• 9.379.042 stemmen

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Actie / Fantasy | 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)

Alternatieve titel: Dawn of Justice

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams

Releasedatum: 24 maart 2016

Plot Batman v Superman: Dawn of Justice

"Who will win?"

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Bruce Wayne / Batman

Senator June Finch

Anatoli Knyazev

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Als DC fanboy, best genoten van deze film (dc versie). Gelukkig behouden ze de duistere sfeer uit de comics. Ik snap de kritieken wel, de film vraagt kennis van de DC universum(s), en recente verhaal lijnen. De film tapt uit twee comics, voor het Karakter superman (de reguliere Justice leqeau en Action comics). Gelukkig hebben de makers de oer vervelende komische noot, zoals in de Marvel filmreeksen weg gelaten.

N.b. jammer dat ze voor de kijk cijfers en toegankelijkheid Suïcide Squad gaan aanpassen.

korenbloem02 schreef:

N.b. jammer dat ze voor de kijk cijfers en toegankelijkheid suïcide Squad gaan aanpassen.

Wat gaan ze aanpassen dan?

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Zwolle84 schreef:

Wat gaan ze aanpassen dan?

Ze gaan een reshoot doen om de film grappiger (luchtiger) te maken (bron).

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

De DC is een heel pak beter, beetje medelijden met Snyder gekregen.

Hij heeft het er echt niet slecht van af gebracht.

De film kabbelt veel beter voort dan de bioscoopversie en voelt echt niet aan als 3u.

Er zitten een aantal pareltjes in de score ook.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Geen comics fan maar toch een prima film met een aardig verhaal, spectaculaire actie en prima special fx. Hier en daar een beetje verwarrend soms maar wel prima mee vermaakt. Einde vond ik ook best oké. Een vermakelijke actiefilm, niets meer of minder.

korenbloem02 schreef:

Ze gaan een reshoot doen om de film grappiger (luchtiger) te maken (bron).

Ugh, als ze dit inderdaad doen om beter aan te sluiten bij die Bohemian Rhapsody-trailer houd ik m'n hart vast.

avatar van AC1

AC1

BramIsLegend schreef:

De DC is een heel pak beter, beetje medelijden met Snyder gekregen.

Hij heeft het er echt niet slecht van af gebracht.

Er zitten een aantal pareltjes in de score ook.

De Ultimate Edition zal mijn eerste kennismaking zijn met deze film. Wanneer komt ie uit?

avatar van Waku

Waku

Zwolle84 schreef:

Ik had bij deze film meer last dan ooit van 3D. Ik heb 2,5 uur lang zitten knijpen, kreeg het maar niet scherp.

thanx

avatar van DVD-T

DVD-T

AC1 schreef:

De NL release is nog niet bekend. Hij is gisteren uitgebracht in Digital HD. De U.S. release is op 19 juli. In het V.K. staat de release op 1 augustus. Ik ga er van uit dat Nederland de schijfjes rond dezelfde tijd als Engeland gaat uitbrengen.

Nog wat specs over de uitgaves:

- De 4K release gaat de UE bevatten, de bijgeleverde BD de Theatrical

- De gewone BD bevat de UE en Theatrical cut op 1 50 gig. BD schijfje

- De 3D zal de Theatrical cut bevatten en de bijgevoegde BD de UE

Als completist zal ik hem waarschijnlijk wel gaan aanschaffen, ik betwijfel echter ik of ik de UE beter ga vinden.

avatar van bennyboy

bennyboy

firepotatoe schreef:
Een film als deze vergelijk ik al gauw met een film als Captain America Civil war.
Waar die film me toch enigszins tegenviel voldeed deze film aan mijn verwachtingen.
Al zitten er wel een paar onbegrijpelijke scenes in deze film.
Zoals: ik snap niet dat Batman halverwege zo'n ongelooflijke haat had tegen Superman dat hij hem kostte wat kost dood wilde hebben. Wat had Superman hem aangedaan? Heel vaag.
2e punt dat me verbaasde was dat Superman er tussen was genomen om hem in een slecht daglicht te stellen dat de publieke opinie inclusief de pers ineens massaal ( bijna 100% ) tegen Superman was. Terwijl die toch vele levens gered zou moeten hebben lijkt me en nogal onwaarschijnlijk. Maar ze moeten toch ergens een film van maken he................

als uitleg op de dingen die je niet snapt: batman haat superman omdat in het gevecht in metropolis een van de kantoren van bruce wayne verwoest word en hij ziet hoe ook honderden mensen op de grond en in andere gebouwen dood gaan, ik vind de vraag meer waarom superman batman haat, er word gehint dat superman het niet eens is met hoe batman te werk gaat maar vind dat een slechte reden. en wat het imago van superman betreft vele denken er in de film net zo over als batman, hoe zou jij je voelen als je door amsterdam loopt en 2 vliegende kemphanen alles kapot maken en er vallen honderden dode omdat ze aan het vechten zijn? hiermee wil ik de film trouwens niet goed praten want in mijn mening was deze film vreselijk slecht. actie was wel oke maar het verhaal sloeg nergens op

avatar van mixmaster

mixmaster

Best aardig, niet meer dan dat.

Voor mij zijn al die superhelden films veelal allemaal hetzelfde.

Zo ook deze, maar heb me er wel mee vermaakt, al was de Ultimate Edition (182 min.) wel wat lang.

avatar van baldiron

baldiron

Geen beste film, sterker nog, ik vond het slecht.

Onbegrijpelijke rare scene's, springen van de hak op de tak en blijft van die donker vage Batmanachtige scene's.

Superman is toch hyper snel, waarom moet hij dan rennen naar zijn tegenstander om dan vervolgens te laat de actie te kunnen maken.

vreemd verhaal, van super traag naar onnavolgbare gevecht scene's, van troelala tot de grootste haat in een paar seconde, zoals gezegd, van de hak op de tak.

2 sterren van mij maar twijfelde om 1,5 of zelfs 1 te geven.

avatar van Fighterkill

Fighterkill

Wat een bout film zeg. Dialogen allemaal prima in orde maar zóveel scenes. Aan het einde had ik het gevoel een mini serie gezien te hebben. Wat vond ik er bagger aan? misschien eerst het gezicht van Ben Affleck, dat uit maximaal 3 standen bestaat. Verbeten met de tanden op elkaar, een soort arendsoog staren met gefronste wenkbrauwen en als derde, oh nee wacht, dat waren ze.
De hele film is dark getint wat ik meestal best mooi vindt maar ik vond het allemaal zo levenloos overkomen. De constant dezelfde emoties waar superman wéér nadenkt over hoedie het allemaal moet doen. Of de wanhopige blik van Amy Adams richting superman die bij elk obstakel en event tevoorschijn wordt getoverd.
De actie is daarentegen (tja ik blijf zeiken, maar waarheid is waarheid) nog slechter. Voor zo'n film verwacht ik een heel stuk beter. Om een paar momenten te noemen:
Er stormt een man uit de gang op batman af, en in plaats van te vuren met zijn semi of volautomatisch wapen pakt meneer een granaat, haalt dramatisch de pin eruit en wordt vervolgens de gang terug in geschopt, om daarna nog als een oetlul z'n gevallen granaat op te rapen in plaats van weg te duiken/kruipen.
Of het zinloze op elkaar inslaan van Bat vs Super. Je kijkt gewoon naar 2 debielen die elkaar vooral door muren en plafondjes rammen in plaats van een keer wat technischer te doen dan de zoveelste sprong op elkaar. En superman die te laat is om op batman te duiken? ga toch weg. Of course, ik snap dat de acteurs ook maar een script te volgen hebben, alle blame gaat dan ook naar Zack Snyder. Hoe kun je zulke wettish, traditioneel en oersaaie actie verzinnen, ik heb nog meer fantasie in m'n grote teen.
Een zootje uiteindelijk van verhaallijnen en vage claims over wie wat elkaar nu precies heeft aangedaan. Het wordt nooit duidelijk en wat mij betreft wordt deze film helemaal in de grond gestampt.

avatar van 84robkuh

84robkuh

Wat een tegenvaller. In een film van 3 uur moet het toch lukken om een goed verhaal van 2 grootheden neer te zetten. Dit viel mij echt tegen. Daarbij kan ik een film waarin de bekendste persoon ter wereld alleen maar een bril hoeft op te zetten, en niemand herkent hem... Zelfs batman heeft een masker en in deze film zelfs een stemvervormer... Special effect natuurlijk dik in orde, maar de film is te voorspelbaar en niet interessant.

avatar van james_cameron

Gezien in de ultimate edition, die over de drie uur klokt. Dat is natuurlijk veel te lang voor een dergelijke film, zeker gezien de karige plot. Het wil maar niet echt episch en meeslepend worden. De personages zijn te vlak, de sfeer te somber en de aktiescenes en special effects te gewoontjes. Van regisseur Zack Snyder zijn we daarnaast wel wat meer vaart en spektakel gewend. De film opent sterk en het eerste uur is goed te doen, maar daarna begint de boel te slepen en kruipt de film naar een nogal standaard en zelfs een beetje saaie finale. Nee, het enige epische aspect van deze film betreft de lengte.

avatar van Pikkemoos

Pikkemoos

Wat een waardeloze film zeg. Heb hem 15 minuten de kans gegeven en hem toen toch maar uitgezet. Blij dat ik niet naar de bios ben gegaan. Het is net alsof je midden in de film binnenkom, alsof je het eerste uur heb gemist. Warrig en slecht geacteerd. Ben toch al niet zo'n Ben Affleck fan. Geef mij z'n broertje maar.

avatar van keimpeS

keimpeS

Oeps ik ben één van de weinigen hier die het wel een goede film vond, een goed en snel verhaal met veel actie. Het enige wat ik wel jammer vond was voornamelijk de casting van Ben Affleck als Batman, hij was toch al Daredevil. Maar ik heb genoten van een lekker stukje film-entertainment! Ik heb ook nog eens de extended version gezien!

avatar van egelhunter

egelhunter

Extended version gezien. 3 uur vermaak. Geen slechte film, goede actiescenes en mooi gefilmd en in beeld gebracht. Even wennen dat Ben Affleck Batman speelt. Hij was idd Daredevil en nu ineens Batman. Buiten dat prima film. 3*

avatar van N23

N23

Veel geblaat weinig wol. En daarmee heb ik het wel gezegd. De actie viel tegen, in de trailers werd er gigantisch gespoiled. En qua vecht-scenes, 'welke' vecht-scene? Nee een oersaai verhaal, gigantisch voorspelbaar, zelfs voor een superhelden film.

Teleurgesteld, zelfs als Batman fan kon ik dit niet waarderen.

avatar van keimpeS

keimpeS

N23 schreef:
Teleurgesteld, zelfs als Batman fan kon ik dit niet waarderen.

Ik kan me toch wel heugen een flinke vechtscene te hebben gezien tussen o.a. tussen Batman & Superman en aan het einde een behoorlijke vechtscene tegen het kryptonite monster waarbij niet veel van de steden werd overgelaten met Wonder Woman erbij. Wat mij betreft een stukje opbouwend verhaal in een marvelfilm kan geen kwaad.

avatar van John Milton

John Milton

Chaotische rommel. En dan schijnt de theatrical cut nog slechter te zijn geweest. Blij dat ik die niet gezien heb, al was die op zijn minst wel korter dan deze drie uur durende lacune van destructie. Ik vond Gal Gadot het enige lichtpuntje. Als je de inventiviteit van de battles in Captain America: Civil War vergelijkt met dit, kun je precies zien hoe het wel en niet moet. Na de abominatie van Man of Steel denk ik dat dit de laatste Zack Snyder superheldenfilm is die ik kijk. En dan te bedenken dat ik hem ooit een visueel interessante regisseur noemde. Zelfs op dat vlak was ik niet bijster onder de indruk. Wat de actie betreft, Zack, sometimes less is more....

P.s. In hoeverre het écht voor me werkt weet ik nog niet, maar ik vond Eisenbergs performance redelijk ballsy.

John Milton schreef:

Valt moeilijk aan te ontkomen vrees ik, met die twee Justice Leagues die hij gaat doen.

avatar van John Milton

John Milton

Er valt simpel genoeg aan te ontkomen als we dat willen, maar soms is de nieuwsgierigheid gewoon te groot, zoals nu.

De toon schijnt anders te worden voor die films, maar op voorhand heb ik nu nog niet de geringste behoefte om ze te willen zien na twee Snyder DC films. Als ze goed ontvangen worden, zien we wel verder. Voor nu heb ik mijn buik er even vol van!

Dat zal hem leren!

avatar van AC1

AC1

John Milton schreef:

Lijkt wel parallel te lopen met Ridley Scott. Die z'n carrière was ook interessant begonnen ....

Kunstschool/kunstschool

Legend/Sucker Punch

.../...

.../...

Zwolle84

Sucker Punch is wel degelijk een (visueel) geweldige film, vind ik. Heeft flinke indruk op me gemaakt.

Ik zag helaas niets van die klasse terug in BvS.

avatar van Skuller

Skuller

wat een tegenvaller dit ,de film is veelte lang en het eerste uur vond ik ronduit langdradig.ziet er verder wel okay uit maar het is allemaal te voorspelbaar.niks nieuws en wonderwoman vond ik lachwekkend.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Grafisch vond ik deze film nog wel te pruimen, maar het gaat mis met de oersaaie storytelling en het totaal ontbreken van een spanningsboog.

avatar van IH88

IH88

“Nobody cares about Clark Kent taking on the Batman.”

Ik ging met hele lage verwachtingen naar deze film kijken en het is eigenlijk wel een beetje wat ik er van verwachtte. De film oogt ontzettend rommelig en springt van de hak op de tak zonder een heel boeiend verhaal te vertellen. Het lijkt wel alsof er veel scènes aan elkaar zijn geplakt zonder cohesie of doel. Apart kunnen de avonturen van Batman en Superman best goede films opleveren maar samen werkt niet.

Bruce Wayne moet zich de hele tijd achter een masker verschuilen als Batman maar Clark Kent doet even een bril op en niemand heeft door dat hij Superman is? Sure. En regisseurs, stop alstublieft met die verschrikkelijke lens flares want ik irriteerde me dood. Positief is Ben Affleck die een geweldige Batman neerzet en Amy Adams als de krachtige Lois Lane. Cavill’s Superman lijkt zijn Xanax niet te hebben geslikt en in constante depressieve toestand te verkeren. Bij Batman verwacht je dit maar Superman is van oudsher een superheld vol bravoure en branie. Eisenberg, Gadot, Fishburne, Irons, Hunter, allemaal aardig maar hun inbreng is te geforceerd (Eisenberg) of totaal onnodig (Gadot). De laatste grote actiescene lijkt eeuwen te duren en het monster is lachwekkend. Tip voor de volgende films, maak een film met een logisch verhaal en opbouw, straal plezier uit (humor- mag ook sarcasme of bijtend cynisme zijn- zie Downey Jr.), en geen puber of CGI monster als bad guys maar gewoon Leto’s Joker. Alles beter dan dit onlogisch, depressief zwart gat.

avatar van coumi

coumi

Was een teleurstellende bioscoopervaring, en het herzien gisteren viel niet beter uit. Heb zelfs overwogen om nog een half puntje van de beoordeling af te halen, maar dat uiteindelijk achterweg gelaten. Het idee om een film met deze twee helden te fabriceren, was al onzalig, en ligt ten grondslag aan de rommelige uitwerking. Tsjonge, wat rammelt dit verhaal aan alle kanten, valt vooral bij een tweede keer kijken op. De eerste keer leek het nog wat door een paar goede actiescénes, enkele (vals) sentimentele momenten en de goede, bombastische muziek. Van de acteurs vallen alleen Affleck en in mindere mate Hunter en Lane in positieve zin op. Cavill is niet veel beter dan die Brandon Routh, Adams komt veel te zeurderig over , Eisenberg verdient eigenlijk een Razzie voor de slechtste Lex Luthor uit de geschiedenis. Gadot is overbodig en voegt enkel meer verwarring toe aan het verhaal. Snyder verdient eigenlijk een figuurlijke draai om de oren voor deze rare interpretatie.

Ergste is nog het einde, een vervolg lijkt in het verschiet te liggen, en dat is pas echt verontrustend