Night of the Living Dead (1990)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Tom Savini
Met onder meer: Tony Todd, Patricia Tallman en Tom Towles
Plot Night of the Living Dead
"There IS a Fate Worse Than Death."
Remake van George A. Romero's Night of the Living Dead. De levende doden blijven maar oprukken. Een groepje mensen komt gevangen te zitten in een huis en kan geen kant op. Ondertussen komen er steeds meer en meer zombies naar het huisje toe ...
Ben
The Mourner
Judy Rose
Doll's Mom Zombie
bioscoopzaal
Schitterende remake, en minstens even goed als het origineel. Iets dat trouwens niet vaak voorkomt.
ironish genoeg is deze remake ook 5 minuten korter dan het origineel.
pjotr
jaja, daar was ik van op de hoogte
Maar dit vind ik ook zeker een geslaagde versie....En aangezien er nu onderhand al zoveel horrorfilms zijn toegevoegd (waaronder vele slechte) verbaasde het me dat 'ie er dus nog niet opstond....
bioscoopzaal
Inderdaad raar dat deze er nu pas opstaat ... ik ben benieuwd welke 'klassiekers' we nog gemist hebben tot nu toe.
Lijkt me niet dat deze remake tot de klassiekers gerekend mag worden.
bioscoopzaal
Je hebt misschien gelijk. Laten we het houden op 'genre-klassieker', dan. Want dit is echt wel een hele goeie horrorfilm hoor, neem dat van me aan.
Chainsaw
Het levende (of eigenlijk ondode) bewijs dat remakes zeker niet slecht hoeven te zijn. Als de TCM en Dawn of the Dead remake zo gaan worden, hebben we niet zoveel meer te vrezen.
bioscoopzaal
Ik denk dat we voor bovengenoemde remakes wel mogen vrezen.
Er is bij die films namelijk geen spoor te bekennen van Romero, Savini of Hooper. Be afraid!
Hemdale
Te gekke film van de maestro van de special fx! Tom Savini rules!!!!
M. Rodriguez Fan
wat een schande dat ze van het origineel een remake probeerden te maken. Geef mij maar het origineel, wat mij betreft een mislukte remake.
Hemdale
Kijk hem maar eens een keer goed dan!
M. Rodriguez Fan
Nee ik zeg zoiets als ik hem nog niet gezien heb, tuurlijk heb ik hem gezien. En heb hem al goed genoeg bekeken ik vind het origineel beter.
bioscoopzaal
Mislukte remake? Dit? Kom nou effe op zeg, ik heb echt zo'n idee dat je de film zelfs niet hebt gezien.
Dit is trouwens niet zozeer een remake, dan wel een remix (bij gebrek aan een beter woord) van het originele gegeven. Goedgekeurd en geschreven door Romero zelf, en op onverwachts subtiele wijze geregisseerd door Savini. Totaal niet het gore-fest van een "Dawn of the Dead", eerder een subtiele thriller met zombies.
Wat mij betreft een geslaagde remake. Zoals eerder gezegd: 4 sterren.
Ter illustratie: mislukte remakes:
"Psycho" (1998) - Gus Van Sant
"Rollerball" (2002) - John McTiernan
"Mr. Deeds" (2002) - Steven Brill
"Down to Earth" (2001) - Chris & Paul Weitz
"The Hauting" (1999) - Jan De Bont
... en de lijst is nog lang.
bioscoopzaal
Dat is wat anders. Als je het origineel beter vindt, maakt dat de remake nog niet mislukt.
M. Rodriguez Fan
Voor mij is het een mislukte remake zeg niet dat het een mislukte remake is...
bioscoopzaal
Voor mij is het een mislukte remake zeg niet dat het een mislukte remake is...
Dat zeg ik ook niet, dat zeg jij ...
Hemdale
Ieder z'n eigen mening maar ik ben het er absoluut niet mee je eens, M. Rodriguez Fan !
pjotr
Dan moet je nog wel even stemmen....
Of laat ook maar.......:)
M. Rodriguez Fan
dat respecteer ik.. veel vinden resident evil slecht ikke niet.... meningen verschillen eenmaal
Chainsaw
weet iemand waar hij op DVD te koop is ? Kan hem namelijk nergens meer vinden ...
HALLOWEEN
Jawel kijk maar op www.dvdoutlet.nl.
Daar heb ik hem gisteren nog besteld.
bioscoopzaal
Ik heb hem vorig jaar uit de bakken van een Vlaamse FRS gehaald ... voor een prikkie dan nog wel.

Survival of the Dead

1985

1978

Night of the Living Dead
1968

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod