Genre: Avontuur / Drama
Releasedatum: 17 juli 2019
Bekijk via Disney+
Plot The Lion King
"The King has Returned."
Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Lion King (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Azizi (stemrol)
60.000.000 miljoen
Zo, da's een boel geld.
Lennert
Een 3,47 is voor mij een 7,5 op 10. Het origineel een 3,98, afgerond een 8 op 10. Ik kan je werkelijk niet volgen. Ik vind juist dat deze reboot erg goed scoort. Had 'm lager verwacht door types als jou
Maar het is natuurlijk echt een 6,94 op 10, ik denk dat je het zag als een 3,74
Ted Kerkjes
Niet meer dan logisch toch? Zo’n Snow White is zwaar verouderd. Dat is alleen voor ouderen leuk, vaak om nostalgische redenen.
Pieter Montana
Ho ho ho!, zo'n Snowwhite heeft na al die jaren nog niets van zijn charme en meesterschap verloren
. Idem voor een Pinocchio (1940), Fantasia (1940), Dumbo (1941) en Bambi (1942).
Zwolle84
Het is inderdaad verouderd omdat het oud is.
Maar het is natuurlijk echt een 6,94 op 10, ik denk dat je het zag als een 3,74
Ik reken hier volgens een schaal van 1 op 10.
En je hebt inderdaad gelijk, het is een kleine 7. En de tekenfilm scoort een kleine 8. Zit een punt tussen inderdaad.
Lijkt me een prima waardering. Een meer dan vermakelijke reboot met een 7 en een van de grootste tekenfilmklassiekers ooit gemaakt met een 8.
Toch zijn ze wel echt oud (maar ook best goed) en dat zie je. Heb ze een paar jaar terug nog eens gekeken in een lange queste om de Disney tekenfilms opnieuw te zien. Moeilijk uit te leggen waarom, maar ik vind ze minder tijdloos dan bv een Lion King van 25 jaar terug. Die voelt nog steeds jong, modern en fris aan.
Drs. DAJA
Ik kom met alle sympathie van de wereld niet hoger dan 3 sterren voor deze film. De film heeft die sympathie omdat hij de hele tijd herinneringen ophaalt aan een film die me vroeger wel raakte en ontroerde. Wat gaat hier mis? De film, de dialogen, de personages; zijn allemaal bedacht voor een uitbundige tekenfilm met karakters met dynamiek in gezichtsuitdrukkingen. Dat mis je hier, het enige wat het beeld nog biedt zijn mooie plaatjes om je aan te vergapen maar er iets bij voelen? Helaas...
john mcclane 2
Ze kunnen de film beter laten inspreken door David Attenborough om het nog realistischer te maken . ??
- 20220 berichten
Ik reken hier volgens een schaal van 1 op 10.
Het verschil tussen 3,98 en een 3,47 is behoorlijk groot; een topper vs een redelijk goede film. Wat ook wel klopt imo.
En het gemiddelde van de nieuwe Lion King gaat nog dalen. Zal wel rond de 3,34 uitkomen of zo.
- 20220 berichten
Voor de mainstream jeugd van tegenwoordig is die film ook oubollig.
- 11964 berichten
Volgens mij richten dit soort films zich oo kinderen van 4-10. Vraag me echt af of die al dat soort analyses maken. Denk als je ze Sneeuwwitje op het grote scherm voorschotelt zich net zo zullen vermaken als met de Lion King.
Als 12 jarige ga je sowieso liever naar Marvel, lijkt me.
- 20220 berichten
Kinderen kijken ook andere televisieprogramma's/tekenfilms, die gemaakt zijn voor nu - met een andere vorm, insteek, met veel meer dynamiek, andere grappen, snellere vaart, enzovoort. Die voelen/merken het echt wel als iets anders is. Al kunnen de jongsten er hun vinger niet opleggen en niet termen als 'oubollig' gebruiken.
Klopt. Ik vond als kind bepaalde tekenfilms en series ook al achterhaalde zooi. Dat merk je echt wel. Niet als je 4 bent, wel als je 8 ofzo bent.
Nou is Snowwhite natuurlijk geen ouwe zooi, zeker niet. Maar het voelt wel vrij gedateerd aan. De stijl van tekenen, de manier hoe een verhaal in beeld komt. The Lion King is op alle fronten vlotter. Kan me best inbeelden dat een kind anno nu de reboot misschien wel leuker zal vinden, ook al is de tekenfilm op elk vlak sterker.
- 11964 berichten
Hangt ook een beetje van het type af. Ik keek sowieso nauwelijks nog naar Disney na mijn8e, terwijl een Toy Story waarschijnlijk ook op je 12 e nog leuk is. Terwijl ik nu juist Sneeuwwitje weer wel enorm kan waarderen. Heeft net zozeer met onderwerp te maken als stijl.
