• 9.376.793 stemmen

Geregisseerd door: Lars Klevberg

Met onder meer: Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry en Mark Hamill

Releasedatum: 20 juni 2019

Plot Child's Play

"More than a toy... he's your best friend."

Karen Barclay werkt in een warenhuis, waar op een dag een Buddi - een zeer geavanceerde speelgoedpop - wordt teruggebracht vanwege technische problemen. Omdat ze zelf geen geld heeft voor zo'n pop, besluit Karen dit teruggebrachte exemplaar in te pakken en cadeau te geven aan haar zoon Andy. Andy ontdekt al snel dat deze pop, genaamd Chucky, anders is; Chucky kan bijvoorbeeld veel meer dingen leren dan de andere Buddi poppen. Dat klinkt eerst leuk, tot Chucky leert wat geweld en moord is.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Haha wat heb ik genoten van deze Child's Play? Altijd grote fan geweest van Chucky en deze is pure fun en horror zoals je hem verwacht. De andere insteek en ander uiterlijk v Chucky, laat deze los staan van zen voorgangers, maar dat is allesbehalve een minpunt. Staat sterk op zichzelf. En de humor kon ik ook wel pruimen. Meer dan geslaagde Chucky film.?

avatar van tattoobob

tattoobob

Wat een lelijk design voor de pop zeg

avatar van Lucas1991

Lucas1991

Slecht geacteerd, irritante kinderen, humor wat totaal niet grappig is, pop ziet er niet meer creepy uit. Het maakt het ook minder creepy omdat chucky nu een robot is... 2*

avatar van clubsport

clubsport

behoorlijk matige remake waarin we een pop een kwaadaardig karakter zien ontwikkelen met als enige verklaring het uitzetten van safety protocols .

In het origineel wist je dat er een menselijke ziel in de pop gevangen was , in dit deel louter safety protocols

die uit zijn gezet met als gevolg bezitsdrang moordlust en jaloers gedrag .

Het uitgangspunt van een extreem jaloerse vriend is op zich een aardig uitgangspunt maar deze uitwerking

was behoorlijk zwak .

Ook het ontwerp van de popzelf is echt een stuk minder en dan hebben we nog het trieste zijplotje met die

peeping tom technicus .

andy speelt aardig en het verhaal heeft een paar goede momenten maar als geheel is deze versie inferieur aan het origineel .

avatar van atomix2010

atomix2010

ik vond m eigenlijk wel tof! totaal andere insteek van chucky… uiteraard blijft de geest van chuck aanwezig in t verhaal.

Helemaal niet zo slecht maar verwacht niet hetzelfde als vroeger. Deze is niet echt scary… de insteek van t verhaal is ook totaal anders.

Ik vond het acteren best meevallen, ik heb veel slechter gezien!

Horror , mwah.. , Popcorn ? Yess! er zit best een aardig ( voorspelbaar ) verhaal in.

op naar deel 2... ow nee , deel ehhh… zoveel.....

avatar van renemanu

renemanu

wat een afgang deze film, ze hadden de echte chucky pop moeten gebruiken, het is nu meer een kinderfilm.

avatar van RevengeN

RevengeN

Begint goed, maar zakt al snel in als een pudding.

Een ongeloofwaardige kleuterfilm met enkele belachelijke gore elementen.

Zeer slechte acteurs. En de pop is erg lelijk.

avatar van Antonev

Antonev

We hebben de laatste jaren vergelijkbare projecten gezien. Men blaast het stof van een jaren 80/90 horror klassieker en geeft het een tweede leven. Recent hebben we het natuurlijk al gezien met IT en Pet Sematary. Nu volgt dus ook het verhaal van de moordende pop.

Deze film volgt de rode draad van het origineel, maar wijkt op een aantal facetten toch wat af. Zo komt deze Chucky op een andere manier tot leven en heeft hij andere redenen om te doden. De makers kiezen vervolgens wel hun eigen pad wat betreft de invulling.

Aan de hand van de trailer had ik het toch een film met meer spanning verwacht. Het nare onderhuidse gevoel van het origineel weet deze film niet te benaderen. Het mist daarvoor echt teveel suspense en mysterie. Daarentegen werden we wel getrakteerd op gore kills en wat humor. De keuze om Chucky een high-tech tintje te geven gaf het geheel wel een goedkoop en clownesk voorkomen.

