Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 25 juli 2013
Bekijk via Videoland
Plot Red 2
"The best never rest."
Frank Moses en zijn team van voormalige CIA-agenten zullen hun krachten wederom moeten bundelen om toerend door Europa hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten ze de man die het wapen heeft ontworpen, bevrijden uit een psychiatrische inrichting...
Frank Moses
The Frog
Ivan
Jack Horton
Music4ever
Luisteren naar een emo Stallone is natuurlijk niet geforceerd he
Dialogen in the Expendables zijn natuurlijk zo houterig als het maar kan. Daarnaast zit dat verhaal ook vol gaten, vooral EX2 maakt het bont. Als je een vergelijking maakt moet je het wel goed doen..
Is ook heel geforceerd ja, maar meestal heeft Stallone gelukkig weinig tekst.
Bovendien vind ik de actie (waar het toch om gaat) vele malen beter als in deze film.
En ja, ik vind John Malkovich gewoon een onuitstaanbaar slechte acteur, net als Stallone overigens. Maar bij Stallone neem ik het acteerwerk voor lief omdat de actie mij beter bevalt.
LeeGer
Is ook heel geforceerd ja, maar meestal heeft Stallone gelukkig weinig tekst.
Lijkt er heel erg op dat je je oordeel sowieso al klaar had, ook al voordat je de film nog maar gezien had.
Music4ever
Nee hoor absoluut niet, integendeel zelfs.
Meestal als ik naar de bios ga kijk ik alleen even het cijfer op MoMe en IMDB
en als dat redelijk is wil ik hem wel zien.
Wist van deze film niets, behalve dat het een actiefilm is en daar hou ik normaliter wel van.
Maar het kan toch dat ik deze film niks aan vind of mag dat niet ofzo?
John Malkovich heb ik sowieso niets mee en ook Bruce Willis kon mij
absoluut niet bekoren, dat terwijl ik hem bijv. in Die Hard wel puik vind spelen en met overtuiging.
Is ook heel geforceerd ja, maar meestal heeft Stallone gelukkig weinig tekst.
Een kwestie van smaak natuurlijk. Ik snap niet zozeer wat er nou bijzonder slecht aan Malkovich is, toch iemand die ik als (serieus) acteur hoger inschat dan Stallone met z'n gekke bekken
Persoonlijk vind ik de actie in Ex ook tegenvallen en iets teveel CGI bloed bevatten. Maar sowieso vind ik de actie hier creatiever, terwijl het bij Ex gewoon (veel) hersenloos geknal is. Hier zie je bijvoorbeeld leuke trucjes waar Willis bijvoorbeeld bij een spinnende auto instapt tijdens een car chase. Ex moet het vooral hebben van de humor.
MalvaBlanco
Tja. Ik heb kort geleden de 1e "Red" film gezien en daar was ik echt door gecharmeerd. Vooral Malkovich' personage vond ik subliem en meteen werd ik ook hals over kop verliefd op Mary-Louise Parker. Heerlijke actie-onzin die zichzelf niet serieus neemt.
Red 2 was echter een zootje. Het leek als of de makers na een epische brainstormsessie gewoon al hun ideeën in het script hadden geforceerd. Als er geen minuut voorbij kan gaan zonder een nieuwe twist is de nieuwigheid er wel van af. Er was een overdaad aan personages, waardoor de personages die in de 1e film charmeerden (zoals dat van Malkovich) nu minder fris uit de hoek kwamen.
Toch heb ik me prima vermaakt, en dat voornamelijk door het charisma van de acteurs denk ik. Mary-Louise Parker blijft leuk, vooral als ze jaloers is op Catherine Zeta-Jones. De nieuwe karakters waren ook allemaal best leuk, en als men meer keuzes had gemaakt ipv alles en nog wat erin te gooien had er mss een ietwat goeie film ingezeten. Er was geen gebrek aan humor en leuke actie, maar het was een beetje zoals met de 2e Sherlock Holmes film: de dingen die leuk waren aan het eerste deel worden hier zo overdreven dat het vermoeiend wordt.
MartMovie
Moet zeggen dat ik deze film mij heel erg meeviel na de grote tegenvaller van afgelopen vrijdag "Elysium". Van Elysium kwam geen verwachting uit en viel eigenlijk alles tegen en bij deze had ik niet echt hoge verwachtingen, maar viel alles mee. Dus toch nog wel een geslaagd weekend. Vond hem zelfs nog grappiger als deel 1 en ook de actie scènes waren beter. Het blijft natuurlijk een verstand op nul en 2 uur popcorn vermaak maar dat is prima op z'n tijd. Hoogtepunt voor mij is de heerlijke romantische spanning tussen Helen Mirren en Brian Cox
. Vooral de opmerking "Wat krullen je tenen toch leuk als je aan het schieten bent is prachtig". Wat mij betreft zeer geslaagd vervolg.
