Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)
Alternatieve titel: Dawn of Justice
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams
Releasedatum: 24 maart 2016
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot Batman v Superman: Dawn of Justice
"Who will win?"
De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Batman v Superman: Dawn of Justice (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Senator June Finch
Perry White
Anatoli Knyazev
Iron Maiden
Beter dan verwacht, maar lost de hoge verwachtingen niet in.
Dit klinkt tegenstrijdig, maar dankzij de extreem (onterechte) slechte recensies, was ik toch wel bang dat dit ging tegenvallen. Nu kreeg Man of Steel ook geen lovende recensies en deze vond ik fantastisch, dus het kon gisteravond alle kanten op.
De film begint ijzersterk en het eerste uur viel er weinig op aan te merken, maar na afloop voelde het toch wel aan als een gemiste kans.
Het verhaal is te fragmentarisch en eventuele achtergronden en motieven worden niet goed uitgewerkt, ondanks de lange speelduur. Ik hoop dan ook dat de extended cut op blu-ray hier nog wat goed weet te maken.
Ook vond ik het gevecht tussen Batman en Superman iets te traag. Vanwege het laatste uur van Man of Steel, had ik daarnaast ook hier weer gehoopt op vecht scenes in de stijl van Dragonball Z, maar de actie met Doomsday is vooral lomp en eentonig.
Dit zijn dan ook de grootste mankementen en voor de rest is het genieten.
Ben Affleck heeft zich, na een paar vroege missers in zijn carrière, de laatste jaren ontwikkeld tot één van mijn favoriete acteurs en hij laat hier zien dat hij beschikt over het nodige charisma om Bruce Wayne neer te zetten. Zelfs Jesse Eisenberg, die ik normaal niet kan uitstaan, doet het prima en de overige cast is ook niks op aan te merken. Voor de rest ziet de film er visueel soms adembenemend uit en Snyder laat zijn visitekaartje af met een aantal prachtige shots.
Mocht je dus twijfelen om dit in de bioscoop te gaan zien vanwege de slechte "recensies" hier op MovieMeter, laat dit je er niet van weerhouden.
Eigenlijk zou ik deze film een 3,25 geven, maar aangezien dit niet mogelijk is en ik deze beter vond dan de tweede Avengers film, die ik met 3 sterren heb beoordeeld, krijgt deze film een krappe 3,5.
wzshop
Poeh, niet best.
Hak op de tak & geen diepgang.
Al moet ik wel zeggen dat ik 30 min voor tijd de bios uit ben gelopen.
Rvdz
Waarom zou je een matige film 3x in de bios of überhaupt 3x willen zien? Dan moet je je wel heel erg vervelen....
Dat vervelen valt aardig mee hoor.
Maar ik vind het dan wel geen goede film, ik vind het wel een leuke film. Er waren mensen die vroegen of ik mee wilde, dus dan vind ik bij zo'n film vind ik een (tweede) herziening geen straf.
brawljeff
Inmiddels twee keer gezien en ik blijf bij mijn 3,5*. Dit is absoluut geen perfecte film: het verhaal is een puinhoop, maar wel een hele mooie! Tijdens de eerste kijkbeurt waren er behoorlijk veel plotgaten, maar ik moet zeggen dat veel dingen na een tweede kijkbeurt toch wel duidelijk zijn: het visioen van The Flash, de reden waarom Batman ineens zo gewelddadig is, de reden dat Superman Batman dood wil, waarom het gevecht zo abrupt eindigde, de beweegreden van Lex Luthor... Na wat onderzoek is het allemaal duidelijk, ik hou wel van dat soort films.