Denk dat zo bij elke levensfase andere films passen en dat het ook van persoon tot persoon verschilt. Dat is het mooi van kunst. Iedereen heeft zijn eigen reflectie.
- 20220 berichten
Uitzonderingen zijn er altijd. Ik heb het over het merendeel.
Donucius
Je zou voor de gein eens naar het metacritic cijfer moeten kijken...
Ik kijk zelf bijna nooit naar het MM cijfer, omdat dit cijfer eigenlijk nooit klopt. Men is altijd te positief of negatief over een film, dwz te subjectief. Ook is de populatie te klein. Ook neem ik nooit 1 enkel cijfer als referentie, maar neem zeg maar het gemiddelde van meerdere cijfers van meerdere sites. Maar ook dat weerhoudt mij niet om een bepaalde film te kijken, tenzij het cijfer echt tussen de 3 en 5 zit.
Maar uiteindelijk is het cijfer dan ook maar een waarde binnen een metric en dus een subjectief waardeoordeel. Als je zelf er maar blij mee bent dan is het doel al bereikt. Namelijk iets een bepaalde waarde geven, zodat het discussieerbaar is met anderen.
Ik persoonlijk kijk eigenlijk niet naar het cijfer als ik naar een film ga. Ik geef wel achteraf een cijfer, maar dat is voor anderen bedoeld. De enige keer dat ik een cijfer opzoek is als ik twijfel of een film mijn tijd wel of niet gaat verspillen. Als ik al een gevoel heb dat ik er eigenlijk geen tijd aan moet besteden om het te kijken en via het cijfer bevestiging zoek. Bijv. voor die lage 4 of 5-tjes. Dan kijk ik wel liever een zesje of hoger thuis.
- 11964 berichten
Je zou voor de gein eens naar het metacritic cijfer moeten kijken...
Hoe meer sites je bekijkt, hoe meer data je erbij betrekt des te nietszeggender het voor jezelf wordt. Ik kijk juist veel meer naar dar ene cijfer van een bepaalde user wiens smaak ik ken (en deel of juist niet). Dat zegt mij 100 keer meer dan al die gemiddelden.
Goddess_Of_Loki
Ik had wat aanpassingen voor mijn originele bericht, maar kon het niet bewerken dus dan maar zo.
The Lion King (OV)
Bij de Disney Remake Live Action films altijd maar de vraag of het ook echt zo overkomt als het in het origineel deed. Aan het verhaal van The Lion King moet je niet teveel gaan sleutelen, dat heeft Disney, op wat uitbreidingen en wat kleine dingetjes na, ook niet gedaan. Waar deze versie van regisseur Jon Favreau heel sterk in is heeft alles te maken met de adembenemende zeer echt-lijkende beelden. De Afrikaanse landschappen zijn prachtig om te zien en ik was vooral onder de indruk van de scènes die de sterrenhemel lieten zien. Let tijdens de natuur scènes ook vooral op de details. Wat wel een beetje een vreemd gezicht is zijn de pratende en zingende dieren, maar goed een Lion King zonder de welbekende liedjes kan natuurlijk niet! Tijdens het eerste deel van de film stelen de schattige welpjes de show. De eerste kennismaking met welpje Simba was zonder twijfel echt een ‘aww moment’. The Lion King uit 1994 is een echte tranentrekker. De verwachting is dan ook dat niet iedereen het droog zal houden tijdens het zien van enkele scènes in het levensecht. Maar eerlijk gezegd leverden de scenes in het origineel me meer kippenvel op.. De gevecht scenes (Scar/Simba, Nala/Shenzi, en algemeen) vond ik er wel episch uitzien, mits de dieren niet spraken. Het thuisfront van Timon & Pumbaa was wat meer gedetailleerd en heeft meer inwoners gekregen wat ook weer zorgde voor leuke effecten (Zoals o.a het koala-achtige wezentje dat greep naar een vlinder onder 'The Lion Sleeps Tonight'.)
Naast de enkele aanpassingen in het verhaal heeft Disney de dieren een meer realistische look gegeven om de film natuurlijker over te laten komen. Degene die er in de tekenfilm het meest onrealistisch uitzag was toch wel Scar met zijn zwarte manen en oranje ogende vacht. Dat Disney er voor koos om daar niet meer helemaal aan vast te houden lijkt eigenlijk vrij logisch. Je kunt hem echter nog vrij goed onderscheiden van Mufasa & Simba en uiteraard kan het litteken, waar hij zijn naam aan dankt, niet ontbreken! Mocht Disney ooit nog een Lion King film willen maken dan hoop ik dat ze de prequel 'A Tale of Two Brothers' (het liefst in tekenfilm vorm!) verkiezen boven het re-maken van Simba’s Pride!
