Genre: Drama / Thriller
Alternatieve titel: The Negotiator
Geregisseerd door: Brad Anderson
Met onder meer: Jon Hamm, Rosamund Pike en Shea Whigham
IMDb beoordeling: 6,5 (25.432)
- Bekijk via Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Beirut
"Beirut, 1982: The Paris of the Middle East Was Burning"
De Amerikaanse diplomaat Mason Skiles ontvlucht Libanon in de jaren 70 nadat zijn vrouw gedood wordt. Tien jaar later wordt hij door de CIA teruggeroepen naar een inmiddels door oorlog verscheurde stad. Hij moet er gesprekken voeren om het leven van Cal Riley, een vriend en collega die hij destijds had achtergelaten, te redden.
Mason Skiles
Alice
Nicole
Bernard Teppler
perceived
Eindelijk een nieuwe Brad Anderson, maar eerlijk gezegd wordt ik er niet echt warm of koud van.
Walter White
De film is in begin eve inkomen. De acteurs spelen hun rollen goed en vooral jon hamm was perfect voor deze film.
vranque
Ik ben er een beetje klaar mee. Dit is de zoveelste keer dat ik het gevoel heb dat het ingewikkeld maken prioriteit heeft. Je maakt een film voor het grote publiek (al is dat de vraag) maar door deze chaos in verhaallijn vraag ik me af wie je bereikt. Prachtig gefilmd overigens. Tilt de boel nog naar 2*
Redelijke film over een Amerikaanse diplomaat die voor een klus wordt terug geroepen naar een verdeeld Libanon. Op zich een goed opgebouwd plot, maar het zit wel wat te vol en is behoorlijk ingewikkeld hierdoor. Deze spionage-thriller komt tijdens het tweede gedeelte wel goed op gang en wordt dan ook wat spannender.
Toontje G
Spannende film, vooral in het begin even het koppie erbij houden maar naar het einde toe wordt hij steeds spannender. Goed acteerwerk en mooie opnames.
blurp194
Mooi gefilmd in een tragische omgeving.
Beirut als theater van de allesvernietigende burgeroorlog, waarvan begin en einde voor een buitenstaander niet zomaar te begrijpen zijn en iedereen wel iets tegen iedereen heeft. Wat nog even fijntjes uitgelegd wordt in de scene waarin de taxi zich een weg baant naar het hotel. En achteraf, veel later, is het niet heel duidelijk of er nou eigenlijk iemand iets opgeschoten is met de hele ellende - maar er zijn wel ontelbaar veel mensen dood, gevlucht, en een eeuwenoude historische stad is weg. En hebben we daar wat van geleerd? nee, want een klein stukje verderop gebeurt gewoon hetzelfde nog maar eens. Wat dat betreft is de film precies actueel.
En wat ook behoorlijk goed lukt is om over te brengen hoe ingewikkeld de bedoening in elkaar zit, en hoe iedereen voor zichzelf probeert daar prettig uit te komen. Niet noodzakelijkerwijs op een nette of eerlijke manier, vanzelf. Geen heel fraai beeld van de mensheid, maar wel erg mooi gefilmd.
filmkul
- 2092 berichten
- 2012 stemmen
Sterke thriller. Het verhaal zit goed in elkaar en wordt vakkundig uitgewerkt door Anderson. De spanning volgt al snel en richting het einde wordt deze steeds meer opgevoerd. Als kijker moet je wel je hoofd erbij houden, maar heel complex wordt het niet. Hamm zit lekker in zijn rol en laat zien dat hij een prima acteur is. Visueel ziet de film er goed uit met een mooie eighties setting. Prima thriller. 4.0
Left4Dead
Prima prent die de ellende in het Midden Oosten weer eens op de kaart zet. Alleen maar wijzende vingers naar de ander, zo gaat het daar nu al decennia. Voor mij is het meest irritante dat Amerika er ook nog eens tussen zit te klooien, maakt de zaak des te ellendiger. De kwestie zal nooit opgelost worden in mijn ogen, allemaal strijders in die regio en te weinig vredebrengers.
De film zet alles goed neer en laat zien hoe uitzichtloos de situaties is. Alleen maar verliezers op welke manier dan ook. Een brandhaard met alleen woede en wraak.
De onderhandelingen worden goed in beeld gebracht, politieke spelletjes zijn van orde van dag. Een leven stelt niet veel voor.
Ik snap niet waar het ingewikkeld werd, het gaat om een uitwisseling die mislukken moet en meer niet.
