The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen
Releasedatum: 22 januari 2004
Bekijk via Videoland
Plot The Texas Chainsaw Massacre
"What you know about fear...doesn't even come close."
Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.
Erin Hardesty
Jedidiah
The Hitchhiker
Henrietta
queenie
een leuke film om te kijken, maar erg standaard, je weet wat er gaat komen en je krijgt niet veel te zien. Dat prikkeldraad was wel leuk gefilmd. 3 sterren
Livie
Een geweldige spannende film, die man heeft tenminste een goede reden om die gasten uit te moorden:P. HIj moet een nieuw gezicht maken.
Maarja... Goede, spannende film, met aardig wat schrikmomenten.
emanuel
zeer knappe film die ik eigenlijk beter vond dan het origineel en dat had vooral te maken met het acteren en de duistere sfeer wat de film opriep bij mij,
Nu las ik net dat ze een prequel gaan maken dat snap ik dus niet, ze hebben een steen goeie remake gemaakt en gaan het dan verknallen met zo een prequel en dat alleen maar om geld uit te winnen, zielig hoor maar voor deze zeker en vast niks dan lof Ik vond iedereen geloofwaardig acteren.
Heerlijke film!!
N.W.
ik ga deze film vanavond kijken, ik ben benieuwd hoe hij is maar ik hoor allemaal mensen zeggen dat deze film niet zo goor is maar welke films zijn dan pas echt goor.
IcU
welke films zijn dan pas echt goor.
Het volledige ouvre van Lucio Fulci
emanuel
nee dat klopt hij is niet zo goor, maar het algemene gevoel wat de film uitstraalt de terreur dus vond ik wel heel fel, wrong turn had zowat hetzelfde "gevoel"
Als je echt goor of ziek wilt gaan kun je eens kijken naar alles van guina pig of men behind the sun, salo, en zo zijn er nog wel wat maar die zijn dan weer meer verontrustend vind ik.
k1r0
Goede film, alleen had ik toch wel wat schrikmomenten verwacht, die er helaas niet waren.
Wel leuk uitgewerkt en de film blijft op 1 of andere manier toch spannend
mikoz
vond hem best wel triest ...
echt zo een film waar de gebeurtenissen in het echt nooit zouden gebeuren .. zoals in die kelder goh dan gaje ook echt kijken wat er met hem is .. NEEJ DAN ZOEK JE TOCH EEN UITWEG ...
en met die vrachtwagen
dan ga je toch niet krijsen dan zegje toch wat er is gebeurd.. !
Dan zie je gewoon dat zo een film niet goed is uitgwerkt is.
ik kan daar bij veel films echt niet tegen .. kijk die leatherface was wel leuk .. maar alles daarom heen .. zo standaart hollywood prul ..
alsof ze willen dat ze vermoord worden ..
Overgens kwam dit rampzalige acteerprul erg in de buurt van cabin fever ..
pluspunten zijn dan nog here gore alhoewel dat eigenlijk wel meeviel en lekkere hoofdrolspeelster en het einde had wel wat met die reporter
zucht ..
argus
Een geweldige spannende film...
Dat het zo spannend was komt volgens mij ook doordat de actrices en acteurs zo geweldig goed hun best deden om hun rol zo goed mogelijk neer te zetten. Het heeft mij verrast dat je zo'n film als deze die toch een remake is (en ik heb de originele ook gezien) daarmee qua kijkplezier zo omhoog kunt halen. Dat vond ik echt een pluspunt aan deze film. Verder vond ik de opgezette reality-sfeer goed voor de dag komen.4
Edie
Ah Argus, niet overdrijven... zo speciaal was het toch niet.. Mooie shot's en muziek maakte het bij mij 2 sterren, jessica biel erbij 2,5 sterren.. Maar hoger kon ik niet gaan.. geen spanning.
gekke soip
ik vond hem beter dan het origineel, ook spannender.
maar het was jammer dat je leatherface al meteen helemaal kon zien.
er zijn al best veel remakes gemaakt en dan lijkt dit zo'n b-film maar dat viel heel erg mee
FillumGek
Hele spannende film. Bijna de hele film zat ik gespannen te kijken. Ik vond het alleen wel erg voorspelbaar dat altijd de ( mooiste) vrouwen het overleven en de 'held' moeten uithangen....
sateck
Ik heb hem zo net gekeken en ik vond hem wel goed, alleen een beetje 'standaard'.
