Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell
Releasedatum: 11 januari 2018
Bekijk via HBO Max
Plot Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Penelope
Cedric Connolly
Shadowed
Sterk.
Three Billboards was een film die op mijn lijstje voor een aardige tijd stond. Met name door een paar uitstekende recensies en een cast de me meer dan aansprak. Ook al kende ik McDormand niet, zal vast aan mij liggen want ze was goed op dreef. Waarom heb ik toch niet meer met haar gezien?
De hele cast acteerde eigenlijk goed, iedereen had een reden om erg lompen onsympathiek over te komen en werden sommige emoties goed overgebracht en waarom sommige dingen waarvan je denkt dat ze zo goed zullen zijn toch eindigen in een schuldgevoel. Je ziet echt menselijkheid.
Ga er niet gek van opkijken als deze film zomenteen een Oscar wint. Goede film.
missl
Een drama verhaal over een vrouw die ergens buiten de stad 3 bilboards laar beplakken. Sommige mensen in het dorp staan aan haar kant, de anderen niet. Gaandeweg leer je het dorpje kennen en hoe de mensen in elkaar zitten. Mooi drama verhaal, goede teksten en een goed verhaal. Ik heb genoten.
predator
- 1954 stemmen
Een film die mooi laat zien dat iedere daad goede en slechte kanten heeft. Hierdoor ontbreekt het wel aan een echt doel/plot in de film. Sterk acteerwerk van Dormand en Rockwell.
Capablanca
Film met te veel drukte, matige humor en flat characters. Verhaal is weinig geloofwaardig. Als McDormand hier een Oscar voor krijgt, eet ik mijn hoed op.
Martin Van K
Leg hem dan maar al te week, zodat je hoed niet te taai is.
Ajax&Filmfreak
Ik vond de film juist lekker snel en meestal wel grappig en leuke karakters.
Het leide alleen nergens toe
Chainsaw
Sinds Martin McDonagh In Bruges - één van mijn favoriete films - regisseerde staat hij bij mij op de radar. En na zijn amusante Seven Psychopaths was er ineens veel te doen om zijn nieuwste film, die overal opdook in jaarlijstjes en een flinke douche van nominaties kreeg. Je zou bijna denken dat het vanaf nu alleen nog maar bergafwaarts kan gaan met McDonagh.
Iedereen vergelijkt zijn werk, zeker dat van Three Billboards, met het werk van de Coen broers. Dat komt in dit geval waarschijnlijk ook vanwege McDormand in de hoofdrol én de setting van klein Amerikaans heikneuterstadje, maar ook omdat McDonagh voortdurend op die lijn tussen drama, actie en komedie rondloopt. Net als in In Bruges weet McDonagh gevoelige emotie af te wisselen met gortdroge hilariteit, terwijl op een ander moment iemand weer bruut door z’n hoofd wordt geknald. Het feit dat dit alles, hoe uiteenlopend het ook is, zo goed bij elkaar past is ontzettend knap. Daarnaast laat McDonagh je verschillende dingen voelen voor de personages. Soms ga je twijfelen aan de sympathieke hoofdpersonages en klootzakken laten soms ineens een sympathieke - of op z’n minst een menselijke - kant zien. Het enige minpuntje is dat hierdoor sommige al vrij eendimensionale personages nog platter gaan lijken. De ultra-domme 19 jarige vriendin of de potentiële verkrachter zijn bijvoorbeeld alles behalve uitgedachte personages en vallen er daardoor een beetje buiten.
Ook op andere vlakken is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri klasse. De film bungelt lekker tussen een standaard popcorn en zware arthouse in; het is enorm vermakelijk en ziet er ook verdomd goed uit. De cinematografie is uitstekend en Carter Burwell - wederom een Coen-link - doet weer mooie dingen qua muziek. Films met deze toon en setting spreken me sowieso al enorm aan, laat staan als de man van het geniale In Bruges achter de camera stapt.
4,5 sterren.
Capablanca
Mocht het onverhoopt toch gebeuren, Dan knip ik hem in stukjes en kook er een pan soep van...
arno74
50-50 denk ik zo.
knusse stoel
Bij ons verstreken er enkele maanden voordat deze film van de plank werd gehaald.
En dan blijkt wat eerder iedereen bijna vindt: niet zomaar een film, nee, een juweeltje van een film!
Het punt was gewoon steeds dat er andere films voorgingen en van de 2 à 4 die we iedere week kijken, is er altijd wel een noodzaak te vinden om op te zetten. Vrienden die aanbevelen, een recensie uit de krant o.i.d..
Maar goed, gisteravond was het dan zover, hij stond op de lijst en man, jammer dat deze zo lang is blijven liggen! De gewonnen prijzen hebben ze meer dan ruim verdiend!
Fantastische film, drama en humor zijn goed in balans, goed acteerwerk en een uitstekend verhaal!
Één zaak blijft buiten het recht en dat is wanneer hulpsheriff Dixon, ons moederskindje, de eigenaar van het reclamebureau door de ramen naar beneden gooit. Normaal wordt je dan opgepakt wegens "zware mishandeling" maar Dixon niet. Is dat de normale gang van zaken in de USA?