YAH87
Dit vervolg op het financieel succesvolle RED is vooral meer van hetzelfde; een groot deel van de cast die hun rol als “Retired Extremely Dangerous” weer oppakken, humor die vaak hit en miss was en een rommelig, soms wat verwarrend verhaal. Nieuwkomers Catherine Zeta-Jones, Byung-hun Lee en Anthony Hopkins waren verder aardig in hun acteerprestaties, maar niet bijzonder opvallend. Vooral vermakelijk voor de liefhebbers van het eerste deel.
voskat
Beter dan het eerste deel. Zit een stuk meer vaart in en je kunt zien dat de acteurs er lol in hadden.
Jammer dat het einde wat te netjes en voorspelbaar aan elkaar is geknoopt.
Number23
Grotendeels door Hopkins is deze film ietsjes beter dan het 1e deel, maar wederom haalt Parker deze film finaal onderuit. Wat haalt zij het bloed onder me nagels vandaan zeg.
Malkovich is opnieuw okay, ook Cox is erg grappig. De rest van de cast doet zijn ding, niks opmerkelijks.
Heb me ook verrassend gestoord aan de vreselijke montage, normaliter let ik daar niet zo op. Maar dit keer zat het me flink dwars, actiescenes waren ook niet echt overtuigend.
Parisa
Ik vond Red 1 een leuke film. Het was eigenlijk gewoon een parodie op alle standaard actiefilms, dus om die reden volgestopt met clichés, maar het werkte erg goed voor mij. Vandaar dus ook de keuze om Red 2 in de bios te kijken. Ik had wel weer zin om actiefilms uit te lachen.
Deel 2 haalt het niet bij deel 1. Toch heb ik verschillende keren gelachen. Bijvoorbeeld toen ze in een wilde auto achtervolging vast kwamen te zitten in een smalle steeg (ik heb me vaak afgevraagd waarom dat niet vaker gebeurd in films). Ook om de introductie van het karakter van Zeta-Jones. Om de vriendin van Willis die iedereen aflebberde. Om de hele cynische ondertoon van de karakters in de hele film. Eigenlijk heb ik best veel gelachen.
De film is ook best leuk opgenomen. Er zit een fijne vaart in, hoewel hij net iets meer dooie punten kent dan deel 1, en kent mooie beelden voor de actiescenes. Bijvoorbeeld die sportauto die onder de vrachtwagen door rijdt. Vat dat betreft doet hij ook niet onder voor alle standaard actiefilms.
Willis vind ik nog steeds een goede keuze voor de lead. Vanaf het eerste moment een sympathieke gast waarmee je wel zin hebt om je in een actieparodie te storten. De rest van het al bekende team van deel 1 bevalt me ook nog steeds. Al had Parker wel iets minder scenes mogen hebben. Zeta-Jones haar introductie deed ze dus prima, maar ik vind haar absoluut niet Russisch overkomen. Ze heeft gewoon veel meer een Spaans karakter in zich. Hopkins zijn rol was iets te gemaakt. Ik had het leuker gevonden als hij nog wat gevaarlijker was geweest. Lee en Thewlis vullen hun rolletjes wel leuk in.
missl
Actie, komedie en totaal absurde situaties, deze liet me weer net zo lachen als deel 1.
Piratje
Zwakke vertoning. En dan nog met twee toppers in de hoofdrollen.
Het verhaal is rechtlijnig voorspelbaar maar hangt met frachmenten aan mekaar.
Voor deze humor moet je zijn of het wordt wartaal.
Neen. Voor mij hoeft het echt niet. Zelfs de acties waren uiterst zwak.
Apster
Snapte eerlijk gezegd deze sequel niet, want deel 1 was niks bijzonders. Het vervolg is eigenlijk niets meer of minder. Het plot is chaotisch, waarin er van hot naar her wordt gevlogen naar locaties die we onderhand wel kennen uit de vele spionagefilms. Het komische aspect in de film voelt geforceerd aan. Willis en co doen erg hun best, maar het is eerder flauw dan gevat. Parker is daarbij een blok aan het been in de film, die zich overal mee bemoeit (hoezo, waarom, wie is dat?).
