menu

Aquaman (2018)

mijn stem
3,15 (769)
769 stemmen

Australië / Verenigde Staten
Actie / Fantasy
143 minuten

geregisseerd door James Wan
met Jason Momoa, Amber Heard en Patrick Wilson

'Aquaman' volgt Arthur Curry, erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Arthur zal uit de schaduw moeten treden en zich een ware leider moeten tonen als Heerser van de 7 Zeeën. Dit moet hij doen tussen een wereld aan de oppervlakte die de zee vernietigt en de spanningen binnen zijn eigen onderwaterrijk.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=wd_vxwXY2wo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
Ik ben zelf geen superhelden fan, maar dit was wel echt een leuke wegkijken. Actie, leuke romantiek die zich langzaam ontwikkeld, goeie humor en prachtige beelden (onder water). Een erg vlotte film die zich, en dat is wellicht het sterkste punt, niet te serieus neemt. Super!

avatar van GGG
4,5
GGG
Visueel prachtige spektakel film waar avatar 2 nog een puntje aan kan zuigen. Verhaal was op het eind wel een beetje overdaad en keuze acteurs had wat mij betreft ook nog iets beter gemogen. Maar het was verder een top vermaak met Jason als top acteur. Visueel sterk en heerlijke humor. Eindelijk weer eens een knappe DC film.

avatar van Basto
3,5
GGG schreef:
Visueel prachtige spektakel film waar avatar 2 nog een puntje aan kan zuigen. .


Ik ben toch wel benieuwd waar jij Avartar 2 hebt gezien. Daarbij was de cgi duidelijk van mindere kwaliteit (veel minder detail en scherpte) dan de eerste Avatar, die toch akweer zo’n 10 jaar oud is...

avatar van Goddess_Of_Loki
5,0
Laat jezelf met Aquaman mee stromen naar het prachtige onderwater gelegen wereldje van Atlantis! Ik vond Aquaman qua special effects echt een pareltje om naar te kijken! Van actie scénes tot mooie natuur/fantasie shots. Ook zie je tegenwoordig veel dat films een (verborgen) boodschap meegeven. In deze film ging dat duidelijk over de zee vervuiling, wat in verschillende scénes aangekaart werd. En terecht wat mij betreft, want mensen mogen hier echt wel wat bewuster in gaan worden!

DC heeft er goed aan gedaan om acteur Jason Momoa (bekend van Game of Thrones) te casten als Aquaman. Hij brengt de humor (waar we in Justice League al een voorproefje van te zien kregen) met zich mee, wat het voorheen wat donker getoonde DC wel goed doet. Naast Jason zien we actrice Amber Heard als de roodharige actie prinses Mera. Verder zien we nog Willem Dafoe, Patrick Wilson & een sterke presentatie van Nicole Kidman.

Na de Dark Knight trilogie heeft DC een tijdje in de schaduw van Marvel gestaan. Volgens mijn mening is DC bergafwaarts gegaan sinds de re-casting van Batman (van Christian Bale naar Ben Affleck) en zanger Jared Leto is als Joker ook niet heel erg goed ontvangen door het publiek. Hoe kan het ook met (de in 2008 overleden) Heath Ledger & Jack Nicholson als eerdere Jokers. Ik ben benieuwd hoe de volgende Joker het gaat doen! Maar gelukkig is DC nu met Aquaman en eerder met Wonder Woman weer helemaal terug. Ik zie in veel online recensies dat mensen de film vergelijken met Thor (2011) van Marvel. Zelfs de Disney klassieker The Lion King wordt genoemd. In de vergelijking met Thor zie ik wel iets, op een gegeven moment was er een onderwater brug dat me aan de regenboogbrug uit de Noorse Mythologie (dus Thor) deed denken. Maar wat Thor & Aquaman zeker gemeen hebben is het feit dat het allebei heerlijke mannen met lang haar zijn waar de meeste vrouwen (waaronder ik) zeer graag naar kijken!

