Genre: Actie / Avontuur
Alternatieve titel: Godzilla II: King of the Monsters
Verenigde Staten / Japan / Mexico / China / Verenigd Koninkrijk / Canada / Zuid-Korea / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Michael Dougherty
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Godzilla: King of the Monsters
"Long live the king."
'Godzilla: King of Monsters' volgt de heldhaftige pogingen van het crypto-zoölogische agentschap, Monarch genaamd, dat het opneemt tegen een reeks reusachtige monsters. Onder hen bevinden zich de machtige Godzilla, Mothra, Rodan en de aartsvijand, de driekoppige King Ghidorah. Terwijl de wezens allemaal strijden voor suprematie, hangt het voortbestaan van de mensheid aan een zijden draadje.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Alan Jonah
Sam Coleman
Colonel Diane Foster
J.P.C.
Leuke film, het tempo is behoorlijk hoog. Zit me alleen af te vragen..Een Amerikaanse gebruikt een apparaatje, en het eerste land dat er aan gaat is Mexico. Je zou bijna verwachten d\t het monster in Washington de kop van Trump zou hebben, maar dat viel nog mee.
Metalfist
Long live the king
Het was me nog niet opgevallen, maar blijkbaar heeft de Godzilla film van Gareth Edwards niet zo'n al te beste reputatie. Toegegeven, het is al lang geleden dat ik de film überhaupt heb gezien maar de 2014 versie staat me bij als een indrukwekkende film die wat te lijden heeft onder een nodeloze opbouw. Degelijk genoeg dus om me benieuwd te maken naar een vervolg en al helemaal wanneer het allemaal binnenkort gaat samenkomen met dat andere indrukwekkende monster: King Kong.
Die confrontatie staat echter voor 2020 gepland dus eerst eens aan King of the Monsters beginnen en wat blijkt? Ook hier is weinig mis mee. Waar het in de voorgaande film nogal lang duurde vooraleer onze geliefde hagedis de boel kon komen vernietigen, is er hier weinig sprake van opbouw. Een mes dat aan beide kanten snijdt als je het mij vraagt. Ik vond het op zich wel tof dat Edwards het monster niet meteen in volle glorie brengt, maar op de manier van Michael Dougherty ben je op den duur wel compleet murw geslagen door al dat visueel geweld. Ach, voor een potje knokken tussen Godzilla, King Ghidorah, Mothra, Rodan, ... wil ik gerust wel eens murw geslagen worden als ik eerlijk ben. Hij probeert weliswaar ook wel om wat rustpunten in te lassen maar geraakt nooit verder dan standaard geneuzel over een gezin dat uit elkaar gerukt is door een of andere tragedie (meestal de dood van een kind, ook hier is dat het geval) en dat werkelijk alles overleeft.
En daar zit dan ook meteen het knelpuntje in deze sequel: de cast is tenenkrommend. Van de grappig bedoelde wetenschapper (Bradley Whitford is in Brooklyn 99 al op het randje, hier is er werkelijk maar 1 joke die een lach op men gezicht - de Oh my God zilla uitroep - wist te toveren) tot Ken Watanabe die terugkeert als Serizawa maar (opnieuw) nooit verder weet te geraken dan de cliché wetenschapper. Dat geldt eigenlijk voor de meesten, want bijvoorbeeld ook Kyle Chandler is als de all knowing scientist die niemand gelooft te stereotiep voor woorden. Het belangrijkste in deze film zijn echter de monsters en daar is eigenlijk weinig op aan te merken. Een feest van herkenning voor de liefhebber van de oudere Godzilla films en ook qua design genoeg up to date gebracht om anno 2019 goed over te komen. Ik ben benieuwd hoe dit Monsterverse zich nog verder gaat ontwikkelen en hoewel sommige elementen wat te idioot voor woorden zijn (die hollow earth theorie...), is het wel na Marvel de beste franchise qua shared universes.
