Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 8 oktober 2015
Bekijk via Videoland
Plot Sicario
"The border is just another line to cross."
Kate Macer (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.
Kate Macer
Rafael
Fausto Alarcon
Phil Coopers
Neder0001
Lichtelijk overrated. Film komt nauwelijks op gang, weinig actie veel gepraat. Moet je van houden denk ik. Had mijns inziens meer ingezeten gezien de setting (Mexico) en de gruwelheden die daar plaatsvinden.
Drrrrkkk
Oeh wat een onverwacht fraaie, spannende film. Veel onheilspellende sfeer en lekker acteerwerk van Brolin en (vooral) Del Toro. Vooral het stuk dat ze in de file raken bij de Mexicaans-Amerikaanse grens zat ik op het puntje van m'n: gaat het gebeuren en zo ja, wát gaat er dan precies gebeuren? Prima rauwe film over 'the war on drugs' met een vieze nasmaak.
Joy4ever
Ik vond de film behoorlijk tegenvallen helaas. Had er zeker meer van verwacht. Spannend werd het voor mij nergens. Ik vind het al met al een vrij standaard filmpje. Met lichte moeite de film uitgezeten.
merijn82
- 1931 berichten
Deze manier van filmen, een verhaal vertellen en de algehele uitwerking (denk aan de score ook) waren toch alles behalve standaard. Zeker de eerste helft niet. Het gebrek aan spanning kan ik dan wel weer inkomen.
hessel
4* voor een geweldig eerste deel van de film, daarna wordt het helaas minder. Ik heb zelden zo'n sterke actie/thriller scene gezien, prachtige beelden, perfect muziek, je kreeg er koude rillingen van over je rug. Subliem. Helaas dat de film daarna vervalt in een cliché actie filmpje.
Jomo
Na het zien van de behoorlijk tegenvallende "hatefull 8" van Tarantino heb ik me hiermee flink vermaakt
Aanrader! Ik ga m zeker nog wel een keer kijken... Voor nu 4 sterren
Gettie
Ik snap niet waarom de film als hoofdpersonage Emily Blunt heeft gekozen, want samen met haar partner Reggie voegen zij maar één ding toe aan de film, en dat is irritatie. De hele godganse tijd die verbaasde koppen en het moraliserende toontje als er iets gebeurd waarvan zij geen weet hebben. Echt, ik kan zo slecht tegen dat slappe gedoe en geouwehoer van die twee.. Nee, van mij had de hele film wel om Del Toro en Brolin mogen draaien, twee rauwdauwers die er ten minste iets van maken en die zorgen voor de enige hoogtepunten in de film.
Left4Dead
Ik voel volledig met je mee wat Blunt betreft.
Warp
Spannende film met een redelijk verhaal en goede personages. Deed me erg aan Traffic denken.
JeroenFR08
Erg tof filmpje, keihard, spannend en prima acteerwerk.
Brolin en del Toro stelen de show. Maar dat niet alleen. Wat nog meer de show steelt zijn De actiescenes. Een van de betere die ik ooit gezien heb. En dan heb ik het over de shout-outs. Heel puik werk. Had het gevoel dat ik er middeninzat.
Prima.'
doctari
Heerlijk spannende en keiharde misdaadfilm, ik zat geregeld op het puntje van mijn stoel. Villeneuve maakt het gewoon weer waar en is wat mij betreft een van de beste regisseurs van het moment.
Dit gezegd zijnde is "Sicario" wellicht niet een film die voor iedereen is. Je moet goed opletten en dan nog is het niet allemaal even helder, en het plot was ook niet altijd helemaal overtuigend, maar dat is allemaal makkelijk te vergeven want de sfeer is geweldig en de spanning is om te snijden, zeker omdat lang onduidelijk is wat voor film dit nou eigenlijk is en waar het allemaal heen gaat...anything can happen en dat maakt het bloedstollend spannend.
Voeg daarbij een werkelijk geweldige cast (had niet gedacht dat Blunt zo'n serieuze rol zo goed aan zou kunnen) aangevoerd door Del Toro en Brolin en schitterende beelden, en je hebt een erg goede film te pakken.
Na de dag ervoor bijna in slaap te zijn gevallen bij "Black Mass" was ik nu in ieder geval weer klaarwakker.
Insignificance
IJzersterk op momenten, wat wankel op andere. Met name wanneer Villeneuve Blunt inzet. Daar kan de actrice niet zoveel aan doen, het is meer de rol waarin ze wordt geduwd. Beetje onbeholpen hoe ze als vleesgeworden dilemma met het gezicht op moeilijk door de film moet strompelen. De enige keer dat er een lach aan te pas komt, is het meteen mis.
