Terminator: Dark Fate (2019)
Genre: Actie / Sciencefiction
Releasedatum: 31 oktober 2019
Bekijk via Disney+
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator: Dark Fate
"Welcome to the day after judgement day"
Vrijwel tegelijkertijd verschijnen twee figuren uit de toekomst in Mexico-Stad. De ene is een T-9 die als opdracht heeft Dani Ramos uit te schakelen, de andere is de 'verbeterde' soldaat Grace, die er alles aan gelegen is om Dani te beschermen. Daarbij krijgt ze onverwacht hulp van Sarah Connor, die met hulp van een anonieme bron al jaren Terminators vroegtijdig weet te lokaliseren en uit te schakelen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Terminator: Dark Fate (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Felipe Gandal
Young Grace (10yrs)
Lucas / Floor Guard
pamela200
Het is alweer een tijdje geleden dat ik Terminator 2 judgement day heb gezien. Dit deel zou het vervolg moeten zijn, als je discussies op internet mag geloven. Het verhaal blijft hetzelfde. In de toekomst wordt de mensheid vernietigd door robots die zich niet houden aan de 3 wetten van Isaac Asimov. Enkele, voor de robots, stoute mensen komen in opstand en dat lukt ze aardig.
Dus moeten die foute en losgeslagen conserveblikken, in het verleden, de ouders vermoorden om van die toekomstige lastposten af te komen. Dat gaat gepaard met heel veel geweld. Dus stapt het nieuwste blikmodel in de tijdmachine voor het juiste jaartal. Herkent u dit? Het blijft allemaal hetzelfde net als Renee Artois in elke aflevering roept "your stupid woman". Het is leuk in elkaar gezet. De effecten komen uit de laptop alla avengers. Soms wordt er met een .50 machinepistool op de kop van de robot geschoten met alleen het effect dat zijn tandsteen is verwijderd. Wat zijn die speelgoedpoppen stevig zeg. 1 ding is mij nog niet echt duidelijk. Deel 1 wil Arnie John Conner pletten en in deel 2 gaat hij hem liefkozen en in deze zogenaamde deel 3 wordt Connor zijn filmbijdrage in enkele minuten gereduceerd met brok lood. Ik moet hem maar nogmaals zien op tv misschien wordt het dan duidelijker. In de bios met 40 active overbelaste subwoofers leek de voorstelling meer een kermis attractie. Valt er een plastic koffie bekertje om dan wordt je bijna uit je stoel getrild. Zal mijn leeftijd wel zijn. Hahaha. 3 points ?
DiDa
Gister nogmaals gezien in de bios. Ik heb mijn stem verlaagd van 4 naar 3,5. De bij vlagen mindere CGI (onderwatergevecht), de over-the-top actie (vliegtuig) en wat ze met Arnold hebben gedaan (gezin was niet nodig geweest, hij had ook zich alleen terug kunnen trekken) zorgen toch voor een halve ster minder.
Alexander1900
Weet iemand hoeveel minuten de screen tijd (ongeveer) is van Schwarzenegger? Alvast bedankt.
JacoBaco
Mijn gevoel zegt: tussen de 20 a 30 min. Mijn verstand zegt: dit had meer moeten zijn.
Persoonlijk vind ik juist dat hij er veel meer in zit dan ik van tevoren had verwacht. Het duurt even voordat de film bij hem is, maar vervolgens is hij er (gelukkig) wel continu.
loneranger
Drie stoere vrouwen en good old Arnie is terug in het officiële vervolg op 'Terminator 2 Judgement day'. De film kijkt lekker weg maar waar T2 nog vernieuwend was begint het hier op den duur toch te vervelen. Leuk om een keer gezien te hebben maar dat is het dan ook wel.
JacoBaco
Jazeker, het is mij ook meegevallen. Zijn rol is wat dat betreft alsnog (na uitstel) groot en prominent.
...baggerslechte ...baggerslecht...Baggerslecht...
Excuses voor overmatig gebruik van een zeker woord afkomstig uit de landwinning;-). En ik vond hem dus heel redelijk he! Jammergenoeg kun je na een tijdje geen edit meer doen van je recensie.
FlorisV
Het hele grensgedoe, tja dat is dus het halfslachtige "politieke" gezeik dat je altijd in Hollywoodfilms hebt. Je laat iets zien dat politiek beladen is zonder daadwerkelijk commentaar erop te geven en je bent klaar. Ja, mensen die illegaal de grens oversteken kunnen aangehouden worden en geïnterneerd worden. Dat is wat er in de film zit, ze worden niet eens behandeld op een manier die ondubbelzinnig als onmenselijk te beschrijven is. Iemand die voor een strenger grensbeleid is zal geen moeite hebben te verdedigen wat er in de film te zien is.