De cast is op z’n zachtst gezegd niet fantastisch, maar links en rechts wordt er niet geheel onaardig geacteerd. Sommige scenes zijn best genietbaar.

Al met al kan ik de conclusie dat het niet geweldig was, maar het zakt ook zeker niet door de ondergrens. Ik ben vooral benieuwd welke klassiekers nog nieuw leven ingeblazen zal gaan worden.

avatar van Doom4

Doom4

eens met atomix2010

Ik vond de film ook tof. Op een gegeven moment werd de eerste chucky een 1 of andere neppe bad ass daar had ik echt geen zin meer in. Dit is gewoon een vernieuwende versie van het eerste deel dus daar wil je geen pop in hebben van 1990 maar een pop anno nu die iedereen wilt hebben, een echte gadget. Ja dat is voor mij echt goed over gekomen. Verder met wat gore, een must voor mij in een horror film. Eng? nee dat niet maar dat vond ik sowieso niet van alle chucky films.

avatar van John Milton

John Milton

Mjeh. Ik rond naar boven af, maar het is een twijfelgevalletje.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Chucky goes digital.

De orginele blijft de betere, maar is minder bloederig dan deze zeer aardige remake. De kills en gore zijn fijn gedoseerd gedurende de film, zodat er geen lange pauzes tussen zitten. Vond de nieuwe Chucky een aardige verschijning, maar miste de stem van Brad Dourif. Zeer zeker de moeite waard om te kijken voor diegene open staan om remakes te kijken, zoals ik. Verstokte liefhebbers, die vooraf al oordelen dienen de remakes gewoon te mijden. Deze film remake krijgt van mij een verdienstelijke 3.0

avatar van max cady

max cady

Aardig. Meer niet. De jaren 80 versie had in mijn herrinering meer. Weinig spanning, leuk voor een keer.

avatar van huiguh

huiguh

Viel me reuze mee.

Aardige eigentijdse remake van de killer pop, al zakte het naar eind toe wel een beetje in.

avatar van egelhunter

egelhunter

Vond het origineel beter, ook meer creepy waar de vervolgen meer comedy films werken ( zeker vanaf het 4e deel ).

Toch deze remake, met een pop die anno met de technieken van nu langzaam in een moordpop veranderd vond ik wel een leuke toevoeging. Eng was hij niet, maar wel prima vermaakt. 3*

avatar van james_cameron

Inferieure reboot. Suf script, met erg vergezochte moordpartijen en een totaal gebrek aan spanning. Chucky heeft een upgrade gehad maar ziet er hier overwegend behoorlijk stom uit. Mark Hamill als zijn stem kan Brad Dourif ook niet doen vergeten. Kortom- waarom heeft men de moeite genomen? Dit haalt het zelfs amper bij de vele kansloze sequels van het origineel!

avatar van schumacher

schumacher

Redelijke chucky film maar meer ook niet, geen topfilm maar zeker niet de slechtste chucky die ik heb gezien.

Eens leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van ziggy06

ziggy06

RevengeN schreef:

Begint goed, maar zakt al snel in als een pudding.

Een ongeloofwaardige kleuterfilm met enkele belachelijke gore elementen.

Zeer slechte acteurs. En de pop is erg lelijk.

Geen woord van gelogen. Voor de nieuwe generatie die wellicht niet bekend is met het origineel uit de jaren 80 zou dit een aardige film kunnen zijn. Maar voor de echte horrorfans die wel Child's Play uit 1988 hebben gezien, is deze remake een ware aanfluiting. Zonde van de tijd. Sla deze alsjeblieft over zou ik zeggen...