Ach ja, ik hou van superhelden (vooral die mannen met lang haar!) en van avontuur dus vervelen in de bioscoop bij Aquaman deed ik me zeker niet!

avatar van Pkunk
4,0
Heerlijke wegkijk film. De ene cliché na de andere, acteerwerk van de middelste plank en plotwendingen die je al een uur van tevoren ziet aankomen. Maar het geeft allemaal niks; de film neemt zichzelf duidelijk niet (te) serieus. Denk dat deze film meer is dan de som van zijn delen. De twee en een half uur vlogen voorbij in ieder geval. Leuke cast, waarbij ik zelf vooral fan ben van Patrick Wilson en Jake the Muss. En Jason Momoa is natuurlijk perfect gecast. Ja, heerlijk bioscoopavondje zo ?

avatar van Sergio Leone
3,0
Redelijk.

Sowieso geen fan van DC en Aquaman zei me eigenlijk niet veel, maar al bij al een meevaller. Dik pluspunt dat de film zichzelf niet al te serieus neemt. Het zou pijnlijk geweest zijn met titels als "Ocean Master" en dergelijke meer, maar er wordt perfect mee omgesprongen.
Jason Momoa is de wat logge en boertige surfdude. Maar hij is ook gewoon charismatisch. Zo een beetje de kerel waarmee je aan de bar tot een kot in de nacht pinten pakt. En selfies trekt.

Visueel wel spuuglelijk. Veel lelijke neonkleuren, afschuwelijke designs. Soms maakt de kitsch het nog wat goed, doordat het er zo dik op ligt. Dolph Lundgren met een semi-roze pruik bijvoorbeeld - magnifiek tussen al die lelijke CGI. En zo valt die hele Aquaman dus nog best mee.

3

avatar van Alathir
3,5
De tijd dat ik superheldenfilms nog leuk vond, ligt al een tijdje achter mij. Toch kijk ik de meeste nog wel puur voor het entertainment. Gisteren dan uitgegaan met het idee een film te gaan kijken. Welke film dat zou worden had ik natuurlijk geen idee van bij vertrek. Omdat ik niet echt zin had in de film Shoplifters van Koreeda en mijn twee companen niet zoveel zin hadden in Becoming Astrid of Widows, zijn we afgezakt naar de commerciële films in de Kinepolis en is het Aquaman geworden.

Ik wist dat de regie van James Wan was dus ging ik uit van een fijne film en dat is het ook wel geworden. Het niveau van kwaliteit is echter erg afwisselend en er zijn van die scènes dat je denkt van hoe cheesy en cringeworthy kan je het maken. Randomness is ook troef. Plotgaten ook. Van de Sahara naar Sicilië naar het midden van de Aarde en dat allemaal in no time. Nu is het zo dat er altijd wel mensen zullen zijn die zich hieraan storen maar als je niet beseft dat je deze film niet al te serieus moet nemen, kan je beter niet kijken. Ik heb een paar keer ook gelachen gewoon omdat het echt slecht was. Goed mee geamuseerd met al deze kitsch. Eerste keer ook dat ik Patrick Wilson en Chris Pratt niet uit elkaar kan houden. Ik dacht heel de tijd van is dit nu Chris Pratt, nah. Amber Heard deed me van ver een beetje denken op Scarlett Johansson. Nicole Kidman was voor mij wel het beste van heel Aquaman.

avatar van jktje
1,0
Ik had gehoopt dat Aquaman een stuk beter zou zijn dan de rest van de DCEU films, maar helaas. Aquaman heeft last van een nietszeggende "badguy" en cheezy acteerwerk. Daarnaast was de "plottwist" dat Arthur zijn moeder nog leefde iets wat je al van mijlenver zag aankomen. Black Manta was ook een vijand die totaal onnodig was. Voegde totaal niets toe aan de film en had er makkelijk uitgeknipt kunnen worden. Als ik een pluspunt moet noemen dan waren het de actiescènes die goed in elkaar zaten, maar dan heb ik het alleen die boven het zeelevel plaatsvonden.

