Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)
Alternatieve titel: Dawn of Justice
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams
Releasedatum: 24 maart 2016
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot Batman v Superman: Dawn of Justice
"Who will win?"
De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Batman v Superman: Dawn of Justice (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Senator June Finch
Perry White
Anatoli Knyazev
BananenMan1982
Voor degenen die de comics kennen -> ik vind het een briljante theorie dat we stiekem naar Earth 3 zitten te kijken en dat tijdens een Justice League film plots de echte Justice League opduikt.
Dat zou wel een heel goedkope cop-out zijn. In de comics zijn die diverse universa nodig vanwege continuïteit. Maar in een serie van films voelt dat echt aan als een plottwist van een gemiddelde C-film.
Noodless
Tja, meningen kunnen toch wel heel uiteenlopend zijn en stel vast dat je ofwel voor of tegen deze film bent. Een tussenweg zit er niet zo in. Ik behoor bij de voorstanders. Heb me meer vermaakt met deze film dan met Man of Steel waar het meer draaide om de actie. En zeker met andere comics verfilmingen van de laatste jaren. Want laten we toch wel stellen dat deze film toch wel veel onterechte opmerkingen krijgt over dat het alleen maar pure actiescènes zijn. Het eerste gedeelte bevat weinig actie en heeft een donkere sfeer die ik kan appreciëren. Het wordt wel redelijk warrig gebracht en diegenen die er weinig of niks van weten zullen vlug afhaken qua aandacht. Maar ik vond dit nog wel meevallen. Er zitten heel wat andere positieve elementen in de film. Bv. De muziek is opvallend goed, de cast is goed ( Affleck als Batman verrassend goed, de introductie van Wonder Woman, ....alleen Henry Cavill als Superman weet me niet zo te bekoren, een gevoel dat ik ook had bij Man of Steel ), de gedurfde zet van de regisseur op het einde, kleine details tijdens de film die verwijzen naar het verleden en de toekomst, de prachtige openingsscène waar Batman door de stad rijdt en het gevecht aanschouwt van Superman tegen zijn vijand dat knap aansluit bij Man of Steel, de battle tussen Superman en Batman, de ultieme vernietigende slot battle, ... ja er valt genoeg te genieten. Minpunten zitten er natuurlijk ook in : het verhaal wordt te warrig verteld, de zoveelste catastrofale scène waarin de ouders van Batman worden vermoord en vooral de zeer flauwe scène waarbij de namen van de moeders van beide helden vernoemd worden zodat beide heren de vredespijp gaan roken. Beetje jammer, maar dit weegt niet op tegen al die positieve punten. Voor mij lagen de verwachtingen niet zo hoog en de film heeft me eigenlijk positief verrast. Zack Snyder doet het vaak wel goed bij mij. Een regisseur die mij althans weet te entertainen. 8/10
louisvf
Beter dan verwacht, maar lost de hoge verwachtingen niet in.
Slaat nergens op.
(Als iets beter is dan verwacht, dan lost dat per definitie u verwachtingen in.)
Iron Maiden
Slaat nergens op.
Als je het niet zo uit z'n verbrand trekt en mijn toelichting leest, dan snap je misschien wat ik bedoel.
mcgraig
Batman v Superman: Dawn of Justice. Interessant geval. Stilistisch gezien heeft Zack Snyder zich herpakt en op sommige momenten durft hij zelfs dezelfde visuele stijl te hanteren als in Watchmen. Het zorgt vooral in de eerste helft voor een aantal ijzersterke momenten die, zoals terecht vaak opgemerkt, maar geen coherent geheel willen vormen. Affleck doet het niet slecht als Batman met een uitstekende Alfred net als Gadot als Wonder Woman. Daarentegen zien we weer, afgezien van zijn pak, een kleurloze Superman en een zeer zwakke Lex Luthor wiens personage geen enkele achtergrond informatie meekrijgt over zijn motieven. Doomsday lijkt niet alleen op een Orc maar komt zelfs nog op dezelfde manier tot leven en krijgt een achterhaalde CGI uitvoering. Het is eigenlijk geen beste film maar kijkt ondanks de vele onvolkomenheden toch lekker weg. Maar dat is natuurlijk veel te weinig voor een film die de basis moet vormen voor de Justice League films. Eigenlijk zonde want de film loopt naast alle ellende ook over van de potentie. Een curieus geval dat je als comic liefhebber toch absoluut moet zien want uniek is het ding wel
broncode
Na alle negatieve recensies ben ik toch positief verrast door deze film. Ja soms een overload aan cgi en een ongelofelijke slechte keus in the main protagonist , vond ik het script toch sterk en goed uitgewerkt.
