• 9.378.044 stemmen

Met onder meer: Emily Blunt, Benicio Del Toro en Josh Brolin

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2015

Plot Sicario

"The border is just another line to cross."

Kate Macer (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Knalharde misdaadthriller balancerend over het gevoel van goed en kwaad. Het zou zo maar waargebeurd kunnen zijn, het kwam heel realistisch over, immers de misdaad in Mexico is behoorlijk uit de hand gelopen. Onorthodoxe aanpak is vereist, de film is daarvan een voorbeeld. Prima gedaan.

avatar van dut988

dut988

broncode schreef:

Ooo! Dan zou ik graag een tip van je willen welke film wel de juiste diepgang heeft!

Dan kan ik ze vergelijken...

avatar van Left4Dead

Left4Dead

BBarbie schreef:

De film is doordrenkt van zinloos geweld: o.a. de onthoofde lijken in Juarez, de shoot-out bij de grensovergang, de zinloze moord op de Mexicaanse politieman, huurmoordenaar Alejandro wordt per saldo geen strobreed in de weg gelegd.

- Nou zo is het leven dan in het actiefste drugsgebied van deze wereld.
- De cop was dirty, de man wist hoe hij zou kunnen eindigen en daarmee is er weer een wiel uit het raderwerk van de kartel gehaald. Valt allemaal onder de wet Clear and present danger, Amerika heeft nog meer van zulke gekke wetten.
- De huurmoordenaar was een oplossing voor een probleem, means en measueres.

Goede film over een keiharde wereld. Prima acteerwerk van de heren en de regie zeker meeslepend.
Script was soms tegenvallend maar had sterke punten op momenten.
Maar één ding snap ik niet..... waarom loopt iedereen zo posi te zijn over Emily Blunt. Ik heb maar niks met dat mens en haar houterig gedrag.

avatar van broncode

broncode

dut988 schreef:

Tip: - Drive - en nog beter - Nebraska -

Drive was geweldig idd maar niet te vergelijken met Sicario.

Maar Nebraska ga ik naar op zoek! Thanks for the tip!

avatar van danuz

danuz

dut988 schreef:

Drive? Nebraska??

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Deze film vond ik anders dan de meeste films over dit genre, mede door het zeer goede spel van Josh Brolin en Benicio Del Toro.

Spanning zat onderhuids en film was niet te voorspellen hoe het ging lopen.

Er zaten hele goede stukken in de film waardoor bij mij de aandacht voor de volle 100 procent bij de film bleven, en heb me uitstekend vermaakt en dat is de bedoeling van een film.

Dikke aanrader.

avatar van Arneaux

Arneaux

Prima film waar ik helemaal in gezogen werd. Erg goed geschoten, heerlijke score er onder.

Waar ik in het begin nog een idee had dat dankzij Kate dit een film zou zijn met een goede kant en een slechte kant, werd me al snel duidelijk dat alles en iedereen die voorbijkomt in meer of mindere mate verrot is. En juist dat beklemt, omdat het waarschijnlijk zo dicht bij de waarheid ligt.

avatar van MadMekx

MadMekx

Mooie donkere film. Benecio del Toro echt goed. Het verhaal was wat minder vond ik. Maar zeker het kijken waard.

avatar van Barry83

Barry83

Fraaie locaties en mooie montage technieken. Ook de opening scenes in het huis en in Juarez is van hoge kwaliteit. Maar daarna kent de film geen enkel hoogtepunt meer met wat volgt een erg slap verhaal waarin weinig tot niks meer gebeurd. Al met al een tegenvaller voor mij

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Prachtige actiethriller waarbij men via de randen en mazen van de wet, de drugskartels over de grens in Mexico aan wil pakken. Wij weten inmiddels wel beter, de "war on drugs" is met alle middelen die men heeft nooit te winnen. De film laat dat ook weer keihard zien en het was in het genre "Misdaad/Drama" een van de betere die we de laatste jaren hebben gezien!!!

avatar van The Oceanic Six

Sicario is eigenlijk een beetje langs mij heen gegaan, maar de 9e plek in de Moviemeter top 100 van 2015 maakte me wel nieuwsgierig om 'm toch eens op korte termijn te kijken. Gelukkig was het een uitermate boeiende film, al zaten er ook wel aardige minpunten in. De eerste drie kwartier van de film zijn echt weergaloos en met afstand het beste wat Sicario te bieden heeft. De inval in de woning inclusief een verrassende explosie en zeker daarna de rit van het konvooi over de Mexicaanse grens waren erg sterk uitgewerkt en zeer spannend. Jammer dat ze dat niveau niet meer vast kunnen houden, want het middenstuk van de film vond ik echt heel wat minder. Het verhaal rondom Kate en Alejandro was niet enorm interessant. Pas in het laatste deel werd het weer de moeite, met de nachtkijkerscene en de wraak op de druglord en zijn gezin. Maar toch hield ik het gevoel dat er meer in de film had kunnen zitten.

Gelukkig is de film visueel fantastisch geschoten (de beelden van het konvooi bij de grens en in de stad waren erg indringend en confronterend, wat is het daar door en door verrot), net als de prima soundtrack en het sterke acteerwerk van Blunt, Broling en vooral Del Toro.