0,5
hij was echt subtiel deze film....een aflevering van goede tijden is nog minder voorspelbaar en heeft beter acteerwerk...

avatar van Slikbeer Slikbeer
Moet een film dan perse subtiel zijn?
Misschien dan sowieso verkeerde film gekozen....?


Ik vond hem, behalve te lang, best vermakelijk hoor!
Waanzinnig mooie Atlantis shots ook.
Nicole Kidman en Amber Heard dartelen vrolijk rond in strakke pakjes, en bezorgen mij pardoes nog een klein dikkerdje ook ?.

Prima brainless blockbustertje al met al.

Maar idd niet als je een of andere gaap-vpro-filmfestival-docu-zonder gesproken woord wil zien over een boerenfamilie in het Tsjechie van 1921 ofzo ?

Ik las hier en daar dat dit een stap in de goede richting zou zijn voor DC, na de flops met Zack Snyder, maar een erg groot succes is het toch niet. Alle personages zijn buitengewoon vlak, alleen Momoa stijgt daar bovenuit, maar zelfs hij heeft wat minder uitstraling dan verhoopt... niet dat hij niet charismatisch kan zijn, maar in deze film worstelt hij er serieus mee. De grote slechterik is weer bijzonder bleek, zoals bij alle DCEU films. Even dreigt Ocean Master interessant te worden, door vervuiling een rol te laten spelen in zijn afkeer voor de surface dwellers, maar uiteindelijk is 't de zoveelste machtsgeile, generieke en dus ook inhoudsloze slechterik. Black Manta doet ook niet zo heel veel, maar die heeft ergens een vage belofte van inhoud, al wordt dat personage hier zo ad hoc gebruikt dat het meteen duidelijk is dat zijn potentieel alleen maar zal blijken in een andere film.

En dan die actiescènes... zucht. Van mij mag een film van begin tot einde vol actie zitten, maar dan heb ik toch graag dat die actie een doel heeft, hier is 't vaak actie om de actie en blijft het segment vaak te lang aanslepen. Ze beginnen ook allemaal hetzelfde, 2 personages zijn het plot aan het uitleggen, er valt een stilte en plots ontploft er iets of komt er iets door een muur of zo. Uiteindelijk komt het dan allemaal samen met een epische oorlog-apotheose, waarnaar klungelig werd opgebouwd, die erg plots lijkt te beginnen, waarin echt niemand is geïnvesteerd en niemand ook maar om 1 personage geeft. DC ging altijd al gebukt onder de world building, waarbij het vertellen van een pakkend verhaal naar de achtergrond werd gedrukt. Hier was een mogelijkheid om er klein, leuk en op zichzelf staand simpel verhaal van te maken, maar ze stampen deze film vol met een hoeveelheid aan intriges, verhaal en personages waar je normaal een hele trilogie voor nodig hebt.

Wan lijkt lol te hebben en maakt er een kleurrijk circus van, wel jammer dat de acteurs zelf alles nogal dramatisch en zwaarwichtig blijven spelen, zonder ook maar enige emotie te tonen. Er zijn momenten dat Aquaman door lijkt te hebben hoe belachelijk alles is, bijvoorbeeld wanneer hij opmerkt dat een brug onder water wel erg dom is, al zou het echt leuk worden als hij gewoon zou opmerken dat dit wel gepikt lijkt bij Thor, maar hoe verder de film vordert, hoe meer hij zijn relativeringsvermogen lijkt te verliezen en zijn bij Marvel geleende joie-de-vivre wordt vervangen door vintage DC gekwelde ernst.