Jammer dat Be Prepared ingekort was. Maar ik dacht eerst dat het er helemaal uitgehaald zou worden, dus ik was wel verbaasd het te horen. En uiteraard heb ik Scar‘s beroemde zinnetje: 'I‘m surrounded by idiots!' gemist!
Wat mij betreft had de film ook wel wat meer aandacht mogen geven aan de jeugd van Scar (Taka) en Mufasa, misschien d.m.v. flashbacks. Misschien is dit niet echt een spoiler maar goed.
Disney koos ervoor om James Earl Jones (Mufasa) als enige van de originele stemmencast terug te laten keren. Volop vragen mensen zich nu af: Waarom alleen hij? Grote gemiste zijn Rowan Atkinson (Zazu) & uiteraard Jeremy Irons, die met zijn Engelse accent, Scar echt tot leven bracht. Hij blijkt nog wel interesse te hebben getoond in deze remake maar uiteindelijk kroop acteur Chiwetel Ejiofor in het magere vel van deze leeuw. Hij deed het niet slecht en ‘Be Prepared’ klonk erg vermakelijk, maar het kan echt niet tippen aan de prestatie van Jeremy Irons! Ja, en wat betreft Beyonce (Nala) zijn de meningen nogal verschillend. Het nieuwe nummer ‘Spirit’ door Beyonce gezongen, klinkt niet verkeerd maar zal het kippenvel gehalte van ‘Circle of Life’ & ‘He Lives In You’ niet halen, hoewel daar dan ook weer een stukje nostalgie aan vast zit. Deze laatste zat blijkbaar wel in de credits na 'Never Too Late' van Elton John. Timon (Billy Eichner) & Pumbaa (Seth Rogen) zorgen voor de nodige humor. Dit pakt erg goed uit en zorgde voor mij toch wel voor een aantal lach momentjes. (Bijvoorbeeld toen Pumbaa niet doorhad dat hij het levend beet moest zijn of toen de hyena hem mollig noemde.) Pumbaa is een knaller!
The Lion King 2019 is leuk om 1 of 2 keer te kijken (Ik heb hem nu ook in het Nederlands gezien met o.a. Marc Jonkers als Scar. Mening volgt.) The Lion King uit 1994 zou ik een ontelbaar keer kunnen kijken!
The Lion King is voor menig mens jeugdsentiment en wie hem vroeger met zijn ouders heeft bezocht zal die traditie met zijn eigen kroos nu misschien wel voort willen zetten. The Lion King zal ongetwijfeld de bioscoop hit van de zomer gaan worden! De temperaturen van Afrika hebben ons al bereikt en het is best ironisch om te zeggen dat je met bioscoop bezoekje naar een film dat zich afspeelt in deze hete landschappen, de verkoeling op kunt zoeken. Simba lacht de bioscoop bezoekers in ieder geval tegemoet!
Bleh, ben ik het weer eens met je. Al die scores van verzamelsites boeien me ook vrij weinig. Ik vind de MM en IMDb (die laatste wel pas na een paar maanden als de gekochte stemmen weggezakt zijn) relevanter. Tien users met kennis op MM die een film goed vinden sla ik hoger aan dat een verzameling van 100 sites die ik niet ken.
Zwolle84
Komt doordat je zelf ook jong, modern en fris bent.
AD.nl
thunderball
Deze film afgelopen vrijdag in 3D gaan zien in Antwerpen.
Allereerst moet ik bekennen dat ik niet heel veel heb met het origineel, behalve dan dat ik hem ooit een keer heb gezien en mij die herinner als een goede, mooie tekenfilm, één van de betere uit de moderne tijd, van de Disney stal.
Toen ik steeds meer hoorde over deze nieuwe versie en de trailer had gezien, leek het mij vooral een overbodig aanvoelende film, louter om te cashen en groeide mijn aversie er gestaag tegen, nog voordat ik hem daadwerkelijk had gezien.
Heel eerlijk? Dit was gewoon een goede film! Heel erg mooi gemaakt, fantastisch in beeld gebracht en met een bestaand verhaal wat niet stuk lijkt te kunnen.
De foto realistische computeranimatie is fenomenaal, bijna niet te overtreffen, vooral wanneer je je bedenkt dat werkelijk alles wat je ziet uit de computer is getoverd. Echt een topprestatie!
Natuurlijk is de film niet perfect, het origineel verloopt een stuk vlotter, de emoties en vooral expressies van de gezichten zijn niet altijd even goed zichtbaar en de stem van Jeremy Irons voor de schurkenrol was stukken overtuigender in het origineel, maar...
toch blijft er nog altijd een hele, fijne, mooie film over, die er werkelijk prachtig uit ziet en die eigenlijk geen moment verveelde.
Ik had zelfs geen moeite met het vaak bekritiseerde "Spirit", gezongen door Beyoncé, voor mij niet heel veel verschillend met de rest van de songs, maar dat kan komen doordat ik niet heel veel met het origineel heb. Zo zijn voor mij de meeste songs in deze film niet bepaald mijn cup of tea en een paar minder had voor mij ook gemogen.