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Ook ik ben het wel eens met atomix2010 en Doom4. Een hele andere insteek dan de originele Chucky, maar zeker niet onaardig. Gisteravond gezien en heb me er best mee vermaakt.

avatar van filmkul

filmkul

Matige remake. Het verhaal is meer van deze tijd en dat maakt het nog enigszins aardig om naar te kijken. Echter de uitwerking is niet al te best. De film is totaal niet eng of spannend. Dat komt met name door Chucky himself. Die is echt mislukt als griezel pop en komt totaal niet creepy over, maar meer als een Dennis the Menace. De gore lijkt dan ook erg misplaatst. Mislukte remake. 1.5/2.0

avatar van Waku

Waku

Overbodige remake. Probleem is vooral dat de pop nergens huiveringwekkend overkomt door een ander gelaat. Ook het ontbreken van Mr. Chucky Brad Dourif is zeker een gemis. Er zitten wel leuke kills in de film maar door de vele kinder personages blijft het ook kinderachtig over het geheel genomen. 2.5*/3*

avatar van Theunissen

Dankzij het succes "Child's Play (1988)", is de franchise tot op heden nog steeds levend en zagen we vrij recent nog het zevende deel uitkomen, namelijk het waardeloze "Cult of Chucky (2017)". En op laatstgenoemde film is ook een vervolg in de maak, in de vorm van een Chucky tv-serie. Het bestaansrecht voor deze Child's Play remake is daarom ver te zoeken en ik had er ook geen hoge verwachtingen van, maar desondanks heb ik me er eigenlijk best goed mee vermaakt.

In deze remake geeft alleenstaande moeder Karen Barclay (Aubrey Plaza) haar eenzame en slechthorende zoontje Andy (Gabriel Bateman) een bijna afgedankte roodharige Buddi-pop voor zijn verjaardag, zijn nieuwe "beste vriend" Chucky. Wat ze niet weet is dat er met de elektronica instellingen van Chucky is gerommeld door een rancuneuze fabrieksarbeider, waardoor Andy er langzaam achter komt dat Chucky niet zo onschuldig is als hij eruitziet.

Het mag dan wel een remake zijn, maar de film biedt genoeg verandering voor een originele insteek en dat passend bij het huidige digitale tijdperk. Chucky ziet er in deze film ook wat anders uit en hij is ook geen geest van een seriemoordenaar (in het origineel was dit Charles Lee Ray) die in de pop kruipt. Chucky is nu artificiële intelligentie dat zich kan verbinden met huishoudelijke apparaten van het merk "Kaslan" (waarvan ook de Buddi-poppen afkomstig zijn) en elektronica (die natuurlijk gebruikt worden als moordlustige apparaten, zoals o.a. drones) en dat zorgt voor een aantal vermakelijke scènes.

Op de filmtitel en wat personages na, zoals moeder Karen Barclay, kind Andy Barclay en detective Mike Norris (Brian Tyree Henry), is dit een compleet eigen draai aan de franchise, waardoor het verhaal altijd onvoorspelbaar blijft. De cast deed het opzicht best verdienstelijk, maar alle credits gaan natuurlijk naar Mark Hamill (hij is natuurlijk vooral bekend als "Luke Skywalker" in de Star Wars-saga en daar zit in deze film ook een grappige verwijzing naar, want Andy wilt de Buddi-pop eigenlijk "Han Solo" gaan noemen) als vervanger van Brad Dourif, die met zijn stemgeluid de soms sympathieke, maar altijd komische Chucky tot leven brengt en dat van meelijwekkend tot doodeng.

Natuurlijk gaat Chucky ook een aantal keren gruwelijk te keer (o.a. de vriend van Karen waarvan de gezichtshuid wordt gevild en welke dan als trofee wordt gebruikt, waardoor er een kluchtsituatie ontstaat, en de perverse en spionerende conciërge die uiteindelijk op een cirkelzaag valt), waarbij hij inspiratie krijgt bij het kijken van "The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)". Maar al de bloedige actie is zo over the top dat je er onwillekeurig om moet lachen en dat komt ook door de komische quotes die Chucky zegt tijdens het moorden. De suggestieve scènes, met Chucky’s oplichtende ogen in het donker, werken echter het best en ook is het leuk om te zien hoe hij de vriend van Karen, te weten Shane (David Lewis), regelmatig de stuipen op het lijf jaagt (o.a. als hij aan het plassen is ).

Het einde in de speelgoedwinkel "Zed-Mart" met o.a. de nieuwe Buddi-poppen was best aardig en daar krijgt een bekende Chucky quote ook een leuke draai, namelijk i.p.v. "Don't fuck with the Chuck !" wat er nu gezegd "Don't fuck with my son !"

