Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Trygve Allister Diesen en Lucky McKee
Met onder meer: Brian Cox, Tom Sizemore en Kim Dickens
IMDb beoordeling: 6,9 (13.057)
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Red
"They should have told the truth..."
De bejaarde Avery Ludlow is een teruggetrokken, wat eenzame man die maar één vriend heeft, zijn 14-jaar oude trouwe viervoeter Red. Zijn wereld stort in wanneer drie opgeschoten jongeren het dier zonder enige reden ombrengen. Avery neemt zich voor gerechtigheid te doen zegevieren, op wat voor manier dan ook.
Avery Ludlow
Sam
Carrie
Emma
Siorgi
Veel van verwacht maar vind dit toch eerder een middelmatige TV- film.
OlafK
Met dit gemiddelde had ik ook meer van deze film verwacht. Nergens werd ik meegezogen in het verhaal, de acteerprestaties ten spijt. Want goed geacteerd wordt er wel degelijk.
Het einde was wat braaf, maar daar kon ik me nog redelijk in vinden.
Al met al blijft het te weinig om een echt goede film te zijn.
zzzozzzo
Veel van verwacht maar vind dit toch eerder een middelmatige TV- film.
Tsja dit voelt inderdaad echt aan als een TV film, cliché-matig vooral. Wel aardig geacteerd door de hoofdrolspeler, maar dit is niets iets dat je bijblijft. Zeker te missen. Film wordt ook slechter in het laatste half uur.
Wel uit te zitten, geen aanrader
2,0
henkiej
Veel negatieve reacties hier. Vele vind ik zeer onterecht.
Deze film sprak mij erg aan, bleef boeien en er werd erg goed in geacteerd. Het laat een verhaal zien van een man van principes.
het gaat niet zo zeer om wraak of om geld maar meer om
"het spijt me" te horen. Zijn principiële gelijk te krijgen.
Een echte aanrader, het blijft je boeien.
(moet zeggen dat het einde ook mooi uitgewerkt is)
Velen van de mensen hieronder missen de actie, dat Ave doorslaat, dan moet je maar naar Rambo gaan kijken hoor, soms moet je een verhaal ook leren waarderen. Er is niet altijd heel veel actie nodig om een goede film te maken!
een 4.5!
nevadagoor
Wel degelijk een hele goede drama!! acteerprestaties waren SUPER! vooal Cox!! klasse film...... daarom mijn dikke 5 meer kan niet whahahhahha
Sterk en bij vlagen ontroerend drama over een man die alles geeft voor rechtvaardigheid na de laffe moord op zijn hond.
Brian Cox zet echt een hele sterke rol neer als Avery Cox, eigenaar van de hond. Zijn emotie komt oprecht over en zeker als hij verteld over zijn familie verleden is dat erg mooi. Het andere acteerwerk vond ik ook op niveau. De ''slechte'' personen uit de film komen ook goed zo over en de kille, laffe vader is ook sterk neergezet.
Het verhaal is op zich redelijk simpel gehouden maar het is vooral de mooie uitwerking die de film maakt. Je wilt gewoon rechtvaardigheid zien! Verwacht overigens geen actiefilm a la Death Wish ofzo. Dit blijft toch een dramafilm. De showdown vond ik opzich wel iets vergezocht met de schietpartij in het bos maar hij was wel sterk. Uiteindelijk overlijden zowel de goede als de slechte zoon. Vooral met de dood van de goede was ik erg tevreden. Wat een gore klootzak! Ik zou het hem ook aandoen als hij dit bij mijn hond had gedaan. Het geeft uiteindelijk een goed gevoel dat de vader dus overblijft en de dood van zijn zoons met zich mee moet dragen. Dat is beter neergezet dan dat Ave a la Charles Bronson iedereen doorzeefd had.
Het allerlaatste einde had ik wel aan zien komen maar wat desalniettemin prima.
Kortom; aanrader! Mits je uiteraard wel van een drama met de nodige emotie houdt. Ook al is de film simpel gehouden, hij is sterk!
Waku
Ingetogen en degelijk actie drama.
Waar het accent voornamelijk ligt op drama.
Met name het verleden van Ludlow is al aangrijpend genoeg.
Zeker geen stomzinnige "wraak"film maar een dwingende
roep om gerechtigheid en respect.
Prima film!