Wat de stemmen betreft, behalve die van Jones, maar dat was een herhalingsoefening en mag je eigenlijk niet meetellen, vond ik alleen die van Rogen echt geslaagd, want die speelde zoals gewoonlijk vooral ...eh... Seth Rogen en hij leek ook niet erg veel moeite te doen er echt wat opvallend verschillends (t.o.v. zijn andere rollen) van te willen maken, maar wonder boven wonder werkte dit heel goed. Zeker samen met Billy Eichner vormt hij een heerlijk, ietwat platvloers, komisch duo en is eigenlijk het beste van de hele film.
De rest van de cast vond ik vooral heel onopvallend en niet echt heel veel indruk maken. Aanwezigheid van Beyoncé lijkt meer op slimme marketingstunt, dan dat ze ook maar iets wezenlijks toevoegt.
Kortom: film kan origineel niet doen vergeten, maar is zeker de moeite van een bezoek aan bioscoop waard.
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
Psycho-M
The Lion King ziet er gewoon briljant uit.
Prachtige beelden van het landschap, de beesten zien er zeer realistisch uit, maar de veel gehoorde kritiek dat de beesten emotie misten kan ik alleen maar beamen.
Het welbekende stukje als Mufasa dood is en Simba door Scar wordt toegesproken mis ik de echte emotie en de tranen die je in de tekenfilm wel zag en daardoor ook voelde.
Het is vooral de nostalgie die de film voor mij redt en ja Glover en Beyoncé met can you feel the love tonight vond ik ook heel mooi gezongen.
Het is een visueel prachtige film en in 4dx zeer vermakelijk, maar ik zal deze niet snel nog een keer kijken. Dan toch liever nog een keer de tekenfilm.
Pomodorini
De remake van The Lion King is gewoon prachtig gemaakt. Het kritiek van de gemiste emotie in de dieren is terecht al het lijkt mij ook bijzonder moeilijk om zon realistisch dier een emotie mee te geven. Het verhaal blijft gewoon goed, de voiceacting was oké.
Gewoon een aandradertje
3.5
Zwolle84
Ik wil eigenlijk nu al weer terug. Dit is echt zo'n film die je drie keer in de bioscoop gaat zien en je honger dan nog steeds niet gestild is.
Dit is dus zo'n typische sympathie stem waar ik het over had Ajax&Litmanen1. Bang om gewoon te zeggen dat de film slecht is, of iig dat oordeel te geven. Op de cgi na lees ik dat er van alles niet goed is. En toch drie sterren omdat het herinneringen naar het goede origineel oprakelt. Dat lijkt me niet de bedoeling van een stem uitbrengen.
Dit proef ik ontzettend bij veel recensies overal. Bijzonder mild zijn in het oordeel, terwijl er toch veel negativiteit in de review zit.
Sorry Drs. Daja. Maar je gaf me een inkoppertje met deze. Ik vraag me af wat je tot de 3 sterren heeft doen leiden. Alleen het meer waarderen van het origineel zoals je zelf aangeeft zou juist een reden moeten zijn om dit niet 3 sterren te geven. Dat betekent namelijk dat deze film haar werk niet goed heeft gedaan. Het zou op zichzelf een goede film moeten zijn...
MazterKuzuma
Integenstelling tot vrijwel iedereen heb ik het Idee dat deze meschien wel Es beter zou zijn Dan het Original uit 1994 minus de Irritante Miscast van Beyonce (Wat een Afschuwelijke vertoning was dat ?) en het Inkorten van Be prepared ook de timing van Can you feel the love Tonight was geen goede move, Maar zelf niet veel gemerkt aan gebrek aan emotie waar iedereen over struikelt ? Ben juist blij er wat minder gekke beken trekkerij inzat en dat de film wat harder was, Met iets meer background story over Scar en zonder de 3 minpunten ( met name Beyonce) had deze film zeker beter kunnen dan de 1994 versie
MazterKuzuma
Btw : Niemand anders opgevallen dat er ergens aan het begin Meer dan 2 Welpjes zijn ?
Zwolle84
Jawel, maar wat is daarmee? Simba en Nala zijn niet de enige welpen in de groep.

The Lion King 1½
2004

The Lion King II: Simba's Pride
1998

The Lion King
1994

Disney deelt eerste trailer van 'Lion King'-prequel 'Mufasa'

Disney is bezig met een tweede deel van 'The Lion King'

Disney+ biedt 'Mulan' vanaf december aan zonder extra kosten

Disney deelt indrukwekkende trailer 'Mulan'

The Lion King