Predator 2 (1990)
Geregisseerd door: Stephen Hopkins
Met onder meer: Kevin Peter Hall, Danny Glover en Gary Busey
Releasedatum: 31 mei 1991
Plot Predator 2
"Silent. Invisible. Invincible. He’s in town with a few days to kill."
Dit vervolg op Predator gaat over detective Mike Harrigan (Glover) die in een bikkelharde strijd is verwikkeld met drugsbendes in Los Angeles. Als ook de predator zich in de strijd mengt is de maat vol voor Harrigan. Hij is vastbesloten een einde te maken aan al het geweld en voorgoed het afgrijselijke monster te vernietigen.
Lieutenant Mike Harrigan
The Predator
Captain B. Pilgrim
Tony Pope
K@i
moet op mijn eigen woorden terug komen
deze is STUKEN Slechter dan deel 1
het begin is cool maar daarna wordt het met de minuut slechter
enkel het begin en dat geintje in de badkamer met die oma
kon ik waarderen aan dit deel
Halcyon
Matig tot zwak vervolg op de klassieker uit '87. Dat het interplanetaire geweld zich naar de stad verplaatst vond ik een leuke invalshoek. Helaas wordt die dermate slecht uitgewerkt dat de film als geheel verbleekt bij het origineel. Ook voor het overige heeft de film bitter weinig om het lijf. Cartooneske personages, slecht geacteerd, veel slechte oneliners en een hoop belabberde actie. Predator onwaardig om eerlijk te zijn. Het enige leuke is dat de kijker aan het eind van de film een blik mag werpen op de trofeeënkast van de Predator, waarin de befaamde alienskull als pronkstuk prijkt. Hier werd vermoedelijk reeds de basis gelegd voor de Alien vs Predator films.
Vond je de openingsscene ook niet goed? Of ben je minder into cheesy 80's geweld?
Halcyon
Mwah, ik kan dat soort geweld wel smaken hoor. Films als Cobra, Die Hard of RoboCop, ... Al moet ik toegeven dat dit soort films in m'n gedachten vaak beter zijn dan wanneer ik ze nog eens herzie. Vooral met Predator 2 was dit het geval. Waar andere eighties actiefilms ruimschoots overeind blijven vond ik deze erg matig.
De openingsscène in Predator 2 heeft inderdaad zo'n typische (voor mij nostalgische) look&feel, maar veel meer dan dat was het helaas niet vond ik.
The Last
Ik dacht dus dat ik deze nog nooit had gezien, maar ik me herinnerde me opeens het einde, waarin Glover met al die predators in die bunker staat.
Over de film, ik sluit me aan bij halcyon. Hier had veel meer ingezeten. Want het idee om het monster naar de stad te verplaatsen is best goed en bovendien erg grappig met die rivaliserende gangs enzo. De eerste 50 minuten zijn dan ook het best, met een aantal fijne kills en politiemensen die geen idee hebben waar ze mee te maken hebben. En dat was nou juist het leuke aan de predator, een onzichtbaar monster die je bijna tot niet kan bestrijden. Nu blijkt het ineens een hoop zwakke plekken te hebben en is het ontdekt door een paar onbekende agenten. Ook krijgen we in het einde te zien dat er dus meerdere predators bestaan....
Het concept wordt gewoon belachelijk uitgemolken.
Kan helaas niet meer dan 2,5* geven. Dit is in elk geval wel stukken beter dan die slappe aftreksels met AvP ofzo. Het origineel blijft het beste, hoewel ik die ook nog eens moet zien.
de-mama
deel 2 vind ik beter als deel 1 ,
omdat er meer afwisseling in zit omdat het op een andere locatie is ..
deel 1 vond ik vaak wat overdreven en dat vald bij deze juist wel weer mee .
*3,5
paul83
Het concept wordt gewoon belachelijk uitgemolken.Ander minpunt is de gore. Van mij mocht het allemaal nog meer over the top. Ik vond het bij vlagen onoverzichtelijk.
Nooit de echte uncut versie gezien zeker. Daar snijden ze in close-up een hart eruit, Deze is ook veel harder dan deel 1.
