Genre: Misdaad / Actie
Geregisseerd door: York Alec Shackleton
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Rainey Jr. en Dwayne Cameron
Bekijk via Videoland
Plot 211
"Your life can change in an instant."
211 is de politiecode voor een overval. Politieagent Mike Chandler neemt samen met zijn partner Steve, tevens zijn schoonzoon, tiener Kenny mee op patrouille om hem ervan te weerhouden het verkeerde pad te kiezen. Wanneer ze langs een bankgebouw rijden, blijkt daar een overval aan de gang. Een aantal zwaarbewapende ex-militairen, die door Interpol op de hielen worden gezeten, heeft het bankpersoneel en de bezoekers gegijzeld.
Mike Chandler
Tre
Clerk
Lieutenant
Bossxx
Acteer werk om te huilen. Simplistisch en vol met clichés. Had meer van deze film verwacht. Deze film is ook niet om aan te gluren als je je verveeld.
Skuller
Oeiii ,dit was niet zo best. Ben een Nicolas Cage fan maar nee dit was niet best .overal slecht acteer werk .
Jahweh
9 / 11....Cage...12 jaar later....211....Cage...25 kilo zwaarder....clichématig verfilmd ?
Vond Cage wel wat weg hebben van Elvis Presley, wellicht een toekomstige rol voor ‘m ?
lana50
Niet slecht maar verwacht niet teveel van Nicholas Cage -film
Keek lekker weg
Alleen begrijp ik het nu niet van actrice Alexandra Dinu
= Totaal overbodige rol
Maar ja ?
boemboem27
Vond het op zich geen slechte actiefilm.
Nicholas cage speelt geen geweldige rol
Heb me toch best vermaakt.
Actiefilmpje van 13 in een dozijn ...maar ach er
Zijn slechtere van Cage..
Left4Dead
Slappe hap.
Nee wederom een verhaal waar Cage laat zien wat ik eigenlijk al die tijd al wist. Zo'n goede acteur is het namelijk niet, bijna elke rol zie ik hem diezelfde truckjes en gelaatsuitdrukkingen doen en maken. Vreemd aangezien veel rollen eigenlijk wel verschillen qua personages bij hem.
Maar jij is daar zeker niet de enige in, Depp is blijven haken als zeerover in zijn rollen en zelfs zijn eigen leven. Denzel Washington liet bij mij bij vele prenten ook een indruk van weinig wisseling achter, en ga zo maar door. Natuurlijk worden ze deels gecast op die karaktertrekken, maar helaas begint dat dan wel te vervelen.
Deze film ging voor mij lek door het slappe verhaal en script. Domme acties en niet boeiende personages brengen het niveau niet ver, eigenlijk was er niet dat mij trok in het verhaal. Moeite gedaan en de film uitgezeten, ik kan daardoor deze film niet aanbevelen. 2** is wel een juiste afspiegeling.
AniSter
Middelmatige schietfilm. Er zijn veel betere, maar ook slechtere. Wat Cage betreft: hij scoort op het moment nog steeds niet bij mij, zeker niet bij deze rol.
Onceuponanytime
De actie is eerder een schietkraam waarbij het aantal kogels van sommige vuurwapens blijven uit de loop komen... De inhoud is zwak en de emotionele momenten raken het doel niet.
joolstein
De titel 211 verwijst naar de code die door de Amerikaanse politie gebruikt wordt als er een bankoverval gaande is. Het is dan ook niet heel moeilijk om te raden wat erin de film staat te gebeuren. Toch hoeft dit een vermakelijke film niet in de weg te staan, maar echt...huurlingen in Afghanistan die niet betaalt krijgen voor schimmige praktijken. En omdat die aannemer zijn geld witwas, overvallen ze maar één van de banken? Nee het verhaal van de film is ronduit slecht uitgewerkt en de film bevat ook een handvol vrij overbodige zijplots en een flinke bak clichés. Soms wordt er zelfs overgeschakeld naar een ziekenhuis voor nog een groter portie dramatiek. Nou goed het is een actiefilm, maar ook daar faalt de film, op enkele scènes, na. Zo worden er door zowel politieagenten als de bankovervallers flink wat magazijnen leeggeschoten, maar raken ze letterlijk kant noch wal. Het overdreven spel van Cage was nog een lichtpuntje in een film die als men de lat erg laag lig nog enigszins genietbaar was, maar verder vergeetbare actiefilm.
ILDIB
Fantastische actiefilm. Cage op zijn best.
Cage op zijn best, dan moet t een but film zijn..
Shadowed
Niet heel ernstig.
Maar ook niet een hele goede film natuurlijk, zoals we wel vaker zien van de films waarin Cage op latere leeftijd meespeelt. Toch vind ik hem ook hier weer prima, het is gewoon een rol waarin hij serieus is en niet balls-to-the-walls gek doet. Ik vind het allemaal prima.
