• 9.374.524 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Hopkins

Met onder meer: Kevin Peter Hall, Danny Glover en Gary Busey

Releasedatum: 31 mei 1991

Plot Predator 2

"Silent. Invisible. Invincible. He’s in town with a few days to kill."

Dit vervolg op Predator gaat over detective Mike Harrigan (Glover) die in een bikkelharde strijd is verwikkeld met drugsbendes in Los Angeles. Als ook de predator zich in de strijd mengt is de maat vol voor Harrigan. Hij is vastbesloten een einde te maken aan al het geweld en voorgoed het afgrijselijke monster te vernietigen.

Lieutenant Mike Harrigan

Peter Keyes

Danny Archuleta

Jerry Lambert

Captain Phil Heinemann

Captain B. Pilgrim

avatar van TheOne

TheOne

veel beter dan de eerste deel. De stad geeft natuurlijk ook veel meer vrijheid voor de predator en dat geeft een beter verhaal. Het einde was heel verrassend.

Hopelijk wordt deel 3 nog beter. Die moet nog in produktie gaan. Het gaat over een groep Mariniers die op en planeet landen vanwaar de Predators een aanval voobereiden op de aarde.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

TheOne schreef:

:O

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Goed vervolg op het 1ste deel !!! maar de 1ste blijft het besten. Hopleijk komt er nog een 3e deel.

avatar van Edie

Edie

Is Alien vs. Predator geen 3de deel?.. Eigenlijk..?

Niet gezien trouwens, deze film kon mij ook best bekoren: leuk dat ze een hele andere kant opgingen: de stad in namelijk! Duidelijk geschoten met een wellicht breder budget, minder als het eerste deel vond ik, maar toch 3.5 Sterren verdiend.

Edie

avatar van Reinbo

Heerlijke geweldadige foute jaren 80 film (ook al komt die uit 1990)

avatar van Frantic01

Frantic01

Een Zeer Waardig vervolg op deel 1 ik hoop dat die deel 3 er ooit nog een keer komt. en Dan aub weer met Danny Glover of Arnold.

avatar van IcU

IcU

Hij viel echt tegen. Nogal weinig predator vind ik. Ze hadden hem in de bossen moeten laten en niet naar de stad laten verhuizen. Acteer prestaties waren ook onder het gemiddelde. Wel goeie horror en SFX. 2*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een goede actiefilm, maar wie een kloon zocht van het eerste deel komt bedrogen uit. Geen scenes die echt bijblijven zoals in het eerste deel. Maar kom, 3 sterren voor anderhalf uur kijkplezier.

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik vond de "over the top" openingsscene en bijvoorbeeld de "Voodoo King in steeg" scene best wel memorabel....

avatar van Film Pegasus

Iets minder als het eerste deel, maar nog steeds een goeie actiefilm. Zoals IcU als zei is het jammer dat ze naar de stad trokken met Predator. Sommige filmfiguren proberen ze bij een vervolg in de stad of in de ruimte te duwen waardoor de geloofwaardigheid verminderd. Denk maar aan Jason X, Dracula 3000 of Moonraker waarbij de figuren in space worden geschoten. Of Crocodile Dundee in LA, Highlander II (in New York) en Jaws 3-D (Florida)

Maar met Danny Glover en Predator zelf krijg je toch nog een goeie actiefilm. 3,5 sterren.

avatar van Materny

Materny

Vrij aardig vervolg op de klassieker van destijds 3 jaar terug.

De openingscene vond ik werkelijk fantastisch en bracht meteen snelheid en actie in de film.

Daar waar bij Predator 1 vrijwel de gehele film onder spanning stond is daar hier geen sprake van.

Het verhaal zakt in en daar kan zelfs de aanwezigheid van de Predator niks aan veranderen.

Gelukkig blijven de actiescene's fier overeind dat ervoor zorgt dat er geen verveling optreedt.

Maar als de film 20 min langer duurde zou het er waarschijnlijk niet beter van zijn geworden.

Toch nog vrij aardig.

avatar van djelle

djelle

Ik heb eens horen zeggen dat Arnie paste voor deze, vanwege de extreme gewelddadigheid van de film. Klopt dat?

avatar van as

as

djelle schreef:

Van IMDB:

The plot underwent a few changes in its earliest stages. The Gary Busey's character, Keyes, was actually intended to be Dutch, Arnold Schwarzenegger's character from the first film. Schwarzenegger was very outspoken against the script, feeling that taking it into the city was a bad idea, and declined the role.

