Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Vince Gilligan
Met onder meer: Aaron Paul, Charles Baker en Matt Jones
Bekijk via Netflix
Plot El Camino: A Breaking Bad Movie
Vervolg op de serie 'Breaking Bad'. Na enkele dramatische gebeurtenissen heeft Jesse Pinkman weten te ontsnappen. Ondertussen is de politie naarstig naar hem op zoek. Jesse zal zaken uit zijn misdadige verleden onder ogen moeten zien te komen, wil hij nog iets van een toekomst hebben.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Casey
Lou
Mike Ehrmantraut
richiedoom
Tja ik heb hier toch echt van genoten hoor... eigenlijk gewoon een lange breaking bad aflevering, had niet misstaan in de serie wat mij betreft. Aaron Paul doet het geweldig en de flashbacks vond ik heel goed gedaan.
Aan de andere kant had het van mij ook niet per se gehoeven, deze film. Want de serie eindigde prima en ik had niet per se behoefte aan een voortzetting van het verhaal. Maar na het zien van deze film krijg ik weer sterk de behoefte om de serie opnieuw te kijken!
En Vince Gilligan mag wat mij betreft meer films gaan maken. Hij heeft een soort Coen brothers stijltje (qua droge humor) wat ik graag mag zien.
CorvisChristi
Gaaap!!! ?
Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat er zo goed moet zijn aan El Camino. Ik heb me te pletter verveeld. De film gaat weliswaar direct verder waar de serie eindigt en laat de voortgang van Jesse zien. Maar het wil nergens spannend, meeslepend, intrigerend en grappig worden. Dit kabbelt maar voort en voort en voort en nergens wordt het spannend. De flashbacks voegen ook weinig toe en duren ook veel te lang. En waarom is Todd opeens veranderd in een dikke pad? Tijdens de gevangenschap van Jesse was hij niet zo dik. Maar in de flashback-scenes opeens wel? En ja ik snap dat die acteur ook een dagje ouder wordt en dat de scenes voor deze film zijn geschoten, maar dat was een beetje suf. Hij zag er nu uit als zijn karakter Eddie Blumquist uit Fargo seizoen 2.
En dat terwijl ik de laatste aflevering van Breaking Bad nog even van te voren had meegepikt, maar dat is zovele malen beter. Daar zat ik meteen in, terwijl ik de serie echt alweer een behoorlijke tijd geleden heb gezien.
Nee ik blijf Breaking Bad de beste serie ooit vinden. Al het uitmelkerij in de vorm van Better Call Saul en El Camino kunnen me gestolen worden en doen afbreuk aan de vetste serie ooit. Bij mij eindigt Breaking Bad dan ook bij het waanzinnige einde van seizoen 5.
Gauw vergeten!!
M013
Ik vind dat de beoordeling hier te laag is. Breaking bad blijft de beste serie ooit naar mij mening en deze film bied een mooi toetje.
Het einde van breaking bad is een beetje een anti climax in de zin van dat er niemand echt beter uitkomt. Dat veranderd niet door deze film maar er is nu meer een soort van berusting aan het eind. De film beantwoord een aantal vragen die over blijven na het kijken van de serie. De 2 belangrijkste vragen zijn natuurlijk wat is er gebeurd met walt en hoe loopt het af met jesse. Daarnaast worden er nog wat karakters verder uitgediept.
Uiteindelijk zou je Jesse nu kunnen zien als de tegenhanger van walt. Waar walt iedere keer de moreel slechte keuze maakt, maakt Jesse uiteindelijk de juiste keuzes. Ook als het makkelijker is om voor geweld te kiezen. Dat vind ik zeker een mooie toevoeging van deze film. Eigenlijk zijn beide personages een soort van omgedraaid. Waar walt in het begin de good Guy was en Jesse de crimineel is dit op het einde precies omgedraaid. Dat komt meer tot uiting na deze film.
Het verhaal neemt verder geen spectaculaire wendingen maar ik vind het een bevredigender einde dan we tot nu toe hadden.
