Predator 2 (1990)
Geregisseerd door: Stephen Hopkins
Met onder meer: Kevin Peter Hall, Danny Glover en Gary Busey
Releasedatum: 31 mei 1991
Plot Predator 2
"Silent. Invisible. Invincible. He’s in town with a few days to kill."
Dit vervolg op Predator gaat over detective Mike Harrigan (Glover) die in een bikkelharde strijd is verwikkeld met drugsbendes in Los Angeles. Als ook de predator zich in de strijd mengt is de maat vol voor Harrigan. Hij is vastbesloten een einde te maken aan al het geweld en voorgoed het afgrijselijke monster te vernietigen.
Lieutenant Mike Harrigan
The Predator
Captain B. Pilgrim
Tony Pope
ingmarz
Een Zeer Waardig vervolg op deel 1 ik hoop dat die deel 3 er ooit nog een keer komt. en Dan aub weer met Danny Glover of Arnold.
ja, er moeten weer mensen uit eerdere films in, want niemand weet eigenlijk wat er met arnold was gebeurt nadat hij wegging uit de bush bush en waarom heeft hij niet gewoon bekend gemaakt dat er zo'n predators waren trouwens predator is ook een alien en op dat ruimteschip in deel 2 ligt al een skelet van alien
Fangs (crew films)
Kevin Peter Hall is fantastisch als de Predator, die er ook in dit vervolg weer prachtig uitziet. Erg grote pluspunten zijn het geweldige einde en de erg spannende scène in de metro. De film duurt wel iets te lang. > 3.5*
dutchtuga
Dit is niets meer dan een vermakelijk vervolg. Het origineel bevatte veel spanning en de jungle was een geweldige setting voor dat beest. Een stad is dat ook wel maar dat wordt in dit vervolg nergens ten volle benut. Bijna alles speelt zich indoors af waardoor er weinig van deze 'jungle' te zien is. Verder gewoon vermakelijk dus, paar lekkere actiescenes (vond de horror hier erg mak), leuke Glover, grappige verwijzingen (alien schedel) en de Predator dus die weer lekker de beest uithangt.
predator89
Dat heeft Arnold toch wel gedaan. Waarom wil de FBI de predator dan vangen? Dat kan alleen als iemand heeft verteld wat het was.
Kevin13
een heel erg zwak vervolg op een steengoede actiefilm.
Ik vind het zeer spijtig dat ze Predator 2 en Alien vs Predator hebben gemaakt.
Maar ja, sommige kakregisseurs doen wat ze willen
bv. een goede film kapot maken
0.5
prodeje
Miste de jungle enorm, hoewel hij zich prima redt in LA. Ben persoonlijk een vervent hater van moeilijkkijker Gary Busey en de puberale Bill Paxton. Man, wat zou ik laatstgenoemde graag een trap in zijn dingding geven voor zijn bijdrage irritant-zijn in Aliens en m.n. Predator 2. Ook Glover vind ik 3x niks, maar goed, hij is een schatje vergeleken bij Paxton. Dat gezegd, moet ik bekennen dat ik geplezierd ben met het uitdiepen van het fenomeen predator. Meer screentime zorgt ervoor dat dit deel zeker nog boeien kan, hoewel het 't niet haalt bij het betere deel 1. Aardig vervolg, niks baanbrekends. 2,5*
Kevin13
de puberale Bill Paxton. Man, wat zou ik laatstgenoemde graag een trap in zijn dingding geven voor zijn bijdrage irritant-zijn in Aliens en m.n. Predator 2.7
Bill Paxton heeft fantastisch gespeeld in Aliens. Hij was wel niet zo slim om in deze superslechte film mee te doen maar voor de rest vind ik het een topacteur.
Hoe hij in Aliens speelde, dat was echt acteren. Hoe hij zo een schrik had.
Perfect
AGE-411
al veel minder dan de eerst maar toch nog stof genoeg om iets leuk te zijn ("do you want a candy?").
De moorden blijven leuk zoals altijd.
Movie_fan#
Een zeer minder gevolg dan die van Schwarschenegger.
Toch zit de spanning er nog wel in en de moorden zijn aardig deze keer. Maar een ding is zeker : Predator valt niet te overtreffen in zijn vervolg-delen.
Conquest
Jammer, er blijft weinig over van het spannende deel 1. Al met al het kijken waard, maar absoluut niet meer dan dat. 2*
Yvo1983
- 1916 stemmen
Hoe hij in Aliens speelde, dat was echt acteren. Hoe hij zo een schrik had.