Na deze personages al verschillende keren in verschillende vormen te hebben gezien, is het uiteraard de vraag hoe deze acteurs de personages neerzetten. Ben Affleck is geweldig als zowel Bruce Wayne als Batman. Je merkt duidelijk dat hij is veranderd na de dood van Robin (waarschijnlijk door de Joker). Zijn actiescènes deden mij denken aan die uit de recente Batman Arkham games. Superman is wederom gewoon prima, en wordt hier nog meer dan in Man of Steel neergezet als een God. Wonder Woman was geweldig, Alfred meer dan prima, Lois en Perry nog steeds niet erg boeiend en Lex Luther een stuk beter dan de trailers doen vermoeden.
Visueel is de film, zoals verwacht met Snyder, weer prachtig. De muziek, van zowel Zimmer als Junkie XL, is van hoog niveau, met in het bijzonder de theme van Wonder Woman. Qua tempo en structuur is het script gewoon verschrikkelijk. Ik snap niet dat Warner Brothers dat niet heeft doorgehad. En hoewel de opbouw naar Justice League veel beter had gekund (maar thank God geen post-credit scene zoals Marvel dat zo geforceerd doet), ben ik toch ontzettend benieuwd naar de komende films van DC. Op dit moment vooral naar Wonder Woman.
yeyo
Bale vers van de American Psycho faam was geknipt voor de ijzeren yuppie in Nolan's visie, Affleck vult de rol van Bruce Wayne eerder in als die van een vergane glorie, een zielige zuipschuit die aan de bar van dure cocktailparties het telefoonnummer van Wonder Woman probeert te bemachtigen en de eerste twee uur van de film eigenlijk bitter weinig om handen heeft. Ondertussen houdt messiasfiguur Superman zich bezig met allerlei nobele daden, kinderen van daken redden in overstroomde gebieden en zo (in de verte hoor ik een eenzame Amerikaanse criticus ZEITGEIST schreeuwen). Ik kon wel lachen om eindredacteur Fishburne die Clark Kent heel de tijd gebiedt om over sportwedstrijden te berichten terwijl de stad in vuur en vlam staat, toch is het Holly Hunter die in de rol van plichtbewuste senator uit Kentucky de show steelt en aan de basis ligt van de enige echt goeie scène: plots wordt de zwaarmoedigheid onderbroken voor een absurd Miracle on 34th Street-momentje waar Superman zich moet komen verantwoorden in de rechtbank en Snyder de climax speels opbouwt met een venijnig trage montage die niet zou misstaan in een De Palma film.
DVD-T
Waar ik Man of Steel vanaf de aankondiging op de voet heb gevolgd, heb ik dat bij Dawn of Justice niet gedaan. Snyder is een van mijn favoriete regisseurs en hij gaf mij in Man of Steel de Superman die ik altijd al heb willen zien. En samen met de wat grounded to reality stijl van Nolan, het goede origins verhaal, acteerwerk en de erg fijne actie heeft hij van Man of Steel een geweldige Superman film gemaakt. Gek genoeg had ik van te voren al zo'n idee dat Snyder zich hier wel eens heel erg in kon verslikken. Na de eerste trailer werd dat vermoeden alleen maar versterkt. Tel daarbij nog een hele vreemde casting keuze bij op en ik was helemaal niet meer geïnteresseerd. Ik keek meer uit naar de andere film die zich in dit universum afspeelt, Suicide Squad. Na de laatste trailer werd mijn interesse weer wat gewekt voor deze film. De negatieve kritieken wat los gelaten en toch maar besloten om deze te gaan zien.