Verder is het allemaal weer schitterend in beeld gebracht op typische breaking bad stijl en zitten er nog wat herkenbare elementen in qua humor en plot twists.
De flash back met walt komt op mij wat geforceerd over. Ik heb sterk de indruk dat dit een soort van oud materiaal is aangezien dat er geen enkele moeite is gedaan om de acteurs er jonger uit te laten zien, alleen bij de flashback zien ze er opeens weer precies net zo uit als toen het voor het eerst werd uitgezonden. Maar al met al biedt deze film precies de ingrediënten waar de breaking bad fans op zaten te wachten.
AbleMable
Ik stoor me trouwens erg aan het feit Jesse enkele kilo's zwaarder oogt. Vind dat erg ongeloofwaardig na zijn gevangenschap. Wat voor moeite kost het nu om af te vallen voor een filmrol, dat hoort gewoon bij je werk...het geeft mij als kijker het gevoel dat er maar weinig moeite is gedaan om tot een behoorlijk vervolg te komen.
Woland
Dat eerste! Entertaining if not essential? Dat vind ik 't dus helemaal niet! Ik neem althans toch aan dat ze daar heel de film zelf mee bedoelen?
Ik lees dat toch als 'vermakelijk, maar niet essentieel', en daar kan ik me wel in vinden. X if not Y is een wat rare grammaticale constructie die op twee heel verschillende manieren uitgelegd kan worden - en volgens mij bedoelen ze hier deze uitleg, niet 'vermakelijk, misschien zelfs wel essentieel'.
Warp
Was dit nodig? Nee. Voegt het wat toe? Nee. Gebeurt er wat? Amper.
Niet heel verrassend dat Jesse voor een nieuwe identiteit gaat. Maar was dit echt nodig om te delen via een gehele speelfilm? Had net zo goed een extra scene kunnen zijn op de Blu-Ray/DVD uitgave.
Scenes met Todd waren haast een flauwe Pulp Fiction ripoff. En wat was dat met die lullige western-shootout? Verder nog wel een sterke scene met Walter White en Jane, die daadwerkelijk het oude Breaking Bad gevoel een beetje terugbrachten.
Leuk om weer al die koppen te zien maar dit was verder één grote misser voor mij. Breaking Bad werd perfect afgesloten, laat het daar ook gewoon bij
Genoeg mensen die het ieder geval fijn vinden weer even terug naar de BB-wereld te kunnen gaan. En de film staat op Netflix, dus in principe gratis voor vele miljoenen kijkers over de wereld. Of het nou fanservice is of niet, velen zullen er blij mee zijn gemaakt.
Joy4ever
Mijn grootste en enige glimlach kwam gelijk in het begin bij het zien van Badger en Skinny Pete. Fijn als er BB fans zijn die deze film kunnen waarderen maar ik vond er niet veel aan.
Warp
Ik had er ook op gehoopt om dat wereldje weer te kunnen waarderen. Als het alleen puur daarop leunde had ik het best gevonden. Naast de twee sterke momenten die ik aanhaal vond ik het maar magertjes op dat gebied.
Woland
In het Nederlands net zo, toch? Vermakelijk, zo niet essentieel.
Beide interpretaties zijn mogelijk, wat het een wat dubieuze constructie maakt die afgeraden wordt - zie hier en hier bijvoorbeeld. Welke RT echt bedoelde, geen idee.
Hoe dan ook, mijn mening is dat het wel vermakelijk was, en zeker niet essentieel, wat ze bij Rotten Tomatoes ook mogen bedoelen
Je geeft toch een voldoende?
Flipman
Flipman
cdman19800
Ze hadden op zijn minst mogen tonen wat en hoe hij de ontsnapping deed zodat er wat echte actie te zien was in de film...
Sisorow
Hij stelde me iets teleur t.o.v. Breaking Bad, maar dat zijn natuurlijk ook gigantische schoenen om te vullen.