Als het echt is gebeurt: Wie zou mij dan een link of dergelijke willen geven met wat info...vind ik altijd wel intteresant
argus
...Maar wat ik me afvraag: Is die hele Texas Chainsaw gebeure echt gebeurt of is het allemaal alsof...
seth gecko
ik ga deze film niet vergelijken met tobe hoopers origineel maar hedendaagse tienerhorrorfilms a la jeepers creepers 2 en wat dan onmiddelijk opvalt aan deze film is de ballen die hij heeft.
de sfeerschepping,vooral in het eerste deel van de film is sterk.
Gek genoeg komt de film ook erg geloofwaardig en plausibel over als iets dat echt gebeurd is,wat het een stuk spannender maakt.
de film heeft een goeie look qua cameravoering,maar ook qua aankleding.
alles heeft een lekker lugubere feel die helpen een angstaanjagende sfeer hoog houden.
de drilsergeant uit full metal jacket doet zijn rol nog eens dunnetjes over en zet een absolute rotzak van een sherif neer en leatherface is grotesk en komt veel scarier over dan de freddy's en jason's van de afgelopen jaren.
verder nog een pluim voor jessica biel.
ik ga hier niet prediken dat ze het grootste acteertalent is,maar ze zet wel een overtuigende protagoniste neer en ze is heel de film sexy as hell iets wat ook leatherface opmerkte in de slachthuisscene toen hij de sprinklers aanzette en er een miss wettshirt verkiezing van besloot te maken.
gewoon nog eens een leuke horrorfilm die niet pretendeert origineel te willen zijn maar er gewoon voluit voor gat en je de volledige speelduur entertaind en op het puntje van je stoel zet.
4 sterren omdat ik aangenaam verrast ben
argus
...David Dorfman zit hier toch in?....
Regan_Robbie24
ah, k weet dat ie in the ring 1+2 zit!!! want daar ken k hem van, ook van Bounce en 100mile rule, daar niet van. maar jammer dat ie niet zo lang in beeld is! k ben namelijk heel erg fan van hem!!!!! maar toch bedankt, k ga deeen film toch kijken
Sexy Lee Ryan
Is wel echt gebeurd ze zeggen het niet voor niets op de dvd zelf! Het is gebaseerd op waargebeurde feiten.
Remi
Ge-inspireerd op een waargebeurd verhaal.
Dus misschien iemand die een huidsziekte had en toen een keer iemand vermoord had ofzo
Regan_Robbie24
het is inderdaad niet echt waar gebeurt, het is gebasseerd op een verhaal, gehoord via via, vraag me niet hoe dat verhaal gaat/ging!
Regan_Robbie24
ik heb deze film gezien en het is niet mijn smaak,
en ik weet niet hoe het afloopt met Jedidiah,
want toen werd ik afgeleid. dus weet een van jullie het?
want opeens is hij er niet meer, en dan gaat Erin geloof ik heel veel dingen doen, die ik niet ga opnoemen.
verder wel een goeie film, goed geacteerd,
soms overdreven
Chainsaw
en ik weet niet hoe het afloopt met Jedidiah, want toen werd ik afgeleid. dus weet een van jullie het? want opeens is hij er niet meer
Nadat Jedidiah Erin helpt ontsnappen, probeert hij Leatherface nog tegen te houden, maar deze duwt de jongen opzij en gaat achter Erin aan. Vervolgens verdwijnt Jedidiah inderdaad gewoonweg van het toneel.
De makers wilden eerst dat Leatherface Jedidiah af zou maken met zijn kettingzaag (vanwege Jedidiah's verraad), maar vonden dit in een later stadium toch iets te cru en besloten het niet te gebruiken.
Regan_Robbie24
bedankt, k had het niet gezien, jammer genoeg!
maar is Jedidiah (David(L)Dorfman) dan eigenlijk dood??
en 'k begrijp dat ze dat niet toelieten want David(L)Dorfman was toen nog jong en ja, dan doe je dat niet!
Chainsaw
Dat is dus niet bekend en laten de makers aan de fantasie van de kijker over ...

Saw
Thriller / Horror, 2004