Want Godzilla vs Kong lijkt er nu toch echt wel te gaan komen en waarschijnlijk nog wel wat mechanische varianten (zou het aftercredits stukje hinten naar een Mecha-Ghidorah?) waardoor er nog genoeg te beleven zal zijn. Ik krijg meteen zin om de overige Godzilla films die ik nog mis eens te gaan opsnorren en laat ik meteen dan maar wat Mothra en co erbij gooien.
Dikke 3.5*
schenkowiets
Wat een belachelijk slechte film is dit zeg. Na een half uur ff snel doorgespoeld maar het bleef gewoon continu hetzelfde. Mischien had ik deze leuk gevonden toen ik 6 was .
Na een half uur ff snel doorgespoeld maar het bleef gewoon continu hetzelfde.
Kortom, je hebt de film dus niet gekeken. Daarmee neem ik je 1 niet al te serieus.
Filmspecialist
Pfffffff, wat een draak van een film. Met hangen en wurgen deze film uitgekeken. Flinterdun verhaallijntje en je hebt de ene cliché nog niet gehad en de volgende dient zich alweer aan. Daarnaast zelfs zoveel irritante personages in dit gedrocht dat je constant geneigd bent om door te spoelen.
Gewoon tenenkrommend slecht!
Doom4
Vond het een leuke film, wel een standaard verhaaltje en erg voorspelbaar maar de creatures waren leuk.
1 ster voor Vera Farmiga in een verder een zeer armoedige donkere productie zonder enige spanning of emotie om over het verhaal maar te zwijgen.
killyou007
leuke puber film of als je 8 jaar bent, zat me hele tijd te ergeren aan de verbaasde gezichten van die koter , der moeder en haar man bij alles.En natuurlijk heeft de chinees overal het antwoord op haha.En dan dat kastje waar alle monsters op reageren, echt hoe verzinnen ze het.En wat kwam ik niet meer bij toen godzilla begon te rennen op de 3 koppige draak....hij mocht wel is afvallen zo dik was ie haha.
En waarom doet deze film me denken aan Jurassic park....de story line is lijkt wel het zelfde.
1 bonk ergenis deze film.
flut flut en nog is flut
killyou007
Deel 1 was wel geinig en ook dit deel ziet er visueel best spectaculair uit. Maar het verhaal is ongelooflijk matig, vooral de familiedrama eromheen. Viel zelf bijna in slaap tijdens het eerste uur en dat gebeurd mij nooit in de bioscoop. Cast is wel oké, al speelt iedereen op auto-piloot. Had graag wat meer ruimte voor Middleditch gezien.
zou nooit meer wakker worden zo slecht was ie
MazterKuzuma

Godzilla 2014 en Skull Island hadden al een Stront Gehalte van Monsterlijke Omvang
En aan dit plot tezien
Vrees ik dat de Stank daadwerkelijk deze keer van het scherm zal Afspaten
Psycho-M
Ik vind een grote monsterfilm op zijn tijd best ok.
En de vorige 2 Godzilla films uit Hollywood vond ik ook nog zeker te doen.
Ergens had ik gehoopt dat deze film beter was dan de recensies deden vermoeden, maar helaas is dat niet zo.
Begrijp me niet verkeerd het is zeker een grote monstermovie en een aantal shots van de monsters, de gevechten en vooral de wide shots van de monsters in de wolken zien er geweldig uit.
Maar dan wordt er zo'n flut verhaaltje omheen gewikkeld, krijg je het gezinsdrama door je strot geduwd en sorry maar die Millie Bobby Brown vond ik zwaar irritant in deze film.
Met pijn en moeite drie sterretjes.
schumacher
Ik heb mij werkelijk geen seconde zitten vervelen en dat is wat je verwacht van deze film, je kijkt deze vind ik omwille vd beesten en de gave aktie scenes, de film gaat er als een speer vandoor, heel wat gevechten en aktie en op dat vlak is deze zeker geslaagd.