Ben Affleck was een ijzersterke batman en Eisenberg een goede Luther.
Het eind was ook redelijk verrassend, en belooft veel voor de volgende delen. Voor mij heeft Zack Snyder een topprestatie geleverd en aangetoond dat hij heel goed begreep waar het om draait.
traxter
Samen met een maat van me naar deze film geweest. 3D variant.
Wij vonden dat het wel lang duurde eer dat er wat actie in de film kwam. Het einde ongeveer 30 min komt de actie pas. Te langdradig in het begin. Einde vonden wij wel goed.
Ik vond Eisenberg nog niet eens zo slecht, rest ook gewoon een mooie film met een goede opbouw en verhaal. Effecten waren meer dan prima en ook de acteurs.
mdrongelen
Wat kunnen een paar mensen iemands mening toch afkraken zeg.
Laat iedereen lekker zn eigen mening mogen hebben en kijk eens naar jezelf.
Ik vond aan deze versie echt geen bal aan, en ga t lekker niet onderbouwen, aju
mcgraig
Wat kunnen een paar mensen iemands mening toch afkraken zeg.
Laat iedereen lekker zn eigen mening mogen hebben en kijk eens naar jezelf.
Ik vond aan deze versie echt geen bal aan, en ga t lekker niet onderbouwen, aju
Ehm....... Je weet dat het hier een forum betreft?
thunderball
Deze twee weken geleden te Antwerpen in 3-D gaan zien.
Dit was zo'n film waar ik mij al anderhalf jaar van te voren op kan verheugen, maar hoe meer ik er over hoorde, zag en las, hoe minder zin ik er in kreeg. Uiteindelijk toch maar gaan bekijken.
Erg rommelige, vreemde blockbuster, waarbij Snyder soms de meest onbegrijpelijke keuzes lijkt te maken.
Toevallig zag ik van de week de Ultimate versie van zijn Watchmen en dan is het kwaliteitsverschil tussen beide films pijnlijk groot te noemen. Het is niet te geloven dat dit dezelfde regisseur is en vooral wat er anno nu nog van zijn kunnen over is gebleven.
Tuurlijk is het niet 150 minuten slecht wat je te zien krijgt. De film heeft zeker zijn momenten, maar als totaal is dit toch eigenlijk wel een grote flop en deceptie te noemen.
Was zijn vorige film, Man of Steel, feitelijk de voorloper van deze, vooral middelmatig, dan is deze BvsS juist voor een blockbuster chaotisch, fragmentarisch en met op sommige momenten voor een doorsnee kijker haast onbegrijpelijke scenes met personages, waar je geen idee van hebt wie het zijn en wat ze verder met de rest van doen hebben:
het is dat ik het heb op kunnen zoeken via internet, maar anders had ik echt niet begrepen, wie die gast was, die Batman in zijn droom komt waarschuwen en die dan roept: "Ben ik te vroeg?"
Je denkt dan nog dat dit later in de film wel uitgelegd gaat worden, maar het tegendeel is waar, hier wordt totaal niet meer op terug gekomen. Wat is het nut van die scene? Wat heb je daar aan? Wat een zooitje! En helaas geldt dit voor de hele film.
Het ironische van alles is, dat de van te voren verguisde Affleck achteraf het sterkste punt van deze film blijkt te zijn. Want wat was hij sterk in zijn rol! Hij was het enige werkelijk echt goede aan de hele film! Misschien zelfs wel de beste Batman vertolker ooit.
Dan wordt het naast hem ook wel weer opvallend duidelijk wat een matig acteur Cavill is. In iedere scene waarin Affleck en hij samen zitten, wordt Cavill totaal weg gespeeld. Zijn Superman heeft geen enkele meerwaarde en hij weet het personage geen moment enige diepgang mee te geven. "He looks the part", maar daarmee is ook alles gezegd.