Als er mensen zijn die zeggen dat ze superheldenfilms beu zijn omwille van X, Y & Z, dan is de kans groot dat ze net Aquaman zeer accuraat hebben beschreven.

bombario
Tja, waar beoordeel je zo'n film op. Het verhaal? Nee. Voorspelbaarheid? Nee. Subtiliteit? Nee. Wat mij betreft wel op actie, meeslependheid en beleving. En de laatste 3 zijn dik in orde. Ik heb hem in 3D met Dolby Surround gezien en kwam totaal overrompeld de zaal uit. Dat had ik bij Tor Ragnarok en vooral Black Panther totaal niet. Voorspelbaar, maar uitstekend uitgevoerd.

avatar van Hellboy!
4,5
Heb me goed vermaakt met deze film. Verhaal was goed, beter uitgewerkt dan de vorige DC films, zoals Batman en Superman.

avatar van Slikbeer Slikbeer
Beetje net als van dat Zack Snyder-fastfood eigenlijk he, nu ik er nog eens over nadenk.

Snel, (te) lang, bombastisch, veel CGI, diepgang van een René Froger song...
MAAR, toch best vermakelijk.

Een goed verhaal wordt vloeiend verteld. Het mag simpel zijn, het mag complex zijn, maar het loopt wel vlotjes. Hier wordt het te pas en te onpas onderbroken voor nog maar eens een flashback of iemand die even 5 minuten achtergrond bij het plot komt geven. Dat is gewoon slap schrijfwerk. Je krijgt je verhaal niet organisch uitgelegd, dus er stapt gewoon plots iemand in beeld die het expressieloos komt opdreunen. Of een flashback die elke keer als 't ergens heen lijkt te gaan, alweer wordt afgekapt voor de volgende flashback, want 70% van de film is expositie. De film is veel te lang en dan wordt er nog doorheen gespurt, als je alle plotlijntjes wil laten ademen en op normale manier wil uitwerken, dan duurt dit minstens 4 uur.

avatar van jeroentjuhhhhh
3,5
Verrassing van 't jaar. Nog even op de valreep. Niet dat het een meestwerk is (verre van, het kent alle gebruikelijke gebreken), maar temidst de strontregen van lamme blockbusters (*ugh* BUMBLEBEE *UGH*) is dit een verfrissende duik. Je zwemt af en toe nog langs wat slechte humor, brakke plotlines, flauwe flashbacks, wanstaltige muziek en een overweldigende walm van kitscherigheid... maar wat heeft Wan er een lol mee! De actie swingt met name in cameravoering (toch wel herkenbaar zijn hand), voelt gewichtig (vaak een gebrek bij bijvoorbeeld Marvel) en wordt met regelmaat hardhandig middenin een scene geprakt. Subtiliteit is een lesje die ze bij DC duidelijk (expres) hebben overgeslagen voor de vissenman. Zo hoort het.

Ik hoop van harte dat DC dit volhoudt en het goede voorbeeld voor superheldenfilms gaat zetten, met regisseurs van dit kaliber (en dus ook zoals Zack Snyder!) en de grootsheid, bijna Bay-esque mayhem (BAYHEM) zoals aan het einde van deze Aquaman, niet zal schuwen. Wat een compleet over de top waanzin was dat .

avatar van Beun de Haas BV
2,5
Dertien in een dozijn op zo'n beetje elk aspect. Toegegeven: er zitten een paar spectaculaire onderwatershots in met CGI van de bovenste plank. Maar die visuele weelderigheid verdrinkt uiteindelijk in regisseur James Wan's overdaad een memorabele superheldenfilm neer te zetten. Uiteindelijk blijft alleen de beeldschone Amber Heard als prinses Ariël lookalike hangen.

0,5
Moet jaren geleden zijn dat ik nog zo'n erbarmelijk slechte film gezien heb... Ongelooflijk stupide scene's, met als absoluut dieptepunt het moment dat 'aquaman' iemand bevrijdt die met zijn benen onder een omvergevallen pilaar ligt, waarop de arme stakker rechtspringt als een frisse antilope .
Te stom voor woorden...

