• 9.378.932 stemmen

Met onder meer: Emily Blunt, Benicio Del Toro en Josh Brolin

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2015

Plot Sicario

"The border is just another line to cross."

Kate Macer (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

breedbeeld schreef:

Behoorlijk oninteressant. Slecht script, slechte screenplay en editing plus

Dus jij komt net van de Filmacademie af als ik dit zo lees.

Ik heb waarschijnlijk een hele andere film gezien. Ja, dat zal het zijn.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Slecht script, slechte screenplay

Zijn allebei hetzelfde.

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat een héérlijke film! Hard waar het moet, subtiel om onderliggende thema's te onthullen.

Vol intriges en morele dilemma's, met een ijzersterke cast.

Met een traag middenstuk, dat wel, maar verder zonder onnodige opsmuk wat ik erg kan waarderen.

Een dikke vier sterren. *4.0

avatar van jippie2010

jippie2010

breedbeeld schreef:

.Helft van de film op 3x fast forward en het schoot nog niet op.

Of de film tenenkrommend afkijken, of niet stemmen.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Ach ja het is Villeneuve dus alles wat hij maakt is prachtig, intigrerend en verbazend per definitie.

Alleen vind ik dat niet dus ja als een derde van de film bestaat uit verplaatsingen in auto's en shots van de woestijn en wat al niet meer dat weinig bijdraagt aan het verhaal en wat ik al ontelbaar malen gezien heb dat gaat dat bij mij op de ffw.

Ach misschien wordt het nog wat met die jongen maar ik ben bang dat ie ook een goed script strondvervelend weet te maken.

Okay die 1,5 ster was wat overdreven wat het is ook geen echt slechte film en was een beetje ingegeven door de mijns inziens te hoge waardering voor meer de regisseur dan de film dus ik maak er een 2 van en dat is wat ik het echt waard vind.

avatar van misterfool

misterfool

De vorige twee films, vond ik geweldig(met name Prisoners). Villeneuve vind ik zelfs een van de interessantste regisseurs die nu werkzaam is(dan weer met name door Enemy). Deze film heeft een leuk uitgangspunt en is goed geregisseerd, maar het script en de focus van het verhaal is niet zo best.

avatar van dinhus

dinhus

Geweldige film naar mijns inziens. De heer Del Toro verdient een staande ovatie voor het door hem verzette acteerwerk in deze film, wat een held. Emily Blunt vind ik minder overtuigend, maar zeker niet storend. Villenueve heeft hier méér dan alleen een actiefilm gemaakt. Fantastische beelden, gepaard met fantastische muziek, hebben gezorgd voor hoogstaande artistieke cinematografie van de bovenste plank.. Ik moet toegeven: ik heb een zwak voor beelden die uit de lucht geschoten zijn. Erg indrukwekkend hoe de sfeer in deze film wordt neergezet. Heel erg eigenzinnig en daarom erg gaaf, wist mij op alle fronten te bekoren.

Méér van dit, s.v.p.

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Kan iemand mij uitleggen waarom de vlam in de pan vloog toen de FBI-agente met die politie man zat vrijen of wat ze ook maar deden...

Ik vond dat zo'n vreemd stuk, ik snapte dat echt niet.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Banjo schreef:
Ik vond dat zo'n vreemd stuk, ik snapte dat echt niet.

't Rubberen bandje dat tussen de politieman's sleutelbos lag kwam overeen met 't soort bandje dat ie vrouw eerder gebruikte om ie $10,000 aan drugsgeld bij de bank te deponeren; corrupt dus.

Vergeet overigens niet spoilertags toe te passen.

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Aha..oke bedankt voor je snelle uitleg.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Geweldige film weer van Villeneuve, die zich toch aan het manifesteren als 1 van de interessantste regisseurs van het moment. Na de knap gemaakte prenten Incendies & Prisoners was het voor de eerste keer écht raak met het wondermooie Enemy. Zijn laatste worp, Sicario, is voor mij net niet van dat niveau, maar dat komt vooral omdat het minder mijn soort film is.