Brolin, als tegenhanger, heeft het wat dat aangaat gemakkelijker. Meer elan of hoe je het ook maar wilt noemen. Zijn Graver komt dan ook heel wat beter uit de verf, waar Macer vooral een zeurende factor blijft. Vond het niet al te problematisch, aangezien Villeneuve stilaan wat afstand neemt van de twee en een geweldige Del Toro op de voorgrond plaatst.
Wat minder soepel is hoe hij de Mexicaan en z'n gezinnetje in de film probeert te integreren. Dat blijft een wat te afgezonderd zijplotje dat iets te graag iets wil zeggen over het land der wolven, waar een oorlog woedt. Er zijn ook wel enkele paralellen te trekken met films uit dat genre. Klassieke titels, maar ook Zero Dark Thirty of zelfs Black Hawk Down.
Het binnengaan van Juárez deed mij in ieder geval denken aan Scott's Mogadishu. Straffe cinema waar Villeneuve verderop in de tunnels nog eens aan toekomt. Jóhannssons ijzingwekkende sounddesign is daar ook een dikke meerwaarde. Als Villeneuve z'n personages nog eens iets minder durft te beleggen, zie ik het nog wel gebeuren. Tot dan is dit z'n beste.
RobertKR
Ik vond Sicario een sterke thriller, maar ook ik snapte het nut van Emily Blunt's personage niet echt.
Zover ik het begrijp, werd zij als eerlijke SWAT member meegenomen zodat zij neutraal een rapport kan ondertekenen en inleveren. Beetje zwak. Ze hadden vast wel een minder nutteloos iemand kunnen rekruteren die graag bevestigd dat alles volgens het boekje is verlopen.
Maar goed, er moet natuurlijk wel wat tegengewicht in de film zitten. Iemand met een soort van neutrale kijk.
stefan dias
Oops. Tegenvaller, dit. Ondanks de hoge verwachtingen.
Want Blunt, Del Toro en vooral Villeneuve zelf: dat kan toch niet misgaan?
Helaas is dit niet veel meer dan een wat aangedikt wraakverhaal. Blunt loopt er voor spek en bonen bij en fungeert een beetje als toeschouwer in de film. Raar dat ze hier als hoofdrol naar voren geschoven wordt. Ze vraagt zich dan ook terecht af wat ze daar in godsnaam doet.
Ook vond ik de rol van Brolin wat al te vrolijk ingevuld. Dit kan je toch echt niet serieus nemen?
Benieuwd naar de volgende Villeneuve.
doctari
Dit wordt volgens mij wel toegelicht..de CIA mag niet op eigen houtje opereren binnen de VS, zonder dat ze samenwerken met een andere organisatie (in dit geval dus de FBI waar Blunt deel van uitmaakt. Ze wordt dus eigenlijk vooral als excuus meegesleept zodat het (soort van) wettig wordt.
stefan dias
[quote]doctari schreef:
Ja, dat snappen we wel. Alleen raar dat het verhaal vanuit haar standpunt verteld wordt. Alsof zij de mentale 'go-pro' voor de toeschouwer in de film is. Maar dat levert geen bijzondere of originele inzichten op, vind ik. Enfin… ik was heel moe toen ik deze zag. Krijgt ooit wel een 2de kans.
boemboem27
geen makkelijke film, wel heel veel actie
voor deze film geldt het spreekwoord met boeven vang je boeven.
meer kan ik er niet over zeggen.
een keertje zien is meer dan voldoende
Leno
De film komt niet lekker uit de verf, simpelweg doordat het verhaal vanuit het oogpunt van Blunt wordt verteld. Ze weet niet te overtuigen, sowieso vind ik het geen rol voor een vrouw (wat doe je met die macho's daar?). Daarnaast zit ze vanaf het begin te zeuren over de werkwijze bijvoorbeeld wanneer ze in die file die auto's bestormen. Welke keuze hadden ze? Zit dan niet zo te zeuren of zoek een andere job!. Al met al leidt dit te veel af van het verder prima verhaal en vertolkingen.
Rickyman
Een redelijke actiefilm met spannend verhaal dat tegen het einde nog wel wist te verrassen.
Left4Dead
Aardige cast ook, maar waarom moet Blund er altijd weer zo treurig en vermoeid uitzien, alsof ze met tegenzin haar job uitvoert inderdaad. [/quote]
Ja een drama dat mens altijd. Ik voel met je mee, wordt ook altijd treurig door/van/voor/met haar.
Wie cast dat mens dan toch altijd maar weer (voor best wel grote rollen) denk ik dan als ik haar op het doek zie.
Rickyman