Dennisj
Ik vind deze film niet echt een toevoeging op de serie die wel erg goed is. Dat deze film niet daaraan kan tippen had ik vantevoren wel bedacht. Alleen heb ik het idee dat de schrijvers wel graag een film erover wilden maken maar niet echt wisten waar het dan over moest gaan. Nu krijgen we 2 uur lang te zien hoe Jesse probeert te vluchten en uiteindelijk in Alaska terecht komt.
Om oude personages terug te zien was dan wel leuk en het kijkt ook wel prima weg. Niet bijzonder en ook niet slecht. 3*
Glacius
Dat vond ik ook wel een tegenvaller, zelfde geldt voor Meth Damon..
steventje
Niet zo goed als de serie natuurlijk maar wel een mooie afsluiter.
Personages tonen allemaal een stuk ouder, zeker de sloophandelaar, skinny Pete en de stofzuigerman
Leuk om WW nog eens te zien maar vermoedelijk zal het wel een niet uitgezonden scene zijn uit de reeks in 2007
Nu nog kijken naar laatste seizoen van BCS om te weten wat er met Jimmy is gebeurd.
Misschien kruisen die 2 hun paden nog.
voyager77
Vreemd genoeg was de flashback met 'Walt' niet echt memorabel. Verder toch van genoten als je fan bent en de serie hebt gezien.
Waku
De Aaron Paul one man show. Dat was mijn ervaring en conclusie naar afloop van deze zogenaamde
" Breaking Bad" following up. Misschien is het inmiddels te lang geleden maar ik heb geen moment het sfeertje gevoeld die de serie zo populair maakte. En echt veel personages kom je ook niet meer tegen. Of het is in een flits. Deze film komt vooral over als even makkelijk cashen op het " Breaking Bad" succes, niet meer of minder.2.5*/3*
Couto
Ik vond de film zwaar tegenvallen. Langdradig en de flashbacks waren veel te lang en voegden naar mijn mening weinig toe. Echt een verspilling van mijn tijd. Toch 2,5 ster voor Aaron Paul!
NRT
De film kan niet tippen aan de serie. Het was nog eens leuk om de oude personages te zien, maar op zich stelt de film niet veel voor. Het heeft gewoon geen meerwaarde. Het begon nochtans veelbelovend met Skinny Pete en heel zeker Badger. Wat een personage is dat. Voor de rest viel het wat tegen.
murtcelP
Aardige film, maar komt niet in de buurt van de serie. De kracht van de serie was juist de metamorfose van Walter White en hoe Jesse's leven tegelijkertijd helemaal kapot werd gemaakt.
Hier is van zo'n ontwikkeling eigenlijk geen sprake en daardoor hou je vooral een leuk weerzien over van bekende personages (sentiment). Er zitten wel wat leuke scenes in die het niveau van de serie zeker halen, maar het totaalplaatje is het gewoon net niet.
Toch ***, het is wel gewoon een goed gemaakte film!
merijn82
- 1931 berichten
Vreselijk langdradige, oninteressante en vooral overbodige film. Los van de noodzaak hiervan komt het niveau van deze film wat mij betreft niet verder dan een matige/ gemiddelde BB-aflevering. En juist een speelfilm moet (tov een episode) toch veel meer brengen wil het bestaansrecht hebben, ik snap dan ook werkelijk niet (los van commercie) waarom dit er perse moest komen. Graag een comeback willen maken en dan met dit script en deze uitvoering op de proppen komen, tja..
Daar waar ik het gevoel krijg dat sommigen in hun score nog mild zijn, 'omdat het 't BB is', straf ik dat misschien nog wel harder af. Juist om die reden. Had dit toch gewoon lekker met rust gelaten.
1,5* nog voor het aardige acteerwerk en een enkele op zichzelf staande, aardige scene.
johan_sb2
Wel vermaakt, maar moeilijk te beoordelen. Tis niet echt een film. Meer een lange aflevering.
