleden heb gezien..

Wat betreft je laatste opmerking, dat zal best. Maar als jij veel media aandacht gelijk stelt aan dat een film goed is ben je zelf aan het raaskallen . Ik vind de film langdradig ja. Laat mij lekker.

avatar van FlorisV

FlorisV

Prima film met de typische Breaking Bad humor, de spannende, ietwat bizarre situaties en als enige minpunt dat je eigenlijk wel goed moet weten hoe het laatste seizoen ook al weer afliep.

Ik had eigenlijk verwacht dat de film zou uitleggen hoe Jesse ontsnapte, bleek dat al gebeurd te zijn in de laatste aflevering van seizoen 5. Het maakt de scenes van zijn bijna-ontsnapping wel vreemd qua vertelstructuur in deze film. Normaal pakte de serie later altijd uit met afwikkeling van zaken waar eerst een mooie cliffhanger voor gemaakt werd en die ontbrak nu dus.

Mooie shots ontbreken niet en Aaron Paul laat zien dat hij ook een hoofdrol kan dragen ook al is ook hier echt weer noodzakelijk dat je de serie gezien hebt om te begrijpen wat Jesse allemaal meegemaakt heeft.

Met het gekozen einde lijkt er ogenschijnlijk een moraliserende boodschap achter te zitten dat goedheid uiteindelijk beloond wordt, omdat Jesse in principe het morele geweten van de serie was, waar Walter White steeds koelbloediger werd. Maar ik denk niet dat dat perse de bedoeling was. Jesse heeft bepaalde keuzes gemaakt die toevallig, met het nodige geluk, uiteindelijk goed voor hem uitpakten, ook al is hij veel minder slim en voorzichtig geweest dan Walter White (of Gus Fring). Het is juist die grillige onvoorspelbaarheid die het Breaking Bad universum boeiend maakt .

avatar van Pim1993

Pim1993

Oei, wat mij betreft een flinke tegenvaller. Het bewijs dat Jesse Pinkman geen hoofdfiguur kan zijn van een serie/film. Aaron Paul kan dan in mijn ogen ook niet overtuigen. Het was op zich wel even lekker om een beetje terug te keren naar de Breaking Bad sfeer, maar met deze losse flodder voeg je niks toe. Het had iets weg van een uitmelkerij.

De verwachtingen waren wellicht te hoog, en daardoor voor mij niet beter te beoordelen dan een aardig vlak wegkijkertje. 2.0*

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Als Breaking Bad fan kan ik me wel vinden in het algemene commentaar op deze film, desondanks heb ik er van genoten (twee keer) en van mij mag Vince Gilligan meer vervolgen of films maken rond de serie.

Todd die zingt in de auto, wat een malloot!

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Matig verhaal bij een prachtige kwaliteit geschoten film. Hoop stiekem toch wel op meer.

avatar van Crook

Crook

Was het nodig? Nee.

Was het leuk? Ja.

avatar van El ralpho

El ralpho

Thuiskomen

Wellicht scheelde het dat mijn verwachtingen voor El Camino laag waren, want dit vervolg op de serie viel mij alleszins mee. Weinig mensen zouden dit vervolg gemist hebben als deze nooit was uitgebracht, maar nu deze er eenmaal is kan deze prima als verlengstuk van de serie dienen.

Jammer vond ik met name de cameo's van Walt en Jane die volstrekt overbodig waren en het feit dat Gilligan niet door lijkt te hebben dat er 6 jaar tussen de finale van de serie en dit vervolg zit, en je dit te duidelijk terug ziet in het voorkomen van met name Jesse en Todd. Dit is jammer omdat dit gemakkelijk voorkomen had kunnen worden als beide acteurs de tijd hadden gekregen om af te vallen. Bij Jesse valt het nog redelijk mee, maar valt het des te meer op omdat hij net uit een gevangenschap komt, maar met name Tod is simpelweg vadsig geworden. Echt storend wordt het nooit,en het was een kwestie van tijd voor ik het verhaal ingezogen was, maar het is wel jammer omdat het vrij gemakkelijk (lees met een dieet voor met name Jesse Plemons), voorkomen had kunnen worden.

Verder verbaas ik mij erover dat ik veel klachten hoor over het feit dat het verhaal te dun zou zijn, terwijl ik deze prima vind voor een vervolg van 2 uur. Breaking Bad heeft altijd bekend gestaan om de tijd te nemen voor zijn verhaal en om de langer uitgesponnen, eigenzinnige scene's met het typische Gilligan sausje. Teveel verhaal willen vertellen in een tijdsbestek van 2 uur, had er alleen maar voor gezorgd dat de scènes afgeraffeld waren geweest.

Ik heb in ieder geval genoten van dit vervolg, wat dan wel bij lange na niet zo goed was als het slot van het vijfde seizoen, maar deze is dan ook bijna onmogelijk te evenaren. De overbodige cameo's en de grote Hollywood explosie aan het einde (dit past totáál niet binnen de Breaking Bad stijl), haalden het geheel voor mij wel wat naar beneden, maar over het algemeen ben ik zeer te spreken over het eindresultaat en voelde de film voor mij echt als thuiskomen.

avatar van larsk0

larsk0

Gewoon een heerlijke extra aflevering van Breaking bad.

avatar van macrobody

macrobody

Breaking Bad draaide geheel om de productie en distributie van meth, de interactie tussen Walter White en Jesse Pinkman en de bijrollen van Saul en Ermantraut. Er zijn veel te weinig van voorgenoemde ingrediënten aanwezig om dit te koppelen aan Breaking Bad. Het is een aardige film voor de liefhebbers maar als zelfstandige film is het niet te volgen en niet interessant.

avatar van RobertKR

RobertKR

Beetje overbodig, maar niet slecht.

