• 9.378.203 stemmen

Met onder meer: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie en Taika Waititi

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 2 januari 2020

Plot Jojo Rabbit

"It's definitely not a good time to be a Nazi."

Duitsland, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jojo is een rare jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Zijn naïef patriottisme wordt getest als een jong meisje zijn wereldvisie door elkaar gooit en hem dwingt om zijn grootste angsten onder ogen te zien.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tof.

Leuke satire. Niet bijzonder origineel - kinderen die een oorlog door een bepaalde bril zien, da's al vaker gedaan. Maar het is wel gewoon leuk gedaan. De film is vlot verteld en opvallend gestileerd vormgegeven. De jonge acteurs doen het minstens even goed als de oudere garde. Enkel Taika Waititi valt uit de toon met z'n typische infantiele humor. Ook die Rebel Wilson is niet best.

Maar al bij al dus gewoon goed. Thomasin McKenzie en Roman Griffin Davis zijn een genot om naar te kijken. De film raakt, mede door hen, de juiste snaren. De speelduur vliegt voorbij. En dat is niet eens spijtig, want het is het bewijs dat dit een goeie film is.

3,5

avatar van K. V.

K. V.

Deze was nog een speciaal filmpje. Een mix van komedie en drama. Toch af en toe moeten lachen. De cast deed het ook goed. Vond het toch de moeite om gezien te hebben.

avatar van ILDIB

ILDIB

Heerlijke film. Lekker zwart met periode humor en een vleugje drama. Goed spel ook al vind ik johansson niet helemaal op haar plek.

avatar van TerryA

TerryA

Tjikkie24 schreef:

...Boven verwachting goed... You either love it or hate it. En eindigen met Bowie is altijd +1!!

Helemaal mee eens. En eindigen met Heroes/Helden, gezongen door Bowie in Duits was een bonus

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Viel me zwaar tegen. Precies een film voor wie nog zou twijfelen dat de Joden écht geen inferieur ras zijn en de Nazi ideologie verfoeilijk is. Kortom, ik vond de film niks nieuws vertellen. De originele insteek moet komen van de verwrongen visie van een kind op dit alles, en op zijn bizarre dialogen met het Dolfje in zijn kop, maar ik vond het niet zo grappig als ik verwachtte en waar de film naartoe ging was voor de hand liggend. Ik vond het een filmpje van niks.

avatar van RikkieD

RikkieD

In een paar woorden: Genieten dit soort films die we zelden zien tegenwoordig!

Wat een film is dit zeg!

Prachtige humor en erg goed acteerwerk van het jongetje en captain K die hard en zacht is. Halverwege de film slaat het ineens om van iets dat grappig is naar een diepe boodschap. Ik vond dit echt fantastisch. Lachen, traantje laten, en mooi om met je vriendin, vrouw of kinderen te bekijken en daarna nog even te kletsen over waar het nou eigenlijk precies om ging.

Dit zijn de dingen voor mij waar een filmliefhebberij om gaat.

Genieten!

avatar van Capablanca

Capablanca

Deze Wes Anderson-kloon werkte totaal niet bij mij. Met flauwe grappen en een totaal overbodige persiflage van Hitler slaat de regisseur de plank echt volledig mis. Geen idee wat hij ermee gewild heeft.

avatar van Boenga

Boenga

Capablanca schreef:

Of iemand nu films of muziek of standbeelden of schilderijen of wat dan ook maakt: een artiest heeft altijd - onder andere - als doel mensen te behagen.

Smaken verschillen, dus uiteraard hoef je dit niet goed te vinden. Maar gezien de scores hier en op IMDb kan je toch echt niet zeggen dat 'de regisseur de plank volledig mis slaat'.

Ik hou niet van de muziek en de show van Taylor Swift, én ik kan echt niet vatten hoe die dame en haar werk zo populair kunnen zijn. Maar ik kan moeilijk beweren dat ze 'de plank volledig mis slaat', toch ?

avatar van Capablanca

Capablanca

Boenga schreef:

Principieel heb je daar gelijk in. Voor mij slaat hij de plank volledig mis.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Mede door het perfecte gebruik van hedendaagse muziek en prima cinematografie vond ik dit een prachtige film. Diep onder de indruk door de acteerprestaties van Roman Griffin Davis als Jojo.

Zeker de scenes met zijn vriendje Yorki (Archie Yates) waren aandoenlijk mooi geschoten.

Van de satirische humor waarmee de film begint tot de ommekeer naar een meer dramatisch einde blijft de film me boeien: humor, coming of age, verlies van moeder, actie en uiteindelijk vrijheid.

Verdiende 4☆.