Waarom wordt het concept uitgemolken? Het moge duidelijk zijn dat meneer niet one-of-a-kind is.
charmed one
een goed vervolg . dat ze nu in de stad zijn dat is goed bedacht. en er zijn nu meerdere . er zit nu wel meer verhaal in vind ik.hij is toch wat beter dan deel 1.
Koert
Predator 2 is natuurlijk op geen enkel vlak zo goed als het eerste deel. Ook in die film waren de acteurs niet van wereldklasse, maar ze pasten daar perfect in hun rol. Hier is het acteerwerk erg matig. De one-liners zijn ook een stuk minder. Toch is de actie nog erg fijn en heeft de film nog een lekker afgezaagde jaren '80 feel. De muziek en geluidseffecten zijn op veel momenten hetzelfde als in Predator, wat alleen maar goed is. Ook blijft de Predator-view fantastisch. Het einde neemt wat van het mysterie rondom de Predator weg, maar aan de andere kant is het leuk om eens wat meer te weten te komen.
mnrk
Dit is zoals ik ook Predator 2 ervaar....maar wel een pluspunt vond ik Danny Glover in dit deel.
Laten we hopen dat de nieuwe "predators" film weer wat gaat worden.
Bottleneck
Tja, een toch wat jammerlijk vervolg in een verkeerde omgeving: Predator heeft daar niets te zoeken
De relatie met de bendes vind ik ook vergezocht en eigenlijk heel vreemd omdat je geen medeleven met zulke figuren hebt. Voor de lekkere actie maakt het natuurlijk niet uit, maar deel één vind ik juist zo sterk door de combi van actie en spanning. De nieuwigheid van het monster is er af en verder is Arnold natuurlijk een groot gemis (hoewel Glover inderdaad goed bezig is). Blijft staan een lekkere actiefilm met toch wel een van de mooiste aliens.
Achilles
Een minder vervolg, maar vond predator 1 ook echt goed. Wat ik echt cool vind is het eergevoel van een predator. Getuige de scene in de metro en het einde natuurlijk. Ook vet de trofeëen op het einde en de verwijzingen. Al met al een niet onverdeinstelijke 3*
- 19752 berichten
Het einde van deze film vond ik zelf het meest noemenswaardig.
het respect dat de predators voor Glover hebben en hem dus verder met rust laten vond ik wel wat eervols in zitten
Predator hoort idd niet in de stad thuis vind ik. Deel 1 was jeugdsentiment, deel 2 was snel weg uit mijn geheugen.
Afgezien van Glover maakte het me ook niet veel uit wie en hoe er werd afgemaakt en dat had ik in deel 1 wel.
RuStY NaiL
teleurstellend vervolg.
nu komt predator in de stad,wat op zich wel
tof is,maar de film is over het geheel niet erg goed.
riczz
Wat een teleurstellend vervolg inderdaad op een spectaculair deel 1.
Ik raad je aan om het eerste uur door te spoelen want je verspilt je tijd ermee.
Hetzelfde liedje als het vorig deel, die predator vermoord mensen 1 voor 1 en ze gaan weer opzoek naar de predator....
Ook steeds hetzelfde liedje als met die infraroodcamera.
Ze proberen het spannend te brengen, naar mijn idee val je bij het eerste uur in slaap, daarna heb je nog 20 minuut dat wel leuk is.
Deze valt niet aan te raden.
steventje
Vond deze film geen slecht vervolg op deel 1.
Het was een andere omgeving maar desalnietemin prachtig in beeld gebracht.
Danny Glover is echt de ideale man als ietwat norse politieagent.
Dat het minder spannend en creepy is durf ik niet beweren.
Ik zou hem niet willen tegenkomen in dat donkere steegje.
Ok, het verrassende van de predator is eraf maar dat is met alle sequels zo.
Minotaures
hij is toch wat beter dan deel 1.
Dan ben je toch een van de weinige die dat vind.
movie acteurs
Kan me nog weinig van deze film herinneren. Redelijke filmmaar dat gedoe in Los Angeles vind ik maar niks. Men had het beter weer in een oerwoud kunnen laten plaats vinden naar mijn mening 2,5.