Een 9 voor deze film!
John Milton
50-50 denk ik zo.
arno74
Apollinisch
Shiiiiit, wat had ik hier zin in. Geweldige titel, dito poster. Dit kon alleen maar Americana van de bovenste plank worden.
Maar dan lees je dat de film in North Carolina is opgenomen
(http://www.imdb.com/title/tt5027774/locations). North Carolina vind ik ook een topsetting, maar als de film zich afspeelt in Missouri, en helemaal als je dat zo pontificaal in de titel uitdrukt, film je 'm toch ook in Missouri?
Het gebeurt vaker. Ik kijk graag naar de serie Longmire. Over een sheriff in Wyoming. Maar geschoten in New Mexico. Waarom?!
Ben ik de enige die zich hieraan stoort? Misschien. Maar voor mij is het gelijkstellen van Missouri aan North Carolina hetzelfde als Nederland gelijkstellen aan Bulgarije.
Ik kijk nog wel uit naar de film hoor. Maar shiiiiit, wel wat minder dan voorheen.
max cady
Maar dan lees je dat de film in North Carolina is opgenomen
Het zal wel met de kosten te maken hebben. De film is voor een groot gedeelte geschoten in Sylva NC en dat is niet de eerste film die daar gemaakt is. Ook The Fugitive (1993) is hier deels opgenomen. In ieder geval de scene met de trein want die ligt er nog steeds ... Linkje
Alathir
Toen ik de trailer zag, dacht ik eigenlijk meteen aan een Coen-achtige film als Fargo. Waarschijnlijk door Frances McDormand maar ook door de titel van Missouri. Inderdaad gek dan dat deze film in Wyoming is geschoten. Persoonlijk stoor ik me er niet aan want ik zou niet eens weten of de landschappen er verschillend uitzien.
Het verraste me wel dat deze film me wist te ontroeren want dat had ik eigenlijk niet verwacht bij het zien van de trailer. Door de reviews en de trailer dacht ik wel van, ja goed dit kan wel iets worden. Woody Harrelson speelt ook wel meestal in degelijke films mee dus waarom niet.
De film is fijn geregisseerd door McDonagh en naar mijn mening ook wel iets beter als In Bruges dat toch eerder Brits aanvoelt met humor die me minder ligt. Het einde is hier redelijk open, zonder al te veel antwoorden weg te geven maar het voelt wel aan als een einde. Ik vond de film wel af. Ik verwacht wel dat sommige mensen de film wat traag zullen vinden, het is wel belangrijk dat je deze film goed aanvoelt en beleeft. De sfeer vond ik vrij sterk want ik bleef kijken maar iets voor het einde begon het een beetje te kabbelen. Daarmee wordt het hoge niveau van rond het midden niet langer gehaald en blijft deze hangen op 4*.
mixmaster
Een regelrechte topper !!!
Schitterende film die me van begin tot eind in zijn greep had, zo goed uitgewerkt en met geweldig acteerwerk.
Er zit humor in en drama die elkaar moeiteloos in balans houden, daarnaast is er de geweldige sfeer en de spanning die deze film tot een ware topper weet te maken.
115 minuten genieten !!!
mobistar
Had ergens gelezen dat Frances Mc Dormand helemaal geen zin had om deze rol te spelen maar uiteindelijk overstag ging. Gelukkig maar, want zij tilt deze film naar een hoger level.
Al is dat ook de verdienste van Woody Harrelson en vele andere acteurs in de film.
Kan niet gezegd worden van dat nieuwe vriendinnetje van Mildred's ex-man, behoorlijk irritant. Was misschien de bedoeling.
Maar "the oscar goes to Frances Mc Dormand" en meteen ook een oscar voor de three bilboards zelf die nagenoeg tijdens de hele film de aandacht opeisen. Wat wel de bedoeling was natuurlijk.
Michel Vaillant
Ik had zeer goede hoop voor deze film. Maar ik vond hem toch enigzins tegenvallen.
Het kwam mij over alsof de film maar niet op gang wilde komen.
Ik werd er niet echt door gegrepen en neigde hem iedere keer op stop te zetten, en toch weer even doorkijken of spanning eraan zat komen. Helaas. Het werd een lange zit met een teleurstellende einde.
Rickyman
Aardige film, uitstekende cast, een hoop ellende, erg triest allemaal, maar had toch iets leukers verwacht. Dit sentimenteel gedoe geef ik niet veel om. Zeker geen slechte film hoor, maar had meer op iets Coens-achtigs gehoopt.
HorrorFan007
Gisteren gaan kijken en toch teleurgesteld vanwege het einde maar wat maken de acteerprestaties de gaten in het verhaal goed fantastisch 4.5
Uitstekende film die ruim een punt verliest door het onbevredigende einde verder een mooi verhaal en uitstekende acteer prestaties van de hele cast.
diandi
Prachtfilm! Mooie dialogen, zwarte humor, prima geacteerd, origineel verhaal. Dan weer lachen, dan weer verdrietig, dan weer wooowww!
Boeit van begin tot eind!
maurice32
Wow wat voor een film , geweldig vond ik hem en dat sommige het einde teleurstellend vonden , ik vond het einde juist perfect ... 4,5 ster
Waku