Qua CGI was de wereld mooi, maar de effecten om Kidman, Morrison en Dafoe jonger te maken, waren zwak. Ik las ergens dat de ouders van Aquaman eruit zagen als Ken & Barbie, dat vond ik wel een accurate omschrijving. Bij Dafoe was dat extreem strakke gezicht bizar, die heeft er nooit zo uitgezien. Dat constant ronddrijvende haar was eveneens matig gedaan. Kortom, alle CGI die met mensen te maken had, liet te wensen over. Op zich valt zoiets nog door te vingers te zien, mits de film niet aan elkaar hing van de flashbacks en het dus maar sporadisch in beeld kwam, maar dat was helaas wel het geval.

Al was het wel al beter dan de ronduit hilarische Leia en Tarkin in Rogue One, die kwamen allebei rechtstreeks uit de uncanny valley gekropen, daar waar de Aquafriends gewoon vrij dicht in de buurt woonden.


avatar van thunderball
4,0
Deze afgelopen weekend in Antwerpen gaan zien.

Mooie, vlotte superheldenfilm, die ondanks de lengte niet verveeld en met een charismatische hoofdrolspeler, die wordt bijgestaan door een hele reeks aan bekende koppen, die nu eens een meerwaarde blijken te zijn.
Goede SFX, misschien hier en daar wat kitscherig, maar over het algemeen toch erg mooi gedaan. Met name de onderwaterwereld ziet er geweldig uit, met alle vissen en wezens, die er in aanwezig zijn, met als hoogtepunt de finale met de grote underwaterbattle.

Niet alles is geweldig: zo zien de acteurs er hier en daar heel erg vreemd opgemaakt/bewerkt uit, tot ik besefte dat dit flashbacks voor moesten stellen en het de bedoeling was dat ze er jonger hoorden uit te zien. Erg apart en weird.

Amber en ook Kidman (de oudere, niet de jong gemaakte versie) zien er echt sprankelend mooi uit, echt eyecandy. Wilson is een goede, rivaliserende schurk en Lundren verbaasd vriend en vijand tussen al deze zogenaamd betere acteurs, door zich staande te houden, louter leunend op zijn coolheid en indrukwekkende persoonlijkheid. Mooi dat hij hier in zit!

Erg vermakelijk, zeker de moeite van een bioscoopbezoek waard!

Een acht, ofwel vier sterren!

avatar van Chainsaw
1,0
Chainsaw (moderator)
O mijn god, wat een verschrikking! Ik had enigszins vertrouwen in James Wan, dus dat hij de slechtste film in het DC universum aflevert vond ik vrij verrassend. Want het is niet alsof die lat, met miskleunen als Justice League of Batman vs Superman, bepaald hoog lag. Sterker nog, die lag praktisch op de grond.

Inhoudelijk is Aquaman één grote en totaal oninteressante rotzooi. Het hele uitgangspunt is: Waterman Arthur moet op zoek naar een vork. Dat klinkt niet als voer voor een film van twee en een half uur, dus de makers laten de personages anderhalf uur lang heen en weer hobbelen. Ze moeten van plek A naar plek B, vanuit daar door naar plek C, daar blijkt dat ze iets moeten uitzoeken op plek D, dan moet men met een ding van plek E naar plek F om plek G te vinden. De gehele tijd blijkt echter al dat Arthur moet bewijzen dat hij waardig is, want alleen waardige koningen kunnen die vork bezitten. Oftewel, waarom doet men dan zo geheimzinnig over die locatie? Waar was die anderhalf uur durende slechte Indiana Jones-rip off in hemelsnaam voor nodig? De rest van het script is een enorm voorspelbaar ding; de typische oersaaie bad guys met hun plannetjes, de voorspelbare reis die de held moet doorstaan, de love interest… de hele film zat vol tandafdrukken, zo uitgekauwd is dit verhaal inmiddels.