Eens, alleen zou ik de apolitieke aanpak wat meer willen verdedigen en zelf niet perse als halfslachtig zien. Een film als Sicario slaagt er toch vrij goed in om gewoon te registreren en de kijker zelf maar te laten bepalen wat zijn waarden zijn. In wezen zie ik Dark Fate, een slechtere film, wel hetzelfde doen in dit opzicht. Natuurlijk zullen er SJW gekkies zijn die de bevrijdingsactie van Grace fantastisch vinden, terwijl er waarschijnlijk door die actie juist een hele groep onschuldigen gewoon volgepompt wordt met lood...nu kan een film als Dark Fate natuurlijk niet dat soort diepgang bieden, reaalpolitiek gezien, waar Sicario dat toch meer doet.
Dark Fate to be Arnold Schwarzenegger's last Terminator
Arnold lijkt er door de slechte ontvangt klaar mee te zijn.
En tsja, geen Arnold, geen Terminator voor mij. Dan graag de franchise begraven. Arnold was samen met Hamilton het enige dat Dark Fate vrij vermakelijk maakt.
Federer76
Godallemachtig wat een kutfilm
etherman
Net weer herkeken, blijft een goede Terminator film. Mijn mening blijft dat dit het beste deel is na T2.
Dark Fate to be Arnold Schwarzenegger's last Terminator
Arnold lijkt er door de slechte ontvangt klaar mee te zijn.
Cameron was toch de man van het script? Die rammelt aan alle kanten, focus op de verkeerde zaken gelegd. De film is volledig gered door Arnie en Linda.
Het is ook jammer dat ze niet met iets verfrissends en nieuw op de proppen zijn gekomen. Dat kat en muisspelletje hebben we nu al in bijna alle films gezien.
mjk87 (moderator films)
Matige film. Dit is een soort remake van deel 2, waarbij ik me dus echt afvroeg waarom Cameron zo hoog van de toren moest blazen en de delen 3-5 als het ware heeft geschrapt. Want uiteindelijk wordt er niets bijzonders gedaan met deze film. In de basis is dit dezelfde film, maar dan veel slechter. Wel grootser en lawaaiiger maar niet beter. Denk alleen al aan die kopie met de achtervolging met de vrachtwagen, die in deze film net als de overige actie vrij rommelig is geschoten en behalve veel vuur en herrie weinig weet over te brengen. Hamilton is vervelend als persoon die iets te bitcherig wil zijn, en Davis kan nog niet eens geloofwaardig en naturel een paar zinnen boos uitspuwen. Gelukkig dat dat Latina-meisje nog een beetje leven erin brengt en Arnold een beetje emotie. De cgi is wel goed en production design op momenten is prima en heel slecht is de film niet en kijkt redelijk weg (al is er net iets te veel bombastische actie) maar vooral onnodig. 2,0*.
skinny_tie
Yes it's fucking political/Everything's political
FlorisV
En tja, bestaat apolitiek?
Ja hoor. Veel films zijn gewoon gemaakt om te vermaken. Het gaat om de intentie en hoe het overkomt, dat tweede verschilt per kijker.
Terminator05
Rond de 20 - 25 minuten gok ik ? het eerste helft is ie niet zichtbaar maar daarna wel ... wel een mindere vertoning van hem, beetje normaal zoals al zijn laatste films ...
Chainsaw
Slechts vier jaar na het mislukte Terminator Genisys komt men weer met de volgende. Maar ditmaal zou James Cameron weer betrokken zijn. Voor wie dat hoopgevend klonk; James Cameron was ook degene die - tegen betaling, uiteraard - zich positief uitliet over Genisys. En nu geeft hij toe dat alle Terminators behalve de eerste twee en deze mislukt zijn. Ben benieuwd hoe hij zich over een paar jaar over Dark Fate uitlaat, ongetwijfeld is hij dan weer van mening gewijzigd. Terminator: Dark Fate gaat mee in de trend van sequels die vervolgfilms negeren en een direct vervolg zijn op een deel één of twee van tig jaar geleden. Ook kijkende naar het hoofdpersonage Sarah Connor zijn er meteen tig overeenkomsten tussen deze film en Halloween van vorig jaar. Misschien eens een mixfilm proberen met Sarah Connor en Laurie Strode tegen The Terminator en Michael Myers. Ongetwijfeld leuker dan deze film.
Want Terminator: Dark Fate is weer een hoop van hetzelfde. De film gooit de eerste twee Terminators in een blender en jat vervolgens elementen van de andere drie vervolgfilms. Een eigen smoel krijgt Dark Fate hierdoor niet, in mijn herinnering voel ik ‘m al samensmelten met deel 3, 4 en 5. Naast Sarah Connor is ook Arnold weer terug. Ze doen er lekker geheimzinnig over in de film, maar die ‘verrassing’ zou toch beter werken als men Arnold niet in elk stukje promotiemateriaal naar voren liet komen. Maar goed, de Terminator franchise heeft een reputatie wat betreft spoilers in hun promotiemateriaal. Het deed me vrij weinig om Arnold terug te zien, aangezien we ‘m net vier jaar geleden nog zagen in Genisys. Als het echt een terugkeer na véle jaren was, dan was het wellicht nog bijzonder geweest. Het weerzien is nu niet bepaald bijzonder, het is die reünie met mensen die je een paar maanden geleden nog hebt gesproken.
Maar Dark Fate is natuurlijk vooral een film voor oude personages om het stokje door te geven. Je weet wel, zoals Harrisson Ford het stokje zou doorgeven aan Shia LaBeouf in de vierde Indiana Jones. De nieuwe personages zijn inwisselbaar en saai. Vooral Natalie Reyes als Dani is maar een nietszeggend figuur én ook niet bepaald overtuigend als ze gaat speechen. Het feit dat zij de nieuwe John Connor is, is totaal geen verrassing, hoewel je verder nergens echt uitleg krijgt waarom. Wat je wel duidelijk krijgt is waarom men zo geheimzinnig doet over dit stukje non-mysterie: zodat Linda Hamilton kan roepen; ‘jij bent niet belangrijk, het gaat om je baarmoeder. En wat leren we vervolgens in Terminator Dark Fate uit 2019: vrouwen kunnen meer dan in de keuken staan en kinderen baren. Goh.
Inhoudelijk stelt Dark Fate dus maar weinig voor. Op onze hoofdpersonages na komen er af en toe vrij willekeurig wat andere figuren op het toneel, om snel weer te verdwijnen. Allemaal onder het mom ‘ik ken nog wel een mannetje’. Het blijft opvallend - en ergens compleet logisch - dat projecten waar veel namen aan verbonden zijn qua script, het eindproduct altijd zo’n teringzooi is. Maar goed, dan kijken we gewoon een Terminator voor de actie. Echter valt dat bij Dark Fate ook tegen. Op een gegeven moment zie je vooral een hoop lelijke CGI voor je neus vliegen, zonder dat je goed door hebt waar je naar kijkt. In bepaalde close-ups zijn de computereffecten best aardig, maar als je mensen in het rond ziet springen en vliegen, zie je vooral lelijk geanimeerde figuren. Dat Tim Miller zelfs op dat gebied van actiescènes faalt is toch wel een onaangename verrassing. En dat een nietszeggend monoloogje over gordijnen het hoogtepunt van je Terminator film blijkt is al helemaal verrassend.
2 sterren.
RonHoogvliet
Jezus, wat slecht. Gewoon een kopie van T2 maar dan met een rammelend verhaal en bizar slecht acteerwerk. Linda Hamilton was alleen maar irritant met die continue bad-ass houding. Nee, heel erg jammer dit.
zoutzak
Mackenzie Davis is de naam. Bijzondere keuze die sterk uitpakt. Waar de hele Mexicaanse angle wat willekeurig aanvoelt en Sarah Connor er wat verloren bijloopt moet het eens te meer van Arnold komen. En Mackenzie dus. Ik ging met lage verwachtingen heen en dus viel het alleszins mee. Stukken beter dan Terminator Genysis. Vermakelijke film!
Leno
Door de betrokkenheid van James Cameron waren de verwachtingen best hoog gespannen, toch weet deze film die verwachtingen niet waar te maken. De film leent heel veel uit het eerste en tweede deel, waardoor enige verrassing weg is. Daarnaast zijn deze ideeën in die films veel beter uitgewerkt. Het verhaal slaat helaas ook nergens op Skynet is niet doorgegaan maar wat jaren later kwam daar Legion, en produceerde nota bene precies dezelfde robot (T 800) als Skynet, dat dus nooit heeft bestaan.
De slechterik (T 9) is saai en de actiescènes volgepropt met CGI en overtuigen niet waarom ook weer een achtervolging met een truck, waarbij die truck zo snel is als een sportwagen, en wederom een climax in een fabriek?. Zo roep je wel erg om de vergelijking met die eerste 2 delen, en dan komt deze film er bekaaid vanaf.
Sarah Conner, prima gespeeld door Hamilton, had hier gewoon de hoofdrol moeten hebben. Had van Davis (positieve verrassing in deze film) de slechterik gemaakt. Nu komt geen enkel karakter uit de verf. Met Arnold komt er uiteindelijk nog wat jeu in. Verder blijft het Terminator verhaal in mijn ogen één van de beste sci fi ideeën uit Hollywood, en wordt het nota bene steeds actueler, en vermaakt deze film ook nog wel. Hoe zonde is het dan dat ze het nu voor de derde keer weer verknallen.

Terminator Genisys

Terminator 2: Judgment Day
1991

The Terminator
1984

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video