Inderdaad, vind haar wel een mooie vrouw hoor en ook een goede actrice.
Maar altijd zo vermoeiend, beetje jammer. Bijvoorbeeld in Edge of Tomorrow had ze dan nog een metalen pak aan, oké maar hier niet. Er was weinig reden toe.
Iron Maiden
Na afloop toch zo'n gevoel van 'gemiste kans'. Film heeft een aantal sterke scenes, goede muziek en camerawerk, maar het verhaal had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden en Blunt haar rol paste, in mijn ogen, niet echt goed in het verhaal. Ze hadden haar beter kunnen skippen en de focus leggen op Del Toro. Zijn personage en drijfveer waren interessant en zie hem altijd graag spelen. Niet een film die ik nog een keer ga kijken.
Flavio
Vrij goede film over de War on Drugs. Snap alle kritiek op Blunt niet zo, vond haar vrij goed- dat zeurderige en morele zat in haar karakter- ze was niet op haar plaats maar dat was ook de bedoeling. Je zou dus hooguit kunnen zeggen dat je haar karakter vervelend vond, zij speelde prima.
Vond met name het begin van de film sterk, met als hoogtepunt de trip naar Juarez, toch wel een van de meest onaangename steden ter wereld - die scene was spannend en mooi gefilmd. Uiteindelijk vielen de maras me wat tegen, die werden makkelijk uitgeschakeld- 8 man in 2 auto´s, ik had wel een leger van 100 man verwacht.
Tegen het einde toe werd Sicario wat minder- de scene in de redneck-kroeg en in de slaapkamer hadden niet gehoeven, maar dat was waarschijnlijk om te laten zien dat je niemand kan vertrouwen. Ik begon zelfs even te twijfelen aan de intenties van haar partner. De Rambo-actie van del Toro was ook too much.
Argyle
Deze film was niet zo als ik (En misschien vele) verwacht hadden..
Om te beginnen vind ik het verhaal erg langdradig..Eigenlijk geen actie, Maar wel veel geklets. Ik moest moeite doen om niet in slaap te vallen. Als je naar de trailer kijkt, Denk je een hele andere film te kijken dat het in werkelijkheid is. Ik verwachten een harde politie (Oorlogs film) Maar niets bleek minder waar, Je zit 2 uur lang naar pratende acteurs te kijken. Ik vind sommige stukken ook erg verwarrend..Wist eigenlijk niet echt waar het over ging..Ja zodra je bij het einde bent, Maar zo een lang saai verhaal..Soms een spannend stukje, Maar dan houd het ook op. Het laatste kwartier was spannend.
Warp
Deze film was niet zo als ik (En misschien vele) verwacht hadden..
Het is een misdaad drama film, geen actie.
arno74
Deze film was niet zo als ik (En misschien vele) verwacht hadden..
Zet een keer Tropa de Elite - Elite Squad (2007) maar op, die zal je stukken beter bevallen vermoed ik zo. Ik had zo'n beetje hetzelfde als jij, begon met veel actie wat dan de verkeerde verwachtingen wekt. Actie heb ik verder zelf niet zo gemist, maar het warrige van het verhaal daarin kan ik helemaal met je meegaan, en dat verklaart bij mij waarom het uiteindelijk maar een matige score heeft gekregen.
Norman Mailer
Zonder meer. Echter vind ik Sicario - wederom - een film waarbij de synopsis & poster de loop onjuist representeren.
breedbeeld
Behoorlijk oninteressant. Slecht script, slechte screenplay en editing plus , wat ik de afgelopen tijd wel vaker zie , roken wordt weer aardig veel in beeld gebracht.Helft van de film op 3x fast forward en het schoot nog niet op. Snapte de hoge score niet en dus wat verder gelezen en er zijn er met een lage score die beter verwoorden dan ik waarom dit een but film is.

Sicario: Day of the Soldado
2018

Succesvolle actiethriller 'Sicario' van Denis Villeneuve is vanavond te zien: 'Extreem spannend'

Thriller 'Sicario' van Denis Villeneuve is morgen te zien op televisie

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Yellowstone: Taylor Sheridan is het meesterbrein achter de immens populaire hitserie

Prisoners

Incendies
Drama / Mystery, 2010

Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse
Documentaire, 1991
bommexicociasmokingtexasfbibordermoorddirty copvoetbalgewelddrugsnight vision death of daughtertunnelel paso moral dilemmaneo-noirdeath of wifemexican cartelsecret tunnel