Tussen de bedrijven door vindt er hier en daar een race of een gevecht plaats, want daar komen de mensen voor. Het is echter verbazingwekkend hoe lelijk alles in Aquaman eruit ziet. Sommige gevechtsscènes ogen rechtstreeks uit een computerspel van tien jaar geleden, andere effecten ogen totaal niet af. De CGI stuntmensen bewegen uiterst onnatuurlijk en álles - maar dan ook echt álles - lijkt gefilmd te zijn in een green-screen studio. Om te zien hoe sommige figuren wegzwemmen is zo bespottelijk dat het hilarisch wordt. En niet alleen de momenten onder water zijn pijnlijk lelijk, ook de momenten buiten ogen allemaal nep. We zien allerlei werelden met muziek die ons doet geloven dat het allemaal prachtig is, maar het zijn vooral een hoop lichtjes in een lelijke CGI wereld. Alsof we even terug waren in Star Wars: The Phantom Menace. Overigens is het niet alleen het CGI gedeelte dat er niet uitziet, alle acteurs zien er ook bespottelijk uit. Een blonde Patrick Wilson, Willem Dafoe met z’n knotje en Dolph Lundgren en Amber Heard met verschrikkelijke rode kapsels. Heard heeft werkelijk de meest foeilelijke pruik op haar kop gekregen.

Nu zou je dat alles nog kunnen pikken als de film omarmt hoe campy en domme fun dit is. Maar nee, ondanks dat Aquaman meer lucht bevat dan een Man of Steel of Batman vs Superman, de film neemt zichzelf toch voor een 90% bloedserieus. En dat werkt juist enorm op de lachspieren. De momenten waarop de film grappig wil zijn (Haha, hij stinkt. Haha, een toiletpot) is het pijnlijk niet leuk. Maar als men heel dramatisch gaat doen, de muziek aanzwelt en Wan vaak voor rare kadrering kiest, wordt het hilarisch. Neem zo’n moment waarin jonge Arthur traint met Willem Dafoe en over zijn moeder hoort. Werkelijk elke plank die je mis kan slaan, slaat Wan dan volledig mis. Het gaat om een dude die met vissen kan praten in een onderwaterwereld; welke idioot bedenkt dan dat zo’n film het beste vrij serieus genomen moet worden. Sowieso gaat de film qua toon álle kanten op. Van drama, naar geforceerde romantiek slaat de film zo ineens om naar hele domme slapstick (letterlijk voorzien van tekenfilm-geluidseffecten) en gaat van actie zo ineens weer terug naar geforceerd drama.

Al die actiescènes zijn doodvermoeiend, hoewel er één toffe scène en bijbehorende visual is; wanneer Aquaman met flare onder water duikt en al die Trench monsters achter hem aankomen. Daarin komt Wan als horrorregisseur weer een beetje naar voren en dat doet hij toch beter dan actie. Hoewel, ook zijn horrortrucjes ben je op een gegeven moment wel zat; tel maar eens het aantal keer dat een rustig moment plotseling wordt onderbroken door een explosie van de vijand. Die veredelde jumpscares worden ook snel vermoeiend. Tja, en als de actiescènes, de dramatische scènes én de zogenaamd humoristische scènes heel snel beginnen te vervelen en de acteurs allemaal extreem belabberd acteren, dan heb je met twee én een half uur(!) film een héle lange weg te gaan. Ik ben zelden zo blij geweest toen ik de aftiteling op het scherm zag verschijnen en ik kon maken dat ik wegkwam.

1 ster.

avatar van teigertje
5,0
Beste film sinds tijden.

Fantastische spelers, prachtige film muziek.

Masterpiece !!!!!

Overdonderd mooie special effecten een visueel spektakel.

Atlantis is fenomenaal gemaakt,zelfde kaliber film, zoals Avatar.