Jesse Eisenberg is als Lex Luthor een miscast van jewelste en daarmee een totale aanfluiting. Deze acteur speelt feitelijk altijd het zelfde irritante typetje, welk personage hij ook uit moet beelden.
Gal Gadot was ok als Wonderwoman, maar had toch vooral de uitstraling van een b-actrice.
De actie en SFX zijn zoals we van een Zack Snyder film gewend zijn van hoge kwaliteit, al hoewel het eind monster wel erg computerachtig was.
Ondanks alle nadelen toch nog wel hier en daar genoeg vermaak en spanning om niet helemaal gefrustreerd de bioscoopzaal te verlaten en ergens vind ik het stiekem ook wel weer wat hebben om met zo'n totaal gestoorde en chaotisch gemonteerde film aan te komen zetten en die als blockbuster op het nietsvermoedende publiek los te laten.
Verder... ben ik nu de enige, die heel dat gedoe om de zgn. dood van Superman idioot en stompzinnig vond? Je weet van te voren dat hij niet echt dood zal zijn. Er is geen regisseur die dat aan durft en het op zijn geweten wil hebben om deze franchise om zeep te brengen. Zeker niet met de Justice League film in aantocht, waarvan Superman zo'n beetje het belangrijkste karakter is. Dus je weet als kijker dat dit niet zal gebeuren en je zit een kwartier lang te wachten totdat hij weer tot leven komt. Erg goedkoop om dan een flauwe Nolan truc toe te passen en in de allerlaatste seconden de suggestie te wekken dat hij toch nog leeft... Goh! Wat een verassing.
Kortom: dit zal met de Justice League stukken beter moeten worden.
Een zesje, ofwel drie sterren omdat ik mij ondanks alles toch nog wel enigszins heb vermaakt (maar eigenlijk verdient het nog minder)
Remedy
De filmtitel geeft mij veel hoge verwachtingen, maar de titel klopt niet echt bij het verhaal. Ik ben niet super bekend met het algemene Marvel verhaal, maar wordt Lex Luthor de Joker? In ieder geval lijkt zijn manier van praten en doen erg veel op die van de Joker.
thunderball
Dit is DC Comics geen Marvel. Luthor heeft niks met De Joker te maken, maar Eisenberg is als Luthor dan ook een totale miscast.
BananenMan1982
How Batman V Superman shoul...
Oké heel flauw maar moest er wel om lachen.
knusse stoel
Ik heb maar een deel overgenomen van de recensie maar ben het in grote lijnen eens met het commentaar van "thunderball" en heb er dan ook niet veel aan toe te voegen. Het bovenstaande viel mij al op tijdens de film, nu en dan de weg kwijt in het verhaal door de chaos van de verhaallijn.
Maar ook waren er best leuke stukken in terug te vinden. Al met al was het dus geen slechte film maar een betere lijn in het filmverhaal zou veel goeds hebben gedaan. Daarom geef ik hiervoor een zwakke voldoende, 6/10.
MovieHolic
Een misleidende titel, en ik had serieus meer actie verwacht hij komt wel erg traag op gang.
Vond hem redelijk maar niet meer dan dat.
Zwolle84
Op een gegeven moment krijg je na zóveel negatieve reacties de drang om hem toch zelf te zien. Het kan dan immers alleen nog maar meevallen, toch?
Niet dus. Hij is gewoon nog véél slechter dan ik me kon voorstellen. Een vergezocht complotje, lelijke, over the top muziek (en bedankt, nationale trots Junkie XL...), een zeer rommelige opbouw, in de spaarzame actiescènes kun je letterlijk geen klap zien, Jesse Eisenberg die z'n neurotische zelf nog maar weer eens opwarmt, Batman die Superman in elkaar tikt om hem drie minuten later 'vriend' te noemen, de Spice Girls-schoenen van Batman en tot overmaat van ramp de soort van 2,5D waarin ik de film te zien kreeg; heb geen enkel shot scherp weten te krijgen.
Een en al doffe ellende, kortom. Zou niet één lichtpuntje kunnen bedenken voor deze geld- en tijdverspilling.
m1701
Had echt geeb flauw idee waar ik 150 min naar heb zitten kijken. Snapte er geen hol van. Heb puur gekeken omdat t visueel wel erg mooi was
alleyesonme!
