• 9.377.185 stemmen

Met onder meer: Kevin Peter Hall, Danny Glover en Gary Busey

Releasedatum: 31 mei 1991

• meJane Bekijk via meJane

Plot Predator 2

"Silent. Invisible. Invincible. He’s in town with a few days to kill."

Dit vervolg op Predator gaat over detective Mike Harrigan (Glover) die in een bikkelharde strijd is verwikkeld met drugsbendes in Los Angeles. Als ook de predator zich in de strijd mengt is de maat vol voor Harrigan. Hij is vastbesloten een einde te maken aan al het geweld en voorgoed het afgrijselijke monster te vernietigen.

Lieutenant Mike Harrigan

Peter Keyes

Danny Archuleta

Jerry Lambert

Captain Phil Heinemann

Captain B. Pilgrim

avatar van Reinbo

Sfeertje is juist heel erg jaren '80. En juist de eerste 20 minuten zijn het sterkst.

avatar van Reinbo

riczz schreef:

Ik raad je aan om het eerste uur door te spoelen want je verspilt je tijd ermee.

Een van de meest geweldige openingsscenes ooit!

Jesse93

Heb hem eigenlijk gekeken omdat die na cloverfield op tv was.
Had ook nog wel zin in wat actie.

Ik vond het wel jammer dat je eigenlijk erg weinig zag van hoe de predator iedereen dood maakten. Hij sleurde ze meestal weg of iets dergelijks. Het acteerwerk van sommige mensen was ook niet al te best.
Muziek was lekker spannend.
Het eind had ik een stuk anders verwacht. Ik dacht dat hij meteen vermoord zou worden, nadat al de andere predators verschenen, maar ik denk dat ze een soort van respect voor hem kregen toen Glover een predator had vermoord.

Wat me ook opviel was toen Glover in het ruimteschip zat tijdens de scene bij al die skeletten, er ook een skelet van een alien tussen zat, uit AvP. Maar daarin kan ik me ook vergist hebben .

Voor de rest prima actie en een leuke eind.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ze hebben weer zitten knippen, want in de originele versie is namelijk (meer dan) genoeg te zien. En wat je in de trofeeën kamer ziet, is inderdaad wat je zegt.

avatar van paul83

paul83

De scene waarbij ze het hart er vakkundig uitsnijden is ook verwijdert. Viel me mee dat ze de ruggegraatscene (lichtelijk ingekort) in de metro wel lieten zien.

avatar van stinger650

stinger650

bij cloverfield werden er ook al stukken uitgeknipt;-s

dammit

leuke film op het einde beetje neppe speciaal effects, en in dit prijzen kast met al die schedels je hebt die mensen schedel en van die alien en nog 2 ofzo een grote en nog 1 zo aparte wet iemand wat voor monsters dat dan waren?

avatar van Materny

Materny

Leek op een T-Rex als je het mij vraagt.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Aliens.

avatar van Kevin13

Kevin13

Er zat ook een Tyrannosaurus hoofd in het schip .

dammit

haha nice een trex en er was nog zo aparte maar dat zal wel zo onbekende zijn haha

avatar van paul83

paul83

Die had anders knap beroerde tandjes voor een T-rex

dammit

haha achja ik had niet goed gezien, maar wel lachen dat ze zo trex neerkunnen halen.

Jesse93

Ja met dikke kanonnen op hun schouder moet dat wel lukken

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Tja. Een beetje Soylent Green, een beetje Aliens, een beetje die ene film van Steven Seagal met die Jamaicaanse drugsdealers - en ook nog een Predatortje erin, en je krijgt Predator 2. Dat het je reinste pulp is, mag duidelijk zijn - en als het wankele uitganspunt van het plot nog niet genoeg is, dan is de lelijke fotografie en het barslechte acteerwerk wel genoeg -, maar lichtelijk vermakelijk is het wel. De Predator zelf is, hoewel uitzonderlijk lomp, toch een leuk filmmonster en maakt het geheel toch nog een beetje kijkbaar. De klasse van het eerste deel heeft deze film echter niet, verre van zelfs.

Jesse93

Was die Steven Seagal film niet later dan deze?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Eh... Dat kan, maar hij deed me er in ieder geval wel aan denken

Ja mij ook hoor , zelfde gedoe met die Jamaicanen

avatar van Poppe

Poppe

Deel één van Predator met Schwarzie is eigenlijk niet te overtreffen.