Niettemin een bij momenten adembenemende afdaling richting kartel-hel, een wereld waar elke vorm van menselijkheid en genade volledig lijkt uitgeperst. De vertolkingen zijn knap, met vooral een geweldige Del Toro, en ook op audiovisueel vlak imponeert Sicario. Geweldige locaties overigens, die we niet vaak te zijn krijgen in de wereld van de cinema.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Wat een intense rit! Erg veel sterke scenes met natuurlijk als uitschieters de Juarez en tunnelscene. Film was ook zo voorbij.

Del Toro was magistraal.

avatar van Kondoro

Kondoro

Sicario

Het is al een lange tijd dat ik Sicario eens heb voorbij zien komen. Tijdens de 'verkiezing' eind 2015 met kerst welke film nou de beste is van 2015, kwam ook Sicario langs, volgens mij nog wel in de top 10 ook ook. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk besloten om Sicario maar eens te kijken en het is me echt goed bevallen, als zeg ik het zelf. Sicario was spannend, bevat heerlijke actie en heeft mooie scenes.

Het verhaal was erg leuk. Kate Macer zit in een S.W.A.T. team en stuit met haar team op een massa moord in een huis, lijken zitten verwerkt binnen de muren van het huis en daar komen ze dan ook echt achter. Kate Macer wil er graag achter komen wat daar aan de hand is en wil er iets tegen doen. Ze volgt een speciale eenheid die hun dichtbij kan brengen naar de 'big boss'..

De film bevat lekkere scenes zoals de scene in de tunnels dat ze iedereen neer maaien . Oef wat was dat lekker om naar te kijken. Het verhaal was prima en het concept was goed, ondaks dat er af en toe eens een te stil moment viel was de film prima te zien, acteerwerk was fijn en ik heb me vermaakt met Sicario. Prima zondag - avond film!

avatar van Pasadena

Pasadena

Eind vorig jaar bekeken en nu alweer zin in een rewatch, dat gebeurt me zelden. Goed opgebouwde en spannende film met een mooi en broeierig sfeertje. De beelden zijn mooi geschoten en vakkundig aan elkaar gezet waardoor het een visueel aantrekkelijke sessie is. Brolin speelt een type die hij vaker neerzet en dat is hem op het lijf geschreven. Goede acteur vind ik.

Zelfde geldt voor El Toro, die alleen met zijn non-verbaal en uiterlijk al een bepaalde sfeer neerzet, top. De spanning wordt op een goede manier opgebouwd waardoor het voor mij zeer aantrekkelijk was om te blijven kijken en nu dus alweer een tweede beurt aan het plannen ben. Zin in. Deze week.

Vakkundig. 4,5*

avatar van joko16

joko16

Spannend van begin tot het einde.

Aanrader.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

Wat heb ik me goed vermaakt met deze film!, een topper wat mij betreft!!. 4,5*

avatar van mnrk

mnrk

You should move to a small town, somewhere the rule of law still exists. You will not survive here. You are not a wolf, and this is a land of wolves now.

Een prima film van Denis Villeneuve, het verhaal is gewoon in orde en wordt ook nog zo gebracht dat er lekker veel vaart in zit waardoor de film boeiend blijft...

Ook de gehele setting en locatie's zorgen ervoor dat deze film de sfeer mee krijgt die er bij past...