Al met al heb ik me best goed vermaakt met deze remake van Child's Play en door de leuke en frisse veranderingen van het verhaal en de personages, voelt het eigenlijk niet aan als een remake maar juist als een nieuwe film.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Komt lang niet in de buurt van het origineel. Wel leuk dat ze een andere weg zijn ingeslagen en er geen "re-make" van hebben gemaakt

avatar van Corcicus

Corcicus

Heerlijke herwerking van de befaamde klassieker en wat mij betreft een van de beste films uit de Chucky saga. Dit keer geen bezeten pop, maar een programmeerfout met dodelijke gevolgen. Cast doet het zeer goed, Aubrey Plaza zie ik altijd graag spelen en het kindertrio was ook erg vermakelijk. Chucky slacht andermaal iedereen af en doet dat met verve en is dankzij domotica machtiger dan ooit. Ik lees her en der dat deze versie wat serieuzer is dan het origineel, maar ik vond het ludieke karakter onmiskenbaar. Niks op aan te merken, behalve dat het wat traag op gang komt.

avatar van xKoSai

xKoSai

Leuk filmpje met gore momenten, alleen jammer dat Chucky nu een robot is en ziet er totaal niet eng uit.

avatar van MelB

MelB

atomix2010 schreef:

Ik vond het acteren best meevallen, ik heb veel slechter gezien!

op naar deel 2... ow nee , deel ehhh… zoveel.....

......Bride of Buddi?

Ik heb eigenlijk helemaal niets met horror. Niet dat het eng is maar vooral saai zijn en natuurlijk niet mijn genre. Altijd hetzelfde formule. Vaak bestaat een groep of hoofdpersonage(s) uit overdreven clichématige karakters. Om me zelf een beetje te vermaken heb Ik altijd in horrorfilms sympathie voor de 'bad guy', 'bovennatuurlijk krachten' of iets. Dan ben ik juist blij dat de (hoofd)personages vermoord worden in de film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Even wennen aan de nieuwe 'Chucky', maar ik vond 't al snel best vermakelijk. Naarmate het einde vordert verzandt deze reboot helaas wel al snel in een ongeordende en licht amateuristische bende, maar al met al niet superslecht. Brad Dourif blijkt in ieder geval onvervangbaar. Verder moeten ze eigenlijk gewoon ophouden met dit soort goedkope reboots. Ben toch altijd wel benieuwd, maar daar blijft 't vaak ook bij.

avatar van Thomas83

Thomas83

Wat een enorm ongemakkelijk eerste 30/45 minuten zeg. Personages als de politieagent, de moeder en haar nieuwe vriend zijn echt waardeloos. Was het Audrey Plaza's eigen interpretatie om de moeder als een cliché puber neer te zetten, of is dit het werk van de schrijvers? Heel opmerkelijk in elk geval. De dialogen, humor en het spel van de acteurs zijn gewoon ongemakkelijk slecht.

Zodra het bloed begint te vloeien wordt de film gelukkig een heel stuk vermakelijker. Zoals wel vaker in zelfs matige horrorfilms zijn in elk geval de kills wel leuk uitgewerkt. Zelfs de humor werk wat beter. Die hele klucht rondom het "cadeautje" was best lollig. De finale is ook niet slecht met al die poppen en speelgoed als moordwapens. 2.0* dan maar.

avatar van stinissen

Nooit eng of scarry maar zeer onderhoudend een beetje the goonies met een vleugje gore.

avatar van Brabants

Brabants

Child's Play anno 2019 levert een nieuwe pop met nieuwe avonturen op. Ik vond deze interpretatie geweldig en enige vernieuwing was binnen deze franchise ook hard nodig om überhaupt nog met een nieuw deel aan te kunnen komen. Voor mij zeer geslaagd heb er kostelijk van genoten.

avatar van scorsese

Matige film waarin een jongen een defecte, elektronische speelgoedpop van zijn moeder cadeau krijgt. Het is moeilijk om deze reboot niet te vergelijken met originele film (en in dat opzicht verliest deze film). Een slasher met middelmatige humor en bloederige kills. Vanwege deze humor wordt het ook geen moment spannend. Hier en daar nog wel vermakelijk, maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.