The Hidden
Na voor de zoveelste keer Predator, deel 1 dus, op tv en DVD te hebben gezien, vond ik het weer eens tijd na al die jaren om dit deel weer eens te aanschouwen. In mijn herinneringen heb ik dit deel altijd goed gevonden namelijk.
Ik begin maar eens met mijn conclusie: Arnie valt niet te overtreffen!
Maar deel twee was niet te vermijden na het super eerste deel natuurlijk. Het idee om de boel in de city te plaatsen is goed, Glover doet het matig tot redelijk, maar de overige acteurs: baggerrr, vooral Paxton als irritante popiejopie. Dat vrouwtje bakte er ook weinig van.
In het eerste gedeelte sprong de film van de hak op de tak. Vanaf het slachthuis had ik de aandacht weer te pakken, toen werd het enigszins spannend namelijk, aangezien de Predator een te kleine rol had tot aan die scène, en de rest van de film daar niet tegenop kon.
Ach de film is al bijna TWINTIG jaar oud, en we mogen niet klagen, maar hoeveel vervolgen, remakes, spinoffs, ripoffs, etc. er wel niet mogen volgen, PREDATOR met Arnie zal nimmer geëvenaard worden!
the.real.deal
Met predator 1 buiten beschouwing, is deel 2 voor die tijd gewoon een goeie film, vaak krijgen films een slecht vervolg hier vind ik dit reuze meevallen. Danny glover is en blijft een topper. Er waren idd wat mindere acteurs maar ik vind dat het ook een beetje bij die tijd (jaren 80/90) past.
Glacius
Ook krijgen we in het einde te zien dat er dus meerdere predators bestaan....
Als er niet meer dan één Predator bestond, hoe had er dan uberhaupt een vervolg kunnen worden gemaakt?
Dr. Salvador
Lelijke hoes, en een vreselijk matig vervolg, op een geweldige film!
1,5 / 5,0!
kaholiic
Zeker geen slechte film, Glover doet het goed en de spanning was nog steeds (matig) aanwezig..Geen hoogstandje, maar wel een beter deel dan AVP 2..Vond het begin eigenlijk nog best wel leuk en predator is weer even macho als voorheen..
Minotaures
Toch nog een krikje omhoog, dankzij een aantal nieuwe en geweldige Soundtrack tracks en een kleine aantal geweldige Predator liquidatie.
ik zou hem nog eens moeten herzien, maar ik dacht dat die discus z'n keel doorsneed?
En al herzien?
De discus sneed Keyes door het midden. Zou wel knap zijn om hem bij de heup te raken en zijn keel te snijden.

Toch sneed die hem in het midden, maar de bovenste helft is niet te zien.

''In the slaughterhouse scene, look carefully after the predator throws the disc to Keyes. The disc slices the beef that are hanging, but just before it slices Keyes, there is a split-second stop.'' - Bron
- 19752 berichten
Na Ajax toch nog maar eens gaan herzien. Misschien is mijn score wel erg laag, maar was gewoon teleurgesteld dat het 2e deel zoveel minder was dan deel 1 wat toch zeker een klassieker genoemd mag worden.
- 19752 berichten
Weet ik, miste 1e half uur door de Ajax-wedstrijd. Ik zei toch herzien. Heb hem al tig keer gezien, maar misschien dat ik het toch allemaal iets te laag heb ingeschat.
Mijn score blijft staan. Acteerwerk was op Glover na afschuwelijk.
De soundtrack blijft wel ijzersterk. Het overall sfeertje is ook lekker jaren 90 wat weer wat nostalgische gevoelens boven brengt. Maar de bende met de rasta's was gewoon iets te lachwekkend. Kon ze niet serieus nemen als slechterik. Wel tof dat de Predator veel meer in beeld kwam. Dat wezen is gewoon vet bedacht. Toch werden er ook wel dingetjes te veel uit deel 1 nagedaan. De Predator die weer een Engels zinnetje moet nabrabbelen op die riggel, de ontploffing waar Glover net als Arnie moet rennen voor zijn leven en zo kan ik nog wel wat dingetjes opnoemen. Tegenvallend vervolg!

Predator: Killer of Killers
2025