Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell
Releasedatum: 11 januari 2018
Bekijk via HBO Max
Plot Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Charlie Hayes
Penelope
Cedric Connolly
Nemrah
Prima film. Vond alleen het einde wel erg onbevredigend.
Heerlijke rol ook weer voor Sam Rockwell, wat is dat toch een ongelooflijke eindbaas !
ik zag weer veel Green Mile trekjes iig
Mr Grey
Gave film zeg, maar wtf waar is het eind? Het stopt midden in het verhaal alsof er een deel 2 komt.
René8
Meesterlijk. Een film om nog een keer te bekijken. Nergens wordt het sentimenteel. Geen valse hoop, geen valse romantiek. Zo'n werk dat mooier wordt met de jaren..
Diederik58
Waarom ik geen 5 geef, weet ik ook niet. Misschien omdat Mildred er wel makkelijk van af komt.
Geweldige film. Acteerwerk zeer overtuigend en echt. De 'zwarte' humor is prima. Maar ook het drama is zonder tranentrekkende scènes heel goed gebracht.
De VS wordt ook een aardige spiegel voor gehouden.
Ga de film zeker nog een keer zien.
boemboem27
was aan het twijfelen tussen 3.5 of 4 sterren.
goed verhaal met een fantastisch spelende Frances McDormand .
die voor deze rol mij wel oscarwaardig is.
alleen het einde zet vraagtekens vandaar een 3.5 ipv 4 sterren.
daarom toch echt wel een film om aan te bevelen
stefan dias
Genoten, want de film was voorbij voor ik er erg in had. Altijd een goed teken.
Maar helemaal mee met het hoerageroep van de critici ben ik toch niet. Zoals Diederik58 al terecht zelf opmerkt: wellicht omdat Mildred wel heel makkelijk wegkomt met het in de fik steken van het politiebureau, om maar iets te noemen. Net zoals Dixon wel heel weinig verantwoording moet afleggen ivm zijn poging tot doodslag op Welby, zijn 'inkeer' vond ik ook wel redelijk vlot in zijn werk gaan. Zijn ontslag leek pas te komen nadat hij iets te brutaal werd tegen zijn nieuwe chef… Nieuwe chef die dan weer te weinig aan bod kwam.
Er zaten nog een paar rare dingen in de film: in het begin stopt Mildred bij de lege borden zo van 'tiens, hier moet ik iets mee doen'. Achteraf blijkt dan dat ze doodleuk vanuit haar huis uitzicht heeft op de drie billboards. Muggenzifterij misschien, maar ik vind dat dan toch wel een beetje slordig.
Verder nog even over het plot.
Waarom komt die engerd, die toch wel de dader lijkt te zijn, als we zijn woorden horen, in die winkel Mildred bedreigen? Waarom zou hij de aandacht op zichzelf willen vestigen?
Ik dacht even dat het hier om een 'feelgood revenge film' ging, als zoiets al zou bestaan. De creep wordt vrijgepleit door zijn 'commanding officer', maar dat riekt toch wel een beetje naar een toegedekte groepsverkrachting door militairen… Als (na het plotse einde van de film) Mildred toch langs die dude in Idaho zou trekken, zou haar kwartje toch ook wel vallen, want hij is tenslotte in haar winkel langs geweest… mijn theorie is dus dat ze hem alsnog liquideren. Maar dan loopt het natuurlijk echt fout af… voor beiden.
Bon… voor iedereen denkt dat ik dit een slechte film vind: ik hield van de flow in deze film, de naturel van sommige figuren, zoals de zoon van Mildred, chief Willoughby (echt goede rol van Harelson) en natuurlijk ook de power en onverzettelijkheid van Mildred zelf. Ook bizar en nog niet gezien: de soms luchtige sfeer en humor bij een gegeven dat wel git- en gitzwart is.
Maar nergens zat er een haakje in de film waar ik aan zou blijven hangen. Moeilijk te plaatsen…
stefan dias
Kan niet gezegd worden van dat nieuwe vriendinnetje van Mildred's ex-man, behoorlijk irritant. Was misschien de bedoeling.
Is dat niet zo'n grietje uit 'Home and away', het zoveelste soapsterretje dat het in Hollywood wil maken?
Y&T
net als River Wind, zeer pakkend.....onwaarlijk ...onbevredigend....nadenkend...
Fisico