Prima te kijken, wel jammer dat de film in de beginfase letterlijk en figuurlijk al hun kruid heeft verschoten.

avatar van bl8

bl8

Film kent een sterk begin, waar je de indruk krijgt een aanzet naar een spannende rit te krijgen maar na het middenstuk toe is de punch eruit en zit je van een lauwe cocktail te nippen. Het einde laat je dan weer opzitten in je zetel.Het irritantste aan de film was Kate (Emily Blunt) die er als een seut/rookie/flauwe trees bijliep die nauwelijks van haar kon afbijten terwijl ze verdorie teamleader van een extractieteam was.De verontwaardiging en het gejammer van Kate nadat het interventieteam net kon voorkomen dat ze zelf door een hoop drugscartel baddies werden doodgeschoten aan de grens (ze wilden hun wapens niet neerleggen + legden hun wapens in aanslag incl killerblik ....tja, wat doe je dan ? Eliminate threat misschien ?) Het verhaal zelf was interessant genoeg, alsook de twist. Opzwepende soundtrack bij de spannende scenes, Del Toro was degene die de show stal voor mij.
Verdienstelijke 3.5* en er zat meer in.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Net te laat voor de MovieMeter 2015, anders had deze zeker de 1e of 2e plek ingenomen. Samen met Mad Max, de topper van 2015 en de enige films die ik 5* heb gegeven. Alles is wauw: van de mysterieuze sound-track tot de cinematografie, de locaties en de acteerprestaties. En wat betreft wraak ook next level . Iedereen was fantastisch. Vooral Brolin en Del Toro vond ik uitblinken.

Heerlijk rauw en keihard: 5*!

avatar van Film Pegasus

Een sfeervolle thriller waarbij de regisseur er in slaagt om een onderhuidse spanning op te bouwen. De film gaat een tijd heel sterk, om dan licht de weg kwijt te spelen, maar niet te ver zodat het toch nog een goeie film wordt. Acteerwerk, cinematografie, muziek en sfeer zijn in elk geval sterk. Vooral een intrigerende film die een concept van drugshandel een nieuw elan geeft in deze film. En dat is al een prestatie op zich. Heerlijk rauw zoals hier ook al eens gezegd werd. En tegelijkertijd een verfrissing tussen de bombastische spektakelfilms of de flauwe hapklare blockbusters die we vooral in de bioscoop voorgeschoteld krijgen.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Sfeervolle harde misdaadthriller. Villeneuve laat hier zien dat er nog heel veel uit het Frontera, Escobar, Cocaine Cowboys achtige genre te halen is. The game is on.... De real footage/docu look geven het geheel een extra boost en ik vind het kippevel momenten als de Chevy's door de straten van Juarez knallen gevolgd door de lokale Policia in met mitrailleur bemande pick-ups . De cast was sterk al ben ik geen fan van Blunt, het is iets in haar blik: ze kijkt net niet ernstig of serieus genoeg om te laten voelen dat het menens is en heeft een soort van constante (enigzins irritante) verleidelijk look over zich.. In enkele scènes weet ze wel te overtuigen zoals wanneer ze door de corrupte agent in haar kamer bespringt na het geldelastiekje gezien te hebben .

I want more were that came from.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

The Oceanic Six schreef:

Ook was deze mij ontglipt... zo zien we maar weer dat de MovieMeter toplijsten de moeite waard zijn om af en toe eens goed na te pluizen

avatar van timelezz

timelezz

Een paar spannende stukjes , maar wat een traag en onsamenhangend verhaal

avatar van The Brain

The Brain

Bij tijden wel spannend, maar er zit erg weinig vaart in de film.

avatar van Majestics

Majestics

De actiescenes in deze film zijn geweldig uitgewerkt en de soundtrack is passend. Dit had voor mij echt een 10/10 klassieker kunnen zijn als de rest van de film ook hetzelfde niveau hield. Niet dat de film volledig uit actiescenes moet bestaan (het is namelijk geen actiefilm) maar de dialogen waren niet zo boeiend en eigenlijk ook redelijk traag.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Gruwelheden van de drugsoorlog. Best een spannende misdaad thriller met een paar nare scènes. Toch kon het mij niet de hele film 100% boeien.

De "ik ben net uit het ei gekropen" blik van Emily Blunt begon mij halverwege de film wat te storen.

Overigens kwam ik er na het kijken pas achter dat deze prent van Denis Villeneuve is. Deze film blijft duidelijk mijlenver achter het briljante Enemies en immens spannende Prisoners.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Voor een 2de keer bekeken en dit is weer zo`n film die mij echt op `t puntje van de stoel houd.

Stond ook direct in mijn top 10, zo`n verschrikkelijk goeie film.

Dit soort films grijpt mij tenminste bij de strot.

Prisoners was al goed, maar dit is weer een heel ander onderwerp, de mexicaanse onderwereld die echt voor niets terugdeinst.

De beginscene was formidabel, de scene op de brug was zeer intens te noemen.

