• 9.162.932 stemmen

Releasedatum: 25 juli 2013

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Red 2

"The best never rest."

Frank Moses en zijn team van voormalige CIA-agenten zullen hun krachten wederom moeten bundelen om toerend door Europa hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten ze de man die het wapen heeft ontworpen, bevrijden uit een psychiatrische inrichting...

avatar van stratmans

stratmans

prima komische actieprent

avatar van mrklm

mrklm

RED draaide in feite om één grap die tegen het einde volledig was uitgemolken. Vandaar dat deze sequel in alle opzichten inferieur is. Anthony Hopkins, David Thewlis en Catherine Zeta-Jones behoren tot de veterane die proberen de feestvreugde wat te verhogen. De acteurs hebben het overduidelijk naar hun zin, maar dat geldt in aanzienlijk mindere mate voor de kijker.

avatar van Warning

Warning

Prima cast, leuke aktiefilm.

avatar van soom

soom

You gave her a gun?

This is America..

Everyone else has a gun.

Da's natuurlijk hét probleem in de Verenigde Staten.

Schijnbaar vond ik deel 1 helemaal te gek, met 5*.

En ja, na dit gezien te hebben, snap ik weer waarom. Grappen liggen er gelukkig best wel dicht bovenop, dus ik snapte het wel, ja.

Heerlijk bruut, lekker sfeertje. Lee Byung-Hun is best aangenaam sexy om naar te kijken... Ja, dat zal best oppervlakkig zijn en klinken.

Mooi man, alles wat hier gebeurt, op zich. Meer, graag.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Net als bij deel 1 was deze film bij herziening toch aanzienlijk leuker dan ik me herinnerde. Meestal is het andersom en vormt de tweede kijkbeurt een serieuze teleurstelling, maar John Malkovich is weer erg grappig (net als Mary-Louise Parker trouwens), Anthony Hopkins en Byung Hun Lee zijn welkome aanvullingen, en de algehele mix van actie, chaos en humor komt ook nu weer uitstekend uit de verf. Jammer dat het bij deze twee delen is gebleven.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Volgende deel uit de toch wel wat tegenvallende RED reeks en deze had ik ook al gezien concludeerde ik na enkele minuten. Van deel 1 viel de stijl me een beetje tegen die te vlot was, kan dat? Ja wat mij betreft wel, waardoor ik er niet zoveel mee had, net als de rol van Willis en de wel erg vlakke dynamiek die pas tot leven komt met de entree van Malkovich. Deel 2 leek dan ook met dit allemaal in het achterhoofd een kwestie van afwerken.

Maar opvallend is toch meteen al de wisselwerking tussen het stel zelf die beter is, net als het karakter Frank die iets minder stoïcijns en zwijgend is. Meteen heeft deel 2 wat er tot het verschijnen van Marvin in deel 1 aan ontbrak. Beter! Ook anders dan in deel 1 is het verhaal dat een behoorlijk groot belang heeft met het bezweren van een nucleaire dreiging, iets dat op verschillende landen en continenten wordt uitgevochten. Sterk is andermaal de ruime cast met alle bekenden, eigenlijk teveel om op te noemen, opvallend nog wel is dat de secretaresse genaamd Kelly, die in het begin door Horton wordt neergeschoten, de huidige vrouw van Willis is.

Tevens is er weer een overdaad aan actie waar de oudjes zich uiteraard kranig verweren, is er net zo goed heel veel humor en is de jaloezie van Sarah richting Katja wel grappig met het nodige aan spektakel en kolder tot gevolg. Bijzonder is dan weer de hoeveelheid rond vliegende kogels en dat er nooit iemand van het team geraakt wordt, of dat Bailey in een vliegtuig loopt rond te schieten, maar ach het is niet de bedoeling dit serieus te nemen dus doen we dat dan ook maar niet. En in dat licht is Red 2 een meer dan in te nemen film met een mix waar alles wel in zit van humor tot en met spektakel en actie. Ondanks dat ik dit deel beter vind krijgt deel 2 niet een beter cijfer dan de eerste en dat is vooral omdat het me allemaal niet zoveel doet. Kon ik er een 3.3 geven dan kreeg de film dat, maar een 3,5 is net teveel.

frans123

Je zal zo'n cast hebben en je krijgt een waardeloos script in je hand geduwd..dit soort acteurs (en wij)verdienen een weergaloos drama of thriller. Nee hoor, actie/comedy, de makkelijkste weg. Een film waar pubers zich nog te oud voor voelen.

mrklm schreef:

Exact mijn mening. In het verhaal/film zullen de acteurs het niet vinden , en maken er een erg gezellig onderonsje / uitje van , dat is idd overduidelijk te zien, want ze weten donders goed dat ze met slechte b meuk bezig zijn.

Ach voor 5-10- 15-20 miljoen dollar zou ik ook opdraven...

Jan met de pet schreef:

Zelfde als Red 1,,,,,,,,lekkere overdreven actie.....komisch........dus 2 uur genieten als je niet alles met een korreltje zout neemt.....3,5

Juist WEL met een korreltje zout neemt.......de klok en de klepel

avatar van teigertje

teigertje

Het vervolg op Red ook deze film, is van hetzelfde niveau als de eerste.

Het team van Red komen weer bijeen om de wereld van onheil te redden.

Weer met veel aktie en humor met uitstekend acteer spel.

Een prima geslaagde aktie film weer.

Blijft genieten.