Natuurlijk zijn er her en der wat minpuntjes die bepaalde mensen aanhalen maar daar dan een 0.5 en 1 voor geven is belachelijk vind ik alleen al om het feit dat er miljoenen films bestaan die 10000 keer minder goed zijn als deze en die moet je dan ook een 0.5 geven?
Tuurlijk is het verhaal splinterdun en de cliches vliegen rond je orens maar dat boeit me niet echt bij deze film, ik wil vooral vermaak zien, goeie aktie scenes en dat heb ik ook gekregen.
Soit; Het is een heel vermakelijke popcorn film.
O: ik was het nog vergeten; blijven kijken als de film gedaan is, er komt nog een klein stukje, duurd maar max denk ik 30 sec ofzo.
UmbraVitae
Toch weer heerlijk vermaakt met deze Godzilla & co ? Vette scifi van de bovenste plank met leuke wezentjes ? Geen seconde verveelt. En Vera Farmiga blijft toch een van m'n favoriete actrices en die klein uit Stranger things doeget ook ni slecht. Het melodramatisch kantje neem ik er wel bij. 8/10
PZN
Leuk als je houdt van spektakel en actie, maar meer ook niet.
Verhaallijn was nergens te bekennen.
Koerok
Ik ben er weer ingestonken. De zoveelste baggerfilm over de zogenaamde king of monsters. Logica is volledig zoek.
Jammer ook dat dit blijkbaar de “volgende stap” is in de carrière van ‘Stranger Things’-actrice Millie Bobby Brown. Die had beter verdiend.
Oef.
Het jammere aan een film als deze is dat je naar 130 minuten potentieel zit te kijken, maar het komt er op geen enkel moment uit. Dit is een groots opgezet actiespektakel waar een aantal reuzenmonsters het tegen elkaar opnemen ... maar je valt er bijna van in slaap.
Zo'n beetje alles is dan ook teleurstellend. De monsters missen gewicht, het voelt eigenlijk zelden alsof ze écht doorheen de steden razen en alles vernielen. Komt mede door de vervelende weerseffecten die het CG werk (dat ook niet geweldig is) wat moeten vergemakkelijken. Maar ook de regie laat dik te wensen over. Introductie van de monsters is weinig indrukwekkend, de actie is brak opgeknipt en het tempo is vis noch vlees. Te snel om echt van de set pieces te kunnen genieten, de traag en random om echt een ritme te ontwikkelen.
Begrijp ook echt niet hoe zo'n Michael Dougherty ineens aan het hoofd van een film als deze komt te staan. Heeft een paar leuke horror films op z'n naam staan, maar dit is toch iets compleet anders. Lijkt me nu echt een film voor Bay, waar hij compleet los in kan gaan. Jammer genoeg komt Dougherty nog niet in de buurt.
Tel daarbij het vreselijke acteerwerk, lachwekkende dialogen en een ongezonde drang voor Hollywoodiaans melodrama en je hebt een film die 130 minuten lang zwaar z'n best doet om serieus spectaculair te zijn, maar dat geen seconde is. Gelukkig dat er ondertussen de anime filmreeks is.
rooie60
Inderdaad 2 uur lang naar ''vechtende'' monsters kijken...meer is het niet,verwarrend verhaal,rommelig.......na 1 uur raakte de film mij kwijt........................
Macmanus
Werkt niet.
Wel eens dat hier ergens wel een minimaal redelijke film in had gezetten. Farmiga is wel een leuke soort van bad-guy. Ook wat meer monsters kan best zorgen voor wat fun. Maar uiteindelijk blijft het toch Hollywood en zetten ze nergens echt mee door. Zo blijven de gevechten ondanks alle monsters weinig indrukwekkend. Ze slaan wat en vallen wat log, maar echt een mooi shot is nergens te herkennen en je voelt ook nooit die adrenaline die je in een vecht sequence kan voelen. Je wordt ook wel gek van die tenenkrommende one-liners die de cast dan tussendoor steeds mag opdreunen. Dat werkt al helemaal niet omdat vele acteurs helemaal niet in een film als deze thuis horen. Sally Hawkins en Ziyi Zhang wat deden ze in deze film? Maar ook Kyle Chandler is duidelijk verloren in deze film. Het is zo jammer dat blockbusters ook zo nadrukkelijk toewerken van set piece naar set piece. Maar toch willen ze dat je drama voelt bij scenes. Hopend dat een huilende Millie Bobby Brown dat bij je opwekt. Vergetend dat je ook met een bepaalde opbouw van emotie rekening moet houden. Nu is het weer zo een vlees noch vis film.