En wat een rommeltje is deze film. De makers hebben er langer aan kunnen werken doordat de film is uitgesteld. Maar dat is helemaal nergens terug te zien. Het eindproduct ziet er heel erg rushed uit. Het lijkt er zelfs op dat Snyder het ook helemaal kwijt was in de editing room. Want waar gaat de film nu over. Gaat het over Batman, over Superman, over Wonder Woman en de opzet naar Justice Leaugue, over Luthor. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De film bevat zoveel elementen die als los zand aan elkaar hangen. Er zit geen enkele lijn in. En na een klein half uurtje ben je het spoor bijster. Dit zouden gemakkelijk 3 tot 4 films kunnen zijn. En dat das misschien ook wel beter geweest. Had in ieder geval meer rust gecreëerd. De film begint na een wat geforceerd voelende opening scene wel geweldig. Wayne die in het midden van de chaos van het eindgevecht uit Man of Steel waarbij de World Engine nog in werking is, bij zijn kantoor probeert te komen. Hij is dan ook nog getuige van het gevecht tussen Zod en Superman. Toevallig dat ze net zijn gebouw aan gort helpen. Dat zorgt er voor dat Bruce Wayne Superman voor wel 18 maanden haat. Het is oorlog dus. Van die oorlog is dan weer bar weinig aangezien dit een opbouw naar die oorlog is wat weer een opbouw naar een nog grotere oorlog is.
Het verhaal van Superman/Clark Kent is niet veel interessanter. Zijn rol is in de eerste twee uur dan ook niet heel groot. Hij mag een paar keer in de lucht hangen, wat moeilijk voor zich uit staren, als Kent bedrijft hij weinig journalistiek voor een journalist en als Supes moet hij op een publiek verhoor komen omdat hij wat mensen vermoord zou hebben in Africa, met een geweer? Ik weet het niet eens meer. De kogel die Lane vind zorgt weer voor een onnodig zij plot. Terug naar Superman. Wiens rol alleen in het laatste half uur van echte betekenis is. Erg jammer dat hij hier wat naar de achtergrond wordt gedrukt. Adams als Lane kon ik weer erg van genieten. Wat kan Adams veel met zo'n vlak personage. Luthor als badguy. Klinkt erg leuk op papier. En zeker gezien zijn motieven. Alleen wordt hier heel weinig mee gedaan. Snyder vind randzaken belangrijker dan het volgen van een aantal belangrijke personages. Maar ook de verkeerde casting helpt daarin niet mee. De introductie van Wonder Woman was erg gaaf. Een van de weinige lichtpuntjes in de film. De opzet naar de Justice League is ook verweven door het verhaal.
Waar Marvel een aantal introductie films in aanloop naar The Avengers heeft gemaakt, introduceert DC hier het team, waar een gemiddeld publiek niets of weinig vanaf weet, om in de aankomende jaren de introductie films nog eens te doen. Dat is bij Wonder Woman ook niet echt nodig/nodig geweest. Vond haar hier als enige erg overtuigend over komen. En waar de film nu over gaat en welk verhaal het nu wil vertellen ben ik nog steeds niet achter. Wat ik wel weet is dat het gewoon een Batman film is met andere helden en personages er doorheen verweven. En waar ik wel een beetje zat van ben inmiddels is de backstory van Batman/Wayne en zijn ouders. Ik weet dat dat de basis is van Batman, maar in een film waar hij al een tijdje bezig is en al wat ouder is had dat makkelijk overgeslagen kunnen worden. Aan de andere kant ook niet aangezien het wordt gebruikt voor een van de meest achterlijke plotdevices ooit.
Terug naar hetgeen waar het allemaal om draait. En dat is Batman v Superman. Behalve de battle waar geen ontkomen aan is en ook nog eens veel te kort is, is er weinig oorlog tussen de beide te zien. De uiteindelijke climax valt ook enorm tegen en kan zich niet meten met de geweldige begin scene en alle actie scenes uit Man of Steel. Wel tof zijn de scenes met Wonder Woman die in haar relatief korte rol veel beter uit de verf komt dan de rest. Wat een tof personage. Veel actie zit er dan verder ook niet in. En de actie scenes die er inzitten zijn voor Snyder begrippen erg kort. Ook erg slechte choreografie, slechte cameravoering en helemaal kapot geëdit. Nu was het je door bijna twee uur lang saaie en doelloze dialogen werken om bij het einde te komen, wat zeker niet erg tegenviel en zelfs verrassend is te noemen. Al weet je natuurlijk al hoe het verder zal gaan.