De actiescenes weten de boel ook niet te redden. Wat standaard schiet- en vechtwerk en richting het einde ziet er wel erg slordig uit met de helikoptercrash en de vrachtwagen op de snelweg. Opnieuw een gemiste kans dus, met zo'n cast valt er toch veel meer uit halen. Er zou toch wel voldoende budget moeten zijn voor een paar fatsoenlijke scriptschrijvers en een actieregisseur die zijn vak verstaat?
cor1946
Wat een achterlijke film met zo´n cast. Afgekeken maar sloeg nergens op.Ook de humor kon ik niet om lachen.
gauke
Net als bij het eerste deel is het verhaal het probleem van deze productie die gemaakt lijkt te zijn onder het mom: harder + sneller = beter, maar die vlieger gaat niet altijd op. Naast dat het een kopie van zijn voorganger is en dat het regelmatig vastloopt, is het jammer dat de regisseur het niet spannender heeft kunnen maken. Echter de grootste misser is de humor: die is dusdanig belegen en uitgemolken dat ie enkel noch flauw kan zijn. Ja en dan heb je alleen de actiescènes nog, maar dat is zelfs voor deze film te mager.
snarfje5508
Een lekker wegkijkende actiefilm met een vleugje flauwe humor. Over de verhaallijn moet je het natuurlijk nooit heben bij een dergelijke film. Onzinnig en flinterdun. Maar de cast is goed. Hopkins blijft voor mij een persoonlijke favoriet.Echt wel een voldoende voor dit werk. Prima achtervolgingsscene.
Koen87
Lekker absurd geheel wat als los zand samenhangt. Niet dat het storend is bij een film als deze waarbij je weet dat het qua plot niet bijster veel soep zou zijn, het heeft me echter wel vermaakt.
Layla!
och wat wilde ik deze graag zien.. En wat een gigantische teleurstelling was dit!
Script was slecht. Willis vind ik altijd prettig om naar te kijken maar dat maakte deze film voor mij ook niet goed. Wat echt niet werkte voor mij was Mary Louise Parker. Ik vond haar super irritant en veel te veel in beeld. Ik had van meerdere mensen begrepen dat ze haar heel vervelend in de film vonden maar snapte dat pas nadat ik de film zelf had gezien. In deel 1 was ze leuk, lekker op de achtergrond, maar in dit deel was ze te veel aanwezig.
Malkovich en Willis waren weer eens awesome in dit deel, Hopkins weer eens te zien is altijd goed en ik houd van Lee Byung-hun (Han). Het plot is flinterdun maar daar heb ik niet zoveel problemen mee. Het moet volgens mij ook geen diepgaande film zijn. Het verhaal zelf was geen sequel waard.
Een heel overbodig sequel, die het zeker weten niet haalt bij deel 1. 2* voor de sterrencast die de film probeerde te redden.
filmkul
Deel 2 is eigenlijk vergelijkbaar met deel 1. Wel leuk dat er wat nieuwe oudjes in meedoen. Verder een goed tempo, leuk maar doorsnee plot en hier en daar wat grappen. De aktie is aardig maar niet bijzonder. Redelijk onderhoudende aktie komedie. 2.5/3.0
ipman-99
"Mommy just slapped Daddy at the dinner table!" ...
" !!!
Heerlijke Actie-Komedie (Sequel)
!!! Wat een geweldige cast alweer in deze sequel.
Geweldige over the top actie, heerlijke quotes en dialogen, absurde toestanden, ....
!
Leuke aanvullingen in de cast waren uiteraard o.a Byung-Hun Lee ("I Saw The Devil", "G.I. Joe"),
Anthony Hopkins, Catherina Zeta-Jones en Neal McDonough ("Minority Report") !
Vette over the top actie en enkele heerlijke autoachtervolgingen
!
Denk maar aan de autoachtervolging waarin Bruce Willis (chauffeur) met een Porsche en Mary-Louise Parker (chauffeur)
en John Malkovich met een geitje een man (David Thewlis alias 'The Frog') met brommer moeten achtervolgen
!
Dit leverde enkele geweldige scènes op ..., zowel qua actie als qua cynische humor
Geweldig van genoten
!!!
ikkegoemikke
Sarah: Where did you get the bodies?
Victoria: From my freezer.
Ondanks dat er zo een sterrencast meedeed in deze film vond ik deze film toch maar niks. Blijkbaar is deze opvolger van hetzelfde niveau als de originele film "Red", dus ga ik me ook geen moeite doen om deze laatste te gaan kijken.
Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren, Anthony Hopkins ... je zou eigenlijk toch verwachten dat dit een pareltje van een film zou worden. Het is bij momenten (schaarse weliswaar) redelijk grappig en de actiescenes zijn doorgaans wel voortreffelijk. Maar het verhaal zelf was ongeloofwaardig,chaotisch en kortweg belachelijk. De enigste die ik nog enigzins kon apprecieren was Byung-hun Lee die een ijskoude Oosterse huurmoordenaar vertolkt met een hoog Bruce Lee gehalte.
Het grootste minpuntje was de vertolking van Sarah door Marie-Louise Parker. Deze begon me al zeer snel op mijn zenuwen te werken met haar gespeelde tienerachtige onschuld en de steeds weerkerende moeite die ze deed om erbij te horen en ook mee te doen met de grote jongens. Het enigste wat er nog aan ontbrak was dat ze al kirrend handjesklappend rond zou springen. De enigste goede scene was wanneer ze klem kwam te zitten in het smalle steegje bij de achtervolging. Voor de rest was het een storend irriterend element doorheen de hele film.