En als ik arnie's verleden van filmrollen bekijk, kan ik me dat ook niet voorstellen.

avatar van djelle

djelle

as schreef:

Jah, inderdaad. Geweld is nu niet echt iets dat hij schuwt. Ik kon het daarmee ook moeilijk geloven...

Thanx

fuckin' voodoo magic man

Vond de film toch ook beter dan het eerste deel. Leukere one-liners, minder episch/bombastische score (al was deze nu ook niet memorabel), en verder hetzelfde nonsensgeweld wat dit soort filmpjes zo leuk maakt.

Meest legendarische scene is toch wel de voodoo scene, al zal dat wel zijn omdat er vroeger 635 hardcore trackjes waren die daar allerlei samples uit geript hebben. Verder een paar leuke, domme actiescenes, en net genoeg Predator geweld. Blijft een fijn beestje, zolang z'n masker opblijft. Toch wel weer een beetje jammer dat hij ook in deze film weer het onderspit moet delven.

Film die het klein kind in ieder aanspreekt. Eigenlijk is het allemaal een beetje mak en flauw, maar lollig was het wel. 3.5* voor deze film, van het origineel gaat er een halfje af.

avatar van 666south park

666south park

heel wat minder dan deel een vond er ook nie zo veel soeps aan :S 3,0 gegeefen

avatar van Dave1972

Dave1972

Gruwelijk !!!

Bijna net zo goed als deel 1. Maar ook dit deel is natuurlijk vet. Vooral het einde verwacht je niet ! 15 x gezien !

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze film was net zo leuk als deel 1 (maar dan helaas zonder schwarzennegger) ook het eind was wel grappig datGlover in de Predator ruimteschip komt en dan zie je een Alien schedel uit de film Alien aan de muur hangenDaarom Alien VS Predator. Maar cool was ie zeker.

4,0

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Edie schreef:

Is Alien vs. Predator geen 3de deel?.. Eigenlijk..?

en Alien 5

Tuurlijk niet het is gewoon een apart deeltje

avatar van justR

justR

bagger opvolger 2 sterren

ik zou nog wel eens een 3de deel willen zien

avatar van Kevin13

Kevin13

sommige regisseurs snap ik niet.Als er al een eerste deel is dat goed is waarom dan een tweede.Deze film is even mooi als een kieken zonder kop dat wordt opgevret door een kieken zonder kop.

avatar van Reinbo

Kevin13 schreef:

Waar slaat die regisseur blaat op? (P1 had een andere regisseur)

En de rest is volledig onleesbaar.....

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. veel minder dan deel 1 dacht vroeger dat er helemaal geen deel 2 was

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

De jungle was gewoon vet!!! Deze urban jungle is toch wat minder, desondanks is ie niet verkeerd 3,5

avatar van rondh

rondh

Materny schreef:

Vrij aardig vervolg op de klassieker van destijds 3 jaar terug.

Ehm, klassieker?

Leuk is die wel, maar niet goed genoeg om een klassieker te worden

avatar van Werwolf

Werwolf

Vroeger eens bekeken. Destijds erg onder de indruk. Ik vrees wel dat als ik hem ga herzien, hij zwaar zal tegenvallen.

Vooralsnog 3,5*

avatar van Xan21

Xan21

Ik zie de predator liever in een jungle, maar hier was ie toch ook redelijk op z'n plek in de smerige stinkende hitte van LA. Muziek is goed, en de creepy herhalende predator praat - want some candy? Danny boy! Jammer dat in AVP totaal geen one liners van de predators zelf (die er meer uitzagen als bobbleheads) voorkwamen. Deze film heeft dat zeker wel en dat einde, prachtig!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Waarom is deze predator niet met arnold?

Echt schande!

Maar vooruit ik ga hem missen door Baantjer!

avatar van De GeuS

De GeuS

Hmmmm, 'Baantjer VS Predator'....

Ik zie een potentiele hit....

avatar van Mushroom

Mushroom

Een heel stuk minder dan het eerste deel, maar nog vermakelijk genoeg.

Het mist wel veel karakter en spanning tov het eerste deel het is allemaal gewoon een klap minder.

Ach genoeg voor 3 sterren want ik heb me vermaakt en het is toch een redelijke cast.