Affleck is geweldig als Batman en Bruce Wayne. Fijn spel die laat zien dat hij het wel degelijk in zich heeft. Cavill is voor mij nog steeds de perfecte Superman, maar komt hier weinig aan bod. De ondersteunde cast doet het ook prima. Adams is een van mijn favoriete actrices van dit moment. Haar rol is klein, niet van belang en soms erg stupide. Maar Adams maakt er het beste van. Gal Gadot als Diana Prince/Wonder Woman. I think i'm in love. Prachtige vrouw, goede actrice en perfect gecast. Niet perfect gecast is Holly Hunter. Wat een vervelend mens in een vervelende rol. Nog vervelender en een complete mis cast is Jesse Eisenberg. Erg vervelend acteerwerk laat hij hier zien. Zijn nuances, zijn stem, zijn uiterlijk, dat haar, zijn kleding. Nee alles stond mij tegen bij hem. Eigenlijk nekt hij de film wel heel erg.
Technisch valt het ook allemaal erg tegen. Toch weet Snyder wel wat hij doet en laat het er gewoon degelijk uitzien. Terugkeer van Fong is leuk. Maar als ik dan heel eerlijk ben had ik Mokri dit deel ook graag zien doen. CGI varieert heel erg. In het begin en midden spuuglelijk. En naar het einde toe goed tot fantastisch. Muziek van Zimmer en JunkieXL was bij vlagen te bombastisch. Er zitten fijne thema's doorheen verweven met als toppunt het vele geroemde WW theme. Ook de terugkerende muziek uit MoS is erg fijn gebruikt. Verder vooral veel lawaai. Lawaai die op zijn beurt wordt overschaduwd door veel ander lawaai. De sounddesign. Wat een bak herrie, maar herrie op een positieve manier. Prachtige track. Editing is net zo rommelig als het verhaal zelfs. Had veel beter gekund. Snyder's regie laat hier toch wel wat barstjes zien. Misschien ook de invloed van de studio, de producenten of de druk. Hoe dan ook, het is niet al te best.
Vooral een erg vervelende film deze Dawn of Justice. Jammer dat zoveel wat het voorgaande deel zo goed maakte, hier verloren gaat. Er is weinig om goed en/of leuk te vinden aan Batman v Superman. Maar er zijn zeker enkele positieve punten te vinden, en er zitten genoeg briljante elementen in. Het is gewoon veel te veel voor een film. En daar heeft Snyder zich flink op verkeken. Jammer dat hij niet zijn eigen ding hier doet. Nu maar hopen dat de Justice League films en de origins films een stuk beter en vooral leuker gaan worden.
TornadoEF5
En zeggen dat deze film nog een 9.8 of 9.6 had op IMDb na 10.000 stemmen. Die stemmers kan je dan ook niet meer serieus nemen. Wat een enorme discrepantie. Pijnlijk om aan te zien. Ik weet wel dat het fanboys zijn, maar het is toch erg opmerkelijk en het bewijst toch wel dat een film per definitie overschat wordt wanneer er een figuur zoals Batman of Superman opduikt in een film. Die vierde plaats van The Dark Knight neem ik dan gerust ook met een dikke korrel zout.
Ik ga mijzelf ook niet verplichten om deze film te bekijken. Ik wil heel graag zoveel mogelijk films zien om een filmkenner te kunnen zijn, maar als ik bij voorbaat al weet dat een film niets voor mij zal zijn, heb ik er ook geen enkele reden om eraan te beginnen. Dus sla ik deze net als Star Wars vorig jaar over.
john mcclane 2
Ik snap dat niet zo goed. Tuurlijk, al die easter eggs zijn als comic book fan erg leuk maar dat veranderd toch niks aan de vreemde opbouw van deze film. Dat de een dat meer kan verdragen/waarderen dan de ander heeft verder niks met de liefde voor de strips te maken. Misschien zie je daardoor wel wat meer door de vingers?