Blijkbaar is de film afgeleidt van een DC Comic, wat de overgangen tussen verschillende delen wel verklaart en ook het feit dat ze de halve wereld heen en weer crossen om de zaak op te lossen. Niet bijster geloofwaardig en eigenlijk een redelijk lachwekkend gegeven. Hopkins deed zijn ding zoals hij het eigenlijk altijd doet. Om eerlijk te zijn vind ik dat de man eigenlijk in elke film dezelfde uitstraling en gevoel heeft. Niet bijster origineel dus , maar het blijft een top-acteur.
Een actiefilm dus met een groot comic-book gevoel en minder geslaagde humor.
Niet voor niets dat ik half weg in slaap viel, en dan naderhand het gemiste moest herbekijken.
ralfsjam
Deel 1 had ik een 4 gegeven, maar kon me niets meer herinneren van de film. Maar bij het zien van 2, kwam het vaag weer boven drijven. Dit deel is vermakelijk, meer ook niet eigenlijk. Malkovich is zoals gewoonlijk de ster van de film. Willis de gastheer, en de rest hobbelt lekker mee. Paar leuke actie scenes, en op was de film! nog steeds weet ik weinig van deel 1, dus kan weinig vergelijken, maar ik ga er van uit dat hij stuk minder is. dus een 3**
luchtig vermakelijk actie humor filmpje voor tussendoor die net als 1 niet zal beklijven....
Chainsaw
Meh. Zoals bij zoveel vervolgen op succesvolle films is Red 2 een veel te snel gemaakte herhaling en dan een stuk suffer, rommeliger en opvallend minder grappig. Nu was het origineel al niet echt baanbrekend, maar het voelde nog enigszins fris. Voor het vervolg doet men duidelijk moeite om die punten waar het origineel scoorde tot vervelens toe te blijven herhalen. En dus krijgen we meer Malkovich (die duidelijk de show stal in Red), meer gekibbel tussen Willis en zijn vriendin (dat erg snel begint te vervelen) en meer Helen Mirren dat met stalen gezicht allerlei wapens gebruikt. Lijkt me dat je voor zulke dingen toch genoeg hebt aan één film. Ook nieuwe namen als Zeta-Jones en Hopkins voegen eigenlijk maar bar weinig toe, het blijft een erg matig geschreven vervolg met een plot dat niet boeit en karakters die vrij snel vervelen. Eigenlijk is het allerleukste gegeven het moment dat de twee Hannibal Lecters, Brian Cox en Anthony Hopkins, even oog in oog met elkaar staan.
2,5 sterren.
Norman Mailer
Incoherent en ongeïnspireerd. Humor maakt plaats voor gezanik – hetgeen wellicht, wellicht, voor humor door moet gaan.
Zoals vaker in dit lastige genre: een ietwat vervelende film.
Kondoro
Red 1 vond ik echt super.
Van deze ben ik nog niet al te enthousiast
Vond deze echt niet een hele leuke film! Maar kijkt lekker avondje weg!
2.5
Crazy_horse
Redelijk, houd je geboeid maar deel 1 was toch beter. Geen Bioscoop waard maar een prima film voor een Dinsdagavond.
De acteurs en Actrices doen overigens zeker goed hun best en de dames zien er goed verzorgd uit. Actie scenes zijn in mijn optiek origineel en goed opgenomen.
skipy05
goede film. toch had ik hem beter verwacht. De 1ste is heel wat beter.
Verhaal is vrij gewoon. zitten wel grappige stukken in.
Acteurs waren in orde.
De film was goed maar kon een heel pak beter.
Left4Dead
Leuk vermaak meer dan dat kan ik er niet van maken. John Malkovich is weer super. Bruce Willis in The Whole Nine Yards style heb ik wel gehad. Leuk om David Thewlis weer eens te zien.
Meer dan 2.5** kan ik er niet van maken, kopie van Red 1 en was daar ook al niet van overdonderd. Irritant acteren van Mary-Louise Parker, Zeta-Jones mag van mij huisvrouw worden en niet steeds gecast worden voor haar looks (die zijn wel ok btw.). Ook dat getrouwd-stel-gekibbel werd te vaak gebruikt en raakt daardoor zijn kracht kwijt. Het werd eerder nog vervelend dan humoristich.

Red

Murder at the Gallop
Misdaad / Mystery, 1963

Red
Drama / Thriller, 2008
parijs, frankrijklonden, engelandengelandciadc comicseuroparuslandgebaseerd op stripmi6agenthired killerexploding airplane