Het is leuk om een definitief antwoord te krijgen op het lot van Pinkman. Maar het mist de genialiteit van Breaking Bad. De flashback scenes komen vanwege bepaalde redenen lomp over.

Ze hadden dit verhaal ook in een enkele episode kunnen stoppen.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Nou, dan kom je toch even bedrogen uit.

Als je dus denkt dat dit in de lijn ligt van Breaking Bad. Qua verhaallijn wel, qua kwaliteit niet. De flashbacks voegen niets toe en de lijn van Jesse die gevolgd wordt is niet interessant. Blijft een aardige shoot out over tussen de lasser en Jesse zelf.

Het is weer hoogst toevallig dat Jesse op het geld stuit dat verborgen in de woning van Todd ligt. Een keer met je hoofd bonken na een lange zoektocht, jaja.

Dat dit uit de pen van Gilligan komt... dat is eigenlijk het geheel wel samengevat. Weinig toevoegende flashbacks, dat Walt er nog in eentje even mag opdraven is dan nog het meest plezierige feit.

Achtergebleven met nostalgie naar de serie, dat wel. Dit mag de veters van de serie uiteraard niet strikken.

avatar van Atheistus

Atheistus

Totaal overbodige, verwarrende en irritante flashbacks waren nog de minste ergernis dit slappe aftreksel van een zo geniale serie.
Bij de scene met Ehrmantraut dacht ik nog, hé dat gaat leuk worden. Maar al snel verdween hij om nooit meer terug te komen in de film.
Het was traaaaaag en saaaaaai.

Maar om het toch positief te houden: Als je lekker snel in slaap wil vallen bij een film is het zeker een aanrader.

Volkomen overbodige, nietszeggende film. Echt waardeloos.

avatar van reteiP

reteiP

Leuk om terug in de Breaking Bad sfeer te komen. De reeks had eigenlijk al een mooi einde na een opeenvolgende climax van seizoenen. Buiten Jesse bleven er niet te veel personages over om rond te bouwen. Toch krijgen we enkele sterke scènes en is de signatuur van Vince Gilligan goed merkbaar. Better Call Saul is als spinoff wel nog beter.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

mensen hebben met verkeerde verwachtingen gekeken zie ik. dit was gewoon een pure breaking-bad show.

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Wat een waardeloze shit film. Traag, nietszeggend. Breaking Bad was goed, dus je verwacht iets. Maar nee hoor, hij ontsnapt, wordt gevangen genomen, ontsnapt weer...maar hoe? Laat dit vooral het einde zijn. Volkomen overbodige film.

avatar van Ron1959

Ron1959

mcdaktari schreef:

Ik kon het niet laten om je stemgeschiedenis ff te bekijken, maar dan verbaasd het me niks dat je het maar een half uur vol hebt kunnen houden.

Maar wel stemmen voor een film die je nog niet voor de helft zag?

Gaaaaaaaaaaaaaap ....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ja wakker blijven bij een film is niet jou sterkste kant

avatar van rascar

rascar

Ik dacht dat het wel een leuke film zou zijn. Maar tering wat een traag en sloom gedoe allemaal. Beetje wazig allemaal en refererend naar stukken uit de serie waar zoals je ziet ze niet meer de jongste in zijn. Nee echt slecht. Had dan een vervolg gemaakt zonder flashbacks, dan was die beter uit de verf gekomen.

Atheistus schreef:
Het was traaaaaag en saaaaaai.

Helemaal mee eens. Overbodig, saai, traag...flutfilm..

avatar van kleez

kleez

Heb de film nog niet gezien maar lees allerlei reacties over saai en traag!

Ehm, Breaking Bad was juist ook alles behalve vlot... Laatste seizoenen was het veel spectaculairder, maar eerste seizoenen konden ook enigszins traag zijn (waar niks mis mee was). Zelfde als met spin-off Better call Saul.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Mooie afsluiter voor Jesse.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Onnodig, maar niet slecht. Qua film is het best aardig, maar zoek het niet in een toevoeging op breaking bad.

Overigens stoor ik mij wel aan het feit dat Todd zijn hoofd tweemaal zo dik is geworden. Het viel mij in ieder geval direct op...

avatar van james_cameron

Een soort epiloog van Breaking Bad, waarin we te weten komen hoe het Jesse (Aaron Paul) is vergaan na de gebeurtenissen in de laatste aflevering van de serie. Het is sfeervol gedaan met een aantal spannende en subtiel aangrijpende momenten, maar meer dan een aardig sluitstuk is de film niet. Daar is het script net iets te karig voor, hoe slim het ook in elkaar steekt. Het gebruik van flashbacks werkt evenwel uitstekend en Aaron Paul is in topvorm. Mooie rol ook van Robert Forster, die bizar genoeg is overleden op de dag van release.

avatar van kenna1

kenna1

Als je deze film niet goed vind ben je geen echte breaking bad fan.