• 9.376.564 stemmen

Night of the Living Dead (1990)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Tom Savini

Met onder meer: Tony Todd, Patricia Tallman en Tom Towles

Plot Night of the Living Dead

"There IS a Fate Worse Than Death."

Remake van George A. Romero's Night of the Living Dead. De levende doden blijven maar oprukken. Een groepje mensen komt gevangen te zitten in een huis en kan geen kant op. Ondertussen komen er steeds meer en meer zombies naar het huisje toe ...

avatar van dinoman

dinoman

best wel mooi gemaakt voor een film uit 1990

avatar van Mr Confused

Mr Confused

as schreef:

Toch ietwat teleurstellende remake van de klassieker. In de (matige)docu over de film wordt het al gezegd: 'Waarom een remake maken op een klassieke film?' Het antwoord moet ook ik schuldig blijven.

De film blijft hangen bij goedbedoelde momenten maar maakt nooit indruk. Acteurs zijn fantasieloos gekozen, camerawerk erg standaard, en maar weinig gruwel. ook mist de film met node de sfeer die het origineel zo tekende. Tegen het eind wordt er nog even een staaltje maatschappij ktitiek tegen aan gegooid: 'wij zijn hen en zij zijn ons.' Ja,ja. Zo ken ik er nog wel een paar.

Niet echt slecht, maar nooit echt goed.

Als je goed naar de docu had gekeken dan wist je het antwoord wel.

De film noemde eerst Night of the flesh-eaters maar omdat die film reeds bestond hebben ze de titel moeten veranderen in Night of the living dead. Door deze verandering was de uitgeverij het copyright vergeten op de film. De remake is onderandere tot stand gekomen om zo het copyright van de film terug te krijgen. En om eindelijk iets te verdienen aan de titel Night of the living dead.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

dinoman schreef:

best wel mooi gemaakt voor een film uit 1990

Inderdaad super oud.

avatar van as

as

Mr Confused schreef:

Als je goed naar de docu had gekeken dan wist je het antwoord wel.

Gedaan. Maar dan snap ik het nog niet.

Prima maar als verdienen de enige reden is geweest, dan snap ik wel dat het geen goede film is geworden.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

as schreef:

Gedaan. Maar dan snap ik het nog niet.

Neen, om aan het copyright te geraken en om eindelijk iets te verdienen aan de originele film uit '68.

avatar van as

as

Nogmaals: Prima maar als dat dan de enige redenen zijn geweest, dan snap ik wel dat het geen goede film is geworden.

avatar van Flipman

Flipman

Gave nieuwe poster !

film88888

weet iemand waar je hem kunt vinden aub.

avatar van Flipman

Flipman

De film? Ik vond hem in Het Zinnebeeld in Groningen. Denk niet dat ze nog een exemplaar hebben, maar wellicht kun je 'm laten bestellen bij de Free Record Shop? Of heb je dat al geprobeerd?

film88888

zal ik is doen bedankt he voor het te zeggen.

avatar van Riddick

Riddick

Een goede film.

Aan het begin vond ik hem een beetje saai, en irritant worden. Maar hij werd steeds leuker en spannender. En het einde vond ik heel goed. Al met al 4*..

avatar van 606

erg leuke remake met de nodige spanning.

avatar van U-96

U-96

• 2080 stemmen

gave poster

film88888

Een hele goede remake van regiseur Tom savini (sex machine uit from dusk till dawn). De fiulm op zich is echt een horror van de jaren 90 het acteerwerk was tussen in en de make up van de zombies was ook we goed want normaal is het zo fake als iets bij de oudere zombie films toch. ik geef deze film een 3,5

SSeagal

Heerlijke remake van de klassieker. En kijkt toch een stuk lekkerder in kleur moet ik zeggen. Wat ik echter niet snap van deze film, Hoe werd die donkere man in de kelder een zombie?? Dat meisje was dood en haar moeder schoot hij zelf nog neer. Hij was enkel gewond door kogels, dus hoe werd hij een zombie met de kelderdeur op slot? Echt een topper deze!! En nog even spannend als het origineel! ****

duffman

Veel beter dan het origineel maar ja hoe oud is al en het was nog in zwart wit en die zombie's hoe zagen ze er oud.

avatar van Wouter

Vond ze er prima uitzien in het origineel....