Jeauhan
Middelmatig drama. Plot is best 'leuk' en simpel maar uitwerking is ietwat geforceerd en kent veel onnodige zijplotjes. Film gaat richting einde teveel 'alle kanten op', waarin vooral de principiële man Ludlow teveel van z'n principes afwijkt om zijn gelijk te halen.
Cast is, met Cox ver voorop, wel behoorlijk en redt de film voor een deel.
booyo
In het begin had ik het idee dat deze film nog wel is een topper kon worden, maar naarmate de tijd vorderde kon de film helaas niet aan deze verwachting voldoen. Neemt niet weg dat het weldegelijk een goede film is, die je eigelijk gewoon gezien moet hebben.
En ook ik kan het niet laten te vermelden dat Brian Cox een dijk van een rol neerzet.
Leo Van Steen
Goede film, goede acteurs, goed verhaal. Iedereen tevreden dus.
Dus niet............... Zooooooooooo langdraaaaaaaaaadig................
Had inderdaad een topper kunnen worden als er iets meer vaart in had gezeten. Toch heb ik me niet verveeld door de uitstekende kwaliteit van de acteurs die de film toch naar een behoorlijk niveau brengen. Brian Cox blijft een hele goeie. Hij was me indertijd al direct opgevallen bij ' The bourne Identity "
El-royo
Goede film met een simpel verhaal. Leuk om een keer te kijken. Inderdaad goed geacteerd door Cox!
weedspider
Veel negatieve reacties hier. Vele vind ik zeer onterecht.
het gaat niet zo zeer om wraak of om geld maar meer om
"het spijt me" te horen. Zijn principiële gelijk te krijgen.
Een echte aanrader, het blijft je boeien.
(moet zeggen dat het einde ook mooi uitgewerkt is)
een 4.5!
ben ik het helemaal mee eens, als je een actie freak bent moet je dit soort films niet kijken!!
Handsome Bill
Op zich geen slechte film maar ik mis toch wat afronding.
Dat die familie eraf komt met een simpele shoot-out is wat teleurstellend.
Ook het verhaal van Ave over zijn twee zoons voegt eigenlijk niets toe, enkel dan het feit dat hij het eigenlijk weer opnieuw meemaakt.
Hijverteld het ook vrij emotieloos (lees de emotie matig geacteerd).
Dat hij op het eind weer een hond krijgt is ook wat voorspelbaar.
Al met al niet slecht maar geen topper die je nog eens wilt zien.
maarten_d
geen onaardige film, alternatief einde (zonder al het geweld was ook wel mooi geweest).
Ben eigelijk nog altijd opzoek naar een amerikaanse film waar niet in geschoten wordt !! (en geen waargebeurde)
Je moet er eens opletten, 90 procent van alle amerikaanse films of zelfs meer wordt er altijd in geschoten...
Ik denk ook maar aan series enzo, In belgie heb je witse enzo, (hier wordt nauwelijks in geschoten) in een amerikaanse serie zoals mentalist, castle, ... wordt er minstens 10 keer een wapen gegetrokken en dan wordt er vaak nog geschoten. Ik ben niet tegen die actie maar het zou geen slecht idee zijn is een film maken zonder zoveel geweld.
Red krijgt van mij toch een 3,5 geen slecht verhaal, goeie acteerprestaties en goeie dialogen
angel-eyes18
Zit een beetje hun natuur.. ..geloof me.
Ook deze ga ik binnenkort even bezien...ben benieuwd
Angel-76
Een geweldige film!
Boeiend van het begin tot het eind.
Het was wel echt een drama-film, maar ik hou daar wel van.
Mooi verhaal, goed geacteerd.
Ik zou hem misschien zelfs nog wel een keer kijken..
angel-eyes18
zeer goede film...van het begin tot het end zat ik er in...
enig minpuntje vond ik de confrontatie waarbij twee doden vielen,,,had iets sappiger gekunt..
toppertje
Dannysientje31
Wel oke maar niks aparts.
Ik had niet echt het gevoel van wraak in deze film en het duurde mij ook veel te lang.
een 2 voor de rol van sizemore..deze kan nog steeds een badguy spelen.
Leo1954
- 2073 berichten
Wat een draak van een verhaal en dan die verschrikkelijke zoete muziek.
Muyo
Nou nou, deze film heeft me echt verbaasd !
Heel erg goed gedaan zelfs !
Een duidelijk beeld wordt geschept tussen de liefde van een man met zijn hond, de emoties achter het verleden en de harde waarheid van het 'nu'.
