• 9.376.310 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Trygve Allister Diesen en Lucky McKee

Met onder meer: Brian Cox, Tom Sizemore en Kim Dickens

Plot Red

"They should have told the truth..."

De bejaarde Avery Ludlow is een teruggetrokken, wat eenzame man die maar één vriend heeft, zijn 14-jaar oude trouwe viervoeter Red. Zijn wereld stort in wanneer drie opgeschoten jongeren het dier zonder enige reden ombrengen. Avery neemt zich voor gerechtigheid te doen zegevieren, op wat voor manier dan ook.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg degelijke film met een voortreffelijke Brian Cox, een man die de film met veel gemak op zijn schouders draagt. Het script kent weliswaar zijn zwakke momenten, zo doet de climax rond de wraakactie van Ludlow nogal geforceerd aan en ook de keuzes die bepaalde karakters maken zijn soms behoorlijk onlogisch, maar verder staat de film als een huis. Sterk en simpel plot, prima uitgewerkt en een voortreffelijke cast, waar Cox overduidelijk het beste van is. Geweldige rol. Verder leuk om Englund en Laurence nog even voorbij te zien komen in een klein bijrolletje.

3,5 sterren.

avatar van Zinema

Dat deze film gered wordt door de uitstekend acterende Cox moge duidelijk zijn. Zonder hem zou er bitter weinig van overblijven. Sizemore komt niet geheel uit de verf en het verhaal kent nogal wat vals sentiment en overdreven wendingen. Met name het zijplotje met de journaliste is erg vervelend (het ontbrak er nog net aan dat ze een romance zouden krijgen), evenals het familiedrama in de achtergrond. Toch is de film absoluut onderhoudend en wekt Cox' personage enigszins sympathie op bij de kijker. Redelijk.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Een film die aardig begint maar na enige tijd een parodie van zichzelf lijkt te worden, zo ongelooflijk vergezocht en op sensatie belust wordt het plot aan het einde. De rollen worden echter goed gespeeld en er is veel sfeer.

avatar van OlafK

OlafK

Met dit gemiddelde had ik ook meer van deze film verwacht. Nergens werd ik meegezogen in het verhaal, de acteerprestaties ten spijt. Want goed geacteerd wordt er wel degelijk.
Het einde was wat braaf, maar daar kon ik me nog redelijk in vinden.

Al met al blijft het te weinig om een echt goede film te zijn.

avatar van The Oceanic Six

Sterk en bij vlagen ontroerend drama over een man die alles geeft voor rechtvaardigheid na de laffe moord op zijn hond.

Brian Cox zet echt een hele sterke rol neer als Avery Cox, eigenaar van de hond. Zijn emotie komt oprecht over en zeker als hij verteld over zijn familie verleden is dat erg mooi. Het andere acteerwerk vond ik ook op niveau. De ''slechte'' personen uit de film komen ook goed zo over en de kille, laffe vader is ook sterk neergezet.

Het verhaal is op zich redelijk simpel gehouden maar het is vooral de mooie uitwerking die de film maakt. Je wilt gewoon rechtvaardigheid zien! Verwacht overigens geen actiefilm a la Death Wish ofzo. Dit blijft toch een dramafilm. De showdown vond ik opzich wel iets vergezocht met de schietpartij in het bos maar hij was wel sterk. Uiteindelijk overlijden zowel de goede als de slechte zoon. Vooral met de dood van de goede was ik erg tevreden. Wat een gore klootzak! Ik zou het hem ook aandoen als hij dit bij mijn hond had gedaan. Het geeft uiteindelijk een goed gevoel dat de vader dus overblijft en de dood van zijn zoons met zich mee moet dragen. Dat is beter neergezet dan dat Ave a la Charles Bronson iedereen doorzeefd had.
Het allerlaatste einde had ik wel aan zien komen maar wat desalniettemin prima.

Kortom; aanrader! Mits je uiteraard wel van een drama met de nodige emotie houdt. Ook al is de film simpel gehouden, hij is sterk!

avatar van booyo

booyo

In het begin had ik het idee dat deze film nog wel is een topper kon worden, maar naarmate de tijd vorderde kon de film helaas niet aan deze verwachting voldoen. Neemt niet weg dat het weldegelijk een goede film is, die je eigelijk gewoon gezien moet hebben.

En ook ik kan het niet laten te vermelden dat Brian Cox een dijk van een rol neerzet.

avatar van Halcyon

Halcyon

Erg aangrijpende film over een man die op zoek is naar gerechtigheid nadat zijn hond genadeloos wordt neergeschoten door uitschot. Dit is geloof ik de vierde film die ik zie van McKee en de eerste keer dat hij mij écht weet te raken. De twee voornaamste redenen hiervoor zijn het oorspronkelijke verhaal van Jack Ketchum dat erg goed in elkaar steekt op vele niveaus en de voortreffelijke vertolkingen.

Aanvankelijk miste ik binding met zowel Avery als zijn hond omdat de dramatische gebeurtenis al vrij snel in de film plaatsvindt zonder dat je de personages hebt leren kennen. Gelukkig wordt dit grotendeels goedgemaakt door de diepgang die Avery gaandeweg krijgt, onder meer door in zijn zielige verleden te spitten. Avery is trouwens een man naar mijn hart. Ondanks dat hij langs alle kanten wordt tegengewerkt blijft hij zich inzetten om gerechtigheid te laten zegevieren. Hierdoor krijg je een haarscherp beeld van de uitwassen van de maatschappij waarin eerlijke, eenvoudige mensen steeds het onderspit moeten delven tegenover immorele egoïsten met teveel geld en macht. Als de geijkte kanalen Avery tenslotte in de steek laten, wordt hij gedwongen om het recht in eigen handen te nemen, weliswaar op een bijzonder sluwe manier.

De kracht van deze film is tevens dat je erg meeleeft met Avery en zijn tegenstanders bijgevolg ontzettend hard gaat haten. De makers slagen er dus wonderwel in om je emoties te bespelen, doorgaans een erg moeilijk iets. Maar de film blijft gelukkig erg genuanceerd en teert niet op tranentrekkerij, wat ook weerspiegeld wordt in het ambivalente einde dat zowel erg somber als vertederend is.

avatar van scorsese

Goeie film over een man die gerechtigheid wil als een paar jongens zijn hond doodschieten. Geen standaard wraakfilm waarbij de nadruk op het geweld of zelfs de vergelding ligt. Een goeie opbouw waarbij alles van kwaad tot erger wordt. Brian Cox laat een fijn staaltje acteerwerk zien en heeft hier ook een mooie monoloog.