Kippenvel zo prachtig.

avatar van devidia
2,0
Wat een vreemde film... Moeilijk om samen te vatten. Laat ik gewoon opsommen wat snor zat en wat niet snor zat:

Snor:
- visueel. De onderwaterwereld ziet er gewoon geweldig uit. Heel veel CGI, en zeker niet altijd even goed gedaan, maar het was wel vrij adembenemend om naar te kijken.
- Entertainment. Was gewoon leuk, zaten leuke scènes in en keek makkelijk weg.

Minder snor:
- acteerprestaties. Nicole Kidman staat erbij als een oude vod. De vader van Aquaman is waarschijnlijk het slechtste dat we gezien hebben op het grote scherm sinds volt in patser. Pijnljik wat ze Willem Dafoe soms aandoen in deze film... Enkel Momoa en zijn broer lijken min of meer zich staande te houden.
- verhaal. hangt met haken en ogen aan elkaar. Zit niks logisch in en haspelt gewoon van het ene punt naar het andere punt, wat het verhaal nul diepgang geeft.
- de geforceerde romance. Zag je van mijlenver aankomen, en houdt ook amper steek. Niet dat ik er iets op tegenhad, maar het was zo tenenkrullend geforceerd...

Helemaal niet snor:
- de dialogen. Mijn god, wie schrijft die bagger? No words gewoon, zo ontzettend slecht. Dat die acteurs dat kunnen uitspreken zonder elke keer uit te barsten in een lachbui, ongelooflijk.
- de door onze keel geramde moraal. "je bent geboren om de 2 werelden samen te brengen" bla bla bla "je bent de rechtmatige koning" bla bla bla "we hebben geen koning nodig maar een held" bla bla bla. kotseeeeeen.
- de muziek. wtf was that? leek nergens naar.

avatar van Phantasm
4,0
Speelfilm met veel aktie en de special effects mochten er ook wezen. Prima wegkijker. Dan wel gezien in IMAX 3 - D.

avatar van yeyo
1,0
"But Aquaman, you cannot marry a woman without gills?! You're from two different worlds!" Serieus, nooit gedacht dat een film waar de superheld op de leadzanger van Machine Head lijkt, zo saai zou kunnen zijn. Ze hebben duidelijk wel geprobeerd om met een semi-ruige, Venice Beach hipster look de meest nichterige der alle superhelden een beetje street cred te geven - zie ook de enorm kolderieke intro op de Russische duikboot, zelfs de knokpartijen in een gemiddeld Don Wilson vehikel zijn minder karikaturaal. Voor de rest: een nietszeggende aaneenschakeling van peperduur uitziende, maar steriele CGI-panorama's en een ophoping van mythologische nonsens. Alsof ze in elke scène weer een nieuw aspect aan de Atlantis folklore moeten verzinnen "ja maar, we waren vergeten dat de keizer der pantoffeldiertjes duizend jaar geleden in de strijd tegen de amfibie-hugenoten de magische zeewier-kroon heeft moeten afstaan!" Het zal allemaal wel. Ik begrijp niet eens hoe dat onderwaterimperium een paar weken kan overleven: na een 3 minuten durende veldslag lijkt zowat de helft van hun rijk verwoest. En wat voor een saaie boel ook, Atlantis! Het ziet er uit als een soort onderwater Dubai, met allerlei glossy structureren en pronkerige 'technologie'. Maar wat doen de inwoners als ze geen oorlog voeren? Hoe voorzien ze in hun onderhoud? Hebben ze een job? Welke vormen van vertier zijn er? Onderwatercasino's? Plankton-paddo's? Aquahoertjes? Allemaal gemiste kansen.

avatar van Mariovane
joerve schreef:
hij was echt subtiel deze film....een aflevering van goede tijden is nog minder voorspelbaar en heeft beter acteerwerk...


Overdrijven is nogal in tegenwwordig, merk ik wel... Omg zeg ??avatar van mjk87
2,5


Ja, de eerste van het DC Universe, vooral in China draait deze goed met bijna $300 miljoen. Het is James Wan wel gegund, zijn tweede trouwens al boven het miljard.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:35 uur

geplaatst: vandaag om 21:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.