2.5 sterren.
Warp
Had verwacht dat het hetzelfde debiele vermaak als het eerste deel zou zijn. En dat is ook deels zo, helaas zit er wel een slecht melodrama in wat veels te veel tijd in beslag neemt. Dat is toch wel het laatste wat ik in zo’n film wil.
Ziyi Zhang
Hah, die was ik inderdaad nog vergeten vermelden. Wat een non-rol.
clubsport
De mens als grote boosdoener tegen de natuur : dat lijkt al een tijdje een gewild thema te zijn in rampen en monsterfilms dit keer lijkt het thema nog verder de extreme kant op te gaan met als oplossing , extermination van de mens want daar word de natuur beter van .
Je zou haast gaan geloven dat deze film gesponsord is door climate change aanhangers .
Ach ja verstand op nul en genieten van de effecten want het verhaal is verder niet zo heel boeiend natuurlijk
Nosje
Hier kan ik heel kort in zijn: waardeloos.
Nou vooruit dan iets meer: belachelijk verhaal, oninteressant, saai, stupide.
Qua spektakel valt er wel het één en ander te genieten, maar personages en dialogen zijn helaas van bordkarton. Gelukkig heeft de film een constant hoog tempo, waardoor de tekortkomingen niet heel erg opvallen. De special effects zijn wisselend van kwaliteit en er worden zoveel monsters geïntroduceerd dat de meeste er nogal bekaaid afkomen, maar wat de film belooft wordt in ieder geval wel waargemaakt.
Captain Johnny Bravo
Zo; het was even een zit (mer als 2 uur! ) maar uiteindelijk is het toch gelukt. Het verhaal zelf was flinterdun en de film zelf wat langdradig. Er kwamen nogal wat monsters langs en er werd flink wat vernield maar uiteindelijk heeft het verhaal mij niet kunnen boeien ......
Nicholas
Wederom een gevalletje van: groter is niet per definitie beter.
Godzilla was, hoe vreemd het ook klinkt, nog enigszins gegrond in een soort van realiteit. Het/één van de grootste kritiekpunten was dat het titelbeest zelf zo weinig in beeld kwam, maar het droeg naar mijn mening wel bij aan een soort van kleinere wereld, wat een aardig contrast schepte met het doorgaans grootse van een monster movie.
Dat de rollen voor de homo sapiens flinterdun waren, deed me niet zo veel. Het ging mij vooral om de hoofdrolspeler.
Hoe dan ook, de makers hebben de kritiek van het kijkerspubliek duidelijk meegenomen in deze opvolger. Dat resulteert in meer Godzilla, meer andere wezens en veel meer monster movie madness. En madness krijg je, tot in het absurde SciFi Channel meets Dwayne Johnson-esque aan toe. En daar wordt het dus niet beter van. Hersenloos vermaak is prima, maar je krijgt er ook een hoop hersenloze personages, krankzinnige beweegredenen, cringy dialogen, dito acteerwerk en her en der zelfs wat lelijke CGI.
Een aantal acteurs en actrices die volledig miscast zijn, met als beste voorbeeld Charles Dance.
En het enige dat me nog wat deed was de dood van een reusachtige mot. Potentie genoeg in dit filmuniversum, maar dan de volgende keer wel graag weer wat kleiner aub. En minder dom. En minder zogenaamde menselijke interactie en karakterontwikkeling. En meer Mothra.

Godzilla x Kong: The New Empire
2024