het heeft er deels mee te maken,,maar inderdaad is de regie voor de meeste in vervelende vorm van verhaal vertellen
des1
filmkul
Redelijk goeie DC film. Na een sterk begin waarin de fundering wordt gelegd tussen het conflict tussen de 2 hoofdrolspelers, wordt langzaam toegewerkt naar het gevecht der titanen. De opbouw daar naar toe is sterk. Langzaam zie je de stukjes puzzel (het voorbereidend werk van Luthor) in elkaar vallen op weg naar het onoverkomelijke. Het gevecht mag er best zijn. Het einde is helaas wat teleurstellend. Snyder gooit meer dan alles uit de kast. Helaas, overdaad schaadt. Ander minpuntje is de uitwerking van Wonder Woman. Ze loopt als een rode draad door de film, maar kent verder onvoldoende introductie (wellicht in een vervolg). Affleck doet het niet onverdienstelijk. Eisenberg zet een prima Luthor neer. Verder ziet de film er visueel prima uit en bevat hij een goede soundtrack. 3.5/4,0
tal1b
heb me vermaakt kleine rol van wonderwoman heeft t boven t gemiddelde getrokken Prima film!
tbouwh
Gisteren ben ik dan eindelijk ook naar Dawn of Justice geweest. Helemaal onbevooroordeeld ging ik niet; ik kon immers niet om de vele negatieve recensies heen die in alle mogelijke media circuleerden. Toch wilde ik deze film graag zien, en dan toch ook wel graag in IMAX 3D. Een superheldenpic als deze moet het immers vooral hebben van hard geluid en visueel spektakel. Ondanks de tegenvallende trailers keek ik wel uit naar het zien van deze film.
Ik heb mijn best gedaan alle positieve punten uit Dawn of Justice te halen, maar ook ik was na afloop tamelijk teleurgesteld. De vrachtlading actie, visueel en auditief geweld die Snyder over de kijker uitstort gaat ten koste van een degelijk, samenhangend verhaal. Alle pogingen tot het brengen van geloofwaardig sentiment mislukken jammerlijk; Batman vs Superman is een kaskraker die het echt alleen moet hebben van ongezouten amusement.
De grote pluspunten? in de eerste plaats het gevecht tussen Batman en Superman. Het is doodzonde dat de trailers de gehele clue al weggaven. Binnen een bestek van ca. tien minuten slaan de twee superhelden elkaar vrijwel volkomen aan gort in een scène die alle daarna nog volgende actie doet verbleken. De toenadering van the Bat en the Cape die daarna volgt is een volstrekte blamage. Ook de strijd met wat nog het meest lijkt op een LOTR- cave troll leverde mij voornamelijk gefronste wenkbrauwen op. Een en ander wordt nog goedgemaakt door de verschijning van Gal Gadot (de verschijning welteverstaan, want van de inhoudelijke diepgang moet haar rol het niet bepaald hebben).
Een tweede pluspunt betreft de muziek, en in een bredere context het geluid an sich. Laat dat aspect maar aan IMAX over. In de bioscoop wordt je volledig weggeblazen door het werkelijk overdonderende surround systeem. Ik vergeef het Hans Zimmer dat 'ie gewoonweg de soundtrack van Man of Steel gerecycled heeft, en daarbij Junkie XL een ietwat donkere ondertoon aan het geheel heeft laten toevoegen. Ik geniet ervan!
Kijken we naar de rolbezetting, dan valt op dat vrijwel alles geheel op de automatische piloot is geacteerd. Ben Affleck is niet per se slecht als Batman, maar mist de nodige charisma en vooral een goed script. Cavill was een iets grotere ergerfactor, daar zijn vertolking van Superman nog veel oppervlakkiger is. In Man of Steel werd nog een nobele poging gedaan zijn personage wat karakter mee te geven. In Dawn of Justice is daarvan geen sprake. Eisenberg is een getalenteerd acteur, maar speelt in deze film net iets te theatraal. Het leverde een paar aardige oneliners op, maar ook wel wat irritatiepuntjes.
Leuk dat Dawn of Justice een heldere inleiding bevat voor de twee aanstaande Justice League-films. Ik zit daar na het zien van deze (toch wel) flop niet bepaald warm voor, maar met een beter script heeft die verhaallijn wel de nodige potentie. Want daar ontbreekt het Dawn of Justice aan: een goed script en een meer verhaalgerichte regie. Snyder leverde puur en alleen actie, en voor een goede film was dat niet genoeg.
Wel een voldoende? Dat nog net wel. De 2,5 uur vlogen voorbij in een vermakelijke aaneenschakeling van actiescènes, ondersteund door een aangename soundtrack. Ik ben deze film primair gaan zien voor het vermaak, en binnen die context vond ik Batman vs Superman wél geslaagd.
tbouwh
Meer mensen die last hebben van vage projectie in achtergronden en ondertitels die dubbel geprojecteerd worden? Ik heb deze bij jt gezien en men gaf aan dat vaker gehoord te hebben maar wist niet of het aan de zaal of film lag.
Vage projectie, jazeker. En dat bij Pathé, dus ik zou durven zeggen dat het aan de film ligt. Bij London has Fallen had ik er ook al last van.
De ondertitels kon ik niet eens lezen, omdat lange Jan voor m'n neus zat. Gelukkig is m'n Engels ruim voldoende.
tbouwh
Dat linkje kende ik niet, maar het grote vermoeden dat er op IMDB stemmen worden gekocht had ik al jaren. Elke grote blockbuster begint daar met een 9 of hoger gemiddeld. Je moet gewoon de eerste maanden die site negeren, pas daarna wordt de gemiddelde stem een beetje realistisch. Op zich is IMDB nog best een goed middel om te kijken of een film wat is voor de massa, maar niet in het begin.
Interessant bericht in retrospectief, Dawen of Justice staat nu (al) op 7.2. Dat zegt dan ook wel wat.
BananenMan1982
Paid ratings of fanboys die al flink tienen geven komt bijna bij elke blockbuster voor.
En om het nog boeiender te maken, bekijk de stemgemiddelden daar eens:
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) - User ratings - imdb.com
Een kwart geeft een 10 als cijfer. Jaja. Dat lijken me inderdaad veel gekochte stemmen, vermoedelijk uit de eerste week van de release.
DVD-T
Denk ook dat het wat te maken heeft met dat Amerikanen wat extremer stemmen en veel vaker en makkelijker een 10 uitdelen aan films. Zeker de "gemiddelde" filmkijker.
devidia
Deze film lijdt onder 1 ding: het moet in het teken staan van zoveel andere films die eraan zitten te komen. Introductie van de figuren van de Justice League met name. Dit gaat ferm ten koste van plotontwikkeling en personage diepgang.
Maak hier een stand alone film van zoals Nolan kon doen en we hebben met een instant classic te maken. Affleck valt al bij al uitzonderlijk goed mee ( in tegenstelling tot Eisenberg die een flauw afkooksel van Heath Ledgers Joker bracht) en Cavill is z'n stoïcijnse zelf. The Bat is in z'n tanksuit enorm badass en de verscheidene plotlijnen vallen al bij al nog wel goed in elkaar, alhoewel het her en daar wel wat kraakt (beweegredenen van Luthor, iemand?). Tempo zit snor dus heb me zeker niet verveeld, en Doomsday mocht er best wel wezen als te duchte ultieme tegenstander.