Filmkriebel
Een zaaaaaaalige film
Echt een goede flow hier. De introscène zet onmiddellijk de toon en onmiddellijk weet je wat er aan de hand is. Geweldige dialogen, droge humor (de dwerg
) en intrigerende misdaad... het zit er allemaal in. Er gebeurt ook voortdurend iets op een onverwachte manier. Agent Dixon was veruit het best uitgewerkte personage in de film; van een hatelijke cop komt hij tot inkeer in een bijna allegorische scène waarin de vlammen van de hel hem bijna opslokken maar waarbij hij toch overleeft . Het einde kleurt buiten de lijntjes maar vond ik prima. Een film waar je niet omheen kunt.
Waku
Wat mij betreft elke ster van de 5 waard.
Wat een film.
Wat een cast.
Alles klopt aan deze "Three Billboards"....
Met name Frances Mc Dormand zet werkelijk een prachtig karakter neer.
Verbitterd, cynisch ,rauw en grof gebekt..
De film zelf is dit eveneens.
En toch is er soms tijd voor een glimlach dankzij bijtende humor.
Ijzersterk.
Must see.!!!
Marten020
Net gekeken. Viel me tegen. Zoals al gezegd is, vlakke karakters, matig acteerwerk, vreemde casting (die vrouw van Willoughby en de nieuwe vriendin van de ex van Dormand bijv). Dormand heb ik ook betere dingen zien doen. Toch blijven kijken en boeiend genoeg om er afentoe eventjes goed in te zitten.
EveroN
De film is in North Carolina geschoten
Alathir
De film is in North Carolina geschoten
LOL! Je hebt gelijk hoor. En ik ben het dan nog gaan opzoeken. Waar zat ik weer met mijn gedachten?
Nja, ik zit er maar 3000 km naast
Afstand Missouri-North Carolina is ook ongeveer 1500 km. Als je het zo bekijkt is het eigenlijk wel ver. Dat is de afstand Brussel-Rome.

Oscarwinnende film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' morgenavond op televisie

De best beoordeelde films op MovieMeter van de afgelopen vijf jaar

'GoT'-acteur Peter Dinklage speelt hoofdrol in psychologische thriller 'Keith'

Vijf steengoede recente films die een Oscar misliepen

So-won

Lion
Biografie / Drama, 2016

One More Time with Feeling
Documentaire / Muziek, 2016
zelfmoordverkrachtingpolitiegeweldkleine stadmissourialcoholismemoorddonkere komediekankertienermeisjearsoncorruptie bij de politieracismeangerbillboard guilty consciencetragicomedytragicomedymolotov cocktailpolice violencepool hall