Yep, het is dat of Neighbours natuurlijk, het was dus Home and away voor een aantal jaren tot 2013 zo blijkt.
Kan me trouwens meer dan 100% vinden in je recensie Dias! Zelfde opmerkingen hier. Erg leuke film, maar die de door jou aanhaalde items liggen bij mij ook een beetje op mijn maag. De dialogen en oneliners vond ik overigens wel ok, maar na dik een uur begon me ook dat te vervelen. De hele film is er van doorspekt en bevat eigenlijk geen enkele normale conversatie.
stefan dias
Maar laten we het positieve ook niet vergeten. En omdat ik er nog niks van gezegd had: die moeder van Dixon steelt toch wel een beetje de show.
Fisico
Yep, samen met Woody overigens. En Sammy 'Billy the Kid' trouwens met een verdiende Bafta! Aan uitstekende acteerprestaties zeker en vast geen gebrek
Mr Grey
als ik niet eens iets over het eind van de film mag zeggen hier laat dan maar zitten!
U bedoelt?
Podemos
Hier zat alles in, humor, beetje actie, spanning en drama. Geweldige en aparte film. Ik snap dat sommige mensen bepaalde delen in de film te makkelijk vonden, maar daar gaat deze film niet om. Het gaat om de achterliggende gedachte, daarom vind ik dit een erg goede en niet standaard film. Jammer dat de film uit het niets afgelopen was...
ehgeahrev
Heerlijke film. Fantastische acteerprestaties. Wat een sfeerschepping. Ik ben voor het invoeren van de doodstraf voor iedereen die deze film een lagere score geeft dan 3 sterren.Amen.
ehgeahrev
Ik had zeer goede hoop voor deze film. Maar ik vond hem toch enigzins tegenvallen.
Het kwam mij over alsof de film maar niet op gang wilde komen.
Ik werd er niet echt door gegrepen en neigde hem iedere keer op stop te zetten, en toch weer even doorkijken of spanning eraan zat komen. Helaas. Het werd een lange zit met een teleurstellende einde.
Niet getreurd. The fast and the furious 12 komt er aan!
thecritic
Prima film die blijft boeien maar het einde verpest wel heel veel jammer genoeg. Anders zeker 4 sterren
Fisico
Men is weer lichtelijk aan het overdrijven als ik de opiniestukken in de kranten lees.
Dit stond op Standaard.be:
Three Billboards heeft een vierde billboard nodig - De Standaard
Hoe meer prijzen ‘Three billboards outside Ebbing, Missouri’ krijgt, hoe luider de kritiek: de film zou racisme vergoelijken en er wordt zelfs even gelachen met dwergen. Foei!
Walter S.
To Hell with die typisch Amerikaanse politieke correctheid die ook in Nederland helaas voet aan de grond heeft gekregen met al dat gejank van brave borsten die Roomser dan de paus de social media voljanken over van alles en nog wat.
behangdelul
Smullen deze film. Prima humor met name. Had het echt helemaal geweldig gevonden als dit een miniserie was geweest en er ook een einde aan de film had gezeten, want dat was het enige minpunt.
Regisseur Martin McDonagh heeft zich gelukkig herpakt na het overdreven en geforceerde Seven Psychopaths. Dit is namelijk een prima film, flink beïnvloed door het werk van de gebroeders Coen, mooi gespeeld door de hele cast en voorzien van een degelijk plot, vol inktzwarte humor. Woody Harrelson en Sam Rockwell stelen de show, waardoor je haast zou vergeten hoe goed Frances McDormand hier is. Gelukkig blijft alles netjes in balans en vliegt de boel nergens uit de bocht, ondanks flink wat gewelddadige en bloederige scenes. Alles werkt toe naar een abrupt maar tegelijkertijd zeer toepasselijk einde.
Thomas83
Een tweede keer net wat minder leuk. Minder grappig vooral, en soms toch ietwat simplistisch. Al wordt de film wel echt wat beter na de zelfmoord van Willoughby, en de beste scènes blijven echte hoogtepunten. De vertelstructuur met de brieven blijft leuk, en Harrelson is nog even aangenaam als de eerste keer. McDormand vond ik nu wel ietsje minder. Van mij mag Ronan toch wel die Oscar pakken eigenlijk. 4.0*.