Veel beter dan z'n voorganger, en mits enkele jammerlijke minpunten toch een uiterst vermakelijk schouwspel. Ga dat zien allen!
cantforgetyou
- 1955 berichten
Ik had al niet zulke hoge verwachtingen, maar toch. De film gaat er mee door. Meest vervelende personage is Jesse Eisenberg. Wat een irritante afknapper in de toch al niet zo'n sterke film. Ben Affleck ziet er vooral moe uit. En speelt aardig. Voor mij steelt Holly Hunter de show. We zien haar veel te weinig. Het monster op het einde is echt teveel CGI. Zo nep. Dan blijft Superman nog over. Die komt veel te weinig in beeld. Jammer genoeg.
Cloudinho9
Dit was een film waar je een afstandsbediening nodig voor heb, gewoon lekker spoelen...
lezertje
Poeh, niet best.
Hak op de tak & geen diepgang.
Al moet ik wel zeggen dat ik 30 min voor tijd de bios uit ben gelopen.
Verwacht jij bij dit soort films echt 'diepgang'?
lezertje
Bij sommige films zie ik het als mijn plicht om mensen te waarschuwen voor het eindresultaat. Zo ook bij deze nieuwe Marvel/DC verfilming. Omdat Superman er tijdens zijn reddingsacties vaak een puinhoop van maakt.: Instortende gebouwen, burgerslachtoffers is het aan Batman de nobele taak om de alien tot de orde te roepen. Althans dit is het verhaaltje wat de kikker uit de verschillende media heeft meegekregen, voor de rest bestaat deze de film onnavolgbare bagger, waar geen lijn in te bespeuren valt. Begrijp me goed, ik verwacht echt geen diepgang bij dit soort films, maar dat de heren ‘scenaristen’ het zelfs verdommen om een verhaal te willen vertellen neem ik ze hoogst kwalijk. Ben Affleck speelt voor Ben Affleck die zich af en toe in een Batman kostuum hult en dan opeens spreekt met de van Darth Vader. Verreweg de slechtste rol uit zijn carrière. Henry Cavill als Superman loopt constant jet een gezicht rond als is het uit plastic gegoten (Zelfs het kapsel van Beatrix heeft nog nooit zo onberispelijk in model gezeten). De grootste lacher is natuurlijk Jesse Eisenberg die van Lex Luthor een tweede Heath Ledger Joker probeert te maken. En dan heb ik het nog niet gehad over de belachelijk vermomming die superman gebruikt om als zijn alter ego Clark kent door het leven te gaan: Een bril. Als er iets dat door Snyder opgepimpt mocht worden, da was dit het wel. Wat Christopher Nolan wel lukte, de Batman franchise nieuw leven inblazen met drie prima films, lukt Zack Snyder met deze tekenfilm voor geen meter.
Glacius
Veel commentaar op het zogenaamd te fragmentarisch verhaal.. ik vond het wel meevallen. Ik vond Man of Steel juist te fragmentarisch met vele tijdssprongen.
Phantasm
Deze in 3-D gezien en het viel me reuze mee, al komt het wel wat traag op gang, maar daarna wordt het beter en vrij spectaculair, heb me er prima mee vermaakt.
AC1
Klopt. Dat regelmatig terugspringen in de tijd naar zijn kinderjaren was geen goed idee.
Corran
Voor degenen die de comics kennen -> ik vind het een briljante theorie dat we stiekem naar Earth 3 zitten te kijken en dat tijdens een Justice League film plots de echte Justice League opduikt.
Glacius
Die toekomst scene deed in ieder geval sterk denken aan de Injustice: Gods Among Us comic.

Man of Steel
2013

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is binnenkort te streamen: 'Spektakel van epische proporties, werd een epische miskleun'

DC-Universum op de schop: Geen plaats voor onder meer Gal Gadot, Ben Affleck en Ezra Miller in plannen van James Gunn

Ben Affleck wees 'The Batman' af vanwege persoonlijke problemen

Logan
Sciencefiction / Actie, 2017

Arrival
Sciencefiction / Drama, 2016
dc comicsburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripwraakleading man superkrachtcities dc extended universe (dceu)man vs manextended editionleading menhero vs hero