SSeagal

Iemand nu al een antwoord bedacht op mijn vraag?

SSeagal schreef:

Iemand nu al een antwoord bedacht op mijn vraag?

Ik denk dat daar geen antwoord op is maar dat het gewoon zo is.

avatar van AntiSocial

AntiSocial

AntiSocial schreef:

Je hoeft niet special door een zombie gebeten te worden.

dat zo ook goed gekunt hebbe

avatar van Boeikens

Boeikens

Remake met mooiere beelden en betere effecten dan het origineel (we zijn dan ook weer 32 jaar verder!) maar doet volgens mij onder qua spanning. Ook de gore is hier erg pover voor dit genre en die tijd. Alsnog een goede film voor de genreliefhebber.

AntiSocial schreef:
Je hoeft niet special door een zombie gebeten te worden.

Ja en hoe zou hij dan gestorven moeten zijn? Hij zat niet lang genoeg in de kelder om om te komen van honger of dorst.

duffman

Daar heb je ook weer een punt ik blijf toch bij men eigen mening, er is geen verklaring het is gewoon zo.

avatar van AntiSocial

AntiSocial

Vlak voordat hij de kelder ingaat,word hij geraakt door Cooper.
Hij overlijdt dus aan bloedverlies.

avatar van Halcyon

Halcyon

Teleurstellende remake van Savini. Zijn interpretatie van Romero's werk is eigenlijk in niks een toevoeging aan het origineel. De plot is voor 90% gelijklopend, al kennen de personages een lichtjes andere invulling. Savini schenkt meer aandacht aan de ontwikkeling van de uitstekend gecaste personages, dan aan geweld. Op zich geen slechte keuze, maar het origineel is op psychologisch vlak toch net iets overtuigender. En uiteraard verwacht je van Savini een hoop gore - deze twee begrippen zijn niet los van mekaar te zien - maar zelfs dat valt in tegenstelling tot het 22 jaar (!) eerder gemaakte origineel lelijk tegen. Kortom, objectief bekeken een degelijke film maar in de remake-context een overbodige herhalingsoefening.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

duffman schreef:

In welk opzicht is dat een mening?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Fijne zombies, erg fijne zombies zelfs, maar de 'echte' mensen waren dermate verschrikkelijk en onredelijk (in de zin dat er alleen maar werd geschreeuwd en er werkelijk geen enkele nuance in zat (Halcyon, benieuwd naar het verhaal achter je opmerking over uitstekende casting) - ja 't is een film die draait om zombies, ik weet het) dat je alleen maar zit te hopen dat die hele white thrash/redneck bende door horden zombies word afgeslacht, helaas.

Toch weer nieusgierig naar een film waarin het zombie gegeven tenminste voor een universele dreiging zorgt, zonder platte dialoog en zonder muziek. Stilte, gewoon stilte. En zombies in de mist. Zoiets.

avatar van newG

newG

Natuurlijk heb ik het orgineel gezien, en ja

die vind ik persoonlijk beter dan de remake

De zombies zijn in deze film wel beter, hoewel ik ze in het orgineel beter in beeld gebracht vond. Ik herriner me nog die naakte zombie die sloom door het beeld "danste". In de remake werd ze gewoon "gedegradeerd' tot een vluchtige blote reet

De acteur die Ben speelde in het orgineel vond ik ook beter dan de remake Ben... Niet dat ik hem slecht vond ofzo...

Maar de speech in het orgineel over hoe het eraan toe ging in de stad... kippenvelmoment...

De speech in de remake... ik werd gewoon te veel afgeleid door die vrouw die eigelijk niet aan het luisteren is

Weer een foutje van regie/cameraman/monteur...

Het jonge koppeltje zag er in de remake wel een stuk minder "klungelachtig" uit wat wel een pluspunt is.

En bijde films hebben een leuk einde, maar toch heeft het orgineel dat kleine stapje voorsprong.

4.5* voor het orgineel

4* voor de remake

en nu op naar night of the living dead 3D uit 2006

Ja kweet het, kben ne freak

avatar van Error_2009

Error_2009

is dit die film waar zombies met muilkorf en riem om onder de mensen mogen leven?