• 9.378.489 stemmen

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

Drama / Misdaad | 122 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Vince Gilligan

Met onder meer: Aaron Paul, Charles Baker en Matt Jones

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot El Camino: A Breaking Bad Movie

Vervolg op de serie 'Breaking Bad'. Na enkele dramatische gebeurtenissen heeft Jesse Pinkman weten te ontsnappen. Ondertussen is de politie naarstig naar hem op zoek. Jesse zal zaken uit zijn misdadige verleden onder ogen moeten zien te komen, wil hij nog iets van een toekomst hebben.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

SOAD schreef:

Waar was dat stuk van Skinny Pete in de verhoorkamer zoals in de voorstukjes te zien was. Kreeg er tijdens de film niks van mee.

Ja dat vroeg ik me ook af .

Dat doen ze soms , een trailer fragment die totaal niet in de film zat .

Ik vond het hier wel goed gevonden .

avatar van Kondoro

Kondoro

Warp schreef:

Scoort ook echt een 10 op IMDb met 1200 stemmen

Is nu al wel redelijk gedaald. Heeft onder andere al 32.000 stemmen.

avatar van RudeDog

RudeDog

SOAD schreef:

Ook al een teleurstelling dat het niet in de film voor kwam! Gemiste kans.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Het is vreemd dat dit tussen spoilertags moet maar ik doe het toch maar even... Jackie Brown star Robert Forster dies aged 78 | Film | The Guardian - google.nl

avatar van hader

hader

Een totaal gehypte film. Voegde totaal niks toe. Zelfs als alleen staande film is het waardeloos. Op einde rijdt hij de zonsondergang tegemoet, net als in de serie. Het werd ook nergens echt spannend.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Ik zou het einde van de film ook even tussen spoilertags zetten hader.

avatar van Grenzlooz

Grenzlooz

Helaas helaas een 2,5. Het verwachtingspatroon lag ook veel te hoog natuurlijk.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Grenzlooz schreef:

Helaas helaas een 2,5. Het verwachtingspatroon lag ook veel te hoog natuurlijk.

Bij mij niet en ik snap ook niet dat dat bij velen wel 't geval is. Ondanks cast en regie. Dit moest wel zo overbodig worden als 't kennelijk blijkt te zijn. Zo'n serie moet je gewoon lekker met rust laten naar mijn mening. Pure uitmelkerij / creatieve armoede om daar een vervolg aan te geven. Daarbij zijn die exclusieve Netflix films over 't algemeen toch al matig..

avatar van Flipman

Flipman

Lastig om hier een cijfer aan te geven, zeg.

Ook al is dit een vervolg, het doet mij heel erg denken aan Matthijs van Heijningen Jr.'s The Thing, een prequel. Want beide zijn voortzettingen op een geliefd verhaal. En in beide gevallen dacht ik achteraf: wilde ik dit eigenlijk allemaal wel weten?

Toch geef ik de film een acht. Voorlopig. Want op zichzelf staand vind ik 'm mooi gemaakt, een boeiend verhaal vertellen. Maar het gaf me uiteindelijk toch niet helemaal wat ik wilde. Ik had verwacht dat we een inkijkje zouden krijgen in het leven van Jesse na zijn ontsnapping, maar die moet eigenlijk nog plaatsvinden en daar gaat El Camino dus over. En ergens wilde ik dat ook niet echt weten maar nu krijg ik niet eens te weten wat ik niet wilde weten!

Lees die zin nog eens en je snapt precies wat ik bedoel.

Ik vind El Camino een heel mooi en tragisch verhaal. En we komen erachter dat Jesse nu hopelijk uiteindelijk de rust vindt die hij zoekt. Maar hadden we daar niet liever over willen blijven speculeren?

Dat kan nu niet meer. Er is ons nu verteld hoe dit verhaal afloopt en ik weet niet zeker of ik daar blij mee ben. Ik gun 't Jesse van harte, maar ik weet gewoon niet zeker of dit een verhaal is dat verteld zou moeten worden. Ook al is El Camino boeiend tot en met! Daarom verdient ie een acht. Maar ik blijf wel met een vreemd gevoel achter.

avatar van The Oceanic Six

Als groot fan van Breaking Bad heb ik dit gisteravond meteen bekeken en na afloop bleven er twee gedachten door mijn hoofd schieten. Ten eerste, dit was gewoon overbodig. Tegelijkertijd maakte het me gewoon blij om weer terug te kunnen keren in de wereld van Breaking Bad, waar diverse oude castleden weer aanwezig zijn.

Breaking Bad eindigde gewoon vrij perfect, zeker met het Jesse Pinkman verhaal. Eigenlijk heb ik me nooit echt afgevraagd hoe zijn verhaal verder zou zijn gegaan. Toch sprak een film over die fase me best aan, al vroeg me ik me meteen af wat je dan nog zou moeten zien. Nouja, het draait hier dus vooral om zijn vlucht voor de politie en het vinden van zijn rust. Niet enorm origineel of boeiend, maar wel vermakelijk. Gelukkig zitten er genoeg leuke stukken is zoals in de stofzuigerwinkel of met de twee nep-agenten. Het zijn van die typische Breaking Bad dialogen en scènes waar ik gewoon toch even weer erg van genoot. De sfeer van de serie komt hier ook echt wel weer goed terug. Sterker, eigenlijk voelt deze El Camino gewoon als een hele lange aflevering met bonusmateriaal aan.