Del Toro speelt hierin weer geweldig, en mag voor mij weer een oscar krijgen want wat speelt hij hier weer top.

Dit zijn ze, dè films waar ik persoonlijk van hou.........bloedharde actie, even een tussenpauze, en dan weer een perfecte scene.

Regisseur Villeneuve is hier heel goed in, en mag voor mij `t 2de deel wel weer regisseren (wat ook `t geval is).

De film is qua verhaal wat moeilijk te volgen maar dat ziet men op `t einde wel.

Voor mij is dit 1 van de beste films die ik weer `s te zien kreeg, en blijft voorlopig even in mijn top 10.

De bluray is al besteld.

Top!!!!!

Nog even iets, Inscendies is ook een schitterende film van deze regisseur, dus ook een aanrader.

avatar van souvlaki

souvlaki

Film die weinig nieuws vertelt op het gebied van de war on drugs en de dubieuze wijze waarop Amerika zijn zaakjes regelt in de samenwerking met rare snuiters. Dat ze dat soms duur komt te staan wijst de gescheidenis uit (Afghanistan). Dit alles wordt geprestenteerd als een nieuw feit maar dat is volgens mij al veel langer bekend in bepaalde kringen, dat met de opkomst van internet een breder draagvlak kreeg.

avatar van willemfilm

willemfilm

Benicio Del Toro, mooie rol.

Emily Blunt, slecht gecast, totaal ongeloofwaardig.

Prima film verder.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

kan me voorstellen dat deze film een behoorlijke impact op je heeft.

De niet zo frisse manier van handelen betreft de war on drug / kartels.

Maar ik vond het traag,en had steeds het idee,,oke nu komt de film echt op gang.

Maar dat was niet echt zo.

gezien de score.ligt dit aan mij.

avatar van karilem

karilem

Barry83 schreef:

Precies wat ik ook vind.... wat mij betreft was alleen het laatste kwartier spannend ! Echt teleurstellend !!

avatar van Strike0ut

Strike0ut

Niet echt een film die je op je puntje van je stoel houd. Inderdaad wat de mensen hier ook zeggen. Mooie locaties, mooie beelden etc. maar daar houd het ook wel bij op.

Het verhaal zelf is best oke bedacht. Wat mij betreft niet heel sterk uitgevoerd of beter gezegd, niet in mijn style uitgevoerd. Spannende actie was ver te zoeken hoewel ik de openingsscene wel heel goed vond.

Emily Blunt vond ik in Edge of Tomorrow geweldig spelen, maar in deze film was ze wat mager. Benicio Del Toro redde voor mij de film nog enigszins.

avatar van Bacchero

Bacchero

Eén van de beste filmen van 2015. Een rauwe film die er steeds de vaart inhoudt en mij eigenlijk geen minuut verveelde. De film toont ook hoe hard het eraan toegaat bij de Mexicaanse drugsoorlog en dat het zo een beetje dweilen met de kraan open is. Ik wil nu ook weer niet zeggen dat dit een superrealistische of documentaire film is, daarvoor is onder meer het verhaal achter Alejandro te ongeloofwaardig. Het grote verhaal achter de film vind ik wel goed en sommige dingen (zoals de begeleiding met van machinegeweer voorziene pickups van het Mexicaanse leger) gebeuren weldegelijk ook in het echt. Ik ben niet zo een actiefreak dus was voor mij de actie in de film ruim voldoende. Zoals door anderen eerder vermeld, heb ik ook genoten van de landschappen/locaties en de mooie montagetechnieken. Ik hou wel van films met complottheorieën (hier is dit het geval met de CIA en...) en dus ook hier kon ik mijn gading vinden. Josh Brolin en vooral Benicio Del Toro vond ik zeer sterk spelen, rollen die op hun lijf zijn geschreven. Del Toro was al één van mijn favoriete acteurs aan het worden en is nu verder gestegen in mijn lijstje. Dit soort rollen (de koele, stille, mysterieuze, harde in dit geval killer) liggen hem perfect, het deed me een beetje denken aan zijn rol als Pablo Escobar in Paradise Lost. Blunt is zeker een goede actrice maar lijkt me hier minder geschikt voor de rol, ze komt niet echt geloofwaardig over. Gelukkig wordt dit ruimschoots gecompenseerd door Brolin en Del Toro.

Wat mij betreft, zeker een film om eens te bekijken...

avatar van silastie

silastie

Een heerlijke grimmige sfeer wordt neergezet rondom een actueel thema. Goed verhaal waarin de dilemma's fraai worden uitgediept.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Goed verhaal, goed acteerwerk maar serieus te langdradig... zelfs langdradige momenten werden uitgerekt, erg jammer.

avatar van DragQueen

DragQueen

Klasse Misdaad-Drama, die bij vlagen bruut en gewelddadig kan zijn. Het geboden verhaal steekt zeer goed in elkaar. De gespannen sfeer draagt ook zijn steentje bij aan deze rauwe film. Het acteerwerk van de cast is formidabel. Buiten de hoofdrol van Blunt, zetten ook Brolin en vooral Del Toro overtuigend hun rollen neer. 4 Sterren.