• 9.160.736 stemmen

Super/Man: The Christopher Reeve Story (2024)

Documentaire | 106 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Ian Bonhôte en Peter Ettedgui

Met onder meer: Matthew Reeve, Will Reeve en Glenn Close

Releasedatum: 10 oktober 2024

Plot Super/Man: The Christopher Reeve Story

"Husband. Father. Fighter. Hero. Once you choose hope, anything is possible."

Deze documentaire volgt het leven van de Amerikaanse acteur Christopher Reeve, voornamelijk bekend van zijn rol als Superman in de gelijknamige film uit 1978. De superheldenfilm leverde hem succes op en drie vervolgen. Reeve's leven veranderde in 1995 toen hij vanaf zijn nek verlamd raakte na een bijna fataal paardrijongeluk. Daarna werd hij een activist voor ruggenmergletselbehandelingen en gehandicaptenrechten. De film toont nieuw materiaal van de acteur, en interviews met voormalige collega's en familieleden onthullen hoe hij van onbekende acteur naar iconische filmster transformeerde.

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf - Christopher's Son

Zichzelf - Christopher's Son

Zichzelf - Christopher's Daughter

avatar van teigertje

teigertje

Na deze documentaire film zojuist gezien te hebben op het grote witte doek.

Die gelijk prachtig en imposant begint.

Is deze documentaire over het leven van Christopher Reeve echt naar eer gemaakt en prachtig visueel is weergegeven.

En hoe Superman de man van staal, in het echte leven ook een kwetsbare man bleek te zijn, na zijn ernstige ongeluk met zijn paard, en waardoor hij op het randje van de dood heeft gebalanceerd en uiteindelijk volledig verlamd raakte.

Wat uitvoerig verteld wordt in deze film.

En de impact, dat op zijn film carrière had.

Die na Superman een grote vlucht maakte, en hij wereldberoemd werd als film acteur.

En een Iconische status, in de Cinema kreeg.

En na zijn ongeluk, letterlijk zijn leven instorten.

Voor hem en voor zijn gezin.

Na hij invalide raakte en intensieve zorg kreeg.

Met veel liefde van zijn gezin en een aantal dierbare en ook een aantal wereld beroemde acteurs en actrices die hem bijstonden, zoals vooral zijn aller beste vriend Robin Williams wat ook aangrijpend is in deze documentaire en Whoopie Goldberg en Glenn Close.

Die allemaal aan het woord komen.

Een ontroerende en aangrijpende en prachtig gemaakte film documentaire met film materiaal van zijn carrière en zijn prive leven.

Maar ook hoe hij worstelde met wat hem overkomen was.

En ook hoe hij zich inzetten voor lotgenoten.

Een documentaire met een boodschap.

Met mooie en aangrijpende momenten.

Zoals de toespraak van Robin Williams op een film evenement, is zo hartverwarmend en bijzonder.

Christopher Reeve en Robin Williams waren zeer bijzondere acteurs en liefdevolle mensen.

Via hun film en theater kunsten, gaven zei ons een grote gift van genieten en verdraagzaamheid en streden zei ook, voor een betere en liefdevollere wereld.

Mijn jeugd kwam weer naar boven, wat was ik fan van deze acteur die zo beroemd werd als Superman, pure nostalgie.

Een schitterende film documentaire is het geworden.

avatar van mrklm

mrklm

Het bijzondere levensverhaal van de charismatische, energieke acteur Christopher Reeve die zich vol overgave stortte op de titelrol in Superman (1978) dat dankzij hem, de chemie met Margot Kidder en revolutionaire special effects tot een onverwacht kritisch en commercieel succes leidde. Maar nadat hij in 1995 ternauwernood een val van zijn paard overleefde, was hij tot aan zijn nek verlamd. Aan de hand van familieleden en goede vrienden (waaronder Glenn Close en Susan Sarandon) geeft deze documentaire inzicht in het proces dat Reeve uiteindelijk deed besluiten om zijn status te gebruiken om meer aandacht en meer geld te vragen voor onderzoek naar oplossingen voor verlammingen. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Robin Williams. Een deel van het beeldmateriaal bestaat uit met AI gegenereerde fictieve droomsequenties die nauwelijks te onderscheiden zijn van de authentieke beelden. Dat doet de geloofwaardigheid van deze zinvolle documentaire geen goed, vooral niet voor degenen die Christopher Reeve alleen van naam kennen. Jammer, want dat werpt een smet op deze ontroerende en inspirerende documentaire.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Aangrijpende docu over de immer sympathieke Reeves laat je niet onberoerd.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Natuurlijk wordt er aandacht gegeven aan de opbouw van de man zijn carrière. Ik ben opgegroeid met zijn Superman films. En die zullen altijd dierbaar voor mij zijn. Al zijn ze niet allemaal even goed. Maar het merendeel gaat over zijn tijd na het ongeluk waarbij hij verlamd werd vanaf zijn nek. Mooie opnames gefilmd door familie die worden afgewisseld met zijn publieke optreden. Zijn kinderen komen regelmatig aan het woord. Zo ook acteurs die bevriend waren met hem. Het is een aangrijpende documentaire geworden die er ook nog eens visueel goed uitziet. Aanrader? AB-SO-LUUT! Respectvol is er met dit tragische verhaal omgegaan en laat je niet onberoerd.

docudramahorse riding accident onbekwaamheidquadriplegic activismactorbiographical documentaryfigure studydocu-drama