Helaas.. had er wel meer van verwacht.. Batman was erg goed in de film, daardoor van een 2 naar een 3
Left4Dead
Eisenberg is altijd een miscast.
Dit is best wel een rommelige film. En dat voor een genre dat eigenlijk niet veel structuur nodig heeft. Wat oneliners, vuurwerk en actie en een blockbuster kan boeiend zijn, ook al heb je voor een echte goeie film meer nodig natuurlijk. Zack Snyder was wel leuk in z'n eerste 5 films. Man of Steel was een klucht en ook hier lijkt hij zijn talent te hebben verloren. Is de man beknopt geweest in z'n regie door DC? Lukt het hem niet om een verhaal te vertellen? Is hij het gewoon kwijt? Ik weet het niet.
Ben Affleck is de laatste jaren goed bezig. Vooral als regisseur, maar ook stapsgewijs als acteur. Dit is een ijzersterke vertolking van Batman en ook Jeremy Irons past goed in het plaatje. Wonderwoman intrigeert wel en doet nog wat hopen op een solofilm. Superman is duidelijk een vergane glorie die al jaren probeert om z'n status van grootste superheld terug op te eisen in belegen films. Luthor een klucht, de andere figuren zijn even erbarmelijk.
De film probeert Marvel in te halen en toch zichzelf te blijven. Oude helden naar voor te schuiven en nieuwe figuren te lanceren. Een strijd die zorgt voor een rommelige film zonder samenhang. Dat nieuwe figuren kunnen werken, toont Suicide Squad wel. En ik heb ook wel hoop op nieuwe Batmanfilms met Ben Affleck en Jeremy Irons. Maar dan wel met iemand deftig aan het stuur voor script en regie. Superman heeft een mirakel nodig om nog iets te betekenen in de filmwereld.
Corcicus
Amai, wat een vreselijke film was dit. Een rommelige, niet bij te houden klucht. Ik dacht bij momenten aan een Memento-achtig plot omdat er zo weinig structuur of chronologie in de scènes zat. Lelijke cinematografie ook, echt een totaal overbodige flutfilm.
firepotatoe
Een film als deze vergelijk ik al gauw met een film als Captain America Civil war.
Waar die film me toch enigszins tegenviel voldeed deze film aan mijn verwachtingen.
Al zitten er wel een paar onbegrijpelijke scenes in deze film.
Zoals: ik snap niet dat Batman halverwege zo'n ongelooflijke haat had tegen Superman dat hij hem kostte wat kost dood wilde hebben. Wat had Superman hem aangedaan? Heel vaag.
2e punt dat me verbaasde was dat Superman er tussen was genomen om hem in een slecht daglicht te stellen dat de publieke opinie inclusief de pers ineens massaal ( bijna 100% ) tegen Superman was. Terwijl die toch vele levens gered zou moeten hebben lijkt me en nogal onwaarschijnlijk. Maar ze moeten toch ergens een film van maken he................
kleintje 2
Erg leuk bedacht om de 2 grootste superhelden een gevecht te laten voeren om wie de beste superheld is, en dan later een groter gevaar introduceren. Dat bevat wel een verhaal en een dramatisch einde.
Walter White
Het is een leuke film om is gezien te hebben meer dan dat is er niet er had meer in gezeten ?
Zwolle84
Is de 3D een beetje te genieten?
Ik had bij deze film meer last dan ooit van 3D. Ik heb 2,5 uur lang zitten knijpen, kreeg het maar niet scherp.

Man of Steel
2013

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is binnenkort te streamen: 'Spektakel van epische proporties, werd een epische miskleun'

DC-Universum op de schop: Geen plaats voor onder meer Gal Gadot, Ben Affleck en Ezra Miller in plannen van James Gunn

Ben Affleck wees 'The Batman' af vanwege persoonlijke problemen

Logan
Actie / Sciencefiction, 2017

Arrival
Sciencefiction / Drama, 2016
dc comicsburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripwraakleading man superkrachtcities dc extended universe (dceu)man vs manextended editionleading menhero vs hero