• 9.381.656 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Lauren Cohan en Iko Uwais

Gesproken taal: Indonesisch, Engels en Russisch

Releasedatum: 18 oktober 2018

Plot Mile 22

"Option 1: Diplomacy. Option 2: Military. Meet Option 3."

De geheim agent James Silva, die bijgestaan wordt ​​door een uiterst geheime commando-eenheid van de CIA, is in Indonesië gestationeerd. Samen pogen ze de informant Li Noor het land uit te smokkelen door deze vanuit het centrum van de stad naar een luchthaven 22 mijl verder te vervoeren. Onderweg moeten ze uit handen zien te blijven van de corrupte politie en de criminele onderwereld. Hun vijanden doen er immers alles aan om ze tegen te houden.

avatar van schram101

schram101

Opnieuw een fijne Berg. Toegegeven is dit een wat legere huls dan sommige van zijn anderen, alhoewel het natuurlijk nooit écht hoogstaande cinema is. Wellicht Patriots Day uitgezonderd. Toch kon ik dit in al zijn eenvoud wel goed hebben. Veel dikke actie in een verder simpel verhaaltje. Wahlberg moet je inderdaad liggen, al is hij wellicht de meest eenzijdige acteur van het laatste decennium dus je weet wat je kan verwachten als je hem opzet. Toffe bijrollen verder met de mooie Lauren Cohan en charismatische Malkovich.

Vervolg is overigens wat mij betreft niet per se nodig ondanks de opening daarvoor.

avatar van Shadowed

Shadowed

Bij herziening toch een klein halfje eraf. Berg blijft wat mij betreft een sterk regisseur en met Mile 22 levert hij zijn beste kwaliteiten af, maar een 4,0* is het niet meer waard. Het tempo blijft er altijd goed in zitten en het acteerwerk van de cast is zeer degelijk, maar Wahlberg zijn personage zit de toonzetting van de film regelmatig in de weg en bijzondere bijrollen zoals die van Ronda Rousey worden toch te veel afgedankt. Mile 22 zit goed in elkaar, iets waar ik bij herziening niet omheen kan en de warrige, chaotische montage is naar mijn inzien alleen maar voordelig aan de actiebeleving, maar de film mist wel een echte actiescene die er echt bovenuit steekt. Eenmaal de actie begint slaagt Berg erin het in een goede flow te begeleiden, maar toch hoop je als kijker op een enkele sequentie die je echt stijl achterover doet slaan. Berg kennende weet ik dat hij meer in zijn mars heeft, maar niettemin toont Mile 22 dat hij als regisseur goed op z'n plaats zit.

Ondertussen regisseert hij tv-series, maar ik wacht met smart op een nieuwe actiefilm van hem.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken op Blu-ray.

In het begin dacht ik dat kan nog wel een mooie film worden met de inval in het huis door het team, na deze opening scene krijgen we een nogal rommelige film te zien met een Mark Wahlberg die overal doorheen schreeuwt en praat door de scenes.

Ook zien we Iko Uwais met een belangrijke rol voorbij komen, af en toe wat harde actie, maar ik kon het allemaal moeilijk volgen, er zat een rommelig verhaal bij en kon er geen touw aan vast knopen waar het nou precies over ging en wie bij wie hoorden, ook chaotisch camerawerk.

Nee dit was niet mijn soort film, had mij hier meer van voorgesteld.

''Patriot's day'' is daarintegen een heel stuk beter en spannender!

avatar van AngelicV

AngelicV

Redelijke actiefilm met dubbel plot vol patriottisme heel veel doden en close combat. Gegeven is interessant in de wereld van veiligheidsdiensten en special forces daarbinnen.

avatar van FlorisV

FlorisV

De flinke vaart van deze actiefilm gaat bij de dialogen ten koste van een prettige kijkervaring. De hoofdpersoon, gespeeld door Walhberg is ook onaangenaam met zijn cynische verbale aanvallen.

Qua actie is de film wel lekker. Van dik hout zaagt men planken, met een flinke bodycount...maar je kunt niet klagen over te weinig actie.

Het einde stelt dan weer clichematig teleur met een typische vijand die te populair is geworden om aan te wijzen als zondebok elke keer als er problemen zijn...

avatar van Vince78

Vince78

Zo te zien tegen de stroom in, maar ik vond de vaart en de film heerlijk. Ook de dialogen heb ik van genoten.

Prima actiefilm, surround speakers aan, tandje extra en genieten.