Ex-snowboarder Shackleton doet nu een poging in de regisseursstoel, al heeft hij meerdere pogingen ondernomen in dezelfde positie. Dit lijkt echter de eerste echt grotere film afkomstig van hem. Snowboarders ervaren een grote dosis adrenaline tijdens hun hobby, dus dan hoop je dat dit ook te zien is in zijn actiefilms. Helaas.
211 bouwt rustig op en wil heel veel vertellen waardoor het een overdaad aan personages introduceert. Er zijn er echter geen interessant, en dat ze allemaal een diepere laag en dramascenes krijgen helpt de zaak niet vooruit. Zo'n film als deze heeft een intensere en rechttoeaan-aanpak nodig. 211 heeft dat totaal niet wat de actiescenes in de weg zit.
Want de bankovervallen vond ik niet verkeerd in beeld gebracht. Redelijke details en montage die passend genoeg is. Ook het geluid afkomstig van de wapens klinkt helder door de geluidsinstallatie. Het zijn vlotte scenes en de film laat ze ook gewoon goed zien. Veel bloedvergieten of close-ups van hoofdschoten krijg je niet, maar wel gewoon een prima geregisseerde bankoverval.
Als de film al die zijverhalen uit het raam had gegooid en zich meer had gefocust op die overval was het resultaat leuker geweest. Met de actie is weinig mis, maar met het tempo van het verhaal dus wel. Veel plotremmers, veel onnodige traantjes en saai drama die de zaak gewoon niet naar voren helpen. Als je de personages zelf gewoon strakker maakt en diens achtergrond gewoon in dialoog vertelt zullen de personages stukken interessanter worden. Je hoeft niet alles te laten zien, en dat is de zwakte van deze film. Niet heel tragisch, maar ook niet goed nee.
JeanReno
Acteer werk om te huilen ? Cage was geweldig !
En ook die bankovervallers waren ook goed .
Goede actiefilm met simpel verhaal . Niet meer en niet minder .
The main man!!
In de jaren 90 was Cage een goede acteur, nu is het een simpele c acteur.
12 in een dozijn films maakt hij.
0 sterren.
The main man!!
Niet heel ernstig.
Cage is na zijn belastingschuld gewoon een simpel acteurtje geworden,jaren 80 en 90 waren zijn gloriejaren.
Hij is net zo vergaan als Steven Seagal.
Uitgekotst vanaf de jaren 2000.
filmfan-14
Ik ben een fan van Cage, maar ik erger me aan al dat schietwerk en amper wat raken. Maakt het niet geloofwaardig.
Chelsea94
Ik vond dit wel echt een toffe en spannende film. Natuurlijk is het allemaal niet realistisch maar dat maakt weinig uit, heb me goed vermaakt.
mrklm
Kenny [Michael Rainey Jr.] dreigt van school gestuurd te worden nadat hij zijn plaaggeest knock out heeft geslagen. De school komt met een alternatieve straf die het gebrek aan geloofwaardigheid van deze actiethriller treffend illustreert: hij moet een dag meerijden met agenten Mike Chandler [Nicolas Cage] en diens partner en schoonzoon Steve [Dwayne Cameron]. Maar oeps, een groepje gewapende bandieten heeft zijn zinnen gezet op de plaatselijke bank in het anders zo rustige dorpje in Massachusetts. Vlotte, maar volstrekt belachelijke politiek thriller inclusief geforceerde melodramatische verwikkelingen.
Moviestar1979
Nicolas Cage was niet bepaald onder de indruk van de film, en beschreef hem zelfs als teleurstellend. De acteur brak zijn enkel tijdens de opnamen in Bulgarije, en was twee weken uit de running. Dit was de derde samenwerking tussen Cage en zijn zoon Weston. Daarnaast was het de zesde samenwerking tussen Nicolas Cage en Millennium Films na The Wicker Man, The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans, Drive Angry, Trespass en Stolen. De bioscooprelease stond oorspronkelijk gepland op 14 juni 2018, maar werd in plaats daarvan op 28 juli 2018 direct op DVD uitgebracht.
Het enige positieve aan deze film, is dat Cage zich achteraf ook bewust werd dat dit gewoon slecht is. Vooral het acteerwerk is op diverse gebieden bagger. Dit had een sterke actiefilm kunnen worden, maar het script zit vol ongeloofwaardige momenten.
2,0 *
Robson1968
Zeker niet de beste film en ook niet van Cage. Maar zo slecht als sommigen hier roepen dat hij was vond ik nou ook wel weer mee vallen. Vooral hoe hij ageerde en reageerde tijdens de debriefing vond ik sterk van hem. Verder is de deelname van Rossi (Alexandra Dinu) er alleen maar omdat er een mooie vrouw (smaken verschillen) aan mee moet doen. Maar over het algemeen wil je dan toch wel weten hoe het afloopt. En dat is slecht. De film dus. Duidelijk dat het budget op was of de filmtape, maar het slaat werkelijk nergens op. Alsof doorgewinterde SEALs zo dom zouden reageren om een voor een het bankgebouw uit te rennen, tegenover een politiemacht..

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Hunter Killer