Fisico
Intussen 6 van de 9 Oscarnominaties voor beste film gezien. Call me by your name volgt eerstdaags. Voor The Post en Phantom Thread pas ik voorlopig, maar verwacht ik geen verrassingen van.
Three billboards lijkt me de beste te zijn. Mijn toch wel vrij strenge quotatie wordt aangepast met een 0,5* naar boven, van 3,5* naar 4,0* dus. Lijkt het me ook te halen voor eerstvolgend The shape of water denk ik.
filmkul
Prima film. Het verhaal is sterk en wordt uitstekend uitgewerkt door McDonagh. De film kent een rustige opbouw maar voelt direct gespannen aan als of het ieder moment kan exploderen. Het gaat uiteindelijk ook redelijk ver met de nodige inktzwarte humor en geweld. Het mooie aan de film is de tegenstrijdigheid in de haat liefde verhoudingen. De sfeer daarbij is erg goed. Het hele plaatje klopt. De acteerprestaties zijn eveneens van hoog niveau. Zeker een Oscarwaardige film. 4.0/4.4
broncode
Prima film met onbevredigend eind, maar die niet kan tippen aan in Bruges van dezelfde regisseur.
Nu blijf je zitten met een gevoel van :en nu?
Rockwell is het hoogtepunt samen met de billboard verkoper (wat een talent!). De zwartgalligheid spat d'r vanaf!
Brabants
Laat voorop staan dat persoonlijke voorkeur prima is. Zelf zie ik het anders en vind ik de gehele cast ijzersterk acteren. De een doet het voor mij niet minder dan de ander, echt knap, wat een casting! Het smal gerichte verhaal ontvouwt zich met tal van andere thema's en het wordt nergens echt voorspelbaar. Om die reden vind ik het "open einde" prima.
aeverhoog
Dus dan denk ik dat het gaat om de confrontatie tussen de moeder aan de ene kant en de wetshandhavers en de rest van de wereld aan de andere kant. Op het moment dat daar wat vaart in komt, valt er een dode. En spat de hele confrontatie als een luchtbel uiteen. Vanaf dat moment gaat het ineens om liefde als bron voor de dingen die je doet in plaats van boosheid. Net alles in het echt leven veranderen persoonlijkheden na een nachtje slapen. Er zijn personages en dialogen die werkelijk niets toevoegen. Het is een film als de eerste Lord of the Rings van Jackson, maar dan zonder de mooie aankleding en een einde zonder doel. Het lijkt alsof de verkeerde stukken uit de film zijn geknipt. McDormand haalt het nergens bij haar rol in Fargo en heeft de uitdrukking van Nicole Kidman. Vermoeiend.
coumi
Wonderschoon. Voor mij de beste film van 2017. De beste film ook van het niveau gebroeders Coen die de Coens niet gemaakt hebben, maar wel graag gemaakt zouden hebben, zoiets. Rauw en erg hard, humoristisch met continue gevatte dialogen en een tragisch, diep menselijk verhaal welk gelukkig nergens te zwaarmoedig gebracht wordt. Met zijn vorige twee films heeft McDonagh mij niet kunnen overtuigen, maar met zijn derde gaat hij ongetwijfeld prijzen winnen, en dat komt hem toe. Harrelson en McDormand zijn belangrijke kandidaten voor een oscar, dankzij een film die moeilijk in een hokje valt te stoppen. Pasklare antwoorden worden hier nergens gegeven, vandaar dat het open einde dan ook volstrekt logisch oogt. Ga deze film, wiens enige vloek de onmogelijke titel is, zien en ondergaan, nu het nog kan.

Oscarwinnende film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' morgenavond op televisie

De best beoordeelde films op MovieMeter van de afgelopen vijf jaar

'GoT'-acteur Peter Dinklage speelt hoofdrol in psychologische thriller 'Keith'

Vijf steengoede recente films die een Oscar misliepen

So-won

Lion
Biografie / Drama, 2016

One More Time with Feeling
Documentaire / Muziek, 2016
zelfmoordverkrachtingpolitiegeweldkleine stadmissourialcoholismemoorddonkere komediekankertienermeisjearsoncorruptie bij de politieracismeangerbillboard guilty consciencetragicomedytragicomedymolotov cocktailpolice violencepool hall