Chainsaw
Je hoort vaak over die series die sterk beginnen, maar uiteindelijk te lang doorgaan en tijdens de laatste seizoenen een beetje doodbloeden. Breaking Bad was echter zo’n serie die precies op tijd is gestopt, met een verhaal dat best mooi werd afgerond. Ik was bijvoorbeeld dan ook een tikkeltje sceptisch over de prequelserie Better Call Saul, maar ook die is verrassend sterk. Dus toen bekend werd dat er nóg een spin-off kwam, ditmaal in de vorm van een film, maakte ik me eigenlijk niet echt zorgen; Vince Gilligan weet wat ie doet. En eerlijk is eerlijk, El Camino is op geen enkel opzicht Breaking Bad-onwaardig; het is even stijlvol en sfeervol als de serie. En ook alle acteurs zitten er weer lekker in, alsof ze nooit zijn weggeweest. De film voelt echter geenszins als een film, het is gewoon een lange extra aflevering. Een afterthought.
Veel mensen gebruiken het woord ‘onnodig’. Ergens snap ik dat wel, hoewel anderzijds er wel wat meer mocht worden afgerond rondom het personage van Jesse Pinkman. Hij verdween een beetje naar de achtergrond gedurende het laatste seizoen en zijn laatste scène in de serie was redelijk open. Dus het voelt wel fijn om nog even te zien wat er met Pinkman is gebeurd na de gebeurtenissen uit de finale-aflevering. Alsnog voelt het in El Camino allemaal iets teveel gerekt. Ik heb het gevoel dat dit verhaal prima in een normale aflevering van een uurtje zou passen, maar omdat het een film was men er twee uur van heeft gemaakt. Dat is dus het dubbele van Felina, de echte finale van de serie. Zo gaat een belangrijk deel van de film over het feit dat Jesse nog 1800 dollar nodig heeft om Robert Forster te betalen. Dat voelde allemaal een beetje karig. Desondanks weet Gilligan wel weer een goede mix neer te zetten van spannende scènes, ijzersterk drama en fijne luchtigheid.
Zoals vele anderen vond ik het erg fijn om even weer in het Breaking Bad sfeertje te zitten en oude bekenden te zien, maar toch voelde het ook als een reünie die nét iets te snel kwam. Zo’n schoolreünie waar je net twee jaar geleden bent afgestudeerd. Mede door Better Call Saul - waar ook veel oude bekenden in opduiken - was mijn honger naar Breaking Bad in ieder geval niet enorm groot. Laten we het ‘lekkere trek’ noemen. En El Camino smaakte uitstekend, maar voelt vooral als dat kopje koffie dat je na het heerlijke hoofdgerecht en fantastische toetje krijgt. Lekker, maar het is niet datgene waarvoor je uit eten ging.
3,5 sterren.
Glacius
Een beetje een tegenvaller en dat komt mede door het gebrek aan spanning en intriges. Het blijft allemaal redelijk vlak, ook op emotioneel niveau. Daarnaast hadden Aaron Paul en Meth Damon best wat mogen afvallen voor deze rollen. Wat er wel inzit, het camera- en acteerwerk is wel sterk, zoals we gewend zijn van Breaking Bad... maar het is allemaal net wat te saai. Er is geen climax, er zijn geen intelligente plotwendingen en geen interessante obstakels in de vorm van 'badguys'... en de typische Breaking Bad humor ontbreekt ook grote deels. Het is een afronding die verder geen afbreuk doet aan de serie, maar ook niets spectaculairs levert. Je weet nu wat er met Jesse is gebeurd en that's it.

'Breaking Bad'-acteur Aaron Paul verdient geen cent aan de serie: 'Dat is krankzinnig'

Verwijderde scène 'El Camino' online gezet

Grand Prix: The Killer Years
Documentaire, 2011

Diego Maradona
Documentaire / Biografie, 2019
new mexicodrugsmeth labalbuquerque, new mexicocrystal meth based on tv seriesmethamphetaminetv movie of tv series