• 9.376.236 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Trygve Allister Diesen en Lucky McKee

Met onder meer: Brian Cox, Tom Sizemore en Kim Dickens

Plot Red

"They should have told the truth..."

De bejaarde Avery Ludlow is een teruggetrokken, wat eenzame man die maar één vriend heeft, zijn 14-jaar oude trouwe viervoeter Red. Zijn wereld stort in wanneer drie opgeschoten jongeren het dier zonder enige reden ombrengen. Avery neemt zich voor gerechtigheid te doen zegevieren, op wat voor manier dan ook.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sju

sju

Trailer, let op! De trailer vertelt al vrijwel het hele verhaal! Maar desalniettemin best aardig...

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

sju schreef:

Klopt ja, de trailer laat het einde al zien (zoals vaker gebeurt!) echter weerhoudt dat mij niet om de film daadwerkelijk te zien. Hij lijkt me dan ook heel spannend.

avatar van aerts007

aerts007

Ziet er inderdaad helemaal niet slecht uit.

Vind Sizemore wel goed acteur!

avatar van donnie B.

donnie B.

Tom Sizemore is zeker een goede acteur!! Helaas had hij het de laatste jaren flink verneukt voor zichzelf..

Hij is op de weg terug.

avatar van deTuinman

deTuinman

lijkt mij een heftige film, vooral met deze cast

avatar van stinissen

Sterke film met een klein rolletje van Sizemore en de hoofdrol voor Brian Cox.

avatar van EJV

EJV

Film is geen snelle actiefilm of iets in de trend. De film volgt echt een verhaal en hoort met recht in het DRAMA genre thuis alhoewel de film toch iets weg heeft van een soort payback/revenge movie..

Goede zondagmiddagfilm.

Echter niet geschikt voor de mensen die van de snelle actiescenes houden

3,5 ster.

avatar van Kingsizerizla

Kingsizerizla

Goeie film en ik kan de man best begrijpen ik moet er niet aan denken als ze mijn hond op zon manier dood maken!

Bij sommige mensen zijn honden/katten hun beste vriend en beschouwen het als familie.

Maar om bij de film te blijven goed geacteerd en goed verhaal ik geef een 3,5 ster...........

avatar van Anjin

Anjin

Kan niet anders zeggen dan een topper!!!!

Goed verhaal

Sterk geacteerd

5 *****....

avatar van faun

faun

Een zeer goede film, lekker realistisch.

avatar van christophel

christophel

Ik dacht eerst aan een eenacter...maar later kwamen er wat meerdere mensen in beeld en kwam er wat actie, het verhaal is wel mooi, en de oude man speelt voortreffelijk.Deze verdient dan ook de punten.

****4

avatar van joey_saza

joey_saza

Wel goede film, die ondanks de traagheid niet verveelt. Alleen hoopte ik dat er op het einde nog een onverwachte wending oid. aan het verhaal zou komen. Dat bleef uit, waardoor het uiteindelijk een best voorspelbaar verhaal is.

3 sterren.

avatar van Ralf81

Ralf81

Mooie film met een origineel verhaal. Film boeit van begin tot eind. Zelfs Robert Englund (Freddy Krueger) heeft een rolletje in de film, herkende hem direct.

avatar van Henkebart

Henkebart

Aanrader! Ik vind het een goed en orgineel verhaal hebben en er werd goed geacteerd. Leuk einde.... Ik vond het overigens geen thriller.

avatar van Naduah

Naduah

Goeie film, die voor mij ook meer drama dan thriller is. Mijn dieren zijn ook mijn grootste vriendjes, dus kan me er alles bij voorstellen. Absoluut een aanrader om naar te kijken.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Meest aardige film, heb er echt van genoten.....

*4.0*

avatar van crack1

crack1

Ga hem morgen zien en zie er naar uit! Het verhaal spreekt me wel aan.

avatar van eppy

eppy

sterke film!!!!

avatar van RickZ

RickZ

Wat zielig actiedrama over jongeren die de hond van een oude man afmaken en de verstrekkende gevolgen hiervan. Redelijk nivo van thriller en actie.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Kingsizerizla schreef:

Helemaal mee eens, mijn vorige hond is een aantal maanden geleden overleden maar als 'hij' óf mijn nieuwe pup zo zou worden afgeslacht zal ik ook niet in staat zijn om dat zo te pikken!

3,5 sterren.

avatar van Elminius

Elminius

Hier heb ik van genoten.

Deze film is voor mij eerder een kruising tussen drama en thriller, want ondanks het trage verhaal zat de spanning in bepaalde scènes er toch zeer goed in.

Brian Cox en Tom Sizemore spelen allebei meer dan degelijk en ondanks het nogal straight-forward verhaal verveelt de film gewoon geen seconde.

avatar van deTuinman

deTuinman

Actie is ver te zoeken. Het is een drama en trhiller.

avatar van MovieMeteur

MovieMeteur

Goeie film, het verhaal het acteren en camera werk zijn goed inmekaar gevlochten...

Kan me ook de situatie goed indenken ,en meebeleven.

zeker het kijken waard, dikke 3,5**

avatar van anco12

anco12

gisteren de film gezien

geweldige mooie film wel zielig zeker de moeite waard om te kijken

voor mij een 10

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Zeker geen slechte film, maar het ging me echt té langzaam. En de anekdota in de film wordt verteld, in plaats van verbeeld. Dit maakt het voor mijn gevoel nog slaapverwekkender. Heb ook echt moeite gehad om de film af te kijken.

Glansrol van Cox wel. Prima soundtrack ook. Overall sowieso een prima film, maar het tempo trok ik niet. Laat je dus niet misleiden door mijn relatief lage beoordeling.

avatar van vwtune

vwtune

Het is geen thriller maar meer een drama.

Maar ik moet eerlijk zeggen: wel een goede drama!

Soms wat langzaam maar dat nam niet weg dat ik er gewoon mijn aandacht bij hield.

Goede film, waard om te kijken

avatar van devilsarea

devilsarea

Een zeer goede film

geen overdreven aktie maar stevig en duidelijk verhaal

zeer de moeite waard geef hem 4 sterren!

avatar van AC/DC

AC/DC

Emotionele film, echt kei goed. Zit een goed verhaal in. Uitstekend acteerwerk.

avatar van hein74

hein74

aardige film. geen thriller, maar meer een drama. goed verhaal dat ook nog eens goed wordt neergezet. prima mee vermaakt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg degelijke film met een voortreffelijke Brian Cox, een man die de film met veel gemak op zijn schouders draagt. Het script kent weliswaar zijn zwakke momenten, zo doet de climax rond de wraakactie van Ludlow nogal geforceerd aan en ook de keuzes die bepaalde karakters maken zijn soms behoorlijk onlogisch, maar verder staat de film als een huis. Sterk en simpel plot, prima uitgewerkt en een voortreffelijke cast, waar Cox overduidelijk het beste van is. Geweldige rol. Verder leuk om Englund en Laurence nog even voorbij te zien komen in een klein bijrolletje.

3,5 sterren.