Deel 2 mist een boel dingen die deeltje één juist goed maakte, wat ik vooral mistte is de claustrofobische sfeer die in deel één hangt, natuurlijk speelt P2 zich af in een urban setting, toch vond ik het element van P1 , dat de hoofdrolspelers niet wisten wat er wanneer er iemand naar ze keek, toch cruciaal voor deze reeks.

Toch is niet alles slecht van P2, er zitten veel ranzige scenés in, die naar 'gore' rieken. Tóch iets waarvoor je later nog eens weer de film weer terugzien.

Te doene opvolger voor deel 1, maar het schort toch aan boel dingen. Leuke verwijzing vond ik wel de schedel uit de Alien-reeks.

Jesse93

Hoe kan dat een verwijzing zijn als AvP later is gemaakt?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Predators maakten er denk ik al een stuk eerder hun hobby van om Aliens af te maken. Dat AvP later werd gemaakt wil alleen maar zeggen dat het dus niet zo vreemd was dat er ook geraamtes van Aliens bij hun trofeeën zitten.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

er waren ook strips in de jaren '80 die hier over gingen en zelfs een televisieserie.

Haha, k. Ja toen was ik er nog niet

avatar van Poppe

Poppe

Jesse93 schreef:

Haha, k. Ja toen was ik er nog niet

Het is je vergeven hoor

avatar van juhnzun

juhnzun

Begon sterk en er zat hier en daar nog wat leuks tussen maar naar mate de film vorderde bleek het toch aanzienelijk slechter tezijn dan het eerste deel

avatar van Koike88

Koike88

Een van mijn favoriete films. Waardoor?

Door het acteerwerk van Danny Glover. Nutteloos gescheld, boos op de wereld, het hele karakter dat hij neerzet.

De slechte stereotypes, zowel de Colombianen als de Jamaicanen. En de hilbilly-cop, de politieagenten van spaanse komaf. De rare reporter. Een van de weinige films, waarin de chaos echt duidelijk te merken is.

Buiten dat om, is de actie rondom de Predator zelf niet echt spannend te noemen. Het blijft actie, maar de special effects zijn waardeloos. Wel typerend voor de jaren '80/'90, maar nog steeds waardeloos. Al vind ik de Predator kostuums wel goed uitgewerkt.

Danny Glover én de stereotypen maken de film wat mij betreft zo goed. Dat en het hoge tempo + de chaos.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik had slechter verwacht, vooral het laatste half uur maakt ontzettend veel goed.

De openingsscène was verschrikkelijk, leek wel één of andere dulle politie-set (was het natuurlijk ook), maar dat schieten in het begin voelde nogal fake en onrealistisch aan. Ik dacht dat op een gegeven moment iemand "cut" ging roepen.

Wat volgt is een trage introductie van de "Predator". De metroscène is nogal vluchtig met al zijn flitsen en kon spannender zijn. Maar hierna wordt het een stuk beter. De predator is duidelijk zichtbaar dan en het wordt een 1-1 fight. Enkel de predator zijn one-liners: "shit happens" en "mother fucker", hadden nu niet echt gemoeten....ook al weet ik dat hij geluiden nabootst.

Maar toch nog een meevaller geworden.

avatar van stefyo

stefyo

Ik vind dit een hele vermakelijke film! vooral het volgende stukje is enorm vet!

Harrigan: You're one ugly mother...

predator: motherfucker!!!!!!!!

haha geniaal!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Jesse93 schreef:

Hoe kan dat een verwijzing zijn als AvP later is gemaakt?

Door dat ene shot is het hele AvP-gedoe begonnen. Eerst comics en games en later weer films. En toen weer comics en games naar aanleiding van de films.

Van een tv-serie weet ik trouwens niks en kan ik ook geen info over vinden.

Verder:

Prdator in de stad is leuk bedacht en prima dat ie een bende-oorlog opzoekt, maar wat een belabberde, zeg! Jamaicanen met voodoo, yeah right! En die King Willie van hun is helemaal zwaar belabberd. De predator doet het wel leuk allemaal en maakt gelukkig een hoop goed.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En hier even het shot. link

Ik heb trouwens ook een shot uit Predator 3. link