Prima werk.
vranque
Als je het zo simpel stelt dan is het te volgen. Maar er zit meer achter.Dat is wat me zo verontrust. Maar er zijn inmiddels al weer verschillende films de revue gepasseert dus ik ben er al lang niet meer mee bezig.. Sterker nog, het kost me moeite deze voor de geest te halen. Dat zegt genoeg. Anyway. Erg veel heb je ook niet verduidelijkt maar is ook niet nodig. I rest my case
Left4Dead
Het legt uit dat het één grote brandhaard is waar verschillende groeperingen belangen in heeft.
Hoe men winst in hun oorlog kunnen behalen interesseert ze allemaal niet, zolang het maar gebeurt.
Allemaal vechtend voor eigen belang waardoor het dilemma nooit een oplossing zal zien
Allen hebben verlies te verwerken waardoor haat weer gecreëerd wordt, een visuele cirkel.
En dat gaat zo al decennia aan, en dat gaat decennia door. Ik zie daar geen oplossing komen tenzij één partij de rest uitmoord.
Dat is wat de film verteld, en dan ook nog in verleden tijd. Daarmee geeft het aan dat er in de jaren nooit een verbetering heeft plaatsgevonden. Laat staan dat men in de buurt is geweest.
vranque
Mooie uitleg Left4Dead. Niet verhelderend want zover was ik ook al. Hoe dan ook. Ik blijf erbij dat er onnodig veel gedwarreld word. Dank voor je reactie. Ik laat het hierbij.
Flat Eric
Politiek schaakspel in een brandhaard van jewelste.
Voor ieder land/groepering/partij geldt dat het eigen belang "first" komt en de rest "second". Dat daar slachtoffers bij vallen is dan bijzaak.
Ik denk dat de film goed weergeeft hoe hopeloos het is. Niet echt om vrolijk van te worden.
BBarbie
Er is een tijd geweest dat ik als tijdgenoot van de Koude Oorlog de ene spionageroman na de andere verslond en dat ik erg kon genieten van dit soort films. Blijkbaar is mijn smaak in de loop van de tijd geëvolueerd, want tegenwoordig doen die films mij niet zo veel meer. Ze zijn op zich het aanschouwen nog wel waard, maar het zijn typisch van die films waarvan ik mij over een tijdje enkel nog titel herinner… en dat Leïla Bekhti een minuscuul bijrolletje had.
coumi
- 11922 stemmen
In ieder geval zeer spannend, daar ligt ook de focus van regisseur Anderson op. Eigenlijk één van de beter Netflix producties die ik tot dusverre heb gezien, ook al omdat de setting authentiek oogt heb je het gevoel dat dit real life kan zijn. Wie een beschouwing op deze oorlog of een standpunt hierover denkt tegenmoet te kunnen zien zal bedrogen uit komen. Beirut wil, ondanks momenten van gruwelijkheden, vooral entertainment bieden door een achtbaanrit tempo aan te houden. Niettemin, wie dit type politieke thrillers vaker heeft gezien, zal niet ontkomen aan déjà vu momenten, sommige scènes kun je vrij vroeg van te voren al uittekenen, doch echt storen doet dat op één of andere manier niet. Hamm is verassend goed in de hoofdrol, kan zowaar een film dragen, lijkt het. Pike kan best een potje acteren, maar heeft eigenlijk een te aristocratische uitstraling om geheel te overtuigen als praktische vrouw met de voeten in de klei, die ze hier eigenlijk zou moeten zijn. Ik heb al met al genoten van Beirut maar of dat nou de bedoeling is van zo een film?
Brad Anderson is een goeie.
Het is alleen een beetje jammer dat deze film net wat té generiek is. Het is bijna een genre geworden, Amerikaantjes die in een exotische stad levens gaan redden, met wat kritiek op de eigen overheid natuurlijk, maar toch vooral heroiek en Amerikaanse vlaggen.
Anderson brengt het er aardig vanaf, al is dit zeker niet z'n meest bijzondere film. Hamm en Pike zijn een redelijk duo, maar echt spetteren doet het ook niet. Verder is Beirut wel een sfeervolle locatie en kent de film enkele succesvolle spannende scenes, maar jammer genoeg zit er ook aardig wat filler en middelmaat in.
Op zich heb ik me niet verveeld met deze Beirut, ik zie Anderson alleen liever wat eigenere werkjes maken. Teleurstellen doet hij eigenlijk nooit, ook niet met deze film, maar het is zeker niet z'n meest memorabele werk. Gewoon een degelijk tussendoortje.
