Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Trygve Allister Diesen en Lucky McKee
Met onder meer: Brian Cox, Tom Sizemore en Kim Dickens
Plot Red
"They should have told the truth..."
De bejaarde Avery Ludlow is een teruggetrokken, wat eenzame man die maar één vriend heeft, zijn 14-jaar oude trouwe viervoeter Red. Zijn wereld stort in wanneer drie opgeschoten jongeren het dier zonder enige reden ombrengen. Avery neemt zich voor gerechtigheid te doen zegevieren, op wat voor manier dan ook.
Avery Ludlow
Sam
Carrie
Emma
lagaiske
Iedereen vind deze film zeer goed.
Dat vond ik ook na het eerste uur.
Maar serieus een goedaardig man met principes die mensen levens op het spel zet omwille van een dode hond...
Het einde is er zwaar over en dit maakt de film jammer genoeg niet geloofwaardig.
AC/DC
Het gaat niet alleen om een dode hond... zijn huis was ook verbrand en hij was alles kwijt, volgens mij zelfs zijn auto. En ik denk dat als jou al die dingen word afgenomen, jij ook behoorlijk door het lint raakt
red-devil
Wat een geweldige film. Het is een tijd geleden dat een film mij zo ontroerd heeft. Mooi verhaal, *****
lagaiske

Juist daarom dat ik zeg dat hij het wel heel ver laat komen.
Net zoals hij na het (ongeval) doodgewoon opnieuw naar dat huis gaat om zijn dode rottende hond.Komaan gasten dit is echt wel ver gezocht.
AC/DC
Juist daarom dat ik zeg dat hij het wel heel ver laat komen.
Daar heb je dan wel wat gelijk in. Hij had beter zijn hond gewoon daar kunnen laten.. maarja.
Amercianpie
mooie film... hij geeft ook niet op he! dat is mooi om te zien!
Ralf81
Weet je zeker dat je film wel goed begrepen hebt? Kijk het stuk nog eens terug dat Ludlow uitlegt wat hij in zijn leven allemaal heeft meegemaakt, misschien kun je het dan beter in perspectief plaatsen.
crack1
Soms wat langdradig,maar voor de rest mooie film.
Acteerprestaties waren meer dan oke!
deTuinman
Aardige film,alleen het einde snap ik niet echt...
wat snap je niet?
Rutte
Echt een heel goed drama.
Ik was vooral onder de indruk van de acteerprestatie van de
( voor mij totaal onbekende ) hoofdrolspeler Cox. Ik voelde naarmate de film vorderde steeds meer mee met het hoofdpersonage, dat ondanks de littekens en gevoelens van ontreddering, verdriet en wraak gewoon oprecht emotioneel en menselijk bleef.
Hij zette z'n rol uiterst subtiel en beheerst neer, wat mij betreft kon die man hiervoor gewoon een oscar krijgen.
Alleen het personage van die journaliste vond ik wat minder.
Ook tijdens de dramatische climax vliegt de film niet uit de bocht, omdat echt zwaar geweld uitblijft, op wat schoten na dan.
Ik heb zelf de trailer ( nog ) niet gezien, dus weet niet in hoeverre daar het één en ander wordt prijsgegeven, maar ik denk eigenlijk dat dit sowieso een must-see is voor elke drama-liefhebber, vooral als je er blanco aan begint.
Dikke 4 sterren!
crack1
Mmm,Brain Cox is toch niet aan zijn proefstuk toe.
Heeft toch al wat op z'n palmares staan!
Rutte
Mmm,Brain Cox is toch niet aan zijn proefstuk toe.
Heeft toch al wat op z'n palmares staan!
Ik had helaas nog nooit van deze goede man gehoord. Wellicht zeker wel eens gezien ergens, maar nooit opgevallen.
Hier draagt ie de hele film op z'n schouders.
EuroArnhem
Goede film zeg!
Aangrijpend (aangezien ik een dierenliefhebber ben), emotioneel (om wat de hoofdrolspeler allemaal heeft meegemaakt en intrigerend (wat gaat er gebeuren?)!
Fantastisch om Brian Cox een film te zien dragen. Vond de rol van Tom Sizemore nou niet zo interessant. Wel leuk om Robert Englund (Freddy Krueger) weer eens in een leuke bijrol te zien (na Zombiestrippers)!
Al met al een uitstekende film met uitstekende acteerprestaties!
Dat deze film gered wordt door de uitstekend acterende Cox moge duidelijk zijn. Zonder hem zou er bitter weinig van overblijven. Sizemore komt niet geheel uit de verf en het verhaal kent nogal wat vals sentiment en overdreven wendingen. Met name het zijplotje met de journaliste is erg vervelend (het ontbrak er nog net aan dat ze een romance zouden krijgen), evenals het familiedrama in de achtergrond. Toch is de film absoluut onderhoudend en wekt Cox' personage enigszins sympathie op bij de kijker. Redelijk.
tukkerstein
Een film die aardig begint maar na enige tijd een parodie van zichzelf lijkt te worden, zo ongelooflijk vergezocht en op sensatie belust wordt het plot aan het einde. De rollen worden echter goed gespeeld en er is veel sfeer.
suisse
Gewoon een goed opgebouwde film, met een perfecte zielige hoofdrol speler!!
Anjin
Pffffffffffff..........EO-film voor de zondagmiddag of zo......
En dat vond ik wat jij een 4 voor gaf "Into the Wild",dat was meer een EO film..
the new guy
Toch een meevaller. Ik had minder verwacht.
Goede film, geweldig geacteerd door Cox. Ik heb lang getwijfeld tussen 4 en 3,5 maar het einde gaf de doorslag.
hoogie
Ik vond dit in tegenstelling tot de meesten hier een nogal tegenvallende film, had verwacht dat de rustige veteraan op een gegeven moment volledig zou gaan flippen en er echt wat actie zou komen, maar de film is de hele tijd aan het voortkabbelen en kabbelt uiteindelijk gewoon door tot in de aftiteling. Wat mij betreft nogal slaapverwekkend, weinig spanning (snap het woord "thriller" dan ook niet) en tja.....niks dus.
len2
Mooie ontroerende dramafilm maar met weinig spanning, het einde was nogal verrassend moet ik zeggen..
deTuinman
Pffffffffffff..........EO-film voor de zondagmiddag of zo......
Haha en Ben X geef je een 5. Die is pas EO.
pubers....
b00ts
Haha en Ben X geef je een 5. Die is pas EO.
pubers....
Beetje jammer tuinman......dan snap jij er even helemaal niks van.
De opmerking "pubers" ontgaat me overigens volledig.
lambertjan
Vond het opzich een best aardige film. Alleen het verhaal is niet erg sterk jongens schieten hond neer, eigenaar hond boos wil wraak.
deTuinman
Dat het simpel is op te sommen zegt niets over de diepgang van het verhaal.
Zo kun je iedere film in 3 stappen uitleggen.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen