Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)
Alternatieve titel: Dawn of Justice
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams
Releasedatum: 24 maart 2016
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot Batman v Superman: Dawn of Justice
"Who will win?"
De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Batman v Superman: Dawn of Justice (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Senator June Finch
Perry White
Anatoli Knyazev
SouthParkFan
Misschien moet ik hem in context zien, maar wat is die scène slecht.
Mee eens. Ben ook eigenlijk wel benieuwd waarom men juist voor deze scene heeft gekozen. Niet bepaald een scene die de hype nog groter maakt dan ie al is, naar mijn mening.
Nicholas
Dan denk ik dat jij iets heel serieus en donker had verwacht. Dan kom je inderdaad bedrogen uit.
Wat leuke back and forth tussen Wayne en Kent, maar dat wordt abrupt onderbroken door, voorlopig, het grootste nadeel van de film: Eisenberg's Lex Luthor. Een vreemde variant, die meer aan The Riddler of The Joker doet denken.
Ik had liever een ervaren, oudere Lex gezien die heel charismatisch overkomt, heel kalm en heel betrouwbaar. Iemand die het volk prima weet te manipuleren, zonder dat het zo over komt.
Daar buiten wordt er ook nog een spoilertje losgelaten. Misschien omdat een groot deel het al had geraden.
Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Cavill me wel kan bekoren in deze trailer en das de eerste keer. Affleck gaat een hit worden als Batman. Of als hij dat niet wordt, gaat het niet aan hem liggen. Van Gadot ben ik nog niet zo overtuigd.
Laatste shot is ook wel zo corny, dat het uit een Marvel film zou kunnen komen.
AHWA
Aardige trailer, maar ook niet meer dan dat. Verwacht ook geen hoogstaand verhaal hier. Ik vind Eisenberg het wel leuk doen als Luthor. Iemand moet over the top gaan als Batfleck en Supes stoicijns willen zijn. Mooie entree van Gadot trouwens.
IcU
Ik vond de 1e trailer heel goed. Deze 2e trailer niet. Affleck overtuigd als Batman, de rest van de film voelt nu al als het cgi papje dat Man of steel was. Had toch de hoop dat deze film daar iets subtieler mee om sprong. Maar nee. Deze trailer voel ik totaal niet en het vertrouwen dat ik had na de vorige is al weer gedempt.
AC1
Had jij dit verwacht? Na MOS en de vorige trailer?
Naomi Watts
Slechte trailer (althans de toon ervan), deze flauwe trailer had zo van Marvel af kunnen komen, met al de corniness van dien. Ik hoop van harte dat dit niet representatief is voor de toon van de film en dat het veel dichter ligt bij de eerste trailer. Het is vooral de toon die me tegenvalt, de rest is allemaal enorm sterk zoals je van Snyder mag verwachten. Al hadden ze wel minder weg mogen geven.
Nicholas
Qua toon misschien niet. Man of Steel vond ik een enorme tegenvaller en de vorige trailer vond ik ook al niet veel. De Comic-Con tease vond ik dan wel weer geslaagd.
AC1
in ieder geval, dat DC zich van Marvel zou onderscheiden door hun zogenaamde "grounded in reality" aanpak, daar zie je nu niet veel van terug. Wat ik wel goed vind aan deze trailer is Affleck's uitbeelding van Bruce Wayne. Hij maakt van Cavill een lichtgewicht (wat ie natuurlijk ook is).
Naomi Watts
Mee eens, begint nu echt op Marvel te lijken, en dat is geen goed iets. Al heeft Snyder genoeg krediet opgebouwd en geloof ook niet dat deze trailer representatief zal zijn voor de toon van de film. Beste wat we hier uit kunnen halen is DOOMSDAY!!! Daar wel erg blij mee. Gaat vast wel goed komen.
Leland Palmer
Gezien alle andere blockbuster meuk die we tegenwoordig zien, vind ik deze nieuwe trailer helemaal niet zo verkeerd.
Vette effecten, verder niks speciaals. De humor vond ik zelfs vrij beroerd in de trailer. Ik verwacht er niet al te veel van. Sowieso heb ik weinig met Superman en Affleck lijkt me bepaald geen man die me de Batmans van Keaton en Bale kan doen vergeten.
Maar ben wel erg benieuwd naar het eindresultaat hoor. Het gaat alleen niet boven het niveau van een gemiddelde superhelden blockbuster komen.
Uier
- 2006 berichten
Oef, pijnlijk Marvelly inderdaad. Totaal niet wat ik verwacht had. En die Eisenberg, meh. Wonder Woman had ook achter de strijkplank mogen blijven.
Hoop het beste, maar vrees met grote vrezen.
Captain Pervert
Haha die nieuwe trailer, die weer eens ouderweg de HELE film weggeeft. Bassie en Adriaan kibbelen met elkaar maar dan komt er ineens een Baron en moeten ze, verrassing, samenwerken. Tot zo ver "versus".
Kan niet zeggen dat dit als een verrassing komt maar toch. De enige vraag die nog rest is: gaat die chick met dat schild nog topless of niet? Maar dat is een 99,999941% kans op NEE dus ook daar weer een teleurstelling.
Die drie minuten lange trailer spaart me echter wel drie uur van mijn leven en zeker 8 euro aan parkeergeld uit. BEDANKT
rayman
Ik vind Affleck toch heel overtuigend overkomen als de wat oudere Bruce Wayne/Batman.
Ben verder niet zo'n fan van Superman en Wonder Woman hadden ze ook weg mogen laten, ik had liever Selina Kyle terug gezien in deze film.
AC1
Inderdaad, wat mij betreft is Affleck als Wayne de enige die induk maakt in deze trailer. Hopelijk zitten er heel wat zo'n momenten in. For the record, ik vind Affleck al een goed acteur sinds hij Georges Reeves vertolkte in Hollywoodland en had dus ook het volste vertrouwen dat hij een goeie Batman zou zijn.
JacoBaco
De trailer geeft weer erg veel weg, maar dat vind ik niet eens zo heel erg...
Maaarrr....., waarom ziet dat ding uit de trailer er nou weer (haast) precies hetzelfde uit als een Lord of the Rings Cave Troll?
AC1
Maar toch ... deze fan edit laat zien hoe het had moeten zijn.
Snyder maakte ooit betere trailers.
Iron Maiden
Corran
Elke keer opnieuw vraag ik me af waarom ik niet enthousiaster ben voor deze film en elke keer opnieuw herinner ik me alles wanneer ik de naam van de regisseur zie.
Captain Pervert
Deze nieuwe plotsummary is wel erg letterlijk vertaald uit het Engels hoor. Pff. Pijnlijk.
AHWA
Batman v Superman: Dawn of Justice - Official Final Trailer [HD] - YouTube
Eerste trailer die me echt hype maakt voor deze film. Dat gevecht in het begin is wel heel vet.
Toch wel zin in nu.
AC1
Beste trailer van BvS. Hoe Batman die jongens neerhaalt tijdens de aanvang van de trailer... Dat is pas Snyder!
DVD-T
Beste trailer van Batman v Superman, die laatste. Weet me eindelijk te overtuigen om deze in de bioscoop te gaan zien.
De GeuS
Laatste trailer maakt inderdaad indruk, kijk hier nu misschien wel meer naar uit dan Suicide Squad.
Left4Dead
Ben Affleck als Batman??? Jesse Eisenberg als Lex Luthor????
Vele foute namen voor deze prent na drie prima delen.
Marvell rules Hollywood lijkt het op, puberfilumpje wordt het dus waarschijnlijk weer, jammer en jammer.

Man of Steel
2013

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is binnenkort te streamen: 'Spektakel van epische proporties, werd een epische miskleun'

DC-Universum op de schop: Geen plaats voor onder meer Gal Gadot, Ben Affleck en Ezra Miller in plannen van James Gunn

Ben Affleck wees 'The Batman' af vanwege persoonlijke problemen

Logan
Actie / Sciencefiction, 2017

Arrival
Sciencefiction / Drama, 2016
dc comicsburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripwraakleading man superkrachtcities dc extended universe (dceu)man vs manextended editionleading menhero vs hero