IH88
Beirut
Prima film. Veel politiek gekonkel en onderhandelingen, maar Beirut weet het wel spannend te brengen. Brad Anderson zorgt ervoor dat het verhaal over de spanningen in het Midden-Oosten interessant blijft om naar te kijken, en het is allemaal ook goed te volgen. Soms kunnen dit soort films al snel verstrikt raken in hun eigen verhaal, maar door het vlijmscherpe script en het uitstekende acteerwerk van Hamm en Pike blijft Beirut een boeiende en intrigerende film.
Onceuponanytime
Heel wat ingewikkelde conversaties leiden halfweg de film tot de stopknop. Misschien nog moeten doorbijten, maar ben er geen fan van...
snarfje5508
Net alsof je naar een bekende film kijkt die je toch echt niet hebt gezien. Enfin, vaart zit er wel aardig in, bergen aan cliches en open deuren maar het kijkt wel lekker weg op een donkere zondagmiddag.
Biedt wat je vraagt, niet meer en niet minder. Om die reden een voldoende met 3 sterren.
Grindhouse62
- 2064 berichten
Een op zich prima film, alleen te veel politiek gelul. Goede locaties, prima camerawerk en qua actie zar er redelijk wat vaart in. Ik heb mij er mee vermaakt. Een 3.0
knoflikari
Degelijke thriller over de brandhaard Beirut in Libanon begin jaren 80. Op elke straathoek gevaar...
Het verhaal over de CIA-man die een ma n het land uit moet zien te krijgen is overtuigend en spannend in beeld gebracht,
Sergio Leone
Best oké.
Brad Anderson maakt op zich een prima film in een genre dat mij eigenlijk zelden aanspreekt. Politieke thrillers, gemaakt door Amerikanen, over een conflict in het Midden-Oosten: het zorgt zelden tot nooit voor de beste cinema. Anderson slaagt er evenwel in om een sfeervolle en strakke film te maken. Hij maakt handig gebruik van Beirut als sfeervolle doch chaotische setting. Met Jon Hamm en Rosamund Pike beschikt hij over twee hoofdrolspelers die hun werk uitstekend doen. Enkel dat einde is me net wat te Amerikaans, wapperende vlag incluis, en zorgt ervoor dat mijn score net niet ietsje hoger ligt.
schram101
Jon Hamm kan er natuurlijk ook niet zoveel aan doen dat hij een b-film hoofd heeft. Maar dat heeft ie wel. En zeker met die jaren-70 pruik in de proloog van de film. Gelukkig springen we dan weer 10 jaar vooruit en krijgen we ander soort vibe in de film. Zeker weer terug in Beiroet wordt Beirut gewoon een prima film. De bloedknappe Pike (hartje) doet haar intrede en er ontvouwt zich een interessante film die verrassend is. Al was een slechte afloop natuurlijk pas echt verassend geweest.
Donkerwoud
Oerdegelijk spionagedrama met charismatische kinnebak Mason Skiles (Jon Hamm) als de Amerikaanse diplomaat die onderdeel wordt van de machtswisselingen in Beirut. Een beetje gladjes en voorspelbaar is 't allemaal wel, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met een uitstekende sfeerschets van de jaren '70 en '80. 'Beirut' (2018) heeft ook een triestige ondertoon van een mondaine stad in 't Midden-Oosten die wordt verscheurd door interne conflicten en geopolitieke machten. Ook een plus dat 't enigszins kritisch is op Amerika's eigen rol in de gebeurtenissen.
jipt
Spannende film met geloofwaardige wendingen en een sterke kritiek op de VS invasie in het Midden-Oosten. 4*
Geprezen whodunnit 'Knives Out' van Rian Johnson is morgenavond (12 december) te zien op televisie
Derde seizoen van de populaire horrorserie 'FROM' vanaf volgende week in Nederland op televisie
Nederlandse serie 'De Tatta's' is samen met filmfranchise wederom een hit op Prime Video
Eerste trailer van aankomende horrorfilm, 'The Brutalist' op de valreep knaller van het jaar | MovieMeter Recap
Hotel Mumbai
Calibre
Thriller, 2018
Megan Leavey
Drama / Biografie, 2017
midden-oostenlebanonterroristjaren 70gijzelaarbeirut, lebanon palestinian-israeli conflictoorlogisraeli palestinian conflict arabjaren 80
Social media
- Registreer |