Ontzettend knap hoe ze laten zien dat deze man de waarheid in de wereld wil halen, koste wat het kost.
Doorzettingsvermogen is hetgeen de man doet tonen en dit sleept je helemaal mee in een gewelddadige reeks gebeurtenissen.
De waarheid is hard en die wordt terecht achterhaald.
3,5 ster.
Brix
- 19400 berichten
Pakkend verhaal, dat (op zijn minst) geen enkele hondenliefhebber onberoerd zal laten.
Cox is uitstekend in zijn rol, en tevens de dragende acteur van de film.
Hij weet te ontroeren in zijn zoektocht naar gerechtigheid voor zijn trouwe vriend.
Terloops wordt ook het onrecht van de geringe status van dieren in het oog van de wet aangekaart.
Een dier is een "ding" heet het ...en de straf voor het mishandelen of zinloos doden ervan is belachelijk laag.
Een scène vond ik er iets teveel aan, namelijk die waarin Ludlow (Cox) zijn hond, na hem te hebben opgegraven, aan de McCormacks laat zien, in staat van ontbinding.. Dat had wat subtieler gemogen voor mij, zonder de impact te verliezen.
De etterbakken-rollen worden ook goed ingevuld.
Overtuigend genoeg om ze zelf een kopje kleiner te willen maken.
De shoot-out vond ik, in tegenstelling tot anderen hier, wel goed gedaan.
Meer hoefde dat niet te zijn.
De gevolgen zijn hevig genoeg.
De film heeft mij verrast mag ik wel zeggen.
Halcyon
Erg aangrijpende film over een man die op zoek is naar gerechtigheid nadat zijn hond genadeloos wordt neergeschoten door uitschot. Dit is geloof ik de vierde film die ik zie van McKee en de eerste keer dat hij mij écht weet te raken. De twee voornaamste redenen hiervoor zijn het oorspronkelijke verhaal van Jack Ketchum dat erg goed in elkaar steekt op vele niveaus en de voortreffelijke vertolkingen.
Aanvankelijk miste ik binding met zowel Avery als zijn hond omdat de dramatische gebeurtenis al vrij snel in de film plaatsvindt zonder dat je de personages hebt leren kennen. Gelukkig wordt dit grotendeels goedgemaakt door de diepgang die Avery gaandeweg krijgt, onder meer door in zijn zielige verleden te spitten. Avery is trouwens een man naar mijn hart. Ondanks dat hij langs alle kanten wordt tegengewerkt blijft hij zich inzetten om gerechtigheid te laten zegevieren. Hierdoor krijg je een haarscherp beeld van de uitwassen van de maatschappij waarin eerlijke, eenvoudige mensen steeds het onderspit moeten delven tegenover immorele egoïsten met teveel geld en macht. Als de geijkte kanalen Avery tenslotte in de steek laten, wordt hij gedwongen om het recht in eigen handen te nemen, weliswaar op een bijzonder sluwe manier.
De kracht van deze film is tevens dat je erg meeleeft met Avery en zijn tegenstanders bijgevolg ontzettend hard gaat haten. De makers slagen er dus wonderwel in om je emoties te bespelen, doorgaans een erg moeilijk iets. Maar de film blijft gelukkig erg genuanceerd en teert niet op tranentrekkerij, wat ook weerspiegeld wordt in het ambivalente einde dat zowel erg somber als vertederend is.
Goeie film over een man die gerechtigheid wil als een paar jongens zijn hond doodschieten. Geen standaard wraakfilm waarbij de nadruk op het geweld of zelfs de vergelding ligt. Een goeie opbouw waarbij alles van kwaad tot erger wordt. Brian Cox laat een fijn staaltje acteerwerk zien en heeft hier ook een mooie monoloog.
DjFrankie
Weinig thriller, puur drama. Had naar aanleiding vban het boek ook een heftigere film verwacht, maar dat bleef uit. Verloopt eigenlijk rustig, met een climax.
'The Last Stop in Yuma County' binnenkort op schijf: 'Fijne film, goed verhaal, goed te volgen en bovenal onvoorspelbaar'
Hugo Weaving niet te zien als Elrond in nieuwe delen 'The Lord of the Rings: 'Ik word te oud'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
'Jumanji' komt binnenkort op Netflix de beest uithangen: 'Als mijn ukkies wat groter zijn, gaan we er samen naar kijken'
Black Rain
Actie / Misdaad, 1989