Perfect
Hij was niet alleen fantastisch in Aliens, maar ook zijn bij rolletje in The Terminator als junkie met een groot "bakkes" was een zeer geslaagde acteerprestatie!
tukkerstein
Matig tot redelijke film, maar de sfeer in de film bevalt mij niet, ik kan het niet echt goed onder woorden brengen.
Speciale effecten zijn redelijk voor de tijd. De predator is een interessant personage, maar net zoals bij de Alienfilms geldt: hoe minder hij te zien is, hoe enger hij is. Toen hij op het eind steeds vaker te zien was vond ik het een weinig indrukwekkend monster die er ook nog eens belachelijk uitziet.
finalman
schwarzenegger weigerde weer mee te spelen omdat hij ergens in het script een idee slecht vond, meld imdb.
Welke idee het was: zie:
The plot underwent a few changes in its earliest stages. Gary Busey's character, Keyes, was actually intended to be Dutch, Arnold Schwarzenegger's character from the first film. Schwarzenegger was very outspoken against the sequel's concept, feeling that taking it into the city was a bad idea, and declined the role.
DragQueen
Ondanks het feit dat arnold hier niet inzit, en ik de jungle toch wel mis hier, is dit vervolg best redelijk te pruimen. je krijgt wat meer inzicht op de predator(s), en er zit best wat spanning en sfeer in de film. en daar danny glover goed zijn best doet, haalt de film het toch niet bij het niveau van het originele eerste deel. maar anderzijds is het toch een vermakelijke prent, die wel iets van de mythe van predator afdoet. ik geef hem 3 sterren.
Usual Suspect
Een heel slecht idee om Predator in een grote stad zijn gang te laten gaan, mede dankzij dit verlies de film van mij veel aan waarde.
De film mist de fantastische sfeer, bloedstollende momenten geweldige personages en natuurlijk Arnie van het vorige deel in de Jungle.
Behoorlijk jammer dat deze film is gemaakt (ik had er overigens minder problemen mee gehad als de film in de Jungle had afgespeeld).
2**
Kevin13
ik weet niet of ik het juist gezien heb, maar ik dacht dat ik in het ruimteschip van de predators een alien hoofd heb zien hangen, dus niet een gewoon alien hoofd, maar de aliens van uit Alien, Aliens, Alien 3 en Alien 4.
oh ja, the gothic
Saving Pvt. Pyle
Xan21
Predator die er belachelijk uitziet?:O Heb je AVP niet gezien, dat was erg, Predator 2 zag er zeer goed uit, deel I wel beter.
2**
Gewoon herzien. Omzetting naar de stad is juist brilliant. (tenminste niet meer van hetzelfde) Vooral de openingscene. 4*
Vandernagel
Grote teleurstelling vergeleken met deel 1. Geen wonder dat Arnie besloot niet hieraan mee te doen. In de stad!? Vreselijk.
2,5 sterren
steventje
Iets minder spannend dan de 1ste film omdat we hier de eigenschappen van de predator al kennen.
Hem in de stad brengen is natuurlijk het uiterste van de jungle.
2.5 sterren
finalman
vond hem wel leuk. Jammer dat er nooit een Predator 3 kwam.
1st in de jungle, dan de stad, en dan ?
Enig idee? En neen, geen woestijn bij de Arabieren
Roseicollis
vond hem niet zozeer beter maar wel leuker dan deel 1
op het einde na............................
the terminator
Goed vervolg viel mij mee, jammer dat SCHWARZENEGGER niet mee deed dat had de film veel goeds gedaan.
kaydegreef
vond hem wel leuk. Jammer dat er nooit een Predator 3 kwam.
1st in de jungle, dan de stad, en dan ?
Enig idee? En neen, geen woestijn bij de Arabieren
Ik heb misschien goed nieuws voor je: momenteel is 20th century fox aan het onderhandelen om een Predator 3 te maken.De film
zou starten na de premiere van AVP-R
check: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=predator+3+&meta=
the terminator
zou starten na de premiere van AVP-R
check: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=predator+3+&meta=
Lad
3,5 sterren, ik vind het een goede film, waarschijnlijk ook omdat ik een fan ben.
Jaxxx
Ik ben ook een fan, maar probeer alle films zo objectief mogelijk te benaderen. Als meer mensen dat zouden doen, dan zouden de gemiddeldes geloofwaardiger zijn!

Predator: Killer of Killers
2025