De gehele cast is ook sterk en vooral Benicio Del Toro speelt weer zeer sterk (is ook een rol die bij hem past)...

avatar van Spotje

Spotje

Absolute topfilm. Spannend, goed geacteerd en origineel gegeven

avatar van Noodless

Noodless

Wist me niet echt te boeien. Voorlopig geef ik 3 sterren....maar eerlijk is eerlijk.....de vermoeidheid van die dag kon wel eens parten spelen. Dus ik zal de film een tweede kans geven binnenkort.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een FBI-agente de kans krijgt om mee te werken met een ondergrondse operatie tegen de war on drugs. Realistisch in beeld gebracht. Spannend over de gehele lengte met een aantal goed opgebouwde scenes. Goed acteerwerk en de ambiguïteit van een aantal van de personages maakt het des te boeiender.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Kon mij ook niet helemaal overtuigen, was ook een trage film. Net aan een 6.

avatar van macrobody

macrobody

Pasadena schreef:

Vakkundig. 4,5*

Helemaal mee eens.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

breedbeeld schreef:

Dat verplaatsen in auto's geeft de film juist een fantastische spanning! En die shots van de woestijn zijn heerlijk om van te genieten. Hiermee bereikt hij precies de juiste afwisseling die nodig is om de film naar een hoger niveau te tillen.

avatar van linxde1

linxde1

Erg goede film. Rauw en inderdaad zonder opsmuk, zoals eerder iemand al opmerkte. Daar houdt ik van. De sfeer wordt erg goed neergezet. Alle acteurs, ook Emily Blunt, zetten een goed acteerprestatie neer. Zeker del Toro! Een film waar geen moment ik moeite had de aandacht er bij te houden.

avatar van DVD-T

DVD-T

Fijn, heel fijn.

Villeneuve timmert goed aan de weg om een van de grote regisseurs te worden. En ook nog eens met de meest uiteenlopende genres en onderwerpen. Sicario is weer iets heel anders dan zijn vorige films. Ik denk dat we nu met recht kunnen zeggen dat we uitkijken naar een nieuwe van Villeneuve.

Sicario moet het hebben van de geweldige spanningsboog die de film kent. De spanning wordt zo hoog opgevoerd dat je het op een gegeven moment niet meer kunt volhouden. En dat is precies wat de film wil en wat ook zeker bij de setting past.

Daarnaast zijn er nog de geweldige beelden. Vooral die van Juarez steken er met kop en schouders bovenuit. Maar ook de fotografie in de scenes naar het einde toe is fantastisch. Wordt erg veel mee gedaan ook. Villeneuve weet dus hoe hij een film moet in elkaar zetten.

Maar ook met acteurs is hij goed. Hij weet het beste uit de cast te halen. Allen zetten ze een fantastische prestatie neer. Del Toro laat iedereen echter ver achter zich met zijn vertolking. Toch wel een van zijn beste prestaties.

Sicario is een film met erg veel lagen. Veel actie zit er niet in. Het is meer een slowburner thriller die de spanning ontzettend hoog op voert en je zo meesleept in de film.

avatar van erik1977

erik1977

Wat een mokerslag van een film.

Wow! Dit kwam even aan!

Zwaar van deze film onder de indruk.

avatar van Noodless

Noodless

Zoals gezegd deze film opnieuw een kans gegeven. En moet zeggen dat ik verleden keer hier en daar wel iets gemist had wegens af en toe indommelen. De film is traag van opzet en biedt voor mij te weinig spanning over de hele lijn. Maar qua sfeer, cast en beelden zit het wel oké. Verhoog de film van 6 naar een 7/10. Dus een halve ster erbij.

avatar van Redlop

Redlop

Helemaal mee met het verhaal van DVD-T. Denis Villeneuve maakt alleen maar voltreffers.

Aanvankelijk lijkt Emily Blunt de hoofdrol te hebben, maar steeds meer verschuift de focus naar Del Toro. Dat komt het niveau van de film ten goede.

avatar van notsub

notsub

Sicario heeft zeker zijn momenten, maar regelmatig liep er teveel aan tempo uit de film. De rauwe start is veelbelovend. Ook de boeiende finale is er één om in te lijsten. Daartussen wordt een vrouw met verkeerde verwachtingen op een missie gestuurd en probeert zij keer op keer de regie te krijgen over de situatie in een bizarre wereld vol met wapens en drugs. Als volbloed ruige actiefilm had er zeker nog meer in gezeten. Nu wordt er wat te zuinig gedoseerd.