En de grote vraag was natuurlijk, keert Walter White ook terug in de film? Misschien was die scène wat vergezocht en zeker niet zo relevant, maar ik vond het gewoon erg leuk dat hij er toch in zat. Net als meerdere castleden van vroeger. Vince Gilligan doet hier enorm aan het plezieren van zijn achterban, maar daar is gelukkig niks mis mee. Alle ophef is El Camino niet echt waard, maar dit is wel iets wat je gewoon als Breaking Bad fan gezien moet hebben. En het is beter dan de gemiddelde Netflix Original film, maar dat is ook niet al te lastig.

avatar van The Oceanic Six

Met een 3,33 na 148 stemmen lijkt het publiek hier trouwens ook te zeggen dat dit gewoon een geslaagde trip naar het verleden was, zonder echt groots te zijn. Komt precies overeen met mijn eigen gedachten.

avatar van Ron1959

Ron1959

Ron1959 schreef:

Ik heb dit toch nog een half uur vol kunnen houden.

Begrijpelijk, gezien je leeftijd...

avatar van eppo349

eppo349

Kan dit wel waarderen. Even terug naar de serie. Vlot verhaal en qua beeld goed geschoten. Tijd voor het nieuwe Better Call Saul seizoen.

avatar van psychopath

psychopath

Hmm moeilijk om een cijfer te geven, ze hadden dit naar mijn mening beter in de serie gestopt.

Heb de Breaking Bad serie 3x volledig gekeken en had denk ik te hoge verwachtingen. Leuk om gezien te hebben maar vond het allemaal niet zo spectaculair.

avatar van psychopath

psychopath

Royalere schreef:

Gewoon een leuk filmpje, Maar niet echt bijzonder ofzo.

Vooral die ´flashbacks´ vallen tegen. Je ziet dat hij daar ook dikker is als dat hij in de serie was.

Op Skinny Pete na wel meer die dikker zijn, Jesse, Tod, badger

avatar van frans123

frans123

The Oceanic Six schreef:

Begrijpelijk, gezien je leeftijd...

Ja rond die tijd is de smaak volledig ontwikkeld, en worden we niet meer snel warm" van een film...

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

The Oceanic Six schreef:

Hier kan ik mij in vinden en daar komt bij dat ik de serie ongeveer 2 weken geleden heb uitgekeken en ik wist dat deze film eraan zat te komen. Ik heb de film vanmiddag gezien en worden de puntjes toch wel even op de i gezet rond de situatie van Jesse Pinkman, Ik vond dit heel ophelderend en fijn. Een waardige afsluiter van een top serie. Een 3.5

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

AbleMable Spoilertags, svp, niet iedereen heeft de film al gezien.

avatar van AbleMable

AbleMable

Snap hem, heb het verwijdert. Maar hij valt me wel tegen, te gemakzuchtig, houden we het daar even op!

avatar van Woland

Woland

Mja, ik kan me goed vinden in de consensus hier. Het is op zich wel weer vermakelijk om terug te zijn in het Breaking-Bad-universum, maar uiteindelijk is El Camino een niet zo interessante en wat overbodige toevoeging. Het verhaal is niet zo interessant en geeft eigenlijk weinig extra informatie waar ik benieuwd naar was. Maar toch was het leuk om Jesse, Skinny Pete, en vele andere gezichten uit BB weer even in actie te zijn, al is Todd wel duidelijk een stuk dikker geworden. En het was verder solide, maar niet meer dan dat.

avatar van Toontje G

Toontje G

Had er iets meer van verwacht, had bewust geen recensie's vooraf gelezen om geen vooroordeel te krijgen.

avatar van Flipman

Flipman

Woland schreef:

Mja, ik kan me goed vinden in de consensus hier.

Ook in wat je verder zegt kan ik me vinden, Woland, maar 't gaat me effe om dit. De samenvatting van alle recensies op Rotten Tomatoes is namelijk:
Entertaining if not essential, El Camino adds a satisfying belated coda to the Breaking Bad story -- led by a career-best performance from Aaron Paul.
Dat eerste! Entertaining if not essential? Dat vind ik 't dus helemaal niet! Ik neem althans toch aan dat ze daar heel de film zelf mee bedoelen?

avatar van Lucknopfler

Lucknopfler

Het eerste uur is boeiend en verrassend. Het tweede uur vind ik saai en weinig meerwaarde hebben. Had een half uur korter gekund.

De opbouw naar een geweldige climax leek er te zijn maar het ging als een nachtkaars uit. Hier was meer uit te halen voor mijn gevoel.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ron1959 schreef:

Ik heb dit toch nog een half uur vol kunnen houden.

Ik kon het niet laten om je stemgeschiedenis ff te bekijken, maar dan verbaasd het me niks dat je het maar een half uur vol hebt kunnen houden.

Maar wel stemmen voor een film die je nog niet voor de helft zag?

avatar van Rvdz

Rvdz

Eerste scène met Robert Forster was voor mij het hoogtepunt, heerlijke rol/acteur, en natuurlijk zeer wrang dat hij ons net gisteren is ontvallen.

avatar van pablo7727

pablo7727

Lijkt niet op Breaking Bad. Verhaal is langzaam en gaat over een koelkast.

avatar van schumacher

schumacher

Leuke film al vond ik dat ze er meer mochten uithalen, je hebt echt het gevoel van ze konden er meer van maken.

Juist het begin vond ik wat saai, derna betert het wel.

Al bij al een leuke film maar het is geen topfilm.

avatar van ILDIB

ILDIB

Aardig maar met momenten te traag. In de serie ok dat tempo maar niet in een film. Verder mooi om een paar lieden te zien ook al zijn ze allemaal 10kg zwaarder.

avatar van Guardian2010

Guardian2010

Aardige film. Hoofdrolspeler is wel vermakelijk.

Echter je zit te wachten hoe hij nou ontsnapt is en verwacht lekkere knalpartij, Maar aan het einde is dit nog steeds TOTAAL onduidelijk.

Gemiste kans en beetje simpel bedacht einde.....

Ach 